Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בוקי זה אותו המנוע שיושב בסיטרואן C4 מאותה שנה?

אם כן בטיפול האחרון שמתי לה (שבדקתי לפי אוטודטה און ליין) שמן בתקן PSA-B71-2290

צמיגות - 5W-30.

של קסטרול מגנטק C2.

אם יתברר שבאמת תצטרך את השמן הזה אני יודע שהלמאי שלו נגמר אצל היבואן, אבל יש ל - LIQUI MOLY,

שמנים שעומדים בתקן.

רועי

פורסם

אני חייב לציין שבספר רכב כאשר קונים פיג'ו חדשה, אין שום המלצות על תקני שמן או נוזל קירור. לא ממש מבין את העניין הזה. במוסך המרכזי יודעים להגיד רק שזה 5w40 (אני מדבר על מנועי הבנזין). מצאתי שהם ממליצים על שמני טוטאל אבל אני בטוח ששמנים אחרים בתקן גם יכולים להתאים - רק שלא ברור איזה תקן (ונוזל קירור גם). אם מישהו יודע איפה יש את המידע הרשמי מאתר רשמי של פיג'ו, אשמח לראות.

ולמען הסר ספק - בדקתי גם באנגלית וגם באתר פיג'ו...

פורסם
בוקר טוב,

בוקי זה אותו המנוע שיושב בסיטרואן C4 מאותה שנה?

אם כן בטיפול האחרון שמתי לה (שבדקתי לפי אוטודטה און ליין) שמן בתקן PSA-B71-2290

צמיגות - 5W-30.

של קסטרול מגנטק C2.

אם יתברר שבאמת תצטרך את השמן הזה אני יודע שהלמאי שלו נגמר אצל היבואן, אבל יש ל - LIQUI MOLY,

שמנים שעומדים בתקן.

שמן 5W30 בתקן B71 2290 היה השמן המומלץ למנועים האלו עד לא מזמן. התקן הזה תומך ביורו 5 ומתאים למנועים עם מסנן חלקיקים רגיל, וגם לישנים יותר (יורו 4) ללא מסנן חלקיקים בכלל מהסדרה הזו.

עם כניסת יורו 6 עברו לתקן שאני רשמתי, הוא גם תומך אחורה למנעי 1.6HDI היותר ישנים עם או בלי מסנן חלקיקים ומתאים למנועים עם מערכת SCR שזה הדור האחרון Blue HDI שיש היום ב 208, בקקטוס ועוד.

לליקווי מולי יש שמן 5W30 Top tec 4200, הם מציינים על גבי האריזה שהוא עונה לדרישות B71 2290 אבל את האישור מפיז'ו עצמה הם לא קיבלו...

uploadfromtaptalk1462253231043.jpg

ל Dark Muse: בהודעה של איציק נ. אשר Tom_22 נתן קישור אליה בתגובה שניה בשירשור יש מידע רשמי לכל המנועים של פיז'ו סיטרואן, המידע נלקח מתוכנת שרות של היצרן.

פורסם
שמן 5W30 בתקן B71 2290 היה השמן המומלץ למנועים האלו עד לא מזמן. התקן הזה תומך ביורו 5 ומתאים למנועים עם מסנן חלקיקים רגיל, וגם לישנים יותר (יורו 4) ללא מסנן חלקיקים בכלל מהסדרה הזו.

עם כניסת יורו 6 עברו לתקן שאני רשמתי, הוא גם תומך אחורה למנעי 1.6HDI היותר ישנים עם או בלי מסנן חלקיקים ומתאים למנועים עם מערכת SCR שזה הדור האחרון Blue HDI שיש היום ב 208, בקקטוס ועוד.

לליקווי מולי יש שמן 5W30 Top tec 4200, הם מציינים על גבי האריזה שהוא עונה לדרישות B71 2290 אבל את האישור מפיז'ו עצמה הם לא קיבלו...

[ATTACH]458733[/ATTACH]

אם כך היות ומדובר בפיזו פרטנר שנת 2012 ניתן להשתמש בשמן בתקן

5W30 בתקן B71 2290 ?

פורסם

[ATTACH]458733[/ATTACH]

ל Dark Muse: בהודעה של איציק נ. אשר Tom_22 נתן קישור אליה בתגובה שניה בשירשור יש מידע רשמי לכל המנועים של פיז'ו סיטרואן, המידע נלקח מתוכנת שרות של היצרן.

תודה על המידע!

זה בדיוק השמן שדיברתי עליו.

לעניין האישור מפיג'ו - שים לב שהשמן עומד בתקנים שהתקן של פיג'ו סיטרואן מבוסס עליהם, יותר נכון תקנים מקבילים

של ACEA ו - API.

עם חברה מוכרת ואיכותית כמו LM אני לא דואג שהוא מתאים למנוע.

בנוסף הבדיקות האלו עולות בטח לא מעט כסף ויכול להיות שהשמן מתאים רק לא נשלח לבדיקה אצל היצרן.

אני אישית לא רואה בעיה להשתמש בו.

שגיא, אבדוק לך שאגיע הביתה.

רועי

פורסם

טוב, אנחנו כנראה אף פעם לא נדע האם התקן המיוחד של פיז'ו הוא רק עניין מסחרי או שהוא באמת שונה במשהו מתקנים כמו ACEA ו API.

פיז'ו עצמם כותבים שתקנים שלהם מבוססים על ACEA אבל With additional tests.

בספרות טכנית הם דורשים להשתמש רק בתקנים שלהם בזמן טיפול אבל להשלמת מפלס בין הטיפולים מתירים להשתמש למשל ב ACEA C2 "רגיל" במקום B71 2290.

שגיא, אני די בטוח שאם אין לך באוטו מערכת הזרקת אוריאיה, אתה יכול להשתמש ב 5-30 B71 2290. בכל מקרה, מה דגם מנוע המדוייק אצלך? אתה יכול להסתכל בתווית של מספר שילדה, בפינה השמאלית תחתונה של השמשה הקידמית מבחוץ. דגם ממוע הוא פוזיציות 6-7-8 במספר.

• תוכן חדש...