Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דפקה שכשהשעון חום עולה יותר ממה שהוא צריך להיות אני באותה שניה מכבה את הרכב.

אין צורך להטיף לי , זה קורה בממוצע לפחות פעם בחודש, אז אני יודע איך להתנהג כשזה קורה.

השאלה שלי האם זה דופק את הגיר כשמכבים את האוטו ב-D? אם כן, להוציא ל-N לפני הכיבוי?

כי עכשיו השעון חום עלה לי, כיביתי את האוטו במהירות של בערך 20-30 קמ"ש והרגשתי דפיקה מהגיר.

בדרך כלל אני מוציא ל-N ואז מכבה. האוטו הוא מונדאו 2002 והגיר הוא אוטומטי רגיל 4 הילוכים.

תודה לעונים!

פורסם

רק תעלה לכאן תמונה של האוטו עם המספר. שנדע.

מאיפה הבאת את הפרקטיקה ההזויה הזו? מי ייעץ לך לעשות את זה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

על פניו כן, וההשפעה תהיה מסתמא דומה, אם לא זהה, גם בהילוך (D) וגם בסרק (N) מאחר ובשניהם אמר להיווצר מצב שבו התיבה מסתובבת (בין אם על ידי המנוע או הגלגלים) גם לאחר שהשימון שלה הופסק עקב כיבוי המנוע.

ההבדל בסרק (N) ייתכן בתיבה שאינה מאפשרת העברת כוח מהגלגלים בעזרת מיסב ייעודי שקיים בחלק מהתיבות האוטומטיות.

השאלות המעניינות יותר הן:

למה שעון החום שלך עולה יותר ממה שהוא צריך להיות?

למה אתה נאלץ לכבות את הרכב ובאילו תנאי נסיעה אתה נאלץ לעשות זאת?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דיסקו:

נראה לי שכתבת לי כבר דבר דומה בעבר .. אל תדאג אני לא מתכוון למכור אותו לעולם.

הבאתי אותה מהאינטואיציה. זה לא טוב מה שאני עושה? תוכל להגיד לי מה כן אני אמור לעשות במצב כזה?

חן:

בדרך כלל זה בגלל צינורות רדיאטור מפוצצים ואז אין מים. הפעם אין לי מושג, הכל נראה תקין.

אני לא יודע אם אני נאלץ לעשות את זה. אני עושה את זה כי אני מפחד שהשעון יגיע לקו האדום.

פורסם

ברגע שאתה מכבה את המכונית הגיר מפסיק לתפקד, מאחר ומשאבת השמן בו אינה פועלת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מספר רכב מספיק,שנדע להיזהר ממך.

מה הבעיה לסטות בזהירות לשוליים? או לעצור במקום המאפשר עצירה בבטחה?

כל עוד המד חום לא עובר את ה3/4 זה סביר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מספר רכב מספיק,שנדע להיזהר ממך.

מה הבעיה לסטות בזהירות לשוליים? או לעצור במקום המאפשר עצירה בבטחה?

כל עוד המד חום לא עובר את ה3/4 זה סביר.

ברור שזה מה שאני עושה, אני לא עוצר באמצע הכביש בשום מקרה.

תמיד בשוליים.

פורסם
דיסקו:

הבאתי אותה מהאינטואיציה. זה לא טוב מה שאני עושה? תוכל להגיד לי מה כן אני אמור לעשות במצב כזה?

.

תפעיל חימום על מקסימום . זה יוריד מיד את חום המנוע. תעצור לאט בצד. תן לרכב להתקרר בניוטראל עם מנוע עובד ואז תכבה.

עכשיו למה זה קורה ?

יש מיים ? אם יש... או שהטרמוסטט לא נפתח, או שמאוורר הקירור לא נכנס לפעולה (אם הוא חשמלי. אם הוא מכני ומופעל מהרצועה זה לא רלוונטי) או שהרדיאטור סתום.

אין מים ? או שיש חור בצינור שאתה לא רואה, או שמשאבת מים נוזלת, או חור ברדיאטור .

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
אני לא עוצר באמצע הכביש בשום מקרה. תמיד בשוליים.

בוא נגלה לך סוד קטן: השוליים הם חלק מהכביש והסכנה בעצירה בהם - עצומה.

אם ניתן שלא לעצור, גם במחיר של נזק כבד למכלולים (ולא על זה מדובר כאן) - כך מוטב.

מכל מקום, דימום מנוע מיידי ועצירה לא בהכרח יעזרו ועשויים להרע. צריך לנסות לסייע לרכב לפזר את החום בנסיעה (חימום יכול לעזור) ואז לעצור במקום בטוח, להשאיר את הרכב בסרק לפרק זמן קצר ורק אז לדומם אותו.

פורסם

הצינור של החימום התפוצץ ולכן אין חימום, עדיין טענתך רלוונטית?

למה זה קורה אין לי מושג, כנראה המאוורר לא נכנס, אח"כ חיכיתי 10 דקות עם אוטו עובד והמאוורר נכנס בזמן.

מוזר.

פורסם

נכון שייתכנו מקרי קצה של פיצוץ הצנרת או נוזל קירור שאזל כליל - ולכן כתבתי שצריך לנסות לפזר חום בנסיעה.

אבל בכל מקרה, הדאגה הראשונה שלנו היא שמירה על הבטיחות שלנו ושל יתר משתמשי הדרך ולכן דימום מנוע מיידי ועצירה מיידית בשול - היא פתרון פסול.

פורסם

בתוך המגבר (בוסטר) בדרך כלל נשמר ריק (וקואום) למשך עוד כמה לחיצות. גם בהגה לא צריך להיות הבדל עצום כשהמכונית במהירות שיוט ולא נדרש תמרון משמעותי.

אבל העניין כאן אינו השליטה ברכב אלא העובדה שהדבר לרוב מאלץ את הנהג לעצור מיידית בשול, במקום להמשיך עוד, נגיד, מאה מטרים עד למקום בטוח שמופרד מהכביש.

• תוכן חדש...