Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכה את המומחה: מחשב נייד ללימודי אדריכלות, מי יכול לעזור?

SuperBamba
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אם יש משהו שבקארספורום טובים בו חוץ מברכב, זה בכל השאר.

אי לכך ובהתאם לזאת, הייתי מעוניין לקבל את דעתכם המלומדת.

אחי הגדול מתחיל (שוב) לימודי אדריכלות, והולך להשתמש בתוכנות כמו autocad וכל מיני כאלה, מה שדורש מחשב עם הרבה ראבק.

בפעם האחרונה הוא קנה מחשב ב3500 שקל בערך. המחשב הזה היה עייף עוד בתקופת הקניה שלו ולכן אני מסיק מזה שהמחשב הדרוש צריך להיות חזק משמעותית (וכנראה גם יקר בהתאם).

נכון לעכשיו אני חושב על MacBook, אך כל דבר יכול להתאים.

בונוס: ייתכן ותינתן לי האפשרות לרכוש את המחשב בגרמניה, כך שיכול להיות שהמחירים ישתנו לטובה או לרעה תלוי במקום הקניה.

התקציב? אני אישית מכוון לאזור השש אלף, אך רוצה שהמחשב יחזיק לו לתקופת התואר הראשון, או לפחות לרובו (3 שנים מינימום) ומעצב על פי הדרישה הזאת את התקציב. לאזור ה-10 אלף ש"ח לא אוכל להגיע ככה או ככה, אז אני מניח שהתקציב הגבוה ביותר הוא נניח 7 אלף, אלא אם יש משהו מבטיח בתנאי שהתקציב יימתח מעט.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל תוכנות כמו אוטוקד יש תחנות עבודה ניידות. נכון שזה יקר, אבל יש לזה כרטיס מסך מקצועי נוידיה קוואדרו ומעבדים חזקים. ממליץ על הסדרה הניידת של דל פרסיז׳ין, למשל 4800. זה כבד, זה גדול, זה חזק וזה בדיוק לדברים כאלה. יש גם פרסיז׳ין שולחניים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נקודה למחשבה - קניה בגרמניה ככל הניראה תהיה זולה יותר. בהפרש אפילו ניכר.

אבל ואבל חשוב - צריך לבדוק לגבי אפשרות של אחריות בינלאומית במבחינתי ייחוד במחשבים ניידים ( אצלי ההארד דיסק נדפק חודש לפני תום האחריות, ולא חסרות בעיות מוזרות ).

חנות זולה בגרמניה:

http://www.saturn.de/

כמובן שמקבלים שם החזר מס, אם הוא קונה שם שיכין מזומנים ( מקבלים רק מזומן או כרטיסי דיירקט ), הם זולים ממקומות אחרים שבדקתי ( לפחות לגבי פלאפונים, קניתי משם לפני פחות מחודש LG G3 16GB אחרי הזרי מס בקצת יותר מ 1800 ש"ח ) אבל אני לא יודע מה המדיניות לגבי אחריות בינלאומית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

קודם כל אני משתתף בצערו של אחיך.

לדעתי בסביבות ה4K יש מחשבים מצויינים למטרה הזאת. אני עם DELL INSPIRON 15 שמריץ אוטוקד ותוכנות תלת מימד מעולה. יש לזה כרטיס מסך של radeon. אבל בתקציב שלך אפשר לקנות דברים הרבה יותר חזקים.

הבעיה בMAC זה שצריך גרסאות מיוחדות לכל מיני תוכנות, ואם החברים ללימודים מעבירים בניהם תוכנות פרוצות לPC אתה נדפק.

מחשב שולחני כנראה יתן יותר ביצועים בפחות מחיר אבל לדעתי לא כדאי לסטודנט במקצוע הזה מאחר ויש הרבה גמישות במקום שבו עובדים, במיוחד שצריך לעבוד עם עוד אנשים. זה מגביל אותך לעבודה בבית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי inspiron 7520 לפני שנתיים בערך הוא עלה לי 5K אני מאמין שהמחיר כבר ירד.שווה לבדוק.

אני משתמש באוטוקאד והמחשב מריץ את התוכנה מעולה.

חשוב לציין שלעבוד על אוטוקאד עם מסך קטן של מחשב נייד לפחות מבחינתי כמעט בלתי אפשרי זה ממש מאמץ את העיניים, כשאני משתמש בתוכנה אני מחבר אותה למסך הטלוויזיה שלי בחדר.

נסה לשקול מחשב נייח טוב עם מסך גדול כי ממילא יש את התוכנה במחשבי האוניברסיטה/מכללה ואפשר לעבוד במעבדת במחשבים. אין סיבה להביא את המחשב האישי ללימודים לפי דעתי כשיש את התוכנה בלימודים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם הוא חייב מקלדת מלאה? אם כן, Dell precision מתאים פה, דגם 4800. החיסרון זה המשקל הגבוה שלו.

אפשרות אחרת זה דגם 3800, גם כן Dell precision, שוקל 1.8 ק"ג ועם מפרט מעולה, החיסרון- מסך מבריק (זה גם החסרון במק), ומקלדת לא מלאה (כמו במק).

מתחת לנ"ל יש לך את Dell Latitude E6540 עם מעבד i5 וכרטיס גרפי חיצוני (במקרה הזה של AMD). קצת יותר חלש, אך ספק אם סטודנט יחוש בכך, כולל מקלדת מלאה.

בכל הנ"ל, מומלץ מאוד מאוד (אם לא חובה) לקחת עם כונן פלאש, אם חסר נפח אחסון- מוסיפים קשיח רגיל. אחרת המחשב פשוט מבוזבז.

יש לך את Dell Outlet USA, יש שם מבצעים מפעם לפעם (פרסומים בפייסבוק), המחירים זולים משמעותית, כך ששלושתם יכנסו בתקציב.

נ. ב. במקומך, לא הייתי מתקרב לאינספירון במידה ויש לך תקציב כזה. בטח ובטח אם רוצים מחשב לטווח ארוך ושהולך לעבוד קשה ובמשך שעות ביום, וזה כשיש לך את Latitude או precision, מפני שאין מה להשוות ביניהם (איכותי יותר, מסך IPS, קירור יעיל יותר, וזה מורגש, האמן לי).

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין טעם לדעתי להביא מק לשימוש שאתה מחפש.

המקים הזולים יחסית באים בלי כרטיסי מסך חיצוניים, ככה שביחס עלות תועלת למה שאתה מחפש אם המטרה היא מחשב אוטוקאד מעולה ואתה מתפשר בשאר הפרמטרים (חיי סוללה, איכות הרכבה , מסך ומשקל) יש אופציות אחרות.

אם אלו הפרמטרים שחשובים לך תראה אם נכנס לך פרו רטינה 13 הכי זול.

לגבי חלונות - שוב אני מזכיר - מק יכול להריץ חלונות ללא שום קושי. אפל גם מספקים דרייברים ואשף התקנה כדי לדאוג שזה ירוץ מושלם. זה לא חיסרון של מק. אולי לגל יש חיסרון שזה לא מריץ osx...

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה מחשב חזק, מחשב עם איכות מסך מטורפת וזיכרון ענק 16 גיגה (3200 על 1800 רזולוציה מדהימה ותמונה חדה ביותר והחלום הכי רטוב של כל מי שעוסק בגרפיקה/קאד וכו)

כרטיס מסך חזק ביותר NVIDIA GeForce GT 750M 2GB

קל משקל (במיוחד שהוא עם מסך 15.6 ושוקל כ 2 ק"ג ובעל עיצוב שמתחרה במקבוק

זה המחשב

http://www.dell.com/us/p/xps-15-9530/pd?oc=dncwx1602b&model_id=xps-15-9530

נסה להשיג אותו בגרמניה באתר של DELL שלהם.

http://www.dell.com/de/p/xps-15-9530/pd?oc=cnx9518&model_id=xps-15-9530

או נסה שמישהו יביא לך אותו מארה"ב - יותר זול

פשוט מדהים, ויכול להריץ כל תוכנה כמו אוטוקד, סולידוורקס ללא בעייה עם תנועה חלקה ביותר במצב תלת מימד במיוחד אם אתה רוצה לראות הדמייה במהירות עם אפקטים הצללות, צבע וכל מה שתבחר - פשוט נותן לך כח של תחנת עבודה מפלצתית בצורה ניידת

שווה להשקיע במחשב כזה ולקבל מחשב שיריץ כל דבר שיצא אפילו בשנים הקרובות ולא משנה כמה התוכנה תהייה תובענית

ובמיוחד שיש לך מסך של QHD - שטח העבודה שלך הוא עצום ובמיוחד מתאים לעבודות האלה

שווה להשקיע קצת יותר ולקבל משהו שממש במידי יבצע כל חישוב וקטורי או שינוי בזווית ראייה של המבנה בתלת מימד

בלא צורך לחכות ולחכות ולקבל "קפיצות" בזמן סיבוב הגוף בתלת מימד

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום כל מחשב נייד באזור ה-3-4K ש"ח אמור לסחוב אוטוקאד בקלות. מאד סביר שגם תוכנות 3D.

בשנת 2006 רכשתי ביחד עם עוד 10 חבר'ה שלמדו איתי מחשב נייד של LG LS50 שהמחיר שלו התחיל ב-8K ש"ח.

סחב כמו ענק MAX, CAD, PHOTOSHOP וכל התעללות אחרת שיכולתי לשים עליו.

היום הוא שוכב בארון בגלל מסך מקרטע..

[CENTER] [/CENTER]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחשב הזה הרבה מעל התקציב של הבחור - הוא עולה כמו פרו רטינה 15״ רק עם כונן רגיל עם 32גיגה SSD במקום SSD אמיתי ומהיר משמעותית במקבוק ועם מסך עם רזולוציה יותר גבוהה , אבל ביצועים נמוכים יותר קמעה + המעבד במק יותר חזק.

בתקציב הזה כבר עדיף ללכת על המקור מאשר החיקוי (למרות שהם דיי קרובים)

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה היה די קל הבקשה שלך תחנת עבודה ייעודית עם כרטיס מסך fire pro

המחשב הוא של DELL מסדרה Precision M2800

המחיר בארץ סביב ה 7600 ש"ח . http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/pm-rd33-7758.htm

באמזון עם משלוח ומסים עד הבית בפחות מ-6000 ש"ח . http://www.amazon.com/Precision-M2800-15-6-LED-Notebook/dp/B00L878DOE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1412147325&sr=8-1&keywords=dell+Precision+M2800

בהפרש פנק את המחשב עם כונן SSD ייעודי.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שהבחור הציע מעלי זו הצעה מעולה!

ההפרש ביצועים עם כרטיס מסך יעודי הוא משמעותי בחלק מהתוכנות.

מה שכן , מבחינת הForm factor והכל הוא דיי פשרה.

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מקבל את הרושם שה4800 הוא הכי חזק פה. תקנו אותי אם אני טועה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מקבל את הרושם שה4800 הוא הכי חזק פה. תקנו אותי אם אני טועה..

ה 4800 עם קונפיגורציה דומה - מסך QHD מעבד וזיכרון 16 עולה יותר, שוקל יותר ופחות מעוצב מה XPS

2260$ מול 1950$

כתבות עליו:

InfoWorld

http://www.infoworld.com/article/2608209/computer-hardware/review--dell-xps-15-touch-is-the-best-windows-laptop-ever.html

PCWORLD כולל השוואה מול מתחרים

http://www.pcworld.com/article/2082260/dell-xps-15-review-a-practically-perfect-laptop.html

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומה ההבדל בינו לבין ה2800 שהוצע כאן?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...