Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בקצרה, רכשתי רכב ואת הבדיקה עשיתי במכון בדיקה ידוע ומומלץ. בבדיקה התגלו הריג'קטים הבאים: הזעת שמן מנוע מהקרטר, הזעה במסרק הגה, צמיגים ישנים והחלפת מחסה מנוע, פנס ימין וכנף ימנית.

לקחתי את הרכב לטיפול איפוס במוסך מורשה, בו הוחפלו כל הנוזלים והפילטרים של הרכב.

לאחא כיומיים, גיליתי שמפלס מי הקירור ירד מעט ופניתי לאותו מוסך מורשה לאיבחון התקלה. אובחן כי ישנה נזילה מהרדיאטור ונזילה מהמנוע (ככל הניראה מאחד האטמים ). זיהוי מיקום הנזילה מהמנוע דורש פירוק לאיבחון מדוייק יותר.

פניתי לעורך דין שלי, שרשם מכתב לאותו מכון בדיקה שבו הוא דורש לשאת בעלות הנזק או לחילופין לבצע את התיקון של הנזילה בעצמם. במידה ולא נגיע להסדר, הבירור יעבור לבית משפט לתביעות קטנות.

בכתב האחריות של המכון נכתב כי התיקון יבוצע רק בנתאי כי אותו מכלול סומן כתקין בזמן הבדיקה (במקרה שלי סומן אי תקינות בגלל ההזעת שמן מנוע) וכי האחריות היא ל3 חודשים או ל3000 ק"מ. עברתי 760 קמ עם האוטו וכשבועה מרגע הבדיקה.

אני רוצה לדעת, אם לאחד הקוראים ידוע על מקרה דומה והאם הסיכוי לזכות בתביעה הוא גבוה או שזה אבוד מראש?

אגב, אישור המסירה של המכתב קיים מ27/04/15, ועד היום 5/5/15 הם מתעלמים ממנו ולא נותנים מענה.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

גם לי היה בלאגן עם מכון בדיקה לפני שנתיים שכתבו לי שצריך "כיוון פרונט" וכשהלכתי לעשות כיוון פרונט גיליתי שזרוע הגה עקומה לגמרי ואי אפשר לעשות כיוון פרונט.

שים לב באותיות הקטנות שלהם הם כותבים שגם אם הם באים לקראת ההשתתפות העצמית שלך היא 500$ אם אני זוכר נכון.

הם מכוסים מכל הכיוונים, אני אישית - בחיים לא יבדוק יותר רכב במכון בדיקה, רק במוסך.

פורסם
גם לי היה בלאגן עם מכון בדיקה לפני שנתיים שכתבו לי שצריך "כיוון פרונט" וכשהלכתי לעשות כיוון פרונט גיליתי שזרוע הגה עקומה לגמרי ואי אפשר לעשות כיוון פרונט.

שים לב באותיות הקטנות שלהם הם כותבים שגם אם הם באים לקראת ההשתתפות העצמית שלך היא 500$ אם אני זוכר נכון.

הם מכוסים מכל הכיוונים, אני אישית - בחיים לא יבדוק יותר רכב במכון בדיקה, רק במוסך.

אתה בהחלט צודק. את תוצאות הבדיקה של המכון אתה יכול לזרוק לזבל כי זה לא נותן לך מידע על כלום. רק בדיקה במוסך תיתן לך את האפשרות לדעת מה המצב הנכון של הרכב ומה צריך לתקן אם בכלל. חשוב לי לתת מהניסיון שלי, כאשר שאלתי את בוחן הרכב בקומפיוטסט על פשר נזילות שמן שהוא רשם בתוצאות הבדיקה הוא אמר לי : קח למוסך אני לא מוסכניק" ועוד על הבדיקה הזאת שילמתי 450 ש"ח. פשוט לא שווה כל שקל שמשלמים להם.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

במכון הבדיקה שבו עשיתי את הבדיקה, נאמר כי הם נושאים באחריות רק במידה והנזק עולה על 200 דולר. ללא השתתפות עצמית.

עוד לא קבלתי תשובה מהמכון בדיקה, אמתין לתשוב ואעדכן.

פורסם (נערך)

היום הייתי במכון הבדיקה, לאחר שאמש העורך דין שלי קבע עם הבחור מהמכון שאגיע אליו להציג את הנזילה.

היות והנזילה מופיע רק כשהרכב מתקרר, ועל רכב חם רואים רק סימן של אנטיפריז שהתאדה, הוא אמר שהוא לא רואה כלום.

בנוסף, היות והתקנתי מערכת גפ"ם לאחר הבדיקה, הוא ציין כי לא היית מערכת כזו בזמן הבדיקה.

מטריד אותי, שהוא התנהג ודיבר כאילו הוא בטוח כי הוא צודק ב100% ואין לי סיכוי לזכות בפיצוי מלא/חלקי.

קבענו שהוא ידבר עם המחלקה המשפטית שלו, ויתן לי תשובה מחר.

ברור לי שזה משחק פסיכולוגי, אבל בכל זאת אולי יש משהו שהוא יודע ואני לא? וזה נותן לו סיבה להציג רוגע וזלזול כלפי המקרה?

חשוב לציין כי יש לי צילום של הנזילה כשהרכב חם ובנוסף הצעת עבודה ממורשה שבה צויין כי ישנה נזילה מהרדיאטור ומחלק קדמי במנוע, האם דעה מקצועית של מוסך מורשה כבילה כדעה נייטרלית ומקצועית לטובת המשפט?

עריכה אחרונה על ידי diveman

• תוכן חדש...