Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשנה ניגשתי בעצמי למשרדי העירייה לועדה לתכנון ובניה, לאחר שהכנתי על 3 דפי A4 שהדבקתי אותם יחד שרטוט של חניה פרטית שאני מעוניין לעשות בחצר שלי. בפגישה נכחו מהנדסת העיר ואדריכל העיר, הם הסתכלו על התוכניות ואמרו שאין בעיות, שאני אגש לאדריכל שיעשה לי תוכניות, אחתים שכנים, ושאעשה מדידה לשטח ואח"כ אפתח תיק.

לקחתי אדריכל, הוא הגיע וראה את השטח ואמר שזה רעיון חמוד. אציין שאני לא חשבתי על זה, יש עוד 2 שכנים שעשו כמה מטרים ממני דבר דומה, אבל זה היה לפני 22 שנה.

בקיצור, הוא הכין תוכניות, במקביל הזמנתי מודד שימדוד את השטח, החתמתי את כל השכנים וכולם חתמו ואמרו שאין בעיה, ואז הגשתי את הכל לפתיחת תיק אצל הועדה - כל הסיפור עלה מעל 7,000 ש"ח.

כשהאדריכל מטעמי הגיע לפתוח את התיק בועדה, המהנדסת לא נתנה לו לעשות זאת וסילקה אותו משם, ודרשה שיקח איתו את כל התוכניות, בטענה שמשרד התחבורה לא מאשר פתיחת חניות באזור.

עצוב וכועס התקשרתי לקרובת משפחה שעובדת במשרד התחבורה, שבדקה שם ואמרה לי שמדובר בשטויות ותירוצים של העירייה, ושרק העירייה יכולה לקבוע האם לאשר או לא.

מבולבל עוד יותר קבעתי פגישה עם ראש העיר בכבודו ובעצמו. לאחר דין ודברים הוא הודיע לי שמהנדסת העירייה לא מסכימה ושהוא לא מטפל בזה (הוא גם יו"ר הועדה לתכנון ובניה במקרה...).

לאחר ויכוחים בטון יפה ומכובד, הוא הודה שהסיבה האמתית שהם לא מאשרים היא שעוד אנשים ביקשו ולא אישרו להם, ואם יאשרו לי הם מפחדים שיתבעו אותם :shock:. חניה אחרונה שאושרה ברחוב היתה באוגוסט 2013 והוא טען שהם אישור לו חניה ואח"כ המבקש תבע אותם על דברים אחרים.

התקשרתי לזה שאושרה לו חניה ברחוב, הוא אמר שאישרו לו אחרי תביעה, שהועדה הזאת היא ועדה של שקרנים, ושממליץ לי לתבוע אותם ונתן לי מספר טלפון של עו"ד.

קבעתי אח"כ פגישה עם אותה מהנדסת העירייה, והיא הכחישה שאמרה קודם שאין בעיות, והיא אמרה שהיתה "אי הבנה". היא טענה שמדובר ברחוב שמוגדר כ"מאסף עירוני" ולכן היא לא רוצה לפתוח הרבה חניות בחצרות כי זה מוריד את הערך של הרחוב, אלא רק אם אין ברירה. בסופו של דבר גם היא אמרה שעוד 3 משפחות ביקשו לפניי והיא החליטה לא לאשר, ושאם היא תאשר לי כולם יבקשו והם לא רוצים בלאגן! כלומר אני נדפקתי מבעיות פנימיות שלהם. ביקשתי את זה בכתב.

הגיע מכתב רשמי מהם, ובו רשום שהסיבה היא שהרחוב מוגדר כ"מאסף עירוני" ולכן לא ניתן. אציין שמדובר ברחוב עם נתיב לכל כיוון, ישר, יש פסי האטה ברחוב, ויש מפרצי חניה משני הצדדים. כל כל הרחוב יש כניסות של 69 חניות (!!!) - מדובר ברחוב ארוך.

מכיוון שיש לי עוד חניה פרטית מרחוב מסביב בטאבו, הגעתי להסכמה שאני אסגור אותה עם גדר ושער תמורת זה שאני ארד מהרעיון לעשות חניה בחצר מהצד השני (ממש שכונה).

אני מרגיש שדפקו אותי... רציתי לשאול קודם כל האם יש איסור גורף לפתוח פתח לחניות מרחוב "מאסף עירוני", או שמדובר בתירוצים?

החניה מתוכננת לצאת לתוך מפרץ חניה שכבר קיים בצידי הכביש ולא ישירות לכביש, ושוב מדגיש שכל השכנים חתמו כבר וזה לא אכפת להם בכלל ושיש עוד 69 חניות כאלה ברחוב שהאחרונה אושרה באוגוסט האחרון.

אמרתי לה שאני אביא יועץ תנועה שיכתוב לה שזה לא מסוכן, היא התעצבנה ממש ואמרה שתביא לי עוד 10 יועצים משלה.

בקיצור מה עושים, להסתפק בסגירת החניה מהצד השני או להתעקש על החניה בחצר? אשמח לסיוע.

תודה,

גיא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מבין בזה, אבל זה נראה שהכל נפל סתם על בירוקרטיה. הרעיון שלך טוב (קראתי עליו עוד כשרק התחלת להתייעץ על זה), השכנים לא מתנגדים, השטח פרטי שלך. אז מה הבעיה?...

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הבעיה שהועדה לא אישרה 3 חניות כאלה לאנשים אחרים שביקשו לפניי, ולכן הם לא רוצים לאשר לי כי אח"כ אחרים יבקשו גם. המהנדסת לא נותנת לי בכלל לפתוח תיק, אני לא חושב שזה חוקי.

איך מתגברים על הבריונות הזאת? יש פה אולי עו"ד או יועצי תנועה שיכולים להביע את דעתם?

תודה :)

פורסם

אם הכניסה חורגת מתב"ע מאושרת, הם בהחלט רשאים שלא לאפשר (ובמיוחד אם אתה טוען שיש גישה לרכב למגרש מרחוב אחר).

תכנס למע' הGIS של הוועדה המקומית הרלוונטית, וחפש שם את תשריט נספח החניה.

(תצטרך מס' גו"ח של הנכס).

באיזה איזור בארץ מדובר?

מנסיון של 15 שנה בוועדות התכנון, קצת קשרים וטון דיבור נכון יעילים הרבה יותר מתביעות משפטיות.

יועצי תנועה באיזור השרון יש לי, אשלח לך בפרטי, אם רלוונטי.

הטיפול שלהם לא יהיה זול.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

איך 7000 ש"ח?

אני סגרתי מרפסת ברשיון.

אדריכל 700 דולר, עו"ד להחתים את השכנים 1000 ש"ח.

היתר בניה הוא תמיד סיכון מחושב שצריך לקחת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...