Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה מומלץ? חשוב לי הנאה בנהיגה, תאוצות, שקט, היגויי ואחיזת כביש, נוחות ואיכות גימור. כמו כן חשוב לי תצרוכת דלק ואמינות. יש אפשרות לקנות או לקחת בליסינג.

אשמח לדעתכם.

תודה

פורסם

המאזדה יותר זריזה ואם אני לא טועה גם יותר מאובזרת.

הגולף יותר חסכונית ואיכות הגימור שלה מהטובות שיש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הנאה בנהיגה, תאוצות, שקט, אחיזת כביש ונוחות - יקבלו תשובה על ידי נסיעת מבחן.

איכות גימור - תקבל תשובה על ידי ביקור בסוכנות.

תצרוכת דלק ואמינות - תקבל תשובה מקריאה כאן בפורום וברחבי האינטרנט.

סייג אחד קטן, המאזדה עדיין חדשה יחסית (לגולף) בארצנו הקטנטונת כך שקשה לי להאמין שיהיו יותר מידי דיווחים עליה, אבל מצד שני ההיסטוריה מראה שהם מפגינות אמינות גבוהה מאוד.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
הנאה בנהיגה, תאוצות, שקט, אחיזת כביש ונוחות - יקבלו תשובה על ידי נסיעת מבחן.

איכות גימור - תקבל תשובה על ידי ביקור בסוכנות.

תצרוכת דלק ואמינות - תקבל תשובה מקריאה כאן בפורום וברחבי האינטרנט.

סייג אחד קטן, המאזדה עדיין חדשה יחסית (לגולף) בארצנו הקטנטונת כך שקשה לי להאמין שיהיו יותר מידי דיווחים עליה, אבל מצד שני ההיסטוריה מראה שהם מפגינות אמינות גבוהה מאוד.

נהגתי בשתיהם. שתי המכוניות איכותיות ומהנות לנהיגה. בשתיהם נהנתי מאוד ומתקשה להגיע להחלטה מושכלת. המאזדה קצת יותר מאובזרת ויקרה. האיבזור של הגולף מספק אותי.

החלטה קשה....

פורסם

אני התלבטתי בין שתיהן כרכב שני למשפחה.

המאזדה יפה יותר, מהירה ומאובזרת הרבה יותר וכנראה שתפגין אמינות עדיפה אם להסתמך על ניסיון העבר.

הגולף חסכונית, שקטה ובעלת איכות גימור מעולה ומשדרת לטעמי תחושה יוקרתית ופחות המונית.

מה שהכריע את הכף לטובת הגולף היה חוסר הרצון שלי לאפשר לדלק מוטורס למכור על גבי את אותו

הרכב ב-25K פחות לחברת ליסינג כזאת או אחרת....שיחפשו פראייר במקום אחר.

פורסם

מאזדה ברור, דבר ראשון היא כמובן אמינה בהרבה יותר מהגולף החולה (DSG+TSI), יותר מהנה לנהיגה, נראת בהרבה יותר טוב (לטעמי), איכותית, מאובזרת יותר, חיסכונית מאד יחסית למנוע 2.0 - 12 ק''מ לליטר בממוצע, כל נושא הביטוחים והטיפולים זולים יותר במאזדה.

ובטח תשמור על ערכה יותר טוב בשוק יד השניה.

פורסם

קודם כל, אני ממש ללא בטוח שהמאזדה תשמור על ערכה טוב יותר.

תבדוק ביד 2 כמה מאזדות 2 ליטר מהדגם החדש מוצעות למכירה [ובאיזה חיתוך במחיר] ותקבל סחרחורת.

למרות הפער הגדול בהספק בין השתיים [43 כ"ס לטובת המאזדה] כדאי לשים לב לנתונים הבאים :

מומנט : גולף - 20.4 ק"ג/מטר . מאזדה - 21.4 . א ב ל המומנט מושג בגולף ב-1400 סל"ד !! מול 4000 במאזדה.

כך שברור שלגולף יש יתרון בתאוצות הביניים בתנאי נהיגה יום יומיים

תאוצה : 0-100 קמ"ש : גולף - 9.3 שניות . מאזדה - 9.0 שניות. זניח למדי, לא ?

צריכת דלק : גולף - 16 ק"מ/ליטר. מאזדה - 13.8. 15% לטובת הגולף.

משקל : גולף - 1174 ק"ג. מאזדה - 1255.

מחיר : גולף - 133000 ש"ח. מאזדה - 142000 [לפחות לפראיירים שקונים בסוכנות ולא מליסינג עם 0 ק"מ]

שיהיה ברור, אני לא מליץ יושר של צ'מפיון [למרות שיש לי חולשה ל-VAG] ויש לי מעט מאוד דברים טובים להגיד עליהם אך אלו הנתונים היבשים.

מסכים שהבחירה לא קלה, אני הלכתי על הגולף. מקווה שבחרתי טוב

פורסם
קודם כל, אני ממש ללא בטוח שהמאזדה תשמור על ערכה טוב יותר.

תבדוק ביד 2 כמה מאזדות 2 ליטר מהדגם החדש מוצעות למכירה [ובאיזה חיתוך במחיר] ותקבל סחרחורת.

למרות הפער הגדול בהספק בין השתיים [43 כ"ס לטובת המאזדה] כדאי לשים לב לנתונים הבאים :

מומנט : גולף - 20.4 ק"ג/מטר . מאזדה - 21.4 . א ב ל המומנט מושג בגולף ב-1400 סל"ד !! מול 4000 במאזדה.

כך שברור שלגולף יש יתרון בתאוצות הביניים בתנאי נהיגה יום יומיים

תאוצה : 0-100 קמ"ש : גולף - 9.3 שניות . מאזדה - 9.0 שניות. זניח למדי, לא ?

צריכת דלק : גולף - 16 ק"מ/ליטר. מאזדה - 13.8. 15% לטובת הגולף.

משקל : גולף - 1174 ק"ג. מאזדה - 1255.

מחיר : גולף - 133000 ש"ח. מאזדה - 142000 [לפחות לפראיירים שקונים בסוכנות ולא מליסינג עם 0 ק"מ]

שיהיה ברור, אני לא מליץ יושר של צ'מפיון [למרות שיש לי חולשה ל-VAG] ויש לי מעט מאוד דברים טובים להגיד עליהם אך אלו הנתונים היבשים.

מסכים שהבחירה לא קלה, אני הלכתי על הגולף. מקווה שבחרתי טוב

הרקולס, האם עד עתה אתה מרוצה מהבחירה בגולף? יש הפתעות לרעה? מה צריכת הדלק האמיתית בנסיעה עירונית, מעורבת ובנסיעה מחוץ לעיר?

פורסם

המכונית אצל אשתי כחודש ונסעה קצת יותר מ-2500 ק"מ.

בפעמים הספורות שנהגתי בה מאוד נהניתי.

תא נוסעים וסביבת נהג איכותיים ונוחים.

נסיעה שקטה ונעימה ברמה של לא פחות מרכב פרימיום ורצון מתמיד של המכונית

לשעוט קדימה ולצבור מהירות באפס מאמץ.

אחיזת כביש מצויינת [שדרגתי במעמד הקניה לג'אנט 16 עם חתך נמוך - מומלץ !]

צריכת דלק משוקללת : 1:14.

לא נהגתי במאזדה כך שאין לי מדד להשוואה.

פורסם
אם מדובר על גרסת 1.4 122 כ"ס ולא על ה150 כ"ס, הייתי הולך על המזדה.

היא מובילה ברוב הפרמטרים שרשמת.

לא היא לא, וגם גרסת ה122 (למרות הנתונים על הנייר) תרגיש זריזה בכל מצב מהמאזדה.

פורסם

לעולם לא אבין מדוע אנשים חושבים שבמידה ויש קצת יותר כוחות סוס הרכב יהיה זריז הרבה יותר.

מדובר על מנוע אטמוספרי עם מומנט שיא שמתקבל בסל"ד אסטרונומי של 4000 סל"ד לעומת תיבת הילוכים כפולת מצמדים זריזה ועם מומנע שמתקבל ב 1400 סל"ד לדוגמא.

האם מכל מי שהמליץ על המאזדה כזריזה יותר נהג על רכב עם טורבו? מכיר את התחושה? נהג על טורבו עם תיבת הילוכים זריזה?

להתנהל בעיר עם תיבת הילוכים זריזה ומומנט שכזה בסל"ד נמוך שכזה זה פשוט תענוג. מנוע אטמוספרי יוצר תחושה לא נעימה של "עגלה" בעיר ונדרשת רגל כבדה הרבה יותר לגרום לתזוזה.

השיפור העיקרי והמשמעותי של המאזדה שהיא סוף סוף מוצעת עם תיבת 6 הילוכים במקום ה 4, אומנם פלנטרית אבל עדיין. במידה והיה זה רכב עם 4 הילוכים, זה היה מביך.

לצערי, חלק מהממליצים כאן לא נהגו לא על זאת ולא על זאת ומסתמכים בעיקר על תחושות ודיבורים של חברים/קרובי משפחה לצערי, בהרבה תחומים.

מלבד הבודדים שאכן רכשו ויודעים להציג עובדות יבשות ללא העדפה כזאת או אחרת כגון הרקולס. או אשכרה נכנסו לסוכניות ובצעו נסיעות מבחן.

• תוכן חדש...