Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני חולק על דברי קודמי

driver, הכלי משמש לצורך תחזוקה של הרכב, לחברת צמפיון מוטורס ולמוסכיה המורשים אין מונופול על התחזוקה של רכבי קונצרן VAG בארץ. על פי חוק כל מוסך מורשה יכול לבצע טיפולים ברכב.

d300, כמובן שהשופט יכול להחליט (מדוע שלא יוכל?) ובודאי אין כאן עניין של "טוב לב" אלא של חוקים ותקנות.

להערכתי הנושא לא צריך להגיע לבית משפט, יש רגולטורים אשר עוסקים בתחום והם אמורים להביע את דעתם.

מכיוון שרון כבר פנה למשרד התחבורה, כדאי להמתין לתשובתם. אפשר גם לברר את הנושא במשרד הכלכלה.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה עובר הגבול הדק שבין מכירת חלפים ללקוח לאי מכירת חלפים ללקוח ?

האם מסנן אויר למזגן ימכרו לי, אבל פלאגים או פנס או ציריה לא ימכרו לי ?

בעצם, למה שלא ימכרו לי ? הם לא מרוויחים מזה ?

למה ישנה החלטה גורפת "לא למכור" חלקים או כלי עבודה ?

האם אי מכירה של חלק יעצבן אותי יותר וידיר את רגלי מהמוסכים של הרשת, או יגרום לי לבוא בשימחה וששון לעשות אצלם את העבודה בגלל שלא מכרו לי את החלק שארכיב בעצמי ? (מהמר על האופציה הראשונה).

סיפור מאתמול:

קניתי בתחילת השבוע ברלינגו 2.0HDI. כחלק מיישור קו, מצאתי לנכון להחליף תפס פלסטיק שבין הכבל מצמד לדוושה ולקנות אחד רזרבי שיהיה בצד.

התפס עולה 30 שח + מע"מ ואני יודע איך להחליפו ולכוון את הדוושה לפי הוראות היצרן.

הייתי בפתח תקווה ונכנסתי למוסך מורשה של הרשת, שם סירב מנהל המוסך למכור חלקים ל"לקוחות".

ואני שואל את עצמי: מה איכפת לך למכור לי חלק פלסטיק מסריח של 30 שקל ? זה מפריע לך ?!

יש דברים שהם הרבה מעבר לעניין של מכירת חלק, זה עניין של ש-י-ר-ו-ת. בסוף קניתי את החלק בחנות חלפים הקבועה שלי, שקונה אביזרים\חלקים כאלה מאותו המוסך...

צ'מפיון מוטורס רוצים לטרפד (ומצידם, בצדק) כל ניסיון של זליגת לקוחות מהרשת בטענה למקצועיות וידע.

מצד אחד אני יכול להבין את זה, מצד שני - אם אני יכול להשיג את החלק שלא דרכם ישירות, מה הם הרוויחו מהצעד הזה ?

כל עוד יש אלטרנטיבה להשיג את החלק\כלי במקום אחר, כל החלטה שלי "אי מכירה" היא מטומטמת.

כל עוד אין אלטרנטיבה - מדובר במונופול, וכאן כבר החוק שהוא שקובע את הדברים, לא אני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

גם קרסו מסרבים למכור כלי יעודי, בשבוע שעבר פניתי לקרסו כדי לרכוש כלי יעודי להרכבת מצמד בתיבה רובוטית של רנו פלואנס, למרות שמחיר הכלי כפול ממחירו בחו"ל,הייתי מוכן לשלם, אך התשובה של קרסו היא שלא מוכרים כלי עבודה למוסכים שאינם מורשי יבואן, מקומם ומרגיז.

מקווה שמשרד התחבורה ישנו את התופעה.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

כמי שמנהל מוסך שדומה באופיו למוסך רון הייתי רוצה להזדהות עם רון בתחושת הקיפוח של מוסכים מומחים שלא ברשת היבואן. גם אנחנו במוסך גבע נתקלנו בסירוב של היבואן למכור כלים יעודיים בטענה (מגוחכת) שהם ספורים ומיועדים למוסכי הרשת. המגמה היא ברורה וידועה שלא לשתף מוסכים שאינם מורשי יבואן בשום ידע טכני כלים יעודיים הדרכות ופיתרונות טכניים. בעבר הייתי בעלים ומנהל של מוסך מורשה ואני מכיר היטב את המנגינה נגד כל מי שלא שייך לרשת. המורשים סובלים מבעיה הפוכה שבה היבואן מאלץ אותם לרכוש ארגזי כלים יעודיים לכל סוגי הרכבים של אותו יבואן במחירים אסטרונומיים. בכלל בתור מוסך מורשה מחייבים אותך בעלויות מטורפות של אלפי שקלים בחודש רק בכדי שתהיה לך גישה לכל הידע הטכני. לא פלא שהם שומרים את הכל בקנאות לעצמם. אם אין לך חברים מתוך המערכת אתה כבעל מוסך שרוצה לטפל ברכבים המודרנים נמצא בבעיה מקצועית קשה ועל כך אני מתקומם. לצערי גם היוזמה של משרד התחבורה לעגן בתקנות את ענין המוסכים המומחים לא ממש ישימה. למעשה התקנות מחייבות אותך כמעט בכל מה שנדרש ממוסך מורשה ואתה תלוי בחסדיו של היבואן שמעמיס דרישות ועלויות בלתי מתקבלות על הדעת. אני מחזק את ידיך רון במאבק מול היבואן ומאחל בהצלחה.

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם

אורן שירותי רכב, וגבע, האם כשנתקלתם בסירוב מצד היבואן למכור לכם ציוד וחלפים, פניתם למשרד התחבורה/ ממונה ההגבלים העסקיים?

אם לא- אל תתפלאו אם המצב יימשך.

מנסיון כעובד בעבר במערכת ציבורית וכאחד שקרובת משפחתו בכירה בתחום הפניות הקשורות בעניין, אם אין ריבוי תלונות- הכוח שלהם באכיפה מוגבל.

אם יש ריבוי תלונות ועקב כך אכיפה חזקה יותר - היבואנים יחשבו פעמיים לפני הסירוב הבא.

תחשבו על זה כך- נניח ויצרן/ יבואן מייצר תרופה/ מוצר מסויים, שבכוחה לגרום לנזק/ עוגמת נפש ממוצר פגום, והוא עושה חשבון כלכלי האם לשפר את המוצר בעלות גבוהה (במקרה שלנו חיסול חלקי של תחרות תקינה), או לשלם פיצויים (קנסות מהממונה על ההגבלים העסקיים/ משרד התחבורה), ובחישוב שלו כרגע שווה לשלם את הפיצויים (הקנסות) מאשר לשפר את המוצר.

ברגע שיהיה ריבוי תלונות ועקב כך ריבוי קנסות (שיכולים לגדול כל אחד בפני עצמו עקב הריבוי בתלונות לצורך שיפור ההרתעה), היבואנים יחשבו פעמיים לפני שיסרבו. כרגע נוח להם לשלם קנסות מאשר למכור לכל דורש.

אתם, כמוסכים, צריכים לעשות רעש על כל פיפס, גם אם זה בורג ב0.3 ש"ח.

אם רק פעם ב.. תתלוננו, אל תתפלאו אם המצב יישאר כך.

בהצלחה.

נ. ב. סוגיית חוסר האכיפה היעילה נתונה לדיון אחר, אבל אם תעזרו לאכיפה אז המצב יהיה יותר טוב.

אסייג שאני אומר מנסיון בתחום אחר ולא במוסכים, שכן איני יודע איך זה בשוק המוסכים, אך אני מניח שמנגנוני האכיפה דומים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

נ. ב. סוגיית חוסר האכיפה היעילה נתונה לדיון אחר, אבל אם תעזרו לאכיפה אז המצב יהיה יותר טוב.

ניראה שבמקרה הזה הבעיה היא לא באכיפה אלא בחקיקה שנותנת ליבואן להנות מהספק.

אם הדברים היו חד משמעיים כניראה השירשור הזה לא היה נפתח

יום טוב גם לך

פורסם

ראו כאן בפרק ב':

http://www.iga.org.il/assets/drivers/law6.html

"יבואן רכב לא יגביל מוסך שרות ברכישת מוצרי תעבורה אבל רשאי לחייב עמידה בהסכם הרשאה".

כלומר לפי איך שאני מבין את זה - מכירה רק למוסך מורשה יבואן...

עריכה:

עכשיו שמתי לב שמסמך זה מבוסס על תקנה משנת 1988. לא יודע עד כמה רלוונטי היום.

היו הרבה שינויים מאז, הידוע שבהם הוא עצם מתן אפשרות לטפל ברכב חדש מחוץ לרשת היבואן בלי להפסיד אחריות.

מקווה שנושא מכירת כלי עבודה יעודיים יטופל גם.

פורסם

לע"ד על היבואן -צמפיון - מוטלת ה ח ו ב ה למכור כלי ייעודי לתחזוקת הרכב שהוא מ י י ב א -לכלל המוסכים ,בסייגים מסויימים .אלו סייגים?-שהמוסכים יעשו עבותם לפי הוראות היצרן .

מי שאחראי על אכיפה במקרה הזה -משרד ה כ ל כ ל ה יקבל תלונות בהתאם ממוסכים שמצפיון סירבה למכור להם ויהייה חייב בתשובה ובאכיפה.

הייתי מציע למוסך רון , ולמוסכים נוספים שנתקלו בבעייה -אם נתקלו ,לפנות גם למשרד הכלכלה .

פורסם

עם כל התמיכה שיש לי במאבק, אני חושש שאתם נלחמים בטחנות רוח. אף ככל והיבואנים יחוייבו למכור למוסכים לא מורשים את הכלים האמורים, המחיר פתאום יוכפל פי שש (עם מתן הנחה בהתאם למוסכים המורשים) או הכלים שנמצאים במלאי יעברו לסטטוס "מכור". מי שלא רוצה למכור מוצא את הדרך שלא לעשות זאת, ולא יעזרו פניות או הוראות מצד הרגולטור.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

שי,

מדובר על מחירון מפורסם של היבואן הוא לא יכול למכור למוסכי רשת במחיר א' ולאחרים במחיר ב'. הממונה על ההגבלים העסקיים יודע להתמודד גם עם שיטות כאלה ולא יהסס לפעול נגד יבואנים וספקים מונופוליסטיים.

פורסם

היום, בעידן הגלובליזציה מדובר במלחמה מיותרת.

הכל כולל הכל (כלים, חלפים, ידע) ניתן לרכוש בחו"ל, ולייבא ארצה.

ובמחירים, זולים יותר.

פורסם

את כל הכלים היעודיים שלנו במוסך אנחנו רוכשים מ"ביצוע",ברוב המקרים יש להם כבר אב טיפוס מוכן והכלים טובים יותר ומשופרים מזה שמוכר היבואן למוסכיו.לדעתי האישית איו לך קייס כנגד היבואן והדרך היחידה שלך להתמודד בעתיד בבעיות כאלה היא להפוך להיות מוסך מתמחה מה שמשרד התחבורה הבטיח שהשנה יתחיל ליישם.

פורסם (נערך)
היום, בעידן הגלובליזציה מדובר במלחמה מיותרת.

הכל כולל הכל (כלים, חלפים, ידע) ניתן לרכוש בחו"ל, ולייבא ארצה.

ובמחירים, זולים יותר.

לגבי ייבוא מקביל של כלים כבר נכתב ע"י מוסך רון ואורן שרותי רכב שזה אפשרי.

מעניינות אותי שתי שאלות אחרות:

1. האם מוסך שאינו מוסך מורשה יבואן יכול להשיג מהיצרן,גם תמורת תשלום,ספרות טכנית,הנחיות ועדכונים לגבי שינוי וריקולים,גם באופן שוטף - כלומר להיות מנוי על הפירסומים של היצרן ולקבל גישה ישירה למאגר הנתונים של היצרן ללא תלות ביבואן?

2. כנ"ל האם מוסך כזה יכול לעבור הדרכות רישמיות ולקבל הסמכות מהיצרן ללא תלות ביבואן?

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...