Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני נהג חדש ומשתדל לשמור על החוק כמה שאפשר בגלל שעל כל עבירה קטנה יכולים לשלול רישיון וגם כדי שיהיו לי הרגלים טובים,

עניין אחד שקשה לשמור עליו הוא מהירות, לפעמים בכביש מהיר יש התחברות של כבישים או פיצול כבישים ופתאום המהירות המותרת מוגבלת ל70 קמ"ש וכולם ממשיכים לנסוע על 110+ ואם אני יורד אפילו ל80 כי אני משתדל לא לעבור את ה10 קמ"ש מעל המהירות המותרת כי הבנית שיש סטייה של המחוג מהירות, עדין אני תוקע את כולם, כולם עוקפים אותי בעצבים ומצפצפים ומה לדעתכם אני אמור לעשות ?

עוד דבר שאני לא כ"כ מבין וחיפשתי בפורום ובאינטרנט ולא מצאתי תשובה חדש משמעית, זה בנוגע לחניות

אני מתגורר בראשל"צ, ויש כאן רחובות שיש שלט למי מותר לחנות, לי יש תו תושב, ובשלט רשום החנייה מותרת מ17:00 עד 8:00 למחרת לבעלי תו דייר, אולי הניסוח לא מדוייק, השאלה שלי עד עד 17:00 באותו יום רשאי להחנות כל רכב ?

פורסם

1. כל עוד אתה שומר על הנתיב הימני, אל תילחץ מאף אחד, שיסעו כמה שהם רוצים, ואם רוצים לנסוע מהר יותר ממך שיעקפו כחוק, אם אי אפשר לעקוף כחוק שיזדיינו בסבלנות (ביטוי מוכר וידוע, ואין לו אף קונוטציה "מלוכלכת").

2. אכן עד השעה 17:00 מותרת לכל רכב החנייה (אם זה הניסוח המדויק של התמרור).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

העניין הוא שאני לא תמיד שומר על הימין אבל אני גם בו בזמן לא תופס את השמאלי ביותר ונוסע על 70, אני בדכ נוסע נתיב אחד מההכי שמאלי כי מצד ימין משתלבות מכוניות בדכ וזה מרגיש לי קצת מסוכן כי נדחפים בכוח גם כשזכות הקדימה בעצם בדרך שלנו, לפעמים יש נתיב אחד ולפעמים אני פונה שמאלה ובו בזמן לא רוצה לעבור בהרבה את המהירות המותרת, אגב מכיר את הביטוי, לא חשבתי לרגע בפורום הזה יתבטאו בצורה לא יפה.

בנוגע לחנייה אני לא בטוח שזה הניסוח המדוייק אבל זה המסר העיקרי, אני יכול לצלם את התמרור ליתר בטחון. גם זה נשמע הגיוני,

הרי הכוונה היא לא שרק בשעות האלה מותר להחנות ובשאר הזמן אסור להחנות בכלל.

ועוד שאלה שעלתה לי עכשיו, יש רחובות שמותר להחנות בהם לא יותר משעתיים, איך יודעים כמה זמן אני חונה שם ?

פורסם

אם אתה נוסע לאט יותר משאר המכוניות, שמור על הנתיב הימני. יש מעט דברים יותר מעצבנים מנהגים שזוחלים בנתיב האמצעי וכשמבקשים מהם באדיבות לזוז לימני כדי לאפשר עקיפה (עם הבהוב אחד או שניים בלילה או שניים שלושה ביום) הם ישר מניפים את היד בקטע של "יאללה מה את רוצה? יש'ך עוד נתיב!". עכשיו נכון, יש עוד נתיב, אבל גם הנתיב האמצעי (או כל אחד שהוא לא הימני ביותר) נועד לעקיפה בלבד. נסיעה ב"נתיב אחד מימין לשמאלי" גוררת האטה של התנועה ועצבים מיותרים של שאר הנהגים.

אם מעצבנים אותך כל אותם משתלבים, תעבור נתיב אחד שמאלה כדי לאפשר להם להשתלב בלי בעיות ואחר כך תחזור ימינה, לפניהם או מאחוריהם. ככה גם הנהיגה שלך תהיה פחות מונוטונית ומשעממת ותוכל להישאר יותר מרוכז, כי אתה כל הזמן מחפש את המשתלב המעצבן הבא.

השיטה שלי בנהיגה היא לצאת מתוך נקודת הנחה שלמרות שאני כמעט תמיד נוסע יותר מהר מהתנועה, בכל רגע נתון יכול להגיע מאחור מישהו שנוסע מהר יותר. כמו שאני, בתור מישהו שנוסע יותר מהר מהתנועה לא רוצה להיתקע מאחוריי נהג שאנטי באנטי שתקוע בשמאלי, ככה אני לא רוצה שמישהו ייתקע מאחוריי.

לגבי התמרור, m3x7r3m3

צודק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

המטרה שלך היא לשאוף להיות תמיד על הנתיב הכי ימני- שאר הנתיבים הם לעקיפה בלבד.

אם אתה רואה שרכב מנסה להשתלב, פשוט תעבור לשמאלי כדי שישתלב בבטחה ותחזור לימני.

וכל עוד אתה בימני הם יכולים לצפצף לך עד מחר, הנתיב הזה נועד לתנועה במהירות המותרת.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

spire ו-DJI כבר ענו על השאלות לפניי.

אני רק אחדד שכל הנתיבים נועדו לתנועה במהירות המותרת, מי שעובר את המהירות המותרת עושה זאת על דעת עצמו וצריך להיות מוכן גם לקבל את העונש על העבירה.

לגבי חנייה שעתיים - אני לא יודע כיצד זה מתבצע בארץ, יש מדינות שבהן הפקח עושה סיבוב כל שעתיים ומסמן עם גיר קו על צמיג מסוים, אם רואה רכב שכבר יש עליו סימון גיר - משמע הרכב חונה יותר משעתיים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואיך מר ישראל ישראלי מוכיח שהוא חנה ל5 דקות כאשר הפקח המפוקפק טוען שהוא חנה 5 שעות? מה שנקרא צריך אליבי. או יותר נכון להוכיח שאתה לא אשם. או יותר נכון, בדיוק ההפך ממה שצריך להיות.

חוץ מזה, מי זה הפקח המפוקפק הזה שעושה וונדליזם על רכוש של אנשים אחרים?!

פורסם

בארצוס מסודרות חניה חינם עד שעתיים (או כל זמן אחר) מתבצע באמצעות "parking disc" - תו קרטון (או פלסטיק) שבתוכו גלגלת עם סימוני שעות - ועם ההגעה לחניה הנהג מסמן את שעת ההגעה עם הגלגל מול קו ציון - ומניח את הדיסק בחלון הקדמי. כך יש לפקח סימון מתי הרכב הגיע ומתי יש להזיזו מהחניה.

בארץ הדבר קיים (אם עדיין לא בוטל) בקריית מוצקין.

לדוגמא:ParkingDisc.jpg

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואיך מר ישראל ישראלי מוכיח שהוא חנה ל5 דקות כאשר הפקח המפוקפק טוען שהוא חנה 5 שעות? מה שנקרא צריך אליבי. או יותר נכון להוכיח שאתה לא אשם. או יותר נכון, בדיוק ההפך ממה שצריך להיות.

חוץ מזה, מי זה הפקח המפוקפק הזה שעושה וונדליזם על רכוש של אנשים אחרים?!

לא יודע איך זה בישראל, בחלק ממדינות אירופה זה כך (או היה כך).

ומה ונדליזם בסימון גיר קטן על הצמיג?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם אתה נוסע לאט יותר משאר המכוניות, שמור על הנתיב הימני. יש מעט דברים יותר מעצבנים מנהגים שזוחלים בנתיב האמצעי וכשמבקשים מהם באדיבות לזוז לימני כדי לאפשר עקיפה (עם הבהוב אחד או שניים בלילה או שניים שלושה ביום) הם ישר מניפים את היד בקטע של "יאללה מה את רוצה? יש'ך עוד נתיב!". עכשיו נכון, יש עוד נתיב, אבל גם הנתיב האמצעי (או כל אחד שהוא לא הימני ביותר) נועד לעקיפה בלבד. נסיעה ב"נתיב אחד מימין לשמאלי" גוררת האטה של התנועה ועצבים מיותרים של שאר הנהגים.

אם מעצבנים אותך כל אותם משתלבים, תעבור נתיב אחד שמאלה כדי לאפשר להם להשתלב בלי בעיות ואחר כך תחזור ימינה, לפניהם או מאחוריהם. ככה גם הנהיגה שלך תהיה פחות מונוטונית ומשעממת ותוכל להישאר יותר מרוכז, כי אתה כל הזמן מחפש את המשתלב המעצבן הבא.

השיטה שלי בנהיגה היא לצאת מתוך נקודת הנחה שלמרות שאני כמעט תמיד נוסע יותר מהר מהתנועה, בכל רגע נתון יכול להגיע מאחור מישהו שנוסע מהר יותר. כמו שאני, בתור מישהו שנוסע יותר מהר מהתנועה לא רוצה להיתקע מאחוריי נהג שאנטי באנטי שתקוע בשמאלי, ככה אני לא רוצה שמישהו ייתקע מאחוריי.

לגבי התמרור, m3x7r3m3

צודק.

האמת גם לא נוח לנסוע בהכי ימני כי הרבה פעם הוא מצטמצם אבל בכל מקרה אני תמיד עם עין אחת על המראה האמצעית ואם אני רואה שמישהו מתקרב במהירות גבוהה או נצמד מאחורה אני מיד מפנה את הנתיב לאחד ימניה, נדיר שמהבהבים לי, בכל מקרה אם אני נוסע בול על המהירות המותרת אני אשתדל לשמור על הימני כי כולם נוסעים מעל.

פורסם

זה מכוון ככה בכוונה שלרוב הנתיב הימני הוא זה שמצטמצם.

המהירות בנתיב הימני היא הכי נמוכה (בעולם מתוקן כן?), ובנתיב אחד שמאלה ממנו התנועה אמורה להיות הרבה יותר דלילה ומהירה, כך שמעבר נתיב מהימני אחד שמאלה אמור להיות הכי בטוח לכולם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה מכוון ככה בכוונה שלרוב הנתיב הימני הוא זה שמצטמצם.

המהירות בנתיב הימני היא הכי נמוכה (בעולם מתוקן כן?), ובנתיב אחד שמאלה ממנו התנועה אמורה להיות הרבה יותר דלילה ומהירה, כך שמעבר נתיב מהימני אחד שמאלה אמור להיות הכי בטוח לכולם.

כן אבל כשרוב הנהגים לא שומרים על הסדר הזה, ואתה יכול למצוא אחד שזוחל על 80 בנתיב השמאלי כשיש 3 נתיבים וגם זה שלידו על 80, קשה לשמור על כל אותם החוקים ולרוב נוצר סוג של כאוס בעניין הזה ועוקפים מימין.

פורסם

לכן כתבתי שזה המצב בעולם מתוקן.

כנראה יידרשו מהפכה או שתיים עד שאנחנו נגיע לעולם מתוקן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...