Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

מדובר בפיג׳ו 206 שנת 2007 אוטומטית מנוע 1600 עם 110000 קמ.

הרכב נקנה לאחר שרבות דובר בפורומים שאחד הדברים הטובים בו הוא נוחות, וזה אחד הדברים החשובים שחיפשתי.

לצערי המצב הוא לא קרוב לנוחות, אנסה להסביר את הבעיה:

בגדול הרכב נוח רק כאשר אני נוסע בכביש חלק שזה עתה סיימו לזפת אותו (וגם זה תלוי בקבלן שעשה אותו) מעבר לכך בכל כביש הכל מורגש, החל מאבנים, סדקים, ותיקונים. הפח של הרכב מעביר כל תחושה ורעש נהכביש, כנ״ל גם לגביי ההגה שדרכו ברוב הזמן כל מהמורה מורגשת, ברוב הפעמים התחושה היא גם של כדרור (וכאשר אני אומר כדרור אני לא מתכוון לכדרור של רכב אמריקאי שמתנדנד לו בכיף אלא תחושה כמו שמכדררים כדור מגובה של 5 ס״מ), בבאמפרים גם יש תחושה שהבולמים קשיחים מידי.

מקווה שהסברתי את עצמי כמה שיותר טוב.

על מנת לשלול דברים, נעשו הדברים הבאים ברכב:

- הוחלפו משולשים, תפוחי הגה, מוטות מייצב, וגומיות של מוט פיתול

- הרכב אחרי כיוון פרונט, החלפת ארבע צמיגים של טויו ואיזון גלגלים.

- בולם אחד פורק לצורך בדיקה, הבולם בבדיקה ידנית של מכונאי ניראה בסדר, והכרית בולם ניראת שלמה ולא יבשה או סדוקה (יש לציין שלטעמי האישי בעת לחיצה על פינת הרכב, הוא מרגיש דיי קשה הבולם)

אשמח לקבל רעיונות מה ניתן לנסות לעשות/לבדוק

תודה רבה מראש

פורסם

אני יכול לדבר רק מנסיוני הקצר של כמה ימים עם 206 דומה, רק מבוגרת יותר עם ק"מ יותר גבוה.

גם אני לא התלהבתי יותר מדי מנוחות הנסיעה שמספק רכב זה. המושבים לא תומכים והרגישו לי כמו ספסלי רחוב (לפחות ביחס למה שיש לי במגאן).

לגבי האם זה אופייני לדגם או לא, קצת קשה לי להגיד.

ההגה לעומת זאת קצת כבד, ומאד מתקשר, זה מה שאתה מרגיש. זה הטבע של הרכב לטובה ולרעה, עניין של העדפה.

נהיגה ב-206XS, זאת גרסה 3 דלתות ידנית עם ניחוח ספורטיבי, אהבתי הרבה יותר. ככל הנראה המושבים התומכים והנוחים מספקים את ההבדל.

פורסם

על פניו נראה שכל מה שקשור לנוחות כבר טופל.

אז או שיש כאן חוסר התאמה בין הדרישות שלך למה שהרכב מסוגל לספק, או שיש כאן בעיה ברכב שלא ניתנת לאיתור בכתיבה.

אני מנחש שהאופציה הראשונה רלוונטית יותר. ה 206 מציעה שילוב טוב בין התנהגות ונוחות. היא לא תהיה רכה כמו C5 ולא נוקשה כמו דגמים ספורטיביים, אלא בדיוק באמצע.

לצמיגים ולבולמים (אם הם לא מקוריים) יש השפעה רצינית מאוד על הנוחות, ונדמה לי שבעבר כבר שאלתי אותך אם הצמיגים שלך הם רב עונתיים (M+S בוץ ושלג) או קייץ (ללא כיתוב M+S). לפי מה שאני מבין, הטויו CF2 הם צמיגי קיץ (יש להם נוחות עדיפה על פני דגמים רב עונתיים).

בנוסף, ה 206 לא מתההדרת בבידוד אסוקטי מי-יודע-מה. האחיות הגדולות שלה, מן הסתם, טובות ממנה בהרבה בסעיף הזה.

לא יודע מה רמת הציפיות שלך מהרכב, מאיזה רכב ירדת קודם ולמה אתה מצפה כאן, אבל לפי הנתונים היבשים נראה שהרכב בסדר.

אגב, מה לחץ האויר שהיצרן ממליץ עליו בדגם שלך ? (אמור להיות רשום במשקוף דלת הנהג)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קשה לי להאמין שהרכב יצא מהחברה עם כזאת תחושת נוחות מבאסת.

לחץ אויר בצמיגים הוא 33PSI

בולמים מקוריים שלדעתי הם חלק מהבעיה, אך אני חושש להחליף ולגלות שלא.

פורסם

הבולמים המקוריים מעולים, ויש להם ברמת הבסיס חיי נצח. ברור שיש מקרים לכאן או לכאן שהם נופחים את נשמתם, אבל מתוך ניסיון אני יכול לספר לך שמדובר בבולמים בעלי אורך חיים מרשים ביותר (ואני לא מדבר רק על אורך חיים נטול נזילות, אלא אורך חיים שבאמת הם מתפקדים בו כמו שצריך).

מהיכן אתה בארץ ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תעשה נסיעה על פג'ו כזו אחרת ואז תשווה. יכול להיות שהציפיות שלך לא בהתאם למה שהרכב יכול לתת.

גם אני חושב שזה הכיוון משתי סיבות:

1. כל הרכיבים הרלוונטיים לעניין הוחלפו בחדשים.

2. לבחור היתה פוקוס. לפוקוס מתלים רכים ונוחות נסיעה "רכה" וטובה. ה 206 בוודאות יותר "קשיחה" ממנה אבל לדעתי לא ברמה שפותח השירשור מחפש. להערכתי פותח השירשור צריך איזה שברולט לומינה או פורד פוקוס בשביל להרגיש "נוח".

למרות זאת, עד שמישהו אובייקטיבי לא ינהג באוטו, יהיה קשה לדעת על מה הבחור מדבר והאם יש בעיה ברכב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מאיזור נתניה.

והכיוון שאני יותר מתמקד בו הוא עניין הכדרור שהכי מציק מכל התיאור שלי.

מעבר לזה לפי ההסבר עם הפוקוס, אם אני ישים בולמים חליפיים שידועים כיותר רכים, זה מה שיעזור לדעתכם?

פורסם

אם יש לך את האפשרות, הייתי ממליץ להגיע לתל אביב לאחד מהמוסכים המומלצים לצרפתיות כדי שיבדקו לך את הרכב ויוכלו להגיד לך אם ככה המצב צריך להיות.

יש לך את מוסך גבע, שאני אישית איתו כבר יותר מ3 שנים (עם 3 צרפתיות).

יש גם את מוסך אם הדרך ואת שאפט, וגם את אורן שירותי רכב בחולון, שהוא גם רשום פה בפורום.

פורסם
אני מאיזור נתניה.

והכיוון שאני יותר מתמקד בו הוא עניין הכדרור שהכי מציק מכל התיאור שלי.

מעבר לזה לפי ההסבר עם הפוקוס, אם אני ישים בולמים חליפיים שידועים כיותר רכים, זה מה שיעזור לדעתכם?

לא.

הנוחות (דרך המתלה) באה לידי ביטוי דרך: כיול הקפיץ, כיול הבולם, והצמיג שבשימוש. יש עוד דברים, אבל זה הבסיס של הבסיס (מה שנקרא "הברזלים").

רק להחליף בולם לא יעזור - בהנחה והכיול הבסיסי של היצרן הוא זה שלא נוח לך.

אני בדיעה שמישהו שמכיר את הרכב יסע עליו ויחווה דיעה (אם אתה מגיע לאיזור המרכז [פ"ת, כפ"ס, רה"ע] אני מוכן להתנדב למשימה)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עידכון קטן:

מבדיקה שעשיתי למכלולי הפרונט שמתי לב לשתי דברים:

1) אם אני נותן מכה על הזרוע הגה הימנית נשמעת נקישה מתחתית שנשמעת מאיזור החיבור של הזרוע למסרק (כנראה חופש קטן למעלה למטה) אין לו חופש קדימה ואחורה, נאמר לי במוסך שזה לא מהזרוע של ההגה אלא מהמסרק, המידה וכן, איזה חלק במסרק אמור למנוע את הנקישה? (יש לי פשוט קיט שיפוץ של המסרק בבית שהזמנתי בעקבות נזילה שהייתה לי וסודרה ונשארו יתר החלקים)

2) שמתי לב שיש חופש בפעמון הפנימי של ציריה שמאלית, ממש בחיבור שלה לגיר. זה גם משהו שיכול לגרום לבעיה?

בכל מקרה אשמח לדעת מה יכולים להיות יתר הגורמים לכך שכל מהמורה מהכביש לא נספגת טוב ועוברת בדרך כלל להגה עצמו.

ומה יכול לגרום לכדרור המדובר.

ולאיציק, תודה על ההצעה, אם יזדמן לי אני ישמח לעזרה.

• תוכן חדש...