Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול קורולה 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,אני צריך לעשות טיפול שנתי לקורולה (אוגוסט 2008 רובוטית).

הק"מ שלה הוא כ130K.

בהצעת הטיפול רשום שם מסיר פיח חלל שריפה בנזין.

אני לא זוכר ששמנו את הדבר הזה אי פעם ברכב (הוא אצלי כ3 שנים בערך). ולפני זה הוא רכב ליסינג/השכרה.

האם שימוש בו יכול לגרום נזק?

כמו כן, הבנתי שבשנתונים מסויימים יש בעיה של בוצה במנוע, האם השנתון שלי רלוונטי?

תודה מראש לעונים!

פורסם

הרכב שלך לא בשנתונים הבעיתיים, הבעיה הופיעה בעיקר בשנתונים 2003-2005 בקורולות מתוצרת טורקיה למיטב זכרוני, עקב מעברי שמן צרים במנוע.

בעיה של בוצה במנוע כן יכולה להיווצר אצלך במידה והרכב טופל בצורה לא אחראית בזמן שהותו בחברת הליסינג-דהיינו שימוש בשמנים ופילטרים לא איכותיים ואי ביצוע טיפולים בזמן. מזה דווקא כן הייתי חושש כי חלק גדול מחברות הליסינג מתחזקות את הרכב בתחזוקת שבר במינימום עלות.

פתח את מכסה מילוי השמן והצץ פנימה-יתכן שאפשר לראות משם תחילת הצטברות של בוצה. כדי לברר האם יש בוצה במנוע צריך לפרק את אגן השמן והמסננת שנמצאת שם.

שימוש במסיר הפיח לא יכול לגרום נזק לדעתי מכיוון שהוא נועד לנקות פיח ממערכת הזרקת הדלק. אני שם אחד כל שנה בשביל ראש שקט.

מה הציעו לך בטיפול 130K? האם ביצעו איפוס קלאץ' במהלך חיי הרכב? האם הקלאץ' הוא מקורי או שהוחלף כבר?

פורסם

הי, הקלאץ הוחלף לפני כ15K קמ (ואחרי 8K כבר היה צריך לכוון אותו מחדש).

לגבי מסיר הפיח, הסיבה העיקרית שאני חושש שישימו לי אותו היא כי אני לא בטוח ששמו אותו בעבור בטיפולים השוטפים, ואני זוכר שראיתי שאם שמים פתאום ולא בכל טיפול באופן קבוע את התוסף הזה יכול להיגרם נזק.

לגבי פירוק אגן השמן וכדומה, האם לדעתך זה משהו שניתן לבקש מהם שייבדקו במהלך הטיפול?

פורסם

התוסף ששמו לך הוא תוסף דלק כדוגמת K44 או גולד לייבל של ליקווי מולי. אלו תוספים חלשים ואפקטיביותם מוטלת בספק, אני טוען שזה סוג של צ'ופר, לא יותר. מה שכן, זה אינו תוסף חובה ומוסכים אוהבים לשים אותו כי הוא מכניס להם עוד כסף ונמכר לך במחיר מופקע. להבא אתה יכול לבקש שלא יכניסו כל תוסף ולא ימלאו נוזל שמשות.

התוסף שאתה מדבר עליו הוא תוסף "פלאשינג" שמוסיפים לשמן המנוע לפני הריקון. גם כאן הדעות חצויות, אבל ברכב שטופל באופן סדיר לאורך חייו אין שום בעייה עם התכשיר הזה, אם כי הוא מיותר. החלפות סדירות של שמן המנוע בתוספת שימוש בפילטר מקורי מבטיחות מנוע נקי מבוצה ולא מצריכות שימוש בתוסף זה או אחר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בגלל שאני לא בטוח שלפני שהוא היה אצלי הוא טופל כמו שצריך (הוא מאלבר), אני חושב שאולי לא כדאי לי שישימו את הפלאשינג כדי שלא ייגרם נזק.

הפחד שלי, הוא שאם אני לא אתחיל לשים את הדבר הזה בכל טיפול - אני יגרום בוצה למנוע.

פורסם

אל תדאג. טפל לפי הוראות היצרן וסע לשלום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מחר כנראה אסע לעשות את הטיפול, אני מצרף את החלפים, אשמח לקבל חוות דעת.

בשנה שעברה שמו לי שמן מנוע 10W-30 (קוד קטלוגי Z1) ומסנן שמן מקורי (קטלוגי מסנן שמן 90915 YZZJ1),

והשנה באותו מוסך מורשה יבואן הם רשמו שמן מנוע 5W-30 C3 SN/CF (קטלוגי Z121) ומסנן שמן (Q4152 YZZA6),

האם זה בסדר או לבקש שישימו כמו בשנה שעברה?

טיפול טויוטה.JPG

פורסם

אין שום בעייה, המק"ט המצויין הוא פנימי של המוסך / מחסן.

תבקש להוריד מהצעת המחיר את נוזל החלונות ואת מסיר הפיח, מיותר.

איתמר

• תוכן חדש...