Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך למרק, מצורפת ההוראה מהספר הטכני של אימפרזה דור ראשון:

THERMOSTAT.jpg

אומנם עשיתי את זה רק פעם אחת, אבל הכל פיקס, ובלי לקדוח חורים.

Stay Dirty

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני מסכים עם דני ואורן, מניסיון של יותר מ 10 שנים שלי ושל מוסכי חברי.

במנוע הנ"ל של סובארו, ועוד דגמי מנוע ישנים של פ'זו.

בתחילה היה טרמוסטט סגור רגיל , ובהמשך בחלק מהטרמוסטטים המקוריים

שדרגו את הטרמוסטט עם חור ופין קטן המאפשר זליגה קטנה למעבר נוזל ואויר.

ולאחר זמן התברר כי עדיף לנתק את הפין הקטן ולפתוח קצת את החור.

(לפני כ 6 שנים היה דיון והעלנו תמונות של מספר טרמוסטטים משודרגים מול ישנים

אני לא מוצא את התמונות)

מכונאים די חוששים לבצע שינויים במסגרת טיפול - זה לא שווה את לקיחת האחריות.

אבל יש מצבים שצריך לבצע זאת מאחר ואחרת תהיה בעיה.

ובמבחן המציאות לאורך יותר מ 10 שנים זה פיתרון נכון וטוב.

מערכת החימום עובדת טוב והמנוע שומר על טמפרטורת עבודה תקינה, ללא בעיות.

כך גם אם זה משגע את ההיגיון, ונראה שמקצרים הליכים

העובדה היא כי בכל העולם מבצעים את השינוי הנ"ל.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

בהמשך למה שכתב איתמר, ואסף ואנוכי.

במסמך המצורף ייצרן הרכב כותב שחור על-גבי לבן כיצד לבצע ניקוז אוויר ומילוי נוזל קירור בעזרת ציוד מתאים על-מנת למנוע לכידה של בועות אוויר. בשום מקום במסמך לא רשום שצריך לקדוח קדחים.

אם עובדים לפי הנחיית הייצרן ועם ציוד מתאים לא צריך קומבינות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה יכול לעבוד מחר לפי הוראות יצרן וחוץ מהתחממות של המנוע לא תקבל ניקוז אוויר מושלם.

אתם יכולים להתווכח עם עובדות ועם אנשים עם גריז בידיים שיש להם ניסיון של עשרות או מאות רכבים עד מחר...

יש עוד דגמים שהוראות יצרן של הניקוז אויר פשוט לא עושות את העבודה ויש שיטות שונות ומווגנות לבצע את המשימה בהצלחה...מה לעשות החיים זה לא רק מסמכי PDF שאתה מוריד באינטרנט.

פורסם (נערך)

אם אני לא טועה - 206 ו 307 , היה דיון עם תמונות של הטרמוסטטים.

חלק רגילים, ואחרים חדשים יותר, עם חור ופין זליגה.

אם יעזור לחיפוש - בדיון דובר גם על התקנת טרמוסטט עם פתיחה יותר מוקדמת של 82 מעלות.

במקום 88 מעלות שהיה.

או התקנת 88 מעלות במקום 92 מעלות - זה הכיוון.

(לא מצאתי את התמונות והדיון - כך שאני רושם בערך..)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דעתי על העניין, מנקודת מבט רחבה יותר ולא דווקא קשורה למקרה זה.

במערכות ישנות עם בלאי מסויים הוראות היצרן לא תמיד תקפות כמו שהן.

כלומר הן כן תקפות אבל לצורך כך המערכת צריכה להיות תקינה 100% מה שלא תמיד מתקיים.

אני מכיר הרבה מאוד דוגמאות כאלה מעבודה שלי:

למשל יש מכונה עם תמסורת רצועה שמניעה איזה 20-30 פולים.

יש מותחן רצועה אוטומטי שמותח בכוח מודוד.

במכנה חדשה זה עובד פיקס. אבל אחרי שהעסק רץ כמה שנים ונוצר בלאי קטן - הרצועה מתחילה לקפוץ שניניים בגלל שכל המנגנונים "הולכים" טיפה (ממש טיפה) יותר קשה.

אפשר לפתור את זה עלי ידי שיפוץ מלא של המכונה שעולה בערך כמו המכומה עצמה.

או להזיז את המותחן עוד 0.5 מ"מ מעבר למה שקבע היצרן. כלומר לתת יותר מתיחה וזה פותר את הביעה לעוד שנתיים - שלוש או יותר.

יצרן לא הוציא מותחן משופר, כשיש את הבעיה היצרן אומר "שפץ מה שצריך, הכל יסתדר".

נכון מאוד...אבל פשוט לא הגיוני להשקיע את הסכונים האלו בשיפוץ של מכשיר שבגדול תקין ויכול לעבוד עוד שנים ללא שום שיפוץ.

אותו מצב קיים בהרבה מערכות, אין פה שחור או לבן.

ככה שאני לא פוסל על הסף קידוח של החורים האלו בטרמוסטט, למרות שברור לי שזה לא לפי הוראות היצרן.

פורסם

אצלי קדחו חורים בתרמוסטט של הסטארלט כיוון שהאוטו התחמם אבל הבעיה הייתה בכלל ברדיאטור.

החלפתי רדיאטור ומאז הרכב לא הגיע לטמפ' עבודה והיה מתקרר מאוד בירידות.

לקדוח חורים זה משהו שהוא עקרונית פסול. צריך לבצע רק כשאין ברירה, אחרי שמנסים להתקין כמו שצריך ואחרי שבודקים את כלל המערכת. לא כי זה מקל על המכונאי.

• ספונסר פורום
פורסם

מרק איתמר ואסף, אני מכיר את הוראות היצרן ומחזיק מכשיר וואקום למילוי נוזל קירור.

לא קראתם את מה שכתבתי, כתבתי שבמידה ויהיה במהלך הזמן חוסר בנוזל קירור, כתוצאה מנזילה, אפילו קלה, הנהג לא יוכל לנקז אוויר והטרמוסטט לא יפתח, מניסיון עם מאות מנועי סובארו, אטמוספריים ומוגדשים, ללא 2 חורים בקורט 1 מ"מ הטרמוסטט לא נפתח.

שנית, אין שום חיסרון בקדיחת החורים.

אז אפשר לקשקש בשיטה הרגילה של הישראלים חאפרים והיצרן יודע הכי טוב ובלה בלה בלה ,ואפשר ללמוד ממה שקורה בשטח.

איתמר, אם היית מחליף בעצמך טרמוסטט בסובארו,לא קודח חורים והמנוע היה מתחמם, מה היית עושה? שולח אותו ליפן?

בהמון תקלות וכשלים שאני מכיר היצרן לא מודה בכשל תיכנוני כדי לא לקבל תביעות או להיות מחוייב להוציא תיקון במסגרת אחריות.

תהליך המילוי בוואקום אורך זמן, ומצריך שימוש בציוד יקר, מחד, כשהמוסכים גובים איזה 20-30 שקל, שומעים כאן תלונות שהמוסכים גנבים, ומאידך מתלוננים על חוסר במקצועיות ואי היצמדות ל"ספר".

אורן

פורסם

לא.

אני הייתי עובד לפי הספר, עוקב אחרי פרוצדורת היצרן ובמקרה הצורך משתמש בכלי ייעודי "יקר" (בחיאת זומזום, כמה זה כבר עולה?)

קדיחת חורים זו חפיפניקיות, אותי לא תשנכע אחרת. הבעייה היא לא בסובארו, הבעייה היא בהשתרשות החפיפניקיות והחאפריות כנורמה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם

בסדר, היית קונה מכשיר וואקום למערכת קירור, עובד לפי הוראות היצרן.. ואז קודח 2 חורים וסוגר סיפור.

פורסם

יש מקרים שהמלצות היצרן לא עולות בקנה אחד עם המציאות בשטח.

מקרה אחד שזכור לי זה עניין קולר השמן גיר בגולף דור 4.

וכן ההמלצה השערורייתית שלא להחליף שמן גיר.

פורסם

מקרה אחד שזכור לי זה עניין קולר השמן גיר בגולף דור 4.

וכן ההמלצה השערורייתית שלא להחליף שמן גיר.

כל הקולרים שמבוססים על מחליף חום נוזל קירור/שמן גיר עובדים גרוע עם יכולת גבולית, במיוחד כשמערכת מתיישנת והם נסתמים חלקית.

תוסיף לזה שמן ופילטר שלא אמורים להחליך אף פעם + חוסר מדיד שמן גיר והנה יש מוצר שאם "תטפל" בו לפי הוראות היצרן (כלומר אף פעם) הוא יחזיק חצי או רבע זמן ממה שיכול היה להחזיק.

יצרנים ממש לא תמיד צודקים.

רק מה, כשעושים אילתור כלשהו או עוקפים את הוראות היצרן חייבים להבין לעומק מה יעשה השינוי הזה ועל מה ישפיע. ולא לעשות אותו סתם "כי באוטו הזה צריך ככה וככה, כולם יודעים..."

• תוכן חדש...