Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא 15, קצת יותר קרוב ל24

וכן חוץ מטיפולים במורשה לא היה מה להחליף שם.

בובה של אוטו, אפס ירידת ערך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פורום של אנשים בוגרים, שמתעלמים מאלמנטים בסיסיים של חשבון ומבוא לכלכלה בשביל לאנוס השקפת עולם. הדיון ה7,000 בנושא ועדיין נראה שיש ויכוח על "האם רכב חדש עולה יותר/פחות ממשומש", טירוף.

avargel - הדיון פה שקול לדיון עם מישהו שרכש דירה ב75% מימון הלוואה של מליון ש"ח והחזר של 3,000 בחודש, שמספר לכולם שמשכנתא זה דבר מטופש, יקר ושעדיף להמנע מכך. אין כאן בדיקה וייעול של מנגנון קבלת ההחלטות, אלא היקש מהפרט אל הכלל שמוביל למסקנות תמוהות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

לפני שנתיים וחצי קנינו בבית 106 קטנה שנת 1999. חצי ממחיר המחירון והיא היתה יד ראשונה.

לרכב הוחלפו מתוך רצון לנסוע מבלי להתקע ולעבור טסטים בצורה חלקה כל החלקים המתבלים. צינור בלם ועד בולמי זעזועים דרך המשולשים, תותבים למוטות מייצבים, קלאץ' ועוד. ההשקעה באוטו היתה 4,000 ש"ח (חלקים כולל עבודה).

צמיגים הוחלפו למידה גדולה יותר (בגלל שנפלה הזדמנות לחמישיית ג'אנטים ב-500 שקל) - 1200 שקל.

אחרי שנה הוחלפו בגלל נזילה משאבות בלם אחוריות, שילבנו את זה עם טיפול קטן ואישור בלמים לטסט - 500 שקלים.

מאז אין לרכב הוצאות לא צפויות. מטיפול אחד למשנהו.

טיפול ראשון גדול עשיתי בעזרתו של רועי מהכנופיה - עלות החלקים 250 ש"ח.

סט וישרים קידמי - 40 שקל בשנה הראשונה - עד היום מחזיק.

טיפול שני עם החלפת משאבות בלם - כאמור 500 שקלים.

החלפת טיימינג בעזרתו של אסף ורועי מהכנופיה - עלות החלקים 500 ש"ח.

טיפול שלישי - החלפת שמן ומסנן במוסך כולל אישור בלמים - 240 ש"ח.

סה"כ הוצאות אחזקה ב-30 חודש (ללא ביטוח ורכישה) - 7690 ש"ח - 260 ש"ח לחודש.

מה בפתח -

יש חופש בציר האחורי. צריך לשפץ אותו והוזמנו חלקים. ההוצאה הצפויה - כ-700 ש"ח.

צמיגים מקדימה יוחלפו לפני טסט בקיץ (או רבעיה למען הסדר הטוב) - 600/1,200 ש"ח לפי הצורך.

טיפול גדול צריך להתבצע באוגוסט - החלקים כבר קיימים בבית - יבוצע עם האישור בלמים - כ-250 ש"ח

בקיץ אני מתכוון לתקן את המזגן הסורר (שלא עבד מלכתחילה) - הרדיאטור הפנימי נוזל. מצאתי פתרון ואתקן אותו - המחיר הוא נעלם כי לא ביררתי לעמוק.

להגיד שלא מדגדג להחליף את האוטו וזהו? זה שקר.

אבל יש משהו בקטנה הזו שלא נותן לי לעשות את זה. כיף לנסוע עליה. גם סך ההוצאות לא כזה גדול ואין ירידת ערך לאוטו.

אני נוסע ביום 26 ק"מ. רוב הדרך בתנועה מזדחלת.

הבטיחות נמוכה מכל הבחינות אבל להנאה אין מחיר.

אלעד

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אלעד, קראתי הכל עד שהגעתי למזגן שלא עובד, שם איבדת אותי.

אבל היי כל אחד ומה שעושה לו טוב על הנשמה, העיקר שאתה נהנה לנהוג בה.

oryo, אני לא מספיק מתוחכם להבין למה התכוונת, סורי.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מערכת המיזוג עובדת. מילאתי גז לפני שנה. קירר מצוין. אבל הגז בורח מהר מדי.

הכוונה להחזיק את הרכב כמה שיותר. מצבו מעולה גם חיצונית ופנימית ולמרחק שאני נוסע אני לא רואה הצדקה כלכלית להחלפת הרכב (כמובן אם לא נתקל בתקלה משביתה).

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ד''ר סובארו

נסעת בפולו שלי שהחלטת שהיא מתפוררת?

ולמה נראה לך שהיא עלתה 3k?

ואצלך ברכב עלאק פרימיום, לא הוחלפה איזה תושבת ב1500₪ בגיל 4?

ודבר נוסף הכי חשוב שאותו אתה לא מבין כבר איזה 80 שרשורים.

אני מדבר על כסף נטו.

לא קרקושים, לא כבוד, לא שקט נפשי ולא תחושת פרימיום לקרוע ניילונים.

אתה, בהתחלה מתווכח על הכסף וטוען שזול יותר להחזיק חדש, אבל מאוד מהר כשהטיעונים שלך מתמוססים אתה עובר למקום אחר לגמרי - עניינים של תחושה והרגשה וחדש ישן ובלה בלה.

שורה תחתונה, בעשרות אלפי שקלים שזרקת ב4 שנים האחרונות על ירידת ערך, אני העדפתי לכסות עוד קצת ממשכנתא.

נכון, אז לא נסעתי במכונית חדשה, שפה בישראל משום מה היא סמל סטאטוס.

אבל גם ממש לא בפולו מתפוררת.

תזכור דבר אחד:

תמיד יש אמצע, והאמצע הזה ברוב המקרים הוא הנכון.

קח למשל את הרכישה האחרונה שלך, הקיה פיקנטו.

אחלה רכישה לדעתי!

עתה אחרי ירידת הערך המסיבית, עדיין באחריות, האוטו בא מהמשפחה כך שאתה רגוע בקשר להיסטוריה שלו.

באמת, כל הכבוד. אני בעד.

הבעיה שלי איתך היא שכל בחור שפותח שרשור התייעצות על רכב ב10k אתה ישר שולח אותו לתוכניות מימון 90٪, ועוד מסביר לו שזה יותר זול!!!

זאת רעה חולה פה בישראל. אנשים משעבדים את העתיד שלהם למען ההווה, איזה תענוג מפוקפק לקרוע ניילונים.

ולא תבין אותי לא נכון. ייתכן שהמכונית הבאה שלי תהיה חדשה מהניילונים גם כן. אבל אם אבחר בזה - זה מתוך ידיעה ברורה של המחיר, ולא מתוך שכנוע עצמי אווילי שזה יותר זול.

זה יותר נוח, יותר נעים, יותר בטיחותי, והרבה הרבה יותר יקר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אור נראה לי שפספסת אותי.

אני איתך לגמרי, וכתבתי את זה כמה פעמים (לאו דוקא פה).

הדיון מתחיל רק בנוגע לנקודה הספציפית של ישן מול חדש מבחינת מחיר בטוטל, ומאוד מהר עובד לשיקולים אחרים שהם הכל חוץ מכסף.

לא מתווכח לרגע על העובדה שחדש זה יותר נעים או בטוח.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אברג'ל - ברור לי, זו גם היתה הכוונה שלי...

אבל היות ואתה האדם השלישי ברצף שרושם שאני לא ברור, כנראה שזה פאק שלי. אנסה שוב:

במקרה הכללי/ממוצע/גנרי, ולהוציא שיקולי זמן (מאוד משתנה בין אנשים ולכן אי אפשר לשקלל פנימה): עלויות האחזקה הכוללות של רכב משומש יהיו זולות יותר משל רכב חדש.

זה נובע משיקולי חשבון (ירידת הערך של הרכב החדש זה המרכיב הכי 'יקר' ובד"כ תהיה יקרה בהפרש ניכר מההפרש בעלויות התחזוקה, שוב, עבור המקרה הכללי של רכב משומש נורמלי ולא איזה לימון).

וזה נובע משיקולי כלכלה - אם השוק היה במצב כזה שרכב חדש זול יותר מרכב משומש, ובהינתן שברור לכולם שלחדש יש יתרון משמעותי על משומש ברמת התעדוף, אזי שהשוק לא היה בשיווי משקל (כל הלקוחות היו קונים חדש, בלבד), זה היה גורם לעקומת הביקוש של הרכב המשומש לצנוח, וזה היה גורר ירידה בעלויות של הרכב המשומש עד למצב בו השוק חוזר לשיווי משקל.

זה על קצה המזלג.

בחישובים של קוף הנינג'ה וד"ר סובארו קל לראות את ההזנחות שעיוותו את התמונה לטובת החדש, היו כמה שציינו את זה, אבל זה להלחם בטחנת רוח אז אני אוותר.

הדוגמא עם המשכנתא היתה מיועדת לאברג'ל כי הוא קצת מכיר את התחום, אבל כנראה שזה סתם יצא מבלבל. אז בעברית פשוטה: לקוח שלוקח משכנתא מחורבנת בתנאים גרועים שאינה מתאימה לו כלל וכלל, יכול להסיק שכל המשכנתאות מחורבנות כולן בתנאים גרועים וכו'.

זה היקש שגוי - כי אותו לקוח היה יכול לקחת משכנתא בתנאים אחרים ולצאת עם תובנות חיוביות...

וההקבלה לרכב:

מי שרוכש רכב יד 2 לא מטופל, עם היסטוריה בעייתית, שדורש יישור קו גדול ויקר - ואז אח"כ בא לספר שכל הרכבים המשומשים מחורבנים ויקרים לתחזוקה... מציג מידע 'בעייתי'.

וכאמור, הדיון הזה כבר התרחש מס' רב של פעמים בפורום. אין לי רצון/יכולת לשכנע אף אחד, פשוט כל פעם שאני שומע על זוג צעיר שמתקשה לסגור את החודש אבל נוסע ברכב חדש מהיבואן כי 'וואלה זה יותר זול' זה מרגיש לי כל כך, כל כך הזוי... והדיונים מהסוג הזה, הם הפטרידיש ממנו הגישה צומחת.

תקנו חדש, תקנו משומש - תעשו מה שמתאים לכם. אבל בחייאת, תעשו את זה באופן מושכל. יש לרכב חדש המון המון המון יתרונות, במיוחד היום כשהריבית בקנטים. אבל מכאן עד להציג מצג שווא שזה יותר זול? בחייאת רבאק.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רגע, שניה, עצרו הכל.

אנחנו לא מדברים פה על חדש מהניילון, למיטב ידיעתי אף אחד לא העלה את האופציה הזאת בכלל בשמונת העמודים של הדיון.

ההשוואה פה בין רכב קצת משומש לאחד ממש משומש, ובין לבין גם הזכרנו רכבים שנמצאים בדיוק באמצע הסקאלה.

רכב חדש עולה יותר, הרבה יותר, אין עוררין.

פורסם (נערך)

הא, אוקיי

מתנצל! אני הבנתי שמדובר בהשוואה אחרת. טעות שלי.

בהשוואה שלך זה קצת יותר בעייתי, ברמת העקרון רכש 'ממש משומש' *אמור* להיות זול יותר אמ"מ הרוכש יכול/מצליח לסנן היטב את הרכב טרם הרכישה (כי אז אין בכלל ירידת ערך, שזו ה-עלות באחזקת הרכב, אבל כן יש טיפולים תכופים ויקרים יותר).

זה משהו שקשה לעשות, אלא אם רוכשים רכב מחבר/משפחה ויודעים ברמת וודאות גבוהה את ההיסטוריה האמיתית שלו.

לי באופן אישי היה רכב כזה, והעלויות אחזקה שלו היו אפסיות על פני תקופה של עשור (פג'ו 306 שהגיעה לסוף העשור השני שלה תחת הבעלות של המשפחה).

אבל אם שואלים אותי להמלצה, להוציא אי-אילו מקרי קצה (מישהו ש*ממש* לחוץ בכסף, ולא יכול להתמודד עם מימון), לא הייתי ממליץ על האופציה הזו. ההסתברות לבלת"מים יותר מדי גבוהה, ועל זה אני סבור שיש להוסיף שיקולי בטיחות.

לדעתי ההפרש בהוצאות האחזקה לא מצדיק את הפרמיה שהוא דורש (גמישות בזמן, פשרה על בטיחות, אבזור נחות).

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אתרום עוד דוגמה לדיון:

לפני 6 שנים קנינו למשפחה דייהטסו סיריון 99, קנינו את הרכב ב 17K ומכרנו אותו אחרי שלוש שנים ב 10K.

הרכב לא היה במוסך פעם אחת למשהו שהוא לא טיפול\החלפת-בלאי, ובוודאי שהרכב לא עלה יותר מגג גג 400 שקלים בחודש (כולל ירידת ערך, לא כולל ביטוחים דלק וכו')

פורסם
פורום של אנשים בוגרים, שמתעלמים מאלמנטים בסיסיים של חשבון ומבוא לכלכלה בשביל לאנוס השקפת עולם. הדיון ה7,000 בנושא ועדיין נראה שיש ויכוח על "האם רכב חדש עולה יותר/פחות ממשומש", טירוף.

כל כך נכון וממצה את הדיון , מומלץ לכל החברים כאן לאמץ אץ המשפט הזה.

רגע, שניה, עצרו הכל.

אנחנו לא מדברים פה על חדש מהניילון, למיטב ידיעתי אף אחד לא העלה את האופציה הזאת בכלל בשמונת העמודים של הדיון.

ההשוואה פה בין רכב קצת משומש לאחד ממש משומש, ובין לבין גם הזכרנו רכבים שנמצאים בדיוק באמצע הסקאלה.

רכב חדש עולה יותר, הרבה יותר, אין עוררין.

ובקצרה, רכב חדש עולה המון, רכב קצת ישן עולה קצת פחות ורכב ישן מאוד עולה הרבה פחות. מה שכן, בעלויות אחזקת רכב ישן מאוד השונות משחקת כאן תפקיד חשוב.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני גם רוצה לספר לכם על ה"גרוטאה שלי".

בלנו 99 ידני.

אצלי כבר שנתיים מטופל ע"י אסף מהכנופייה, בשנתיים האלה טופל

טיפול 10 ראשון כולל החלפת שמן גיר 275 ש"ח.

החלפת נוזל קירור 50 ש"ח.

החלפת צינור עליון בלוי ובנדים חדשים 70 ש"ח.

לפני טסט קודם היה לי הוצאה קטנה על פגוש אחורי שהגיע עם מכה ותוקן ב150 שח.

טיפול נוסף 180 ש"ח הכל עם שמנים סנטטים ופילטר מקורי.

רדיאטור האורגינל ששבק חיים עקב בוצה שכנראה הבעלים הקודם השתמש במים מהברז. 400 ש"ח כולל נוסל קירור באיכות טובה.

ובלאי אחרון זה הקלאצ כולל מחזיר שמן אחורי והחלפת שמן גיר 790 ש"ח.

סה"כ 1915 ש"ח.

כולל הכל לשנתיים.

נקנה ב8000

וימכר לא פחות מ5500.

אני חושב שרכב במצב טוב לא משנה מה השנתון שלו שווה על חדש, אבל מה שחדש יתן מבחינת נוחות לפעמים שווה, אבל אסור לזלזל ברכבים ישנים. נכון שיש יותר בלאי אבל זה ממש לא חד משמעי לגבי ההוצאות.

אלקנה

Sent from my m3 note using Tapatalk

• תוכן חדש...