Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בואנה, הם מצחיקים!

נ.ב

עדיין מחכה לתגובה בתרגיל המחשבתי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אשאל שוב: מה זה הדבר הנכון הזה שאתה מדבר עליו? מי קבע שהוא נכון? אתה?

אתה שליט המבוך? אלוהים? יש כאלו שחושבים ש"הדבר הנכון" זה להשמיד את כל היהודים. יש כאלו חושבים שזה לקחת את הרכוש של כולם ולחלק. לגרום לכולם להיות שווים בכח. יש כאלו שחושבים שהדבר הנכון זה לעבוד בצניעות ולהתפלל כל כמה שעות. ויש כאלו שמאמינים בחיה ותן לחיות. המשותף לכולם: כולם חושבים שהם צודקים. אז?

דעתי היא שאתה מבלבל קצת וכנראה לא מבין מה זה "מוסר".

מה שאולי אתה מכוון אליו זה ניכור.

עדיין לא ענית לי.

לא חסרות הלכות וחוקים הזויים שנוגדים את המוסר. כמו שאמרתי, חוקי הדת נועדו לרצות את גחמותיו של האל שהרי מדוע הם נקבעו מלכתחילה?

מה זה מוסר? האם זה נראה לך תקין להוציא להורג אדם שחילל שבת? אדם נזקק לעזרה ביום שבת, האם מבחינתך ראוי לא להגיש לו עזרה רק בגלל שהוא לא יהודי כי זה יגרום לחילול שבת?

מבחינת מוסרית, הדבר הנכון יהיה זה לעזור לו.

מבחינת הדת והאל אין להגיש עזרה ללא יהודי בשבת.

כפי שאתה רואה, דוגמה קלה ופשוטה שמוכיחה לך שדת ומוסר לא הולכים יד ביד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא חסרות הלכות וחוקים הזויים שנוגדים את המוסר.

הבאתי לך דוגמאות ל5-6 חברות שונות לכל אחת מהן הגדרה שונה של מוסר.

בחברות החילוניות של המאה ה-20 זה מקובל לגייס את כולם לצבא ולצפות שימותו בשם האומה שלהם. זה כן מוסרי בעינך? כי זה לא דתי?

כפי שאתה רואה, דוגמה קלה ופשוטה שמוכיחה לך שדת ומוסר לא הולכים יד ביד.

מה שאני רואה זה את מה שהתחלנו ממנו. מוסר זה מה שסרברל קורקטס חושב שזה. כי זה בטוח נכון (למרות שאתה עצמך לא מגדיר מה זה או מאיפה זה מגיע).

כפי שסלואורייד כתב לך, העולם לא עד כדי כך שחור ולבן. וכנראה שהחיים של כולנו היו קצת יותר נחמדים אם רוב האנשים בעולם לא היו חושבים בדיוק כמוך שלהם הבעלות המדויקת על מושגים כמו מוסר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

או שאתה עושה את עצמך או שבאמת אתה כזה. אני עדיין לא יודע. בן אדם (לא יהודי) זקוק לעזרה וחייו תלויים בעזרה שלך. תעזור לו ותחלל שבת. לא תעזור לו הוא ימות אתה מעיז בכלל לומר לי שאני טועה בכך שאנ אומר שצריך לעזור לאותו בן אדם גם במחיר חילול שבת?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תגידו- האם רכב חשמלי אוטונומי יהיה כשר לשבת? הוא הרי דומה למעלית שבת לא?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...