Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבועה כבר התפוצצה ד"א - מחירי יד שניה כבר צונחים.

העניין הוא שגלי ההלם טרם הגיעו לאלו שנטלו הלוואות בלון בשנה-שנתיים האחרונות (משום שמועד הפרעון או שדרוג הרכב לא הגיע) וחוץ מזה אנשים ממשיכים להתגלגל קדימה בעזרת הלוואות שניתנות היום לכל דיכפין בזול ובנדיבות.

ועדיין בפורום הזה כל הזמן עולים כל מיני סטודנטים או זוגות ומשפחות צעירות עם שכר צנום שאחרי דיונים מייגעים מודיעים באושר שהם חתמו עם הסוכן על רכב חדש "בעסקה מצוינת".

פורסם

זאת בנוסף כמובן לקניית דירה חדשה מהניילונים בכסף שלעולם לא יהיה להם.

העיקר שיהיה חדש ומשודרג.

אחר כך אנחנו בוכים שקשה לנו כאשר אנו אחראים על המצב ישירות.

חבל שדור מלומד הרבה יותר מדור הורינו נופל למניפולציות זולות ונתוני שקר.

פורסם

אז ככה , כמו שהוזכר כאן - מי שקונה יד שניה (לא יפסיד יותר מדי אבל גם לא "ירויח" רכב חדש , מי שקונה רכב חדש ויש לו כסף מלא לזה לא יפסיד כלום , בין כה וכה הוא יחזיק איתו כמה שנים ואז חוזר חלילה , במי זה כן יפגע, במי שאין לו באמת כסף לזה והוא קנה חדש, ואז הוא ישלם בריבית דריבית , גם על הרכב "הישן" שערכו צנח , וגם על הסריטה הבאה שתוביל אותו לקנות חדש.

פורסם
היא תתפוצץ רק אם אנו נפוצץ אותה ולא נשלם מחיר מופקע על רכב חדש או שנחזיר כולם את רכב הליסינג.

אז זהו - זה בדיוק מה שעשיתי לפני 3 שנים. במקום להחזיק ברכב ליסינג נוסף (גם לאישתי יש) הסכמתי ברצון לרדת לרכב קטן וידני תוך כדי המחשבה שהחסכון נטו שלי בכל חודש חוצה את ה- 2000 ש"ח נטו. המחשבה היתה ש'אפנק' את עצמי פעם בשלוש שנים ברכב חדש תוך הוספה קטנה יחסית של הפער לרכב חדש.

כנראה שפה קצת פיספסתי אבל באמת שלא נורא.

אני די מפנים את המצב ואמשיך עם הרכב עוד שנה שנתיים. נקווה שימשיך להיות אמין ולא יפתיע אותי לרעה (בכל זאת זו לא טויוטה...:wink:)

מה שכן מפתיע אותי הם המחירונים, גם זה של יצחק לוי, שחיים בסרט. הם לא אומרים לשקף את מצב השוק האמיתי? מה הטעם בכך שהם מציגים מחירים גבוהים בהרבה ממחירי השוק הריאליים?

תודה על כל העצות והתגובות.

פורסם

אין בעד מה.

כפי שציינתי המחירון כבר מזמן לא רלוונטי ובא לשרת את חברות הליסינג.

רכב ליסינג עולה היום המון כסף יחסית ללפני 7 שנים ולא משתלם אלא אם כן אתה גר במרחק של 100 ק"מ ממקום העבודה וגם אז אני ממליץ לחפש מקום עבודה קרוב יותר :-D

בכל אופן אתה חוסך המון כסף וגם "חוסך" לחברת הליסינג.

חוץ מהרגשה די דבילית שאתה נוסע ברכב חדש ליסינג לא שווה.

אם תחשוב שרכב ליסינג שווה בערך 3200 ש"ח נטו לפחות בחודש יוצא ששילמת ב-3 שנות ההתחייבות שלך את ערך הרכב המלא כחדש!!!!

אחר כך חברת הליסינג עוד מוכרת אותו בעשרות אלפי שקלים.

מסקנה - ליסינג OUT רכב יד שנייה במחיר הרבה יותר נמוך מהמחירון IN.

פורסם
אין בעד מה.

אם תחשוב שרכב ליסינג שווה בערך 3200 ש"ח נטו לפחות בחודש יוצא ששילמת ב-3 שנות ההתחייבות שלך את ערך הרכב המלא כחדש!!!!

אחר כך חברת הליסינג עוד מוכרת אותו בעשרות אלפי שקלים.

.

לא מדוייק.

כי הסכום שנקבת בו כולל דלק.

פורסם

פתחתי פה אתמול אשכול חדש בעניין רכבים מיד שניה שאני מתעניין בהם.

כיצד אני יכול לדעת מה ה"מחיר האמיתי" של הרכב שאני רוצה, כשיש כאן כמה שטוענים (ובצדק) שהמחירון בא לשרת רק את חברות הליסינג ואינו משקף את מצב השוק כלל?

פורסם

המצב הזה לא עגום כלל, הוא מצויין למי שיודע איך לנצל אותו.

אני מאוד מרוצה מהעניין.

משנת 99 כבר לא קנינו רכב חדש מהחברה, לפני זה הכל היה חדש מבלי יוצא מהכלל ( פעם אחת קנינו יד שניה כי זמן ההתמנה לטרנו של אז היה 8 חודדשים).

וזה ממש לא עניין של כסף, פשוט אין לדעתנו הצדקה.

היום רכב מתיישן הוא רכב בן 4-5.

אני לא מדבר על אילו שמחליפים כול שנתיים שלוש.

ירידת הערך לדעתי זאת ההוצאה הגדולה ביותר שיש על רכב חדש, מוזר שאנשים לא ממש מתייחסים לזה, ואם האוטו עושה עוד ק״מ לליטר אז זה נחשב לחיסכון.

מזכיר לי שחבר קנה בזמנו אוקטביה דיזל כי הוא נוסע יחסית הרבה, רכב יד ראשונה, מטופל במרכזי בלבד כמו שעון עם 90 אלף ק״מ נמכר אחרי שלוש שנים בדיוק עם ירידת ערך של קרוב ל-90 אלף שקל.

2500 ש״ח בחודש זה רק ירידת ערך.

יש תחושה שאנשים מחפשים לא מעט תרוצים כדי להתקדם בשנתונים, אם זה אמינות, אחריות , צריכת דלק, בטיחות (למרות שאין להם בעיה לנהוג עם טלפון, העיקר שיש להם עוד 2 כריות אוויר שיצילו אותם).

יש לנו במשפחה רכבים בין 10 ויותר, פרטיים, ג׳יפים ומסחריים.

עלויות האחזקה שלהם בשנה לא מתקרבות אפילו לעלות ביטוח המקיף לרכב חדש, עוד לפני ירידת ערך, טיפולים וכו׳.

הרכב השני אצלי זה מיצובישי גאלאנט שנת 2001, אני יכול לספור על יד אחת את התקלות שהיו לו בחמש השנים האחרונות וזה לא מסתכם ביותר מ- 3000 ש״ח.

וזאת רק דוגמא אחת.

בקיצור אני מאוד שמח לראות את מגוון הרכבים שיש לי לקנות בהמשך סביב ה 20-30 אלף שקל.

טוב שיש מי שקונה חודש.

מעבר לזה, הסיפורים על יש כסף לחדש, אין כסף לחדש מאוד מצחיק אותי.

אדם שקונה היום משפחתית ללא מימון נחשב לאדם עם כסף, זה אפסורד.

90% מהאנשים עובדים מאוד מאוד קשה כדי לקנות רכב חדש.

שמרו על הכסף שלכם.

לפתוח השירשור, אני לא רואה שום סיבה כלכלית להחלפת הרכב בשנים הקרובות!!!

כל שאר הסיבות זה כבר עניין שלך.

פורסם
המצב הזה לא עגום כלל, הוא מצויין למי שיודע איך לנצל אותו.

אני מאוד מרוצה מהעניין.

משנת 99 כבר לא קנינו רכב חדש מהחברה, לפני זה הכל היה חדש מבלי יוצא מהכלל ( פעם אחת קנינו יד שניה כי זמן ההתמנה לטרנו של אז היה 8 חודדשים).

וזה ממש לא עניין של כסף, פשוט אין לדעתנו הצדקה.

היום רכב מתיישן הוא רכב בן 4-5.

אני לא מדבר על אילו שמחליפים כול שנתיים שלוש.

ירידת הערך לדעתי זאת ההוצאה הגדולה ביותר שיש על רכב חדש, מוזר שאנשים לא ממש מתייחסים לזה, ואם האוטו עושה עוד ק״מ לליטר אז זה נחשב לחיסכון.

מזכיר לי שחבר קנה בזמנו אוקטביה דיזל כי הוא נוסע יחסית הרבה, רכב יד ראשונה, מטופל במרכזי בלבד כמו שעון עם 90 אלף ק״מ נמכר אחרי שלוש שנים בדיוק עם ירידת ערך של קרוב ל-90 אלף שקל.

2500 ש״ח בחודש זה רק ירידת ערך.

יש תחושה שאנשים מחפשים לא מעט תרוצים כדי להתקדם בשנתונים, אם זה אמינות, אחריות , צריכת דלק, בטיחות (למרות שאין להם בעיה לנהוג עם טלפון, העיקר שיש להם עוד 2 כריות אוויר שיצילו אותם).

יש לנו במשפחה רכבים בין 10 ויותר, פרטיים, ג׳יפים ומסחריים.

עלויות האחזקה שלהם בשנה לא מתקרבות אפילו לעלות ביטוח המקיף לרכב חדש, עוד לפני ירידת ערך, טיפולים וכו׳.

הרכב השני אצלי זה מיצובישי גאלאנט שנת 2001, אני יכול לספור על יד אחת את התקלות שהיו לו בחמש השנים האחרונות וזה לא מסתכם ביותר מ- 3000 ש״ח.

וזאת רק דוגמא אחת.

בקיצור אני מאוד שמח לראות את מגוון הרכבים שיש לי לקנות בהמשך סביב ה 20-30 אלף שקל.

טוב שיש מי שקונה חודש.

מעבר לזה, הסיפורים על יש כסף לחדש, אין כסף לחדש מאוד מצחיק אותי.

אדם שקונה היום משפחתית ללא מימון נחשב לאדם עם כסף, זה אפסורד.

90% מהאנשים עובדים מאוד מאוד קשה כדי לקנות רכב חדש.

שמרו על הכסף שלכם.

לפתוח השירשור, אני לא רואה שום סיבה כלכלית להחלפת הרכב בשנים הקרובות!!!

כל שאר הסיבות זה כבר עניין שלך.

בוא נצא מנק' הנחה שבנאדם שיכול להרשות לעצמו רכב חדש ללא תלות במימון כזה או אחר, ומעוניין , שיבושם לו , הירידת ערך שאתה מדבר עליה לא משפיעה עליו כלל, ההרגשה ש="יש לי רכב חדש,איזה כיף" כן משפיעה.

הבעיה מתחיל עם הרוכשים של ה-70 80 ו 90 אחוז מימון רכב, שם אתה מתחיל לרדוף אחרי הזנב של עצמך בלי יכולת לצאת מזה באמת.

פורסם

הבעיה כלל אינה בעיה של השוק. הבעיה היא איזו גישה שהשתרשה בציבור הישראלי, שלפיה יש להחליף רכב כל 3 שנים. המקור ברור לי (חוזה הליסינג הסטנדרטי), אבל מדובר בגישה שמתאימה למעט מאד אנשים, אלה שהנסועה שלהם גבוהה ויכולתם הכלכלית טובה מאד.

פות"ש - יש בידך רכב במצב כמעט חדש, עם נסועה נמוכה, כזה שצריך להמכר בקלות רבה ליד שניה. עם זאת, בהנחה שהרכב תקין ולא עבר תאונות, ירידת הערך בשוק לא משקפת את ערכו האמיתי של הרכב. למעשה מדובר ברכב יוכל לשרת אותך עוד 5-7 שנים (ואולי יותר) בעלות הרבה יותר נמוכה מעלות החלפתו. אילו אני במקומך אני מחזיק ברכב עד שקורה אחד משני דברים: או שהרכב הופך בלתי אמין (ריבוי תיקונים או תיקונים יקרים), או שהצרכים משתנים (למשל - הגדלת משפחה או צורך ברכב לעסק או כל סיבה אחרת שבגללה הרכב לא מספק את הצרכים). אני נוהג כך, ואני מהאנשים שלא עושה חשבון על כל סכום קטן. את הרכב הקודם שלי החזקתי למעלה מ-9 שנים, והחלפתי אותו כאשר היה ברור לי שאני צריך להשקיע לא מעט בתיקונים, ואז העדפתי לרכוש חדש. גם הרכב שנרכש במקומו (בינתיים עבר לידי אשתי) הגיע לגיל 4 ולכ-50,000 ק"מ, ואין לי שום תוכנית להחליפו בזמן הנראה לעין. נכון להיום הוא משנע היטב את המשפחה (גם בהרכב מלא).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...