Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במשפחה יש לנו רנו 1.6 סניק 2 שנת 2006 אוטומאטית, טפו טפו מפנקת, נהדרת ומשרתת נאמנה בבטיחות ובנוחות.

אבל... בזמן האחרון יש בעייה שהחמירה, המוסך המטפל (מוסך כללי) קצת נואש וייעץ לי לחפש פיתרון אצל מי שמתמחה ברנו ויש לו ציוד לדיאגנוסטיקה מקיפה.

הסימפטום: קורה רק לאחר לפחות כמה דקות של נסיעה, כאשר האוטו קר התופעה עדיין לא מתרחשת.

לאחר זמן מה כשלוחצים על דוושת הגז בערך כשלושת רבעי הדרך ממנה לא גורם לתגובה במנוע, יתרה מזו - הטורים מתחילים לצנוח והמנוע נכנס לרעידות ואף נכבה לעיתים.

אם נותנים לחיצה עמוקה מאוד אז נוצר "קשר" בין הלחיצה ולהופעת טורים גבוהים ואז הרכב מאיץ, אבל אז הגיר מרביץ מכה (בדרך כלל להילוך שלישי, אני יודע כי העברתי למצב ידני בגיר ואז יש חיווי על הילוך שלישי בד"כ).

כדי להימנע מהמכות הללו אני מנהל את העברת ההילוכים באופן ידני, אבל הטווח המת של הדוושה קיים וכמובן שאי אפשר ככה להשתמש ברכב.

ניגשתי למוסך שלי שפעם היה של קרסו, הם אמינים וישרים ואני אומר זאת בפה מלא.

עשתה לי בדיקה בשני מחשבים שונים, אחד ידני קטן שהראה תקלת קאמשאפט, ולאחר מכן בתוכנת דיאגנוסטיקה בלפטופ שהיא יותר מפורטת, שם היתה תקלה החיישן קאמשאפט MAP, המוסכניק אמר לי שהמחשב מדווח על תקלה שהיא אולי החיישן או תקלה משנית שנוצרת שם בגלל משהו אחר, את התופעה של האוטו שלי הוא לא מכיר.

הוא החליף לי כדי לבדוק את החיישן שהמחשב דיווח עליו, החיישן מפירוק וזה לא עזר, הוא חשב אולי זה נגרם מחיישן תקול שיש מאחורי המנוע שאם הבנתי נכון אחראי על נושא תת לחץ... זה לא עזר גם כן.

החלפנו גם בית מצערת זהה לשלי מפירוק וזה לא עזר.

על כל אלה הוא לא לקח ממני אגורה, ובסוף אמר שהוא יכול להתחיל להחליף את כל האוטו... אבל המחשב שיש לו מוגבל לעומת הציוד שיש ליבואן, וכדאי לעשות דיאגנוסטיקה אצלם כדי לקבל תוצאה אולי מפורטת יותר, אולי זה משהו מאוד קטן ואולי זה משהו יותר מקטן...

הוא ציין שהחיישנים שהוא ניסה מקורם בפירוק והם עלולים להיות תקולים בעצמם, ושליבואן עלול להיות חיישן פתוח על המדף שנוסה ולא היה בו שימוש, והוא בדרגת אמינות גבוהה יותר, חיישן מפירוק עולה כ-300 ש"ח, מקורי בטח עולה כפול ומשולש...

ביררתי במוסכים השונים, ביקשתי מחיר לדיאגנוסטיקה, ואף מוסך יבואן לא היה מוכן להגיד מחיר או הצעת מחיר - אלא למחיר לשעה, יש כאלה שמתחילים מלמעלה משלוש מאות ש"ח לשעה, ויש גם מי שלא התבייש לנקוב בלמעלה מחמש מאות ש"ח, כאשר התשלום לפי שעות.

שאלתי אם יכול להיות מצב של חיפוש התקלה במשך כמה שעות והם ענו לי שבהחלט כן, זה אומר שרק על חיפוש התקלה אפשר לשלם סכום התחלתי של 1500-2000 ש"ח ועוד מע"מ... לפני שהחליפו בורג אחד.

כאן אני מבקש את עזרתכם, האם מישהו מכיר תקלה כזו ויכול לתרום לי מנסיונו?

האם יש מוסך במרכז ובירושליםה מומחה ברנו קטן והגון אשר אתם מכירים, אשר מתמחר את נושא הבדיקה אחרת ואולי אף מכליל אותו לבסוף בתיקון אם תוקן הרכב אצלו?

אני מרגיש פשוט לפני שחיטה כספית, אולי על תקלה שהיא קטנה מאשר להתחיל להחליף המון רכיבים מבלי שהתקלה אפילו תסודר - זאת על פי פוסטים רבים שקראתי כאן במשך הזמן.

תודה.

פורסם

לפני שאני ממשיך בתאוריה שלי,כי אל ממש הבנתי אותך, שאתה אומר שאין תגובה במנוע.. האם זה קורה בתחילת המהלך של דווש הגז כאילו אתה משייט?

כי 3/4 דרך ממנה זה כמעט ברצפה, אז או שלא הסברתה נכון, או שאתה נוסע במסלול מרוצים. כי הלחיצה הארוכה שאתה מתאר זה כבר הדוושה ברצפה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אני אנסה להסביר טוב יותר.

כשהמנוע קר התופעה לא מתרחשת, אלא לאחר דקות של נסיעה.

לפתע האוטו מפסיק לנסוע, כאילו הורדת את הדוושה מהגז, הטורים יורדים ורק כאשר תלחץ את הדוושה אל בערך בין חצי ל3/4 ממנה המנוע יגיב ללחיצה, והטורים יהיו בהתאם למצב הדוושה - יקפצו גבוה, ואם אני באוטומט אז הגיר עלול להשתולל בעקבות כך.

זה קורה בעיר או בשיוט, המגע שאתה מרגיש בין הדוושה למה שהמנוע נותן באותו רגע - נעלם ואיתו גם הטורים, אם נניח אני עוצר ברמזור או ממהירות נמוכה מנסה להאיץ - המנוע לא מגיב ללחיצה על הדוושה, רק כשהדוושה נלחצת עמוק אז הוא יגיב ובהתאם לכמות הלחיצה שנתת, הטורים יקפצו גבוה.

אגב, המוסכניק שלי חיבר את המחשב לאוטו ויצאנו לנסיעה בה הוא בדק את התגובות של האוטו, במשך הלחיצה על הדוושה הוא ראה כל הזמן כמה דוושה אני נותן, כך שהיה לו חיווי על כמה אני לוחץ, הוא לא חושב שיש בעיה בדוושה למשל...

תודה

פורסם

לדעתי אין ברירה אלא לגשת למוסך של רנו...בדרך כלל מחיר האבחון מקוזז אם אתה מבצע מסכם לבצע את התיקון של התקלה.

פורסם

כי זה נשמע לי כמו חיישן מצערת שהגיע זמנו ומוסר לך ד''ש

תבדוק את החיישן מיקום מצערת עם רב מודד, הרב מודד אמור להראות לך התנגדות שעולה בהדרגה ככל שאתה פותח את המצערת יותר ויותר.

במידה ויש קפיצות או שטחים מתים, הוא מוסר לך ד''ש וזקוק להחלפה

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

זה לא זה כי תקלה בבית מצערת מדליקה נורת תקלה וכן הייתה מתקבלת תקלה של החיישן או מפעיל מצערת וגם אם זה התקלה אז בדרך כלל הבעיה היא המחבר ויש קיט תיקון לזה.

צריך פה מומחה למכוניות האלו.

פורסם

יש להתחיל בבדיקות בסיסיות של לחץ דלק, מתחים וכד'.

ממליץ לבדוק תקינות חיישן חמצן (למדה, באגזוז) כי מניסיון רחוק שהיה לי, חיישן כזה (גוסס) לא הדליק נורת תקלה וגרם לתופעות דומות מאוד לשלך (גימגומים בהאצה, חוסר תגובת מצערת וכד') עד שאחרי מספר חודשים צץ הקוד תקלה על החיישן, והוא הוחלף (לא לפני שניסינו להחליף סליל, מצתים, תיבת נתיכים, תקעים ועוד ועוד).

למרות מה שנהוג לחשוב, חיישני חמצן ישנים שמותקנים ברכבים מודרניים יחסית (אצל הצרפתים 2006 זה יחסית מתקדם לכל היתר) מסוגלים לסחוב ב CLOSED LOOP שינויים משמעותיים בדוושת הגז לפני שהם יוצאים ל OPEN LOOP.

אי לכך, אם במצבים של פול גז הרכב מגיב טוב (ויוצא ל OPEN LOOP לפי הנתונים של מחשב הדיאגנוסטיקה שמחובר בזמן נסיעה) צריך להתייחס לנושא התערובת. יכול להיות שיש בעיית תערובת שמגיעה ממקום אחר ולא בהכרח מכאן.

ממליץ לבדוק שהסליל חימום של החיישן חמצן הוא בעל התנגדות תקינה ואין בו נתק כזה או אחר, ולוודא שהוא אכן מקבל מתח (12V).

תעשה מקסימום בדיקות לפני שאתה מרים ידיים, לרבות בדיקה ויזאלית (זה המינימום) לחיישן נקישות (יש להם נטיה להיסדק עם הזמן ולתפקד באופן לקוי).

וודא שנית שהרכיבים הבסיסיים תקינים (סליל, מצתים וכד') ושהם מקבלים מתח תקין לאורך כל הדרך (במידת הצורך תאלץ לאלתר קו מתח חלופי, מקביל, זמני, לבדוק אם התופעה קשורה או לא).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכם,

אראה למוסכניק הנחמד שלי את ההערות שכתבתם, אולי אמצא מזור לפני שאאלץ להיות נתון לחסדים של מוסך מרכזי.

אם למישהו יש עוד מה להוסיף הדבר יעזור לי.

תודה לכולם.

פורסם

יש את המוסכים המומלצים לצרפתיות בפורום כמו גבע ושאפט, אולי הם יוכלו לעזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: איציק נ. קלע בול, מוסך מ.א בסגולה פ"ת עלה על התקלה שנעלמה עם החלפת חיישן למדה.

תודה לכולם, הרכב נוסע כמו שצריך כעת.

• תוכן חדש...