Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקצוע בתחום הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לקראת השחרור העתידי התחלתי להתעניין בכל מיני עבודות והגעתי למסקנה בעקבות ההתעניינות הרבה שלי בתחום הרכב שזה התחום בו אני רוצה לעסוק.

לא בהכרח מדובר על תחום המכאניקה, אלא יותר שיווק / מכירה / ייעוץ בכל מה שקשור לרכב.

בעקרון הרקע שלי בתחום זה התעניינות רבה ומעקב באופן יום יומי אחרי התחום וההתפתחויות שלו. אין לי רקע מקצועי כלשהו בתחום מלבד ידע די נרחב ומוטיבציה גדולה לעסוק בתחום.

יש לי כמה שאלות בנושא:

מה נדרש כדי להיות יועץ קניית רכב?

אילו מקצועות יכולים להתאים לרקע שלי אם בכלל?

לאיזה כיוונים ניתן להתפתח בתחום הרכב בארץ ואיך?

איך מגיעים לתחום עיתונות הרכב?

ובנימה קצת אחרת:

עבודה בתחום עיצוב רכב, כמה זה נדיר? בארץ ובחו"ל? מה נדרש כדי להגיע לשם?

אלה שאלות המלוות אותי זמן מה, ואני מקווה למצוא אצלכם את המענה המיטבי.

תודה!

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

עיצוב רכב הוא התחום הכי נדיר ממה שציינת. אם תרצה להשתלב בו תצטרך קודם ללמוד ולעשות תואר בעיצוב המוצר ואחרי זה להתחיל לחזר לפיתחם של יצרניים בעולם. כאמור, תחום קשה וצר. יש ישראלים בודדים שעוסקים בו. לגבי מכירות, הרבה יותר קל להתקבל כאיש מכירות באולמות תצוגה של יבואנים בארץ. יעזור אם יהיה לך ברזומה קורס בשיווק. עיתונות הרכב עמוסה כיום בכל כך הרבה אנשים והיא מאוד לא מתגמלת מבחינת השכר. שלח קורות חיים למערכות של אתרי הרכב השונים פלוס משהו לדוגמא שכתבת (תעשה כאילו מבחן דרכים לאיזה רכב שאה מכיר) ואולי זה ימצא חן בעיני מישהו.

פורסם

לגבי עיתונאות הרכב - מציע לך לקרוא את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?531674-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%9B%D7%A8-%D7%92%D7%99%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%9D

אולי תבין את רוח הדברים בתחום היום - גרוע מאוד.

לגבי שאר תחום הרכב - אין כל כך פיתוח, תכנון ועיצוב של רכבים בארץ למעט נישות של הנישות, בעיקר בתחום המשאיות והרכב הצבאי. נישות שהולכות ונעלמות, כי גם רכבים צבאיים עוברים לייצור בחו"ל (דואר סיוע וכאלו). כך שמה שנשאר זה כל מה שקשור למכירה ושיווק של רכבים. כאן יש הרבה עבודה והשמיים הם הגבול. בגדול אתה יכול להתחיל כיועץ שירות במוסך או כאיש מכירות באולם תצוגה ומשם השמיים הם הגבול. אני מכיר כמה מנהלי מותג ומוצר ביבואני הרכב הגדולים שהתחילו ככה, הפגינו כישורים וגדלו לאט לאט.

לגבי יועץ ברכישת רכב - צריך הכרות עמוקה עם תחום הרכב, רמת שירותיות גבוהה, המון סבלנות וגם יכולת מסוימת למכור. זאת לא עבודה קלה, אבל זאת בהחלט עבודה שיכולה להיות כרטיס כניסה טוב לתחום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז ממה שקראתי עד עכשיו, המסקנה היא כזאת : בשביל להיות עיתונאי רכב צריך להילחם על זה וגם אז התמורה לא גדולה, עיצוב רכב זה תחום מאוד ספיציפי, ומאוד קשה להגיע אליו במיוחד בארץ.

זה משאיר אותי עם יועץ רכישת רכב ואיש מכירות בסוכנות. שתי העבודות נשמעות מעניינות אך אני נוטה יותר לכיוון הייעוץ דווקא.

האם יש דרישות מסוימות על הנייר לשתי העבודות האלה? קורסים מסוימים, רקע מסוים בקורות חיים?

האם ניתן להגיע אליהם בתור אחד שכל הרקע שלו בתחום נובע מהתעניינות גדולה מאוד וידע רב אבל בלי שום תעודה שמוכיחה את זה?

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

בשני המקרים אפשר להתחיל בלי קורסים מסוימים. אין שום בעיה עם ידע שמגיע מתחביב, רוב האנשים בתחום התחילו ככה. בשביל זה ראיון עבודה ובשביל זה שואלים אותך שאלות כדי לדעת מה בדיוק אתה יודע ומה לא. כמובן שתעודה בתחום הרכב כמו הנדסאי רכב או משהו בסגנון יכולה לעזור, אבל בוא נגיד את זה ככה - בשביל להיות יועץ במוקד של אתר אינטרנט כזה או אחר לא הייתי הולך ללמוד את התעודה הזאת במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תרומתי לדיון:

בתור עובד בתחום מכירות רכב חדש מספר שנים וכמגייס של אנשי\יועצי מכירה לתחום אני יכול להגיד לך שאם אתה פונה לכיוון של מכירת רכבים חדשים חשוב שיהיה בך מהתכונות של איש מכירות ללא קשר למה שאתה מוכר. הכוונה היא שמה שאמור להניע אותך הוא עולם המכירות כי סביב זה העבודה עוסקת. זה שתחום הרכב קרוב לליבך והידע שלך בו רחב רק יהפכו את היום יום שלך למעניין יותר עבורך ואני מניח שגם הארגון בו תעבוד יהנה מאיש מכירות מקצועי יותר מהרגיל.

משהו חשוב נוסף הוא יחסי אנוש ושירותיות ברמה גבוהה וכמובן סבלנות אינסופית- אם אין לך את זה תחשוב שוב אם אתה רוצה לעבוד פרונטלית מול קהל.

בשורה התחתונה אתה צריך לאהוב מכירות ואנשים ולדעת מה המשמעויות של תחום המכירות (יעדים, לחץ, מו"מ) והעיסוק בתחום הרכב הוא הבונוס עבורך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מכירות - או שיש לך את זה או שאין לך את זה. זאת גם עבודה שעלולה להיות מאוד שוחקת אם אתה לא מתאים לה.

אתה עסקת בעבר בצורה כלשהי במכירה או בשיווק?

אם יש לך גב כלכלי חזק מההורים אז אתה יכול לנסות להשתחל לתחום עיתונאות רכב תוך כדי לימוד משהו "פרקטי יותר".

• תוכן חדש...