Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש אנשים שמטבעם לא מתייחסים לחפצים שלהם כמו לזבל, לא משנה אם התכנון למכור אותו או לא(כמו שיש בדיוק את ההפך)

וברכב בן 2,3 שלא נסע הרבה, אין יותר מדי טיפולים לעשות. כולה 2,3 טיפולי 10 אלף.

מאד מאד נכון +1

קובי

:-)

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למצוא רכב יד שנייה במצב מעולה זה לא עניין קל, איזה אינטרס יש לאנשים להשקיע על רכב בטיפולים במורשה + לנהוג בו בצורה נורמלית ואחרי שנה/שנתיים למכור בידיעה שהם מפסידים ירידת ערך? אלו מקרים בודדים ולרוב בנאדם שקנה רכב חדש בעבר ומבין שהוא אוהב להתחדש, לא יתייחס לרכב כפי שהוא עשה בפעם הראשונה

תגיד יש מצב שהתבלבלת בפורום?

או שאתה ברצינות שואל בפורום שנקרא CARSFORUM, העוסק במוטוריקה ורכב, איך הגיוני שאנשים יטפלו ברכב שלהם?

מה נסגר כאן לאחרונה, גאד דאם. זה החופש הגדול או משהו?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תגיד יש מצב שהתבלבלת בפורום?

או שאתה ברצינות שואל בפורום שנקרא CARSFORUM, העוסק במוטוריקה ורכב, איך הגיוני שאנשים יטפלו ברכב שלהם?

מה נסגר כאן לאחרונה, גאד דאם. זה החופש הגדול או משהו?

לא כי אני קונה את הרכבים שלי לפי חותמת " חבר בפורום קארספורום " שבעיקר מלא באנשים שנוהגים ברכבי ליסינג, אני מדבר איתך על הכלל, כולם פה מדברים שכדאי לקנות רכב בן 2-3 שהכול איתו היה פיקס אבל למעט אנשים שאוהבים להתחדש מדי תקופה למה שתמצא כאלה רכבים? אנשים לא מטומטמים עד כדי כך כדי שהם ישקיעו ברכב ע"מ שתעשה דיל שווה, אתה מוזמן לראות איך נראים הרכבים החדשים בחוץ ולחזור אלי עם רשמים..

ברור לכולנו מה יותר משתלם וגם בגילאים כאלה לא אמורוץ להיות בעיות אבל בוא נהיה אמייתים ונסכים שהרבה ביצי זהב אין בחוץ ואם יש, זו לא תהיה מציאה מטורפת..לרוב.

פורסם

שוב פעם חוזרים על אותה שטות

אתה לא קונה רכב "מהרוב"

אתה קונה מהמיעוט שכן שומר ואכפת לו

וזה מיעוט שקל למצוא אותו.

כמה דוגמאות:

א. אני קניתי לאחי את הריאו של אחד מהחברי הפורום שעוסק בדיטיילינג.

אוטו שמור ומלוקק מטופל במורשה [2 טיפולים בלבד האוטו היה בן שנתים וחצי]

נראה כאילו יצא לפני רגע מהחברה

כמעט 30,000 ש"ח פחות ממחירו כחדש

ב. הריאו של דיסקו שפורסמה פה לא מכבר. אתה קורא את הסקירות המושקעות שלו לאורך השנים, ומבין עם מי יש לך עסק

ג. הקליאו של יוסי פרנקוס

ד. להמשיך?

אם אתה מחפש מכונית, תוכל בקלות להכנס לפורום ולמצוא בכל רמות המחירים. לא מהרוב, מהמיעוט האיכותי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

EliorBanay.

אני המטומטם שמשקיע במצב המכני של הרכב שלו (צרפתיה בת 12 אם 185,000 ק"מ, אני יד שלישית) את כל שנדרש ללא מחשבה על ירידת ערך. למה? כי אני אוהב את הרכבים שלי תקינים כל דקה שהם אצלי ולכן התחזוקה שלי היא תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר. גם כשתקלה מתרחשת אני לא מחכה איתה חצי שנה אלא מתקן מייד ומבלי לחסוך.

אגב, חיצונית הרכב שלי נראה לא משהו. ככה קניתי אותו לפני 8 שנים ומכיוון שמדובר רק בקוסמטיקה לא ראיתי צורך לבזבז על זה כסף.

חוץ מזה, כל הויכוח מול יוסי עקר מכיוון שהוא נערך בין צד אחד שמונע מפחדים וחרדות למול צד שני שמונע מלוגיקה. כל נסיון של צד אחד לשכנע את השני כושל כי הצדדים לא מדברים את אותה השפה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כל זאת ועוד, למה מראש לחשוב שרוב ציבור רוכשי הרכבים החדשים מתעללים להם בחיים ולא מטפלים בהם? זה פשוט עיוות של המציאות. למיטב ידיעתי האחריות מתבטלת אם הבעלים לא מתחזק לפי הוראות היצרן, כלומר עושה טיפולים בזמן. רק אידיוט רציני ישלם סכום של 6 ספרות על מוצר ויזרוק את האחריות לפח כדי לחסוך כמה אלפים בודדים ב3 שנים הראשונות.

הוא מטפל ברכב בשבילו, שיהיה לו רכב תקין שישרת אותו, שימכר בקלות וכמה שיותר קרוב למחירון. הוא לא עושה את זה בשבילך כדי "שתרוויח עליו". הוא יכול להרשות לעצמו להחליף חדש כל 2-3 שנים, אתה לא. בגלל זה אתה קונה ממנו ולא ההפך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכוונה לא הזכרתי דוגמא קיצונית של רכב שנרכש מהפורום לפני שנה ב2500 ש"ח, וכל ההוצאות עליו השנה הסתכמו בצמיגים וגומיות לציריות [אולי גם מצבר אני לא זוכר]

יש לי גם עוד שפן, המכונית שרכשתי מאיציק נ. בסכום של פחות מסמארטפון, אבל עליה אוכל לדבר רק בעוד שנה כשנוכל לסכם כמו שצריך.

בכל מקרה, אנחנו מדברים על האוטו הכי נוח שנסעתי בו בחיים שלי [מבחינת מושבים ומתלים], מזגן מקפיא, הגה כח מצויין, כל החישמולים תקינים [מראות, ח"ח, נעילה מרכזית], וקרוז קונטרול שגיליתי כמאוד נוח.

אבל אלה באמת דוגמאות קיצוניות, וצריך הרבה מזל וסבלנות [עקבתי אחרי הסיכומים של איציק 6 שנים], אבל למצוא מכונית בת שנתיים שלום במצב מצויין? ממש לא בעיה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
EliorBanay.

אני המטומטם שמשקיע במצב המכני של הרכב שלו (צרפתיה בת 12 אם 185,000 ק"מ, אני יד שלישית).

אורי, אין צורך לקרוא לעצמך מטומטם והדיון כאן הוא על רכב בן 3, ברור לכולנו כי ברכב מזדקן יש להשקיע יותר עקב בלאי, אני מברך אנשים כמוך אבל כפי שאתה יודע לא כולם קורצו מהחומר שלך.

בשורה תחתונה אתם אומרים שיש מיעוט איכותי ששומר על הרכבים ואני מסכים ומקווה שאגיע לשלב שאחליף רכב אוכל למצוא אותו בקלות יחסית כפי שאתם מצאתם.

פורסם

יש מיעוט ששומר על הרכבים שלו בצורה פדנטית וקיצונית כפי שכמה מחברה הפורום שומרים, וכן וקנות מהם רכב דורש מזל.

אבל גם אם תנסה לקנות רכב שלא מהמיעוט הזה אתה תגלה שזה לא בעיה גדולה למצוא רכב במצב טוב לאחר שנתיים שלוש.

רוב מה שכתבתה הוא עיוות של המציאות על מנת לגרום לעצמך להרגיש טוב עם העבודה שרכב חדש עולה הרבה כסף (שרובו הולך למדינה) והוא לא משתלם כלכלית.

לא יעזור כלום, בהסתכלות כלכלית נטו קניית רכב חדש הוא עסקה פחות טובה מקניית רכב משומש בין שנתיים שלוש, וכאחד שמחזיק רכב מודל 2010 שניקנה בגיל שלוש אין שום בעיות עם הרכב וההוצאות הם טיפולים, טסט וביטוח (שגם הם זולים מטיפולים, טסט, וביטוח רכב חדש).

טסלה 3 2022

פורסם
אורי, אין צורך לקרוא לעצמך מטומטם והדיון כאן הוא על רכב בן 3, ברור לכולנו כי ברכב מזדקן יש להשקיע יותר עקב בלאי, אני מברך אנשים כמוך אבל כפי שאתה יודע לא כולם קורצו מהחומר שלך.

בשורה תחתונה אתם אומרים שיש מיעוט איכותי ששומר על הרכבים ואני מסכים ומקווה שאגיע לשלב שאחליף רכב אוכל למצוא אותו בקלות יחסית כפי שאתם מצאתם.

כמה דברים:

ראשית, נראה לי שהובנתי לא נכון. אני לא מוציא על הרכב שקל מעבר לאחזקה הנדרשת. הכוונה ב"משקיע במצב המכני" היא שהרכב מטופל בזמן, במקום שהוא לא מוסך מדרכה בשקל וחצי וכל רכיב שהגיע זמנו ללכת מוחלף ללא היסוס. אין לרכב שיפורים, שיפצורים ושאר ירקות שמיותרים לטעמי.

שנית, למרות גילו הגבוה של הרכב ההוצאות שהן מעבר לטיפול שוטף, דהיינו בלאי שנובע מהגיל וקילומטראז', לא מתקרבות לסכומים המופרכים שננקבו כאן מתוך פרנויה גרידה.

לעניות דעתי, כל רכב שטופל בזמן - כמו שהייצרן התכוון ולא חברת הליסינג שניסתה לחסוך, יפגין אמינות טובה ואין סיבה שלא לרכוש אותו כמשומש. לא צריך לחפש בעלים פנאט שכל בוקר עשה לרכב מסאז' בשמן ינבוטים ושר לו שירי ערש בערב לפני השינה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
במכונית משומשת אמינות הוא הנעלם הגדול. רכב משומש אמין יהיה יותר זול מרכב חדש ברוב המקרים. רכב משומש לא אמין יכול לעלות כמו או כמעט כמו רכב חדש. הבעיה שבישראל קשה מאוד למצוא מכונית שמורה. מכוניות בנות 2-3 שנים נראות כמו פח אשפה על גלגלים.

לדעתי במציאות של ריבית זולה ומכוניות סופר מיני בטווח מחירים בין 60-80 אלף משתלם מאוד לרכוש רכב חדש לתקופה ארוכה. בקטגורית משפחתיות זה כבר סיפור אחר.

תודה.

זה בדיוק מה שניסיתי להגיד.

פורסם

'מיעוט שמטפל'

'אי אפשר לדעת אם טיפלו'

תגידו איפה אתם חיים?

אם כבר, יש מיעוט של סתומים שנוסעים ברכב הפרטי שלהם (לא מדבר על ליסינג חברה) ולא מבקרים במוסך בחיים, רוב האנשים שקונים רכב חדש (ומשקיעים חושילינג הון) פועלים לפי מה שהמוסך מגדיר להם ומטפלים כל X ק"מ +-. נניח ההורים של אשתי, אנשים עם בדיוק *אפס* זיקה למוטוריקה.

זה כמובן רק בנוגע לסטנדרט, אני מקפיד לרכוש רכבים מאנשים ששומרים 'קצת יותר' מהסטנדרט.

לשאלה השניה "איך אוכל לדעת האם הבעלים טיפל ברכב" או היי מה קורה טוב ששאלת -

אני אחדש למי שלא מכיר, אבל יש דבר כזה שקוראים לו 'קבלות'. זה דף נייר שמקבלים לאחר שמבצעים תיקון/טיפול, ואז אפשר להסתכל על דף הנייר הזה ולהבין האם התבצע טיפול. אמנם מדובר בטכנולוגיה חדשנית בשלבי הרצה אבל יש כמה TESTCASES בשטח ואני ממליץ לחפש (בנרות) אנשים שמשתמשים בBETA של "קבלות".

בנוסף, מי שטיפל במוסך מורשה לא צריך אפילו לשמור את ה"קבלות" - למוסך המורשה יש היסטוריית טיפולים מתועדת ב"מחשב" (עוד משהו חדשני, עליו ארחיב בהזדמנות אחרת), ואז אפשר להסתכל ב"מחשב" ולהבין האם ה"רכב" היה ב"טיפול סטנדרטי" מה נסגר עם השאלות המפגרות כאן חטפתי אקספשן אני בBLUE SCREEN ביי

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
במכונית משומשת אמינות הוא הנעלם הגדול. רכב משומש אמין יהיה יותר זול מרכב חדש ברוב המקרים. רכב משומש לא אמין יכול לעלות כמו או כמעט כמו רכב חדש. הבעיה שבישראל קשה מאוד למצוא מכונית שמורה. מכוניות בנות 2-3 שנים נראות כמו פח אשפה על גלגלים.

לדעתי במציאות של ריבית זולה ומכוניות סופר מיני בטווח מחירים בין 60-80 אלף משתלם מאוד לרכוש רכב חדש לתקופה ארוכה. בקטגורית משפחתיות זה כבר סיפור אחר.

תודה.

זה בדיוק מה שניסיתי להגיד.

עשרים אנשים הוכיחו על ידי ינשופון ואח"כ ינשוף שהחישובים מוטעים.. אבל הנה מישהו שחושב כמוך ואותו אימצת בחום:-D

אני לא חושב שבמואדם הוא התכוון להחלפה כל שנתיים וחצי שלוש .

בקצרה

אם אתה, אחרי X זמן, ערך ההלוואה שווה לערך הרכב כלומר התוצאה היא אפס,

אז ליסינג שגם בסיומו אתה נמצא על אפס עדיף, כי אין לך סיכון בגרוש, ואתה מדיין את הרכב ללא הכרע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תסלחו לאור בבקשה, הוא יושב יותר מדי שעות ביום מול שורות קוד. He doesn't know any better.

:lol::wink:

:lol::lol::lol:

אתה יכול גם ליצור event שיתריע לך בכל פעם שהרכב נכנס לטיפול

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...