Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

1. עניין ראשון וקצת דחוף:

- איתרתי באיביי מכירה פומבית של דגם אספנות אצל מוכר יחסית חדש מקנדה, אשר פרסם גם את מחיר המשלוח לישראל וגם את השיטה. מאחר ודובר במוכר יחסית חדש, וכפי שאני עושה בכל מקרה, טרם מתן ההצעה, וידיתי איתו את מצב המוצר, האם המשלוח כולל/לא כולל מעקב והבעתי את חששותי בשל היותו חדש. בתשובה לשאלותיי, נאמר לי כי אין מה לדאוג - זרמתי.

- ביום 9.7.15 זכיתי במכירה ושילמתי מייד דרך PAYPAL. ביום 10.7.15 נשלח לכאורה המוצר (לא נרשם Estimated delivery). לציין כי שאלתי את המוכר האם בסוף נשלח עם מס' מעקב ונעניתי שלא.

- חיכיתי בסבלנות, אך ביום 11.8.15, לאחר שחלף יותר מחודש מאז התשלום (ובידיעה שאת האחריות של איביי כבר החמצתי), פניתי למוכר ועדכנתי שלא קיבלתי (ולא מעבר, בקצרה ובלי איומים).

-ביום 13.8.15 נענתי כי הוא (או היא) מבין את "התסכול" שלי (אין לי מושג על מה מדובר, לא היבעתי שום תסכול) וכי בשל העובדה שהמשלוח נשלח בדרך יבשתית (פעם ראשונה שנודע לי) זה ייקח זמן ושאעדכן שמגיע.

- חיכיתי עוד קצת, החבילה טרם הגיעה, וביום 18.8.15 פניתי למוכר שוב. הסברתי שלא ברור לי מדוע חבילה כה קטנה נשלחה ביבשה, הבהרתי שלא מדובר בתסכול אלא בזהירות והבטחת כספי, ולבסוף הבהרתי שבקרוב (טווח של 4 ימים) יגיע המועד האחרון שלי (45 יום) לפתיחת מחלוקת בפייפל ואם לא יגיע הדגם, אזיי אאלץ (ולא בקטע של איום) לפתוח מחלוקת.

חשוב לציין: לא איימתי, לא כתבתי בשפה לא נאותה ולא היבעתי שום כעס בשום שלב עד כה.

- עוד באותו היום קיבלתי תשובה הזויה עוד יותר: הפעם המוכר התנצל שאני "לא מרוצה", עבר למוד תוקפני והבהיר לי שידעתי שהוא שולח ביבשה, מה שלוקח זמן ובכך סיים.

- כאן נמאס לי , ואף שהקפדתי לא להגזים, אמרתי לו שאני חושב שהייתי סבלני (לא הצקתי לו כל יום אלא רק בחלוף תק' ניכרת, תוך שבקרוב לא נותרת לי עוד אופציה להבטיח את התשלום ), שמעולם, חרף שאלותי לפני ואחרי ביצוע ההזמנה (ובדקתי את כל היסטוריית ההודעות), לא אמר לי שהמשלוח הולך להיות ביבשה (ובכלל לא שוחחנו על כך ולא חשבתי שבשנת 2015 על מוצר קטן זה יקרה), להיפך - בדף ההזמנה רשום שהמשלוח באויר ושחבל שהוא מתווכח במקום להציע פיתרון. מכאן הוא לא ענה.

שאלתי:

א. היום עוברים 45 ימים מאז התשלום. עד כה חשבתי שזה היום האחרון לפתיחת מחלוקת בפייפל, אולם בדף ההסבר שלהם נרשם שאפשר להמתין עד 180 יום מיום התשלום. משהו השתנה? במצב כזה כדאי להמתין עוד קצת? אני מחמיץ משהו?

ב. ביודעין חלפתי על האחריות של EBAY ל30 יום. האם יש משהו לעשות דרכם? האם יש טעם?

ג. בכלל: לאור השתלשלות העניינים, איך נכון לפעול חכם? לחכות/לא לחכות?

2. עניין שני: דומה אבל לא זהה.

רכשתי מוצר באיביי לפני כחודשיים. המוצר הגיע באיחור (בשלל השתהות של המוכר) ופגום (פגימה שבדיאבד המוכר ידע עליה). לבסוף משהבהרתי את חומר הראיות, זוכתי חלקית (כבר לא היה לי כח לריב).

שאלתי: אני שוקל איזה פידבק לרשום למוכר?

אם חיובי בכל זאת- האם לתת כוכבים נמוכים בהתאם לרובריקות הרלוונטיות?. בתוך כך, המוכר לא נתן לי גם פידבק - מה המשמעות של הפידבק שלו כלפי כקונה אם יחליט להיתנקם בי?

אני יודע שזה נשמע שטותי, אבל אני מאמין, בישביל קניות עתידיות, שפידבק חייב לייצג נכונה את הליך המכירה כדי שנוכל להיסתמך עליו (ומצד שני לא רוצה לפגוע בפידבק שלי, אני קונה די חדש).

לעזרתכם אודה ומתנצל על האריכות (אני לא חד).

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

א. המוכר לא יכול לתת לך פידבק שלילי אם אינני טועה

ב. פייפל שינו את תקופת הDISPUTE לחצי שנה.

ג. תוכל לחייג לפייפל בארץ ולהתייעץ איתם בכל אופן אתה מוגן, תמיד תוכל לפנות לחברת האשראי על מנת לקבל החזר כספי, קח בחשבון שפייפל לא אוהבים שלא פונים אליהם קודם (לפני חברת האשראי).

ד. יש עיכובים בדואר ישראל, עיכובים רציניים, אני בטוח שתקבל את המוצר עד חודש חודשיים מהיום.

פורסם
א. המוכר לא יכול לתת לך פידבק שלילי אם אינני טועה - תוכל להרחיב, למה לא בעצם?

ב. פייפל שינו את תקופת הDISPUTE לחצי שנה. - זה וודאי ,שאז אין לי בעיה לתת לזה עוד קצת זמן?

ג. תוכל לחייג לפייפל בארץ ולהתייעץ איתם בכל אופן אתה מוגן, תמיד תוכל לפנות לחברת האשראי על מנת לקבל החזר כספי, קח בחשבון שפייפל לא אוהבים שלא פונים אליהם קודם (לפני חברת האשראי). - אם יש חצי שנה, אז מה הטעם לדבר איתם? ובכל מקרה, ברגע שיש פייפל, איזה טעם יש לפנות לחברת האשראי?

ד. יש עיכובים בדואר ישראל, עיכובים רציניים, אני בטוח שתקבל את המוצר עד חודש חודשיים מהיום. דווקא אני, אף שסבלתי מהם מעט, לא הגעתי למצב של עיכוב מטורף מידי (מלח מים) ובכל מקרה, לא נראה לי שזה בהכרח המצב פה.

בהתחשב בכל אלו, מה כשאי לעשות כרגע (בעיקר בשל העובדה שמבחינת המוכר זה "לך תמות")?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

בנצ'וק, איביי חסמו את האפשרות של המוכרים לתת פידבק שלילי במקרה ושאתה נותן להם אחד שלילי בדיוק מהסיבה שתיארת, נקמה.

ככה הקונים יכולים לתת פידבק אמיתי ללא חשש.

אל תדאג, אתה תקבל את המוצר או את הכסף בחזרה, אתה מוגן ע"י פייפל עד חצי שנה מרגע התשלום.

פורסם

אוקיי, אז בהתייחס לכל האמור- מה נכון, חכם ויפה לעשות?

א. להגיד ש-45 יום מספיק מקנדה ואם המוכר בחר בדרך משלוח בלתי סבירה עניין שלו ולכן לפתוח מחלוקת (קל וחומר שהוא מסיר כל אחריות)?

או

ב. להמתין עוד קצת? אם כן - כמה?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

^^^

ראה מה רשמתי, המשלוח הנ״ל אינו כולל מס׳ מעקב.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

יש מצב שאתה צודק, רק שאני לא בטוח שהפעם הם אשמים, לפחות לא בילעדיים.

השא׳, אם אכן פייפל האריכו את תק׳ המחלוקת ל180 יום, האם לחכות (ואם כן כמה) או שלפתוח את המחלוקת היום כדי לוודא שאני מכוסה?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

לדבר עם PAYPAL ישראל.

אבל מעבר לכך אני הייתי מיידע את EBAY כדי שירשם שיש בעיה / מחלוקת.

מאחר והובטח משלוח אויר ונשלח ביבשה - ועדיין לא הגיע.

שהמוכר יתן להם הסברים ואז אלייך.

במידה ויגיע עוד שבוע או חודש, דאג לשלם למוכר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אתה צודק חלקית כל דואר בין לאומי כולל מס' מעקב ,זה שאתה לא יודע מה מספר זה לא אומר שאין.

יכול להיות, אבל אני חושב שעברתי איתו את השלב הזה ואני לא רואה שהוא מאוד רוצה לבצע בדיקות כאלו או אחרות.

לדבר עם PAYPAL ישראל.

אבל מעבר לכך אני הייתי מיידע את EBAY כדי שירשם שיש בעיה / מחלוקת.

מאחר והובטח משלוח אויר ונשלח ביבשה - ועדיין לא הגיע.

שהמוכר יתן להם הסברים ואז אלייך.

במידה ויגיע עוד שבוע או חודש, דאג לשלם למוכר.

אייל.

א. איפה אני עושה את זה באיביי, בצד הפריט יש אפשרות להיכנס לרובריקה של לא קיבלתי את הפריט, לכך הכוונה? זאת בהתחשב גם בעובדה שעברו כבר 30 יום מאז התשלום, איך זה מתיישב?

ב. לגבי ההבטחה באויר ולא ביבשה- הוא ניסה לטעון שהוא אמר לי אבל הוא לא (ואין תיעוד לכך), הגם שבדף ההזמנה נרשם שזה באויר (ושילמתי את המחיר בהתאמה כפי שהוצג מלכתחילה).

ג. אתה מכיר במקרה אם אכן באפשרות למחלוקת בפייפל הפכה מ45 יום ל180 שאז אולי כדאי לי להמתין עוד מעט? ואגב, מה זאת אומרת לדבר איתם, טלפונית?

תודה,

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אל תעשה כלום באיביי!!! אני מדגיש, אל תעשה שום דבר באיביי!

תתנהל מול פייפל בלבד, לא שום גורם אחר.

ברגע שאתה פותח תלונה באיביי, אתה לא יכול לפתוח תלונה בפייפאל.

תתקשר מחר לפייפל, הם ידריכו אותך, הזמן לצידך.

פורסם

נתנאל,

אני חושב שלאחרונה איביי ופייפאל פירקו את ההסכם ביניהם.

תבדוק זאת

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תוכן חדש...