Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיכוי ששמו מנוע של 63 מאוד נמוך לדעתי.

זה בכלל V8.

המנוע של ה-600 הוא בבסיסו אותו מנוע כמו של ה-65. שניהם V12 מאותה הסדרה, שניהם מוגדשים.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. מה שאמרתי, תקעו מנוע ששכב אצלם.

בגירה, זו לא מאזדה 3 שנמכרת באלפים, זו גרסת הקצה של סדרת הקצה של מרצדס.

אני די בטוח שמספר האקזמפלרים מדגם זה או מדגם S63 שעלו על כבישי הינו נמוך במיוחד, כי זה לא רכב לכל אחד כולל לא מעט כאלה שיכולים לאפשר רכישה של אחד.

בו נתפרע, נניח שהגיעו 20 אקזמפלרים לארץ, קל מאוד לבדוק אם אחד מאותם אקזמפלרים הושבת או עבר החלפת מנוע.

בקיצור, במקרה של רכב ייחודי כזה, ממש לא הייתי בונה על כך שהתקינו מנוע שהיה זרוק אצלהם, פשוט כי אני ממש בספק שזרוקים במחסן של כלמוביל מנועים תקינים של AMG.

בהערת אגב, יש סיבה לכך שהמנועים של AMG נבנים ידנית ועל ידי אדם אחד, היא קשורה בין היתר לבקרת האיכות של היצרן וזו גם חלק מהסיבה שהיצרן לא פעם דורש מהיבואן שישלח אליו מנועים שסובלים מבעיות חמורות, כך הוא יכול לנתח את מהות התקלה ישירות עם האדם שבנה את המנוע.

מכאן אתה יכול להסיק שיתכן בהחלט שהמנוע התקול שירד מה-65 הזאת אינו שוכב באיזה מחסן של כלמוביל במתנה לפראייר הבא, רוב הסיכויים שהוא פשוט נשלח חזרה ליצרן לצורך בחינת המנוע ואיתור הגורמים לתקלות, אז הוא פשוט יפורק ויבנה מחדש, פשוט כי הוא יקר מדי מכדי סתם לזרוק אותו (בהנחה ובר תיקון כמובן).

מזכירים פה הרבה את עניין ה-VIN, נכון, על פניו בלתי אפשרי לטעות בו כך שיתקבל מנוע אחר בשוגג.

הבעיה היא שאתם מתעלמים מכך שבין הקלדת ה-VIN על ידי היבואן בעת ביצוע ההזמנה ועד קבלת המנוע על ידו יכולות להתבצע לא מעט טעויות אחרות, לרבות טעויות במערכת ניהול הסטוק שיכולה למשל לשייך מנוע שגוי לקוד ה-VIN שמופיע לה במערכת, זו יכולה להיות טעות אנוש של עובד שלא היה מרוכז לרגע וחיבר את המנוע הלא מתאים להזמנה במחסני היצרן ויש עוד לא מעט סיבות אחרות לרבות טעויות מטומטמות במיוחד (בטוח שכל אחד מאיתנו ששולח מיילים מהסלולר נתקל מתישהו בפאדיחה שנוצרה באדיבות AUTOCORRECT, לא שאני אומר שזה המקרה פה כי ההזמנה אמורה להתבצע דרך מערכת מסודרת ולא מהסלולר, אבל זו דוגמה לאיך טעויות קורות).

לעתים היסח דעת רגעי בעבודה עלול לגרום טעויות שיקח לא מעט זמן לתקן.

לפני כמה שנים באחת מחברות היהלומים שעבדתי המתנתי למשלוח יהלומים מהמשרד בישראל, מעל חצי מליון דולר בצורת יהלומים היה אמור להשלח אלי עבור לקוח שהיה בלחץ אטומי לקבל את הסחורה ושגם ככה כעס כי המשרד בישראל איחר בהכנת ההזמנה ויצר עיכוב ללקוח.

מקבל הודעה מחברת השילוח שהגיע המשלוח, מבקש שישלחו לי מידית למשרד ומתקשר ללקוח להגיד לו שסוף סוף הגיע המשלוח ואני תוך שעה אצלו.

מקבל את המשלוח במשרד, פותח את השקית אטימה שלו, פותח את הקופסה ומיד רואה את החשבונית, עד כאן הכל תקין.

מרים את החשבונית בציפייה לראות תחתיה את חבילות היהלומים........... עט.

פאקינג עט של שקל בחנות כתיבה מונח לי במשלוח במקום חצי מליון דולר יהלומים!

רותח מעצבים אני מתקשר ומעיר את הבוס שלי באמצע הלילה בישראל, משחרר קיטור של עצבים מתוך ציפייה לצרחות שאני עומד לקבל מהלקוח.

הבחור שהכין לי את המשלוח קיבל שיחת טלפון מלקוח שנתן לו הזמנה, הוא סיים לכתוב את הזמנה והמשיך בשיחת חולין עם הלקוח תו"כ שהוא מניח לי את העט בחבילה המיועדת למשלוח ואת חבילות היהלומים שהיו אמורות להשלח הוא החזיר באורח פלא לכספת...

עכשיו תארו סיטואציה דומה במחסני AMG, טעות אנוש שולחת מנוע לא מתאים, היבואן מקבל וישר שולח להתקנה כי הניסיון שלו עם משלוחי היצרן היה מעולה וחף מטעויות לאורך שנים.

זה לא כזה מנותק מהמציאות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין סיכוי ששמו שם מנוע של S63 אטמוספרי, הפלסטיקה אפילו לא דומה (תוך שנייה הלקוח ישים לב), דרך אגב נמכרו פה בערך פי 3 S63 מאשר S65 , לפי מה שאני יודע יש רק 5-6, הרוב מהצורה הקודמת (משומשות שהגיעו ביבוא אישי בבערך מיליון שקל) ואחת מהצורה החדשה שהגיעה דרך היבואן.

יש למרצדס כמה מנועי V12, רק 3 סוגים אלו של מנועי V12 מוגדשים רלוונטיים: M275.950 עם כ-497 כ"ס (מהשנים הראשונות) , M275.953 עם כ- 517 כ"ס (יותר חדש), שתי אלו שייכים לסדרת 600 של מרצדס, הדגם השלישי הוא M275.982 AMG עם כ-612 כ"ס והוא של סדרת 65 של AMG וגם של מייבאך הקטנה והגדולה.

כמו שאתם רואים ההפרשים במחירים (של משומשים כחדשים) הם מטורפים, מנוע ה- AMG עולה כ-86K , המנוע החלש ביותר עולה כ- 14K והמנוע הבינוני עולה כ- 39K.

יכול מאוד להיות שבאמת היה להם מנוע של סדרה 600 בשלוף מהארץ, ויש מצב שהם גם הזמינו מחו"ל וגרפו את ההפרש לכיס (לכאורה).

Detailer.gif
פורסם

יאשה

נתתי דוגמאות למספרי VIN של שני הדגמים היחידים שיכולים לטעות ביניהם (הS600 והS65 היחידות המגיעות עם מנועי V12 מוגדשים)

כלומר, אין סיכוי שהתקינו מנוע שלAMG S63 (אמרת וצדקת שיש 2 דגמי AMG בארץ) מכיוון שהמנוע הנ"ל הינו אטמוספרי בעל 8 צילנדרים, כלומר 4 פחות מהמנוע המקורי.

הוא פשוט לא יתאים לרכב גם מבחינת התושבות, גם מבחינת הצנרת וגם מבחינת המחשבים.

נתתי את הדוגמאות למספרי VIN על מנת להפריך את ההשערה כי נעשתה טעות בתום לב במספרי הVIN.

פורסם
בגירה, זו לא מאזדה 3 שנמכרת באלפים, זו גרסת הקצה של סדרת הקצה של מרצדס.

אני די בטוח שמספר האקזמפלרים מדגם זה או מדגם S63 שעלו על כבישי הינו נמוך במיוחד, כי זה לא רכב לכל אחד כולל לא מעט כאלה שיכולים לאפשר רכישה של אחד.

בו נתפרע, נניח שהגיעו 20 אקזמפלרים לארץ, קל מאוד לבדוק אם אחד מאותם אקזמפלרים הושבת או עבר החלפת מנוע.

בקיצור, במקרה של רכב ייחודי כזה, ממש לא הייתי בונה על כך שהתקינו מנוע שהיה זרוק אצלהם, פשוט כי אני ממש בספק שזרוקים במחסן של כלמוביל מנועים תקינים של AMG.

בהערת אגב, יש סיבה לכך שהמנועים של AMG נבנים ידנית ועל ידי אדם אחד, היא קשורה בין היתר לבקרת האיכות של היצרן וזו גם חלק מהסיבה שהיצרן לא פעם דורש מהיבואן שישלח אליו מנועים שסובלים מבעיות חמורות, כך הוא יכול לנתח את מהות התקלה ישירות עם האדם שבנה את המנוע.

מכאן אתה יכול להסיק שיתכן בהחלט שהמנוע התקול שירד מה-65 הזאת אינו שוכב באיזה מחסן של כלמוביל במתנה לפראייר הבא, רוב הסיכויים שהוא פשוט נשלח חזרה ליצרן לצורך בחינת המנוע ואיתור הגורמים לתקלות, אז הוא פשוט יפורק ויבנה מחדש, פשוט כי הוא יקר מדי מכדי סתם לזרוק אותו (בהנחה ובר תיקון כמובן).

מזכירים פה הרבה את עניין ה-VIN, נכון, על פניו בלתי אפשרי לטעות בו כך שיתקבל מנוע אחר בשוגג.

הבעיה היא שאתם מתעלמים מכך שבין הקלדת ה-VIN על ידי היבואן בעת ביצוע ההזמנה ועד קבלת המנוע על ידו יכולות להתבצע לא מעט טעויות אחרות, לרבות טעויות במערכת ניהול הסטוק שיכולה למשל לשייך מנוע שגוי לקוד ה-VIN שמופיע לה במערכת, זו יכולה להיות טעות אנוש של עובד שלא היה מרוכז לרגע וחיבר את המנוע הלא מתאים להזמנה במחסני היצרן ויש עוד לא מעט סיבות אחרות לרבות טעויות מטומטמות במיוחד (בטוח שכל אחד מאיתנו ששולח מיילים מהסלולר נתקל מתישהו בפאדיחה שנוצרה באדיבות AUTOCORRECT, לא שאני אומר שזה המקרה פה כי ההזמנה אמורה להתבצע דרך מערכת מסודרת ולא מהסלולר, אבל זו דוגמה לאיך טעויות קורות).

לעתים היסח דעת רגעי בעבודה עלול לגרום טעויות שיקח לא מעט זמן לתקן.

לפני כמה שנים באחת מחברות היהלומים שעבדתי המתנתי למשלוח יהלומים מהמשרד בישראל, מעל חצי מליון דולר בצורת יהלומים היה אמור להשלח אלי עבור לקוח שהיה בלחץ אטומי לקבל את הסחורה ושגם ככה כעס כי המשרד בישראל איחר בהכנת ההזמנה ויצר עיכוב ללקוח.

מקבל הודעה מחברת השילוח שהגיע המשלוח, מבקש שישלחו לי מידית למשרד ומתקשר ללקוח להגיד לו שסוף סוף הגיע המשלוח ואני תוך שעה אצלו.

מקבל את המשלוח במשרד, פותח את השקית אטימה שלו, פותח את הקופסה ומיד רואה את החשבונית, עד כאן הכל תקין.

מרים את החשבונית בציפייה לראות תחתיה את חבילות היהלומים........... עט.

פאקינג עט של שקל בחנות כתיבה מונח לי במשלוח במקום חצי מליון דולר יהלומים!

רותח מעצבים אני מתקשר ומעיר את הבוס שלי באמצע הלילה בישראל, משחרר קיטור של עצבים מתוך ציפייה לצרחות שאני עומד לקבל מהלקוח.

הבחור שהכין לי את המשלוח קיבל שיחת טלפון מלקוח שנתן לו הזמנה, הוא סיים לכתוב את הזמנה והמשיך בשיחת חולין עם הלקוח תו"כ שהוא מניח לי את העט בחבילה המיועדת למשלוח ואת חבילות היהלומים שהיו אמורות להשלח הוא החזיר באורח פלא לכספת...

עכשיו תארו סיטואציה דומה במחסני AMG, טעות אנוש שולחת מנוע לא מתאים, היבואן מקבל וישר שולח להתקנה כי הניסיון שלו עם משלוחי היצרן היה מעולה וחף מטעויות לאורך שנים.

זה לא כזה מנותק מהמציאות.

עידן הסיפור שלך נהדר, אבל יש בו שני חורים גדולים.

1. אני בטוח שבתהליך הזמנת המנוע היו קצת יותר אמצעי בטיחות מאשר דביל אחד שמכניס עט למעטפה ובעצם הכל תלוי רק בו.

2. איפה האדם החכם שמקבל את החבילה ובודק אותה. בסיפור שלך זה היית אתה. איפה החכם במוסך מרצדס שבודק מה הגיע? איפה החכם שמתקין את המנוע ובודק מה הוא מתקין? ועוד הרבה חכמים בדרך?

פשוט רשלנות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נתנאל

בS600 ו S65 AMG אותו המנוע M275 רק בנפח נמוך יותר וכמובן כ"ס אחר וקג"מ אחר

לפי כלמוביל המידות החיצוניות זהות

לא יודע מה הסדרות של 2009 לשניהם?

אולי רשלנות אולי טעות אולי נסיון לגניבה

ימים יגידו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני רק שאלה,

אני מניח שהזמינו מנוע משומש, היות שבהצעת התיקון הם הציעו להחליף למנוע משומש מתאים.

אם זה מנוע משומש , אין חובה להזמין מהיצרן אלא אפשר גם מסוחרי יד שניה. ואז לא צריך להקליד vin אלא רק לשלוח את דגם המנוע. ?

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אתה מסכים איתי שבהזמנת החלק מהיצרן, אין לרישוי של הרכב שום רלוונטיות או נוכחות?

היצרן מקבל הזמנת חלק לרכב ספציפי רק על בסיס VIN.

סה"כ ציינתי מספר דרכים אפשריות לגרימת הבעייה.

אני משוכנע שיש עוד כמה עשרות אפשרויות.

חלקן הזויות יותר או פחות.

שורה תחתונה, טעויות מפגרות קרו, קורות ויקרו, על בסיס יום יומי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יכול להיות שהכל קשור למזכירה אחת שקיבלה את ההוראה "צריך לבקש מנוע לS-CLASS V12" ופשוט טעתה שם כי היא לא מכירה את הדגמים השונים?

יכול להיות שכבר היה להם מנוע ובגלל טעות קטנה שלא קשורה לVIN בכלל הם פשוט שמו אותו?

לא נראה לי שהם היו באמת נותנים הוראה לשים מנוע לא מתאים.

בנוסף יכול להיות שכשהם קיבלו את הרכב היה בו מנוע לא מתאים.

הרי זה רכב שהגיע ביבוא אישי ועבר 6 ידיים.

לכו תדעו מה עבר עליו.

אנשים פה משערים דברים בלי לדעת באמת (גם אני).

לדעתי הוא מחפש להתעשר.

אם הם מוכנים להחליף לו את המנוע, הוא צריך לסמוך עליהם או פשוט להעלות את האוטו על ספינה לגרמניה ושהם ישלמו, אם הוא לא סומך עליהם.

מליון שקל? הצחקתם את השופט!

פורסם

פרנקוס,

זה לא קשור ל"משערים בלי לדעת את האמת" כי בכל תרחיש שאתה מנסה להגן על כלמוביל, הם מפגינים חוסר מקצועיות משווע.

מה זה "תזמיני מגרמניה מנוע V12 ל S CLASS"?

אתה באמת חושב שזה הנוהל הנכון להזמין מנוע?

אתה באמת מאמין שמישהוא מתנהל ככה?

מנוע מזמינים אך ורק עפ"י VIN (ובמיוחד ברכב שהוא גם כ"כ נדיר בישראל וגם גולת הכותרת של היצרן) כפי שמופיע על הרכב ול"טעות" ב VIN בצורה כזו שבדיוק תואמת את ה VIN של S600 זה מופרך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי אמר שהמנוע הוזמן מגרמניה?

יכול להיות שהוא כבר היה בארץ.

אני לא מגן עליהם בשום צורה. פשוט ברור שבתוך תהליך כזה יכולות להיות טעויות. רק במקרה הזה זה קרה למישהו עם רכב שעולה המון אז יש מזה רעש.

פורסם
פרנקוס,

זה לא קשור ל"משערים בלי לדעת את האמת" כי בכל תרחיש שאתה מנסה להגן על כלמוביל, הם מפגינים חוסר מקצועיות משווע.

מה זה "תזמיני מגרמניה מנוע V12 ל S CLASS"?

אתה באמת חושב שזה הנוהל הנכון להזמין מנוע?

אתה באמת מאמין שמישהוא מתנהל ככה?

מנוע מזמינים אך ורק עפ"י VIN (ובמיוחד ברכב שהוא גם כ"כ נדיר בישראל וגם גולת הכותרת של היצרן) כפי שמופיע על הרכב ול"טעות" ב VIN בצורה כזו שבדיוק תואמת את ה VIN של S600 זה מופרך.

שאתה מזמין מנוע מהיצרן , כנראה חדש , אז מזמינים עם VIN,

כאן הוזמן מנוע משומש, וגם בהחלפה שכלמוביל מציעים לתיקון הבעיה היא עם מנוע משומש,

אז לא בהכרח הוזמן מהיצרן , ולא כל ספק מנועים בחו"ל עובד רק עם VIN. ולך תדע מהיכן הזמינו את זה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הייתי ממש רוצה שיטעו גם אצלי ויתיקנו מנוע של S63AMG במקום ה1200 טורבו שלי.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

בתור אחד שעבד בתחום, הזמנת מנוע חדש לרכב זה לא תהליך פשוט, הסיכוי לטעות בהזנת הנתונים שואפת לאפס (צריך להיות עיוור בשביל לטעות), יש למלא טופס ידני, פלוס ממוחשב (sap), צילום רשיון רכב, צילום מספר מנוע, רישום של מספר מנוע, מקט של המנוע אם התאמה לvin ( את מוציאים מהמיקרוקט) כל זה עובר עוד התאמה אצל היבואן, ורק אחרי כל הבדיקות נשלח המנוע, לרוב ישלח המנוע ערום ללא כל החיישנים ויצתרכו להעביר אותם מהמנוע הישן.

מה עושים עם הישן? תלוי בחברה, אם המנוע לא באחריות הוא נשאר במוסך, אם כן הוא חוזר ליצרן.

השאלה האם הוזמן המנוע מפרוקיה בגרמניה, או ישר מהחברה? ואז כמובן הכל יכול להיות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...