Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^הכי מוגזם שיצא לי לראות. אפילו מחשבים משנות ה90' שיוציא לי לתקן בצבא לא במצב כזה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

NINJMNKY, ואוו זה חריף... לא בטוח שזוגתי תסכים להכניס דבר כזה לבית.

ג'ונתן, אף פעם לא יצא לפרק מאק. אבל אני מניח שיש מספיק מדריכים מפורטים ברשת. חוש טכני לא חסר :-)

פורסם
NINJMNKY, ואוו זה חריף... לא בטוח שזוגתי תסכים להכניס דבר כזה לבית.

ג'ונתן, אף פעם לא יצא לפרק מאק. אבל אני מניח שיש מספיק מדריכים מפורטים ברשת. חוש טכני לא חסר :-)

אחלה איש.

שולח פרטית.

תודה.

פורסם

ברוח העניין, ומבלי להוריד את הרוח מהמפרשים, רק אגיד שמחשבים ישנים לא תמיד אוהבים שנוגעים בהם, תחשוב לגבי תסריט של מחשב שלא נדלק אחרי הניקוי (ולא בגלל שום דבר שאתה עשית, הוא פשוט היה על הקסקס, נתקלתי בלא מעט כאלו).

קח בחשבון שהרבה מאווררים שלא הרעישו, מתחילים להרעיש אחרי לחץ אוויר.

יש ביטוי אצל טכנאים "you touch it you own it", ז"א שהבנאדם האחרון שנגע במחשב אשם בכל תחלואיו.

אני בעד היוזמה, רק נקודה למחשבה.

פורסם

הזכרת לי את זה:

http://theoatmeal.com/comics/computers

פעם הייתי כזה שכולם פונים אליו לסדר את המחשב (וידע במחשבים זאת דרך די בטוחה לשים אוכל במקרר ודלק באוטו), אבל הפסקתי עם זה מכמה סיבות:

א) אנשים מתחילים לרכב עליך, ומתחילים להציק לך עם תקלות בשעות הזויות.

ב) כשאתה לוקח על זה כסף, זה עוד יותר גרוע. אנשים חושבים שהם קנו אותך, וכל התקלות העתידיות הן אחריותך הבלעדית.

ג) אין כמו לבזבז כמה שעות טובות על להוציא את כל הווירוסים/רוגלות/זבל מהמחשב (מה פתאום לפרמט, יש תמונות מהחתונה, הנכדים ותאילנד, וגיבוי זו מילה גסה), להסביר מה לא לעשות כדי שהמחשב יעבוד, איך לגבות מידע ולתחזק את המחשב.

ואחרי שבועיים לקבל טלפון עם צעקות ש"שום דבר לא עובד, תבוא תסדר מיד". אתה חוזר ורואה את המחשב במצב עוד יותר גרוע. הורידו כל טולבר שהיה באינטרנט, ואת האנטיוירוס מחקו, כי הוא לא נתן לשחק באבלס/שש בש/זבל אחר כלשהו, אבל עדיין אתה אשם.

ד) אם הוחלט לפרמט (מעשה מיותר, במילא המחשב יחורבן למצב הקודם תוך שבועיים), אפילו שבמשך שעה הסברת שהכל יימחק, מתחילים לבוא אליך בטענות למה מחקת את הוידיאו מהיום הולדת של פוצי החתול.

ועוד כל מיני סיבות, שאני לא מצליח להעלות על הדעת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

#storyofmylife

עדיין קצת עצוב שלקחו מקצוע שלם ובן לילה השמידו אותו, מי שהספיק לעשות הסבה בזמן ל"יש לך פה תקלה במיקרוסכמה" עדיין מרגיש קצת בבית, ומי שלא.. well..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ברוח העניין, ומבלי להוריד את הרוח מהמפרשים, רק אגיד שמחשבים ישנים לא תמיד אוהבים שנוגעים בהם, תחשוב לגבי תסריט של מחשב שלא נדלק אחרי הניקוי (ולא בגלל שום דבר שאתה עשית, הוא פשוט היה על הקסקס, נתקלתי בלא מעט כאלו).

יש ביטוי אצל טכנאים "you touch it you own it", ז"א שהבנאדם האחרון שנגע במחשב אשם בכל תחלואיו.

+1

ממליץ להזהיר ואפילו להחתים אדם שאתה עוזר לו שלא יהיו לו תלונות אחר כך.

ועוד עצה קטנה, מאוררים לא אוהבים להסתובב מעצמם, כשאתה מנקה אותם עם לחץ אוויר, דאג שיש משהו שתוקע אותו ומונע ממנו להסתובב.

פורסם

בתחום הזה, אנשים מקצועיים והוגנים משתדרגים לטכנאים שכירים בחברות למיניהן, איפה שיש הכנסה קבועה.

בתחתית הסולם נשארים לאורך זמן רק אנשי המיקרוסכמות, שהבינו איך עושים כסף מקהל שנמצא באותו ראש איתם, ואלה שהידיים צמחו להם מאיפה שהשמש לא זורחת, ולא מצליחים להגיע למשהו מעבר ללהתקין סקייפ לסבתות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אנשים מוזרים בעניין הזה, למשל סתם לדוגמה ספק-כוח.

אני לקחתי X כסף (לא משנה כרגע הסכום, מכיוון שאני שכיר כרגע) עבור החלפת ספק, שזה כולל ספק חדש וסה"כ מרוויח 10%.

הרבה אנשים לוקחים X-Y בשביל להחליף ספק, העניין הוא שהספק שהם ירכיבו הוא משומש שנוקה וצוחצח.

לקוח ישמע על כאלו מחירים ויחשוב שאני גנב, הפוך גוטה, ההוא שמוכר לך בטיפה יותר זול חלק משומש שנוקה וצוחצח במסווה של חלק חדש ומרוויח 70% הוא הגנב.

אבל כאמור אנשים כאלו ישרדו במקצוע, ואני ושכמוני מוצאים את עצמנו כשכירים.

יחד עם זאת, אני בטוח שיש בעלי מקצוע ישרים שמתפרנסים מהתחום, הם, מן הסתם הרבה יותר טובים בעסקים ממני.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

תודה על ההתייחסות, טוב מאוד שהדברים האלה נאמרו, וחשוב שמי שפונה אליי יקח את זה לתשומת ליבו.

הזכרת לי את זה:

http://theoatmeal.com/comics/computers

פעם הייתי כזה שכולם פונים אליו לסדר את המחשב (וידע במחשבים זאת דרך די בטוחה לשים אוכל במקרר ודלק באוטו), אבל הפסקתי עם זה מכמה סיבות:

א) אנשים מתחילים לרכב עליך, ומתחילים להציק לך עם תקלות בשעות הזויות.

ב) כשאתה לוקח על זה כסף, זה עוד יותר גרוע. אנשים חושבים שהם קנו אותך, וכל התקלות העתידיות הן אחריותך הבלעדית.

ג) אין כמו לבזבז כמה שעות טובות על להוציא את כל הווירוסים/רוגלות/זבל מהמחשב (מה פתאום לפרמט, יש תמונות מהחתונה, הנכדים ותאילנד, וגיבוי זו מילה גסה), להסביר מה לא לעשות כדי שהמחשב יעבוד, איך לגבות מידע ולתחזק את המחשב.

ואחרי שבועיים לקבל טלפון עם צעקות ש"שום דבר לא עובד, תבוא תסדר מיד". אתה חוזר ורואה את המחשב במצב עוד יותר גרוע. הורידו כל טולבר שהיה באינטרנט, ואת האנטיוירוס מחקו, כי הוא לא נתן לשחק באבלס/שש בש/זבל אחר כלשהו, אבל עדיין אתה אשם.

ד) אם הוחלט לפרמט (מעשה מיותר, במילא המחשב יחורבן למצב הקודם תוך שבועיים), אפילו שבמשך שעה הסברת שהכל יימחק, מתחילים לבוא אליך בטענות למה מחקת את הוידיאו מהיום הולדת של פוצי החתול.

ועוד כל מיני סיבות, שאני לא מצליח להעלות על הדעת.

בגלל זה אמרתי שאני מעדיף לא להתעסק בתוכנה, כי אין לזה סוף.

ותמיד אמרתי שהאנטיוירוס הכי טוב זה המשתמש... חשוב מאוד שבכל מחשב תהיה הגנה בסיסית כלשהי, אבל חשוב גם להבין לאיזה פינות של האינטרנט עדיף לא להכנס.

+1

ממליץ להזהיר ואפילו להחתים אדם שאתה עוזר לו שלא יהיו לו תלונות אחר כך.

ועוד עצה קטנה, מאוררים לא אוהבים להסתובב מעצמם, כשאתה מנקה אותם עם לחץ אוויר, דאג שיש משהו שתוקע אותו ומונע ממנו להסתובב.

לא נראה לי שנגיע לדברים האלה. סה"כ אני מציע פה שירות חברי ללא שום תשלום או תמורה. אני סומך על שיקול דעת של האנשים פה. ואם תהיה מחלוקת כלשהי, תמיד נוכל לפנות לבית הדין האזורי "אופטופיק" :-)

תודה רבה לכולם על הטיפים.

אגב, לחץ אוויר לא יהיה. רק מברשות ומגבות פייבר.

לבינתיים כבר קיבלתי כמה פניות בה"פ, ומחר יגיע הפציינט הראשון.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

וזה אני :lol:

אז אני מצהיר בזאת, למען הסר ספק וחשש, שאני מסיר כל אחריות מ

על כל מה שחלילה עלול לקרות

ברי לי שאני מביא לו מחשב ישן וחורק, רותח ורועש, שאפילו נפל פעם [יש לי ילדה בת 3 וחצי...] ויש לו כיפוף נאה...

לילה טוב וירבו כמותך בישראל

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אבל כאמור אנשים כאלו ישרדו במקצוע, ואני ושכמוני מוצאים את עצמנו כשכירים.

יחד עם זאת, אני בטוח שיש בעלי מקצוע ישרים שמתפרנסים מהתחום, הם, מן הסתם הרבה יותר טובים בעסקים ממני.

א) זאת ירידה לצורך עליה.

עדיף להיות שכיר

ב) יש, אבל זה כמו עם מעבדות טלפונים וסוחרי רכב משומש - 99 אחוז עושים שם רע לכל השאר.

פורסם

אני מקווה שאתה מתכוון למגבות פייבר ומברשת כשזה כולל שואב אבק? אחרת אתה תאביק את החדר שלך הרבה יותר וחבל מאוד למי שסובל מאלרגיה, גירודים וכו'.

פורסם

לא נראה לי שנגיע לדברים האלה. סה"כ אני מציע פה שירות חברי ללא שום תשלום או תמורה. אני סומך על שיקול דעת של האנשים פה. ואם תהיה מחלוקת כלשהי, תמיד נוכל לפנות לבית הדין האזורי "אופטופיק" :-)

לא דיברתי על חברי הפורום, אם זה יתפתח כמו כנופיית הטיפולים מהר מאוד יגיעו אליך חבר של חבר של חבר של חבר של. ואז לך תוכיח שאין לך אחות.

הרבה בהצלחה והנאה. כל הכבוד!

• תוכן חדש...