Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני מעוניין לרכוש לאחותי רכב ראשון, היא נהגת חדשה.

לצורך המשימה היא מוכנה להשקיע עד 15K ש"ח. בלוחות יש הרבה מציאות לגבי פיג'ו 206. רציתי לשאול האם הרכב אמין, מה המחלות שלו, מאיזה דגמים להתרחק ומאיזה לא (כנ"ל לגבי שנות ייצור מסוימות), והאם הוא בטיחותי? על הרכב להיות אוטומטי (מוגבל ברישיון אצלה) ועדיף כמה שיותר בטיחותי (לא אתנגד ל- 2 כריות אוויר ומערכת ABS).

אציין כי אם אני נשאר עם הצרפתיות, גם הרנו קליאו B מוצעת למכירה בכמויות. מה ההבדלים בניהן?

נ"ב

עשיתי כבר חיפוש... לא מצאתי תשובות חוץ ממערכת חשמל בעיתית לפני 2001?

עוד אופציות ב- 15K ש"ח? רכב קטן, אוטומטי ואמין.

תודה מראש,

גיא.

פורסם

קטן אוטומטי ואמין - דייהטסו סיריון, דייהטסו YRV, יונדאי גטס (רמות גימור GLI/GLX/GLS בגלל שביקשת בטיחות).

הAL4/DP0 לא גיר אמין במיוחד ואני מניח שאת זה אתה יודע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

206 מכונית מצויינת.

ממליץ ללכת על 1.4 שמראה אמינות עדיפה על 1.6 ולהתרחק מהסאן רוף

הגיר AL4 פחות נעים מתיבות יפניות, אבל אמין למדי

בגלל שמדובר בכסף קטן, גם ההפרש הכספי בין אוטו יפה ללא יפה לא יהיה גדול.

ממליץ לחפש בסבלנות 1.4 אוט' שמורה

פורסם

עד לפני חצי שנה הייתה לי 206 2002 אוטו' 1.6. רכב מעולה, כיפי לנהיגה.

הגיר המושמץ מת לי כשקניתי את האוטו בסביבות ה120K. הוחלף/שופץ והיה לי שקט למשך 3 שנים עד שמכרתי, 60K ק"מ אחרי.

למען ההשוואה. גולף 2010 אוטו 1.6. הגיר נהרס ב31K.

מנוע לסאן רוף עולה בסביבות ה2.5-3. אבל זה נחמד לסוע עם קצת שמש. הבן שלי בגיל שנתיים מאוד נהנה.

תחזוקה - טיפלתי באם הדרך, ולאחר מכן שנה וחצי בגבע. טיפול שנתי בסביבות ה1500 ש"ח וזהו.

תצרוכת דלק הייתה סביב ה1 ל11, אבל אני לוחץ הרבה על הדוושה.

לדעתי אגב היא יכולה למצוא גם רכבים חדשים יותר נגיד שנתון 2005-7 באותו מחיר.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

לגבי ABS - גם בקליאו וגם ב 206 בשנתונים המוקדמים המערכת הזו לא הייתה ציוד סטנדרטי.

בקליאו עד מתיחת הפנים של 2002 רוב היידות ללא ABS. זו הייתה אופציה בתוספת תשלום ומעטים הזמינו אותה.

2 כריות אוויר יש בכל הדגמים האוטומטיים, לאחר מתיחת פנים נוספו עוד 2 כריות אוויר ו ABS הפך לסטנדרט.

ב 206 גם היו 2 כריות אוויר בכל הגירסאות. למייטב ידיעתי גם כאן אחרי 2001-2002 ABS הפך לטנדרט.

קליאו מבוקשת פחות ומחירים שלה נמוכים בהרבה בהשוואה ל 206. סיבה - עיצוב מוצלח יותר של 206, תדמית טובה יותר, היא גם נמכרה יותר שנים - מ 1998 עד 2007/8. קליאו B בדגם 5 דלתות נמכרה בין 99 ל 2004. יש כמה יחידות בודדות שעלו כמודל 2005 ואז הופסק השיווק שלה בארץ, למרות שייצור נמשך עוד הרבה שנים.

גיר אוט' דומה מאוד בשתיהן.

ברנו מדובר ברוב המקרים במנוע 1.4 98 כ"ס, נוסע יותר טוב מ 1.4 75 כ"ס של פיז'ו אבל יקר יותר לתחזוקה.

גירסת 1.6 110 כ"ס ברנו די נדירה.

בגדול, ממליץ יותר על 206 1.4, בתקציב שלך לדעתי כבר אפשר להגיע למודל 2006.

קליאו פשוט ישנות יותר (רוב היחידות בארץ מודלים 2000-2003), וזה משמעותי.

פורסם

לי יש פיג'ו 206 שנת 2001. אני עכשיו מוכרת אותה. זה אחלה של רכב, ברוך השם (טפוטפוטפו) הוא לא ראה תקלות.

ידוע שלפיג'ו יש בעיות חשמל ולמען האמת שבשנה שהיה לי אותה, לא היה כלום

יש איזה חור קטן באגזוז אבל האמת שחוץ מזה הוא אחלה של רכב. בתור רכב ראשון, אני ממליצה

• תוכן חדש...