Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכביש 6 ישנם שרוולים ארוכים בעת כניסה/יציאה.

בגרמניה לפי החוק, בכביש מהיר, אין הגבלה ומומלץ לנסוע 130 אלא אם כן מצויין אחרת. כמעט חצי מהק"מ של הכבישים המהירים מוגבלים מסיבות שונות (רעש, זיהום אוויר, הגבלת מהירות בעת גשם וכיו"ב).

אגב, בגרמניה כאשר כן קיימת הגבלה האכיפה נוקשה.

לא סומכים על הנהגים? אז הפתרון הוא בחינוך ולא בהגבלת מהירות מגוחכת (שאינה מיושמת בפועל).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שפספסתי משהו, אבל מה בדיוק ימנע מאנשים לנסוע בנתיב התחבורה הציבורית, לחזור לתור כאחד האדם 20 מטרים לפני המצלמה ואז לצאת שוב לנת״צ.

מה הועילו חכמים בתקנתם?

אין כאן קיצורי דרך, אכיפת נסיעה בנת״צ צריכה להיעשות באופן מאויש, משתנה ואקראי.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

אם יהיו 1-2 מצלמות בכביש החוף, אתה צודק, הן לא יעזרו במאום, חוץ מלהגדיל עוד יותר את הפקק והבלגן. רק אם יהיו מצלמות (או לפחות עמודים בהן ניתן להתקין מצלמות) כל כ-500 מטר, הנסיעה בנתיב תפסק. להזכירך העבריינים נוסעים בנתיב בזמן שבשאר הנתיבים יש עומס תנועה, ולא קל לעבור (יש לומר להדחף) לנתיב הימני ביותר (שמשמאל לנת"צ).

אני לא חושב שמישהו באמת רוצה לאכוף את איסור הנסיעה בנת"צ, אלא ההפך הגמור. המטרה היא רק להדוף את התלונות. מי שהיה רוצה לאכוף את הנת"צ היה יכול לעשות זאת מזמן, ובהשקעה זניחה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

לגבי המהירות זה מורכב יותר, אין המלצה ל130.

בכל כביש יש שילוט ,80 110 130 בהתאם לאופי הדרך או תמרור סוף קטע הגבלת מהירות, שלוש פסים אפור לבן.

פורסם
יכול להיות שפספסתי משהו, אבל מה בדיוק ימנע מאנשים לנסוע בנתיב התחבורה הציבורית, לחזור לתור כאחד האדם 20 מטרים לפני המצלמה ואז לצאת שוב לנת״צ.

מה הועילו חכמים בתקנתם?

אין כאן קיצורי דרך, אכיפת נסיעה בנת״צ צריכה להיעשות באופן מאויש, משתנה ואקראי.

לדעתי אפילו יזיק. זה רק יצור עוד משתלבים, עוד בלימות, עוד פקקים. כרגיל במשרד התחבורה מחפשים כותרת ולא פתרון יעיל. זה סתם תירוץ להצבת עוד מצלמות מהירות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מילא שעלה מספר התאונות הקטלניות מאז החלו עם הסיפור הזה, נניח שלא זה לא בגלל המצלמות, אבל גם ההכנסות לא משהו, אז באמת איפה מונח לו הטעם לענין, אשמח להארות.

אני חושב שזה שילוב של חוסר רצון להודות בטעות, עם יופי של כסף שכל מיני יבואנים ומתקינים וחבריהם עושים מזה.

אבל אני ציני.

דני

פורסם
לדעתי אפילו יזיק. זה רק יצור עוד משתלבים, עוד בלימות, עוד פקקים. כרגיל במשרד התחבורה מחפשים כותרת ולא פתרון יעיל. זה סתם תירוץ להצבת עוד מצלמות מהירות.

תירוץ לסחוט כסף מהנהגים בכל דרך :(

קובי

:-)

פורסם
כמה שיותר מצלמות מהירות = פחות בריונים שמשתוללים בכביש, פחות גונבי רמזורים ודורסי אזרחים במעבר חצייה, ופחות מסנוורים שנצמדים אילך מאחור בזמן שאתה עוקף מישהו והם עוקפים את העוקף בפראות.

כן ירבו .

וכן גם הרבה מיסים לטובת כולנו.

הכי כיף לאתגר קוף מצוי עם מאזדה או עובד ליסינג אבו עלי שלא מפסיק לסנוור ולהשתולל רק כי אתה לא נחשב בעיניו ואז לחזור לימין אחרי שסיימת עקיפה במהירות המותרת ואז להוריד מהירות הוא עם פרצוף זועף עוקף אותך במהירות200 רק שהפרצוף שלו מכון אילך וברגע שהוא שם לב שהוא 20 ס"מ ממצלמה וכבר מאוחר מדי הוא מצטלם אבל אתה זה שמחייך.

נו טוב, כבר ענו לך לעניין, שים לב שבמקרה כזה העבירה שלך חמורה מהעבירה של מי שמאחוריך.

אני אשמח אם תסביר לי למה זה לא מוסרי לנסוע מהר.

אם אתה נוסע בימני על 110 או אפילו על 100 ואני בשמאלי על 130, זה לא אמור להפריע לך כהוא זה.

הבעיה מתחילה כשאותם ממהרים נאלצים לזגזג כדי לשמור על מהירות הנסיעה שלהם (ואותם ממהרים כולל גם אותי לפעמים) כי יש כל מיני אהבלים שלא מבינים איך כביש אמור לעבוד ומסמנים לי "נו מה אתה רוצה ממני עכשיו?!?!!?" כשאני מסמן להם באדיבות עם הפנסים שיואילו בטובם להזדיין לי מהנתיב האמצעי (כמובן כשהימני פנוי לגמרי).

+1

מצד שני כל המופרעים הכבדים שנוסעים שם 170-180 קמ"ש וצפונה יפסיקו עם זה.

אין לי בעיה עם המהירויות האלו, אבל זה מתאים לאוטובהאן הגרמני, לא לכביש 6.

בחלקים נרחבים של האוטובנים איכות הכביש נמוכה מאשר בכביש 6, למעט השימוש הנרחב והרצוי בבטון לעומת האספלט בישראל.

מצלמות נת"צ על כביש החוף לא תורמות לשום דבר: הפקקים שם גם ככה מטורפים, מי שנוסע בנת"צ למעשה מוריד מעט את הפקק, אחרת הוא היה עומד ביחד איתכם. אז תודה לכל אותם אנשים שמסכנים את הרישיון שלהם למען זה שיהיה לכם פחות פקקים.

אני כמובן לא נוסע בנת"צ/שול, אבל מעריך את מה שעושים מי שנוסע שם למען האחרים.

לא הוא לא, כי הוא צריך להידחף חזרה מתישהו.

גישה שונה של החוק.

בגרמניה סומכים על שיקול דעתו של הנהג.

פה לא סומכים.

הבדל משמעותי נוסף בכניסה לכביש מהיר אין מחלף ענקי עם כניסה ויציאה ובדרך כלל אם המשך הוא גם מהיר אז לא צריך להאט.

למה ??? סומכים על הנהג.

הארה כללית : לא בכל האוטובן מותר לנהוג 300!!!

טעות קשה, שהרי רוב תקנות התעבורה לרכב פרטי בישראל מסתמכות על שיקול דעת של הנהג.

לא לציין את תקנת ה"על" 21, ובמיוחד סעיף ג' שלה, הידועים בשם "חובת הזהירות הכללית", יותר שיקול דעת מזה - אין.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רוב תקנות התעבורה לרכב פרטי בישראל מסתמכות על שיקול דעת של הנהג.

נכון, וכך גם צריך להיות; הבעיה היא שזה מצריך גם לא מעט שיקול דעת מצד השוטרים, וגם מצד מערכת המשפט. בעיה.

אז מה עושים? ממציאים חדשות לבקרים חוקים, סעיפים ותקנות שמעבירים את שיקול הדעת מהנהגים אל "החוק", על פי העקרון שאם אתמול היתה תאונה בין רכב כחול לצהוב, אז מהיום והלאה שילוב הצבעים הזה אסור, וכן הלאה.

דני

פורסם

נכון, אלא שבאותה נשימה גם לא מסירים את שיקול הדעת מהנהגים, וכך נוצר המצב שגם שילוב הצבעים אסור וגם הנהג צריך להפעיל שיקול דעת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי המהירות זה מורכב יותר, אין המלצה ל130.

בכל כביש יש שילוט ,80 110 130 בהתאם לאופי הדרך או תמרור סוף קטע הגבלת מהירות, שלוש פסים אפור לבן.

Wilkommen in Deutschland

332px-Zeichen_393.svg.png

זה דווקא מאוד פשוט:

- בעיר מותר עד 50 קמ"ש.

- מחוץ לעיר עד 100 קמ"ש.

- מחוץ לעיר, אם יש שטח הפרדה ואם לא מצוין מפורשות אחרת, אין הגבלת מהירות אך המהירות המקסימלית המומלצת הינה 130 קמ"ש.

מקור: Straßenverkehrs-Ordnung (StVO): § 3 Geschwindigkeit

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מחקרים שנעשו בחו"ל הוכיחו חד משמעית שאכיפה דרקונית של מהירות באמצעות דוחו"ת וקנסות היא עוד מס ותו לא.

ההפחתה בתאונות הדרכים זניחה בשיטה הזו :(

:twisted:Seat Leon FR 1.8T APR Tuned 2014 :twisted:
פורסם

- מחוץ לעיר עד 100 קמ"ש.

- מחוץ לעיר, אם יש שטח הפרדה ואם לא מצוין מפורשות אחרת, אין הגבלת מהירות אך המהירות המקסימלית המומלצת הינה 130 קמ"ש.

תיקון קטן: זה לא רק עניין של שטח הפרדה אלא של הגדרת הדרך כמהירה. דרך יכולה להיות עם גדר הפרדה אך לא מהירה (כמו חלקים ארוכים בכבישים 2 ו-4 בישראל) ומגבלת המהירות תהיה בהתאם.

בדרך מהירה יש לא רק מפרדה אלא גם תכנון שונה של רדיוס עקומות ושל מחלפים (וריכוז יציאות וכניסות מהכביש בהם), גידור שמונע כניסת הולכי רגל ובעלי חיים משולי הכביש ועוד.

בשאיפה גם האיכות הכללית של הדרך (אספלט, שוליים, גדרות בטיחות, תאורה) תהיה טובה יותר אבל זה לא בהכרח כך, לא בישראל וגם לא באירופה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

דור - חלק גדול מאיכות האוטובאהן נמצא במקום שאינך רואה: 5-15 מטר מתחתיך. יסודות חפורים עם מספר שכבות שמסוגלות לספוג את הזעזועים הנגרמים על ידי התנועה, במיוחד משאיות כבדות, בלי צורך בשיפוץ הכביש כל כמה שנים. יש אוטובאהנים עם תשתיות בנות עשרות שנים שמצבם מצויין. אצלנו התשתיות והריבוד באיכות פחותה, מה שמצריך תיקונים מרובים, וגם התיקונים נעשים בטלאים קטנים שגורמים קפיצות ואחיזה לא שווה, בעוד שבגרמניה (ובארצות אירופיות אחרות) תיקון הריבוד נעשה בקטעים ארוכים ולכל רוחב הכביש, כך שהריבוד - ובהתאם לכך האחיזה - יהיו אחידים ככל האפשר.

אתה מוזמן לכביש 22 - כביש מהיר ישראלי שבניתו הסתיימה אך לפני שנתיים - ולסבול מכביש שנראה מצויין, אבל כל העת מצריך תיקונים כיון שהתשתיות לא אחידות ונוצרות "מקפצות" בקטעים שונים.

Cuore Sportivo - מה שכתבת אינו נכון. בכבישי B שחלקם בעלי מבנה של כביש מהיר המהירות המותרת מוגבלת ל-100 קמ"ש. באוטובאהנים יש קטעים רבים בהם אכן המהירות אינה מוגבלת (כפי שתאר שאול), אולם בבין שליש לחצי מהאוטובאהנים המהירות מוגבלת באופן קבוע או על ידי תמרורים משתנים, כולל מגבלות התלויות במזג אויר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...