Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצרכים לשתי מנות:

חבילה אחת של שמנת מתוקה (רצוי 18%)

6-7 פטריות

מלח-פלפל

אופציונלי - שן שום

הכנה:

1. חותכים את הרגליים של הפטריות, זורקים.

2. חותכים את הראשים בהתאם לטעם (גדול - המרקם יותר מורגש, קטן, המרקם לא מורגש ונשאר רק הטעם הפטרייתי. אני אישית חותך גדול, כלומר לא יותר מ3-4 חתיכות מראש)

3. מרביצים את הפטריות על אש גדולה (בתוך מחבת, כן?) כדי לצרוב אותן טיפה ומוציאים.

4. שופכים את השמנת למחבת, מוסיפים את המלח-פלפל ונותנים לה להצטמצם. איך בודקים? דוחפים פנימה את הכף/מרית/איך-שלא-קוראים-לזה ההוא מעץ וכשאתה מוציא אותו, נשארת עליו שכבה לבנה של רוטב.

5. 2-3 דקות לפני שהרוטב מוכן (רגע, אבל איך אני יודע שהרוטב מוכן? אתה לא, תנחש) זורקים פנימה את הפטריות שיתחילו להתבשל.

6. 47 שניות לפני שמורידים מהאש, מוסיפים את השום (רצוי כתוש, פחות רצוי קצוץ ובכלל לא רצוי שלם. אה, כן. לקלף!)

7. מורידים מהאש, דופקים את הרוטב על ערימה של ספגטים.

8. עושים סקס.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תוספת שמוסיפה המון-

קוביית בזיליקום של קנור (תיבולית? לא זוכר איך קוראים לזה)

אני לא חסיד גדול של בזיליקום, אבל ברוטב הזה הקוביה הזו עושה פלאים.

שאר המתכון- בדיוק כמו שכתוב למעלה, והחמאה במתכון למעלה נמצאת בזמן טיגון \ צליית הפטריות.

האמת, בקריאה שניה אני מכין קצת אחרת-

מטגן את הפטריות בחמאה,

ואז כשהן מפרישות קצת מהנוזלים שלהם אני שופך פנימה את השמנת שמקבלת את הטעם של הפטריות.

זה בערך המתכון היחידי שאני יודע להכין 8-)

פורסם
מצרכים לשתי מנות:

חבילה אחת של שמנת מתוקה (רצוי 18%)

6-7 פטריות

מלח-פלפל

אופציונלי - שן שום

הכנה:

1. חותכים את הרגליים של הפטריות, זורקים.

2. חותכים את הראשים בהתאם לטעם (גדול - המרקם יותר מורגש, קטן, המרקם לא מורגש ונשאר רק הטעם הפטרייתי. אני אישית חותך גדול, כלומר לא יותר מ3-4 חתיכות מראש)

3. מרביצים את הפטריות על אש גדולה (בתוך מחבת, כן?) כדי לצרוב אותן טיפה ומוציאים.

4. שופכים את השמנת למחבת, מוסיפים את המלח-פלפל ונותנים לה להצטמצם. איך בודקים? דוחפים פנימה את הכף/מרית/איך-שלא-קוראים-לזה ההוא מעץ וכשאתה מוציא אותו, נשארת עליו שכבה לבנה של רוטב.

5. 2-3 דקות לפני שהרוטב מוכן (רגע, אבל איך אני יודע שהרוטב מוכן? אתה לא, תנחש) זורקים פנימה את הפטריות שיתחילו להתבשל.

6. 47 שניות לפני שמורידים מהאש, מוסיפים את השום (רצוי כתוש, פחות רצוי קצוץ ובכלל לא רצוי שלם. אה, כן. לקלף!)

7. מורידים מהאש, דופקים את הרוטב על ערימה של ספגטים.

8. עושים סקס.

מה עם בצל??

פורסם

בצל באלפרדו?

לי יש שאלה אחרת, מה רע ברגליים של הפטריות?!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בצל באלפרדו?

לי יש שאלה אחרת, מה רע ברגליים של הפטריות?!

מחזק ומצטרף לשאלות.

פורסם

שום בעיה עם רגלים של פטריות

בצל הולך נהדר ברוטב אלפרדו

אני מוסיף לתערובת הפטריות-בצל המיטגנת גם כף אבקת מרק פטריות (רחמנא ליצלן)

וכמובן הכי חשוב - לקראת סוף הבישול הסופי של הכל ביחד מעט אגוז מוסקט טחון.

פשוט להכנה ויוצא טעים בטירוף.

הולך מדהים עם פסטה טרייה, אם יבשה אז פרפלה היא המומלצת לדעתי עם הרוטב הזה.

פורסם

המון מסעדות (טובות כן?) מוסיפות קצת יין לבן. מוסיף המון (בתנאי שהיין איכותי יחסית ולא יין ב15 ש"ח).

במקום קוביית בזיליקום - כדאי להוסיף בזיליקום טרי

ניב

לא חותם

פורסם (נערך)

בזיליקום לא בא טוב לטעמי ברוטב שכזה.

אני מטגן בצל שחתוך קטן בשמן זית או חמאה, אחרי שהבצל מתחיל להזהיב מוסיף כ5-4 שיני שום חתוכות גס, טיגון קצר נוסף ומוסיף פטריות טריות(רק טריות,לא שימורים) חתוכות שוב לפי הטעם, אחרי הטיגון הקצר הנוסף מיכל של שמנת לבישול עם אחוזי שומן לפי טעמך( אני לא מוריד מ18% ), מביא לרתיחה ואז מנמיך להבה, 3-4 דקות לאיחוד טעמים, מלח, פלפל שחור גרוס ולא טחון ואגוז מוסקט למי שאוהב , ערבוב קצר וזהו, בגדול 10 דקות הכנה בגס.

עריכה:

עוד מתכון קלילי,מהיר וטעים על בסיס שמנת:

מביאים להרתחה מיכל של שמנת לבישול(שוב,עדיפות 18%),מנמיכים להבה, מוסיפים כף גדושה של רוטב פסטו (קנוי או HOMEMADE ׂ).

3-4 דקות איחוד טעמים, מלח פלפל גרוס וזהו, רוטב מצויין וקל להכנה.

עריכה אחרונה על ידי michaelbe6
פורסם
בזיליקום לא בא טוב לטעמי ברוטב שכזה.

אני מטגן בצל שחתוך קטן בשמן זית או חמאה, אחרי שהבצל מתחיל להזהיב מוסיף כ5-4 שיני שום חתוכות גס, טיגון קצר נוסף ומוסיף פטריות טריות(רק טריות,לא שימורים) חתוכות שוב לפי הטעם, אחרי הטיגון הקצר הנוסף מיכל של שמנת לבישול עם אחוזי שומן לפי טעמך( אני לא מוריד מ18% ), מביא לרתיחה ואז מנמיך להבה, 3-4 דקות לאיחוד טעמים, מלח, פלפל שחור גרוס ולא טחון ואגוז מוסקט למי שאוהב , ערבוב קצר וזהו, בגדול 10 דקות הכנה בגס.

עריכה:

עוד מתכון קלילי,מהיר וטעים על בסיס שמנת:

מביאים להרתחה מיכל של שמנת לבישול(שוב,עדיפות 18%),מנמיכים להבה, מוסיפים כף גדושה של רוטב פסטו (קנוי או HOMEMADE ׂ).

3-4 דקות איחוד טעמים, מלח פלפל גרוס וזהו, רוטב מצויין וקל להכנה.

קצת סתרת את עצמך הייתי אומר :lol:

לא חותם

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה סותר?

זה רוטב פסטו שמנת, וזה רוטב שמנת פטריות, טעמים שונים לגמרי.

הפטריות עם הבזיליקום לא עובד לטעמי.

אני מסכים, בזיליקום לא בא טוב, אבל קוביית בזיליקום כן!

אין שום קשר בין הטעם של הבזיליקום לבין הטעם של הקוביה,

הקוביה באה על תקן אבקת מרק נטולת מונוסודיום גלוטומט :-P

פורסם

לדעתי, אם גבר שאל על רוטב על אלפרדו לפסטה, ובהינתן העובדה שפסטה היא אוכל דייטים קלאסי, הייתי ממליץ להימנע מהשום.

אם סתם התחשק לטרנספורטר לבשל, אז שלא יוותר על השום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...