Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מעוניין לרכוש רכב בסביבות ה 50K. העניין שאני צריך רכב יחסית חסכוני לשנתיים (בהם אסע כ17K קילמוטר בשנה) ואחרי זה אני צריך רכב משפחתי רגיל לשלוש שנים.

אני מתבלט בין שתי גישות:

1. קניית אוטו חסכוני וקטן (סטייל סוויפט) לטובת השנתיים האלו ואחרי זה למכור ולקנות רכב משפחתי (קורולה) ל3 שנים הבאות.

2. לקנות עכשיו קורולה ולהחזיק אותה 5 שנים.

אני מתלבט האם בחירה מספר 1 היא הנכונה בה אני משיג רכב חסכוני לשנתיים וכך משיג חיסכון בדלק אבל מפסיד בירידת ערך רכב גדולה פעמיים (גם בסוויפט וגם בקורולה)

או בבחירה מספר 2 בה אני משיג ירידת ערך רכב פחותה אבל מפסיד בחיסכון בדלק יחסי.

מה דעתכם ?

פורסם

עדיף כבר עכשיו לקנות רכב ולהחזיק אותו ל5 שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי עדיף לקנות עכשיו רכב שתחזיק 5 שנים במקום להחליף רכב עוד שנתיים.

רק העניין של חיפוש רכב, בדיקה, ישור קו וכו' שתצטרך לעשות פעם נוספת לא שווה את כל הטרחה לדעתי.

פורסם

החישוב צריך להעשות בהורדת עלות ההחלפה.

לפי אומדן שעשיתי בהנחה שסוופט תיתן לך 4 קמ לליטר יותר

החיסכון בדלק יהיה באזור 7000 שח לשנתיים כמו גם טיפולים,טסט,ביטוח, זולים יותר

אני מעריך שהחיסכון יגיע לאזור 10000 שקל בשנתיים לפחות.

בהנחה שירידת הערך תהיה פחות או יותר זהה

ועלות ההחלפה בעוד שנתיים היא שולית באופן יחסי בטח שמול חיסכון של 10K

כלכלית גרידא הייתי בוחר באופציה הראשונה.

פורסם

אומנם קשה כיום למכור רכבים יד שניה בגלל ההצפה בשוק הרכבים,אבל עדיין כדאי לקנות כעת רכב שמתאים לך לשנתיים הקרובות

(אם היית מדבר על תקופה קצרה יותר אז אולי השיקול היה הפוך) ובעוד שנתיים- לך תדע מה יהיה...אולי יגדל התקציב,היצע הרכבים יהיה אחר,וכן רוב הסיכויים שתוכל לרכוש בעוד שנתיים רכב משפחתי הרבה יותר חסכוני כי חברות הרכבים רק משתפרות בזה עם השנים.

• תוכן חדש...