Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מצפים לתינוק חדש ובעקבות כך חייבים להחליף את הרכב.

יש לנו כיום 3 ילדים בגילאים 1+,2.5, 4.

היום נוסע בסוזוקי SX4 ומאד מרוצה מהאמינות החסכוניות בדלק והאחזקה הזולה.

המחירון של הרכב הוא כ50K ואני מקווה לקבל עליו כ45K. מתכנן לקחת הלוואה של עד 30K כדי לרכוש רכב חדש.

קראתי הרבה בפורום על כל מיני המלצות אך לא הצלחתי להחליט כי כל אחד ממליץ על משהו אחר.

תקציב : 70 אלף שח (יכול בלחץ אולי עד 75)

דרישות : מרווח בכסאות (יש כסאות תינוק בוסטרים וכד)

חייב מקום אחסון

בטיחות! אמינות. תחזוקה זולה ככל האפשר

אני מבין שברכב גדול אאלץ לוותר על חסכון בדלק.

לא רוצה: פיקאסה - אני מבין שהרבה ממליצים כאן אבל היה לי נסיון רע מאוד עם C4 ולא מתקרב לשם. גם נסעתי בה וממש ממש סבלתי

מאזדה 5 - יהיה לי קשה מאד להכניס את כולם וגם עגלה וציוד נלווה

אשמח לשמוע המלצות אישיות אם אפשר על אמינות ועליות טיפולים ותצרוכת דלק

תודה

רמי.

פורסם

אני יכול לתת חוות דעת מינימלית מאוד על פורד גלקסי. יש כאלה מליסינג, בנות 4-5 שנים, בתקציב שלך, בלוחות יד2.

נהגתי בכזו שכורה במשך 8 ימים, ידנית חדשה לחלוטין. אי לכך אני יכול לתת דעה על השימושיות, הנוחות והנהיגה אבל לא על עלויות אחזקה ואמינות.

נוחות: הרכב היה נוח גם לנסיעה ארוכה וגם בפקקים. מרגיש מאוד יציב ושקט גם במהירויות אוטובאן (180 קמ"ש) - לכל שאר נוסעי הרכב לא הייתה בעיה לישון בזמן שנסעתי. אזור הנהג משכיח ממך את העובדה שמדובר ברכב גדול, והוא הגיע עם אבזור מצויין (חיישני חניה קדימה ואחורה, כסא מתכוונן לגובה חשמלית, מערכת מולטימדיה טובה ועוד). לא אהבתי את בלם היד המצועצע, כן אהבתי את איכות החומרים והאבזור.

שימושיות: כל מושב מתקפל בפני עצמו אז יש הרבה גמישות בשימוש במרחב הפנימי. כל מיני תאי אחסון נחמדים ברכב. דלת תא המטען ענקית - טוב להגן על הראש מגשם כשמעמיסים, פחות טוב בחניות צפופות ומקורות (אי אפשר להיכנס ברוורס בחניה תת קרקעית כי אז לא תוכל לפתוח את המטען). אנחנו היינו 4 אנשים, עם מזוודות, ציוד סקי וסנובורד של ארבעתנו ובלבוש חורף כבד והרכב היה נוח מאוד לשימוש היום יומי והיה המון מקום בפנים.

נהיגה: הופתעתי לטובה. לא מרגישים שזה יותר מסטיישן ממוצעת - אפשר לפתח קצב ולשמור עליו, ונהנתי לנהוג גם בכביש מפותל ורטוב (בקרת האחיזה לא נרגעה לרגע :twisted:). רכב שכאמור מרגיש מאוד סולידי והוא נעים לשימוש יום יומי - נסענו בו מרחקים, נסענו בו בפקקים, נסענו בו מהדירה לסופרמרקט וגם ליציאה בערב. כן קשה להחנות רכב כזה גדול, אבל לא קשה לתמרן ולהתנייד איתו אחרי שמתרגלים, ולי שרגיל לרכב קטן וזריז מאוד - החוויה היתה נעימה באופן מפתיע.

בקיצור: זה רכב ענק שעשה בדיוק את מה שציפינו ממנו והפתיע גם בנהיגה, אבל הוא דורש התייחסות שונה מסתם משפחתית ותקופת הסתגלות קצרה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
אני יכול לתת חוות דעת מינימלית מאוד על פורד גלקסי. יש כאלה מליסינג, בנות 4-5 שנים, בתקציב שלך, בלוחות יד2.

נהגתי בכזו שכורה במשך 8 ימים, ידנית חדשה לחלוטין. אי לכך אני יכול לתת דעה על השימושיות, הנוחות והנהיגה אבל לא על עלויות אחזקה ואמינות.

נוחות: הרכב היה נוח גם לנסיעה ארוכה וגם בפקקים. מרגיש מאוד יציב ושקט גם במהירויות אוטובאן (180 קמ"ש) - לכל שאר נוסעי הרכב לא הייתה בעיה לישון בזמן שנסעתי. אזור הנהג משכיח ממך את העובדה שמדובר ברכב גדול, והוא הגיע עם אבזור מצויין (חיישני חניה קדימה ואחורה, כסא מתכוונן לגובה חשמלית, מערכת מולטימדיה טובה ועוד). לא אהבתי את בלם היד המצועצע, כן אהבתי את איכות החומרים והאבזור.

שימושיות: כל מושב מתקפל בפני עצמו אז יש הרבה גמישות בשימוש במרחב הפנימי. כל מיני תאי אחסון נחמדים ברכב. דלת תא המטען ענקית - טוב להגן על הראש מגשם כשמעמיסים, פחות טוב בחניות צפופות ומקורות (אי אפשר להיכנס ברוורס בחניה תת קרקעית כי אז לא תוכל לפתוח את המטען). אנחנו היינו 4 אנשים, עם מזוודות, ציוד סקי וסנובורד של ארבעתנו ובלבוש חורף כבד והרכב היה נוח מאוד לשימוש היום יומי והיה המון מקום בפנים.

נהיגה: הופתעתי לטובה. לא מרגישים שזה יותר מסטיישן ממוצעת - אפשר לפתח קצב ולשמור עליו, ונהנתי לנהוג גם בכביש מפותל ורטוב (בקרת האחיזה לא נרגעה לרגע :twisted:). רכב שכאמור מרגיש מאוד סולידי והוא נעים לשימוש יום יומי - נסענו בו מרחקים, נסענו בו בפקקים, נסענו בו מהדירה לסופרמרקט וגם ליציאה בערב. כן קשה להחנות רכב כזה גדול, אבל לא קשה לתמרן ולהתנייד איתו אחרי שמתרגלים, ולי שרגיל לרכב קטן וזריז מאוד - החוויה היתה נעימה באופן מפתיע.

בקיצור: זה רכב ענק שעשה בדיוק את מה שציפינו ממנו והפתיע גם בנהיגה, אבל הוא דורש התייחסות שונה מסתם משפחתית ותקופת הסתגלות קצרה.

קראתי מספר פוסטים בפורום בגנותו של האמינות של הגלאקסי. תלונות על המזגן שלא מצליח לקרר את הרכב. בתקציב שלי אם אוכל לקנות שנתון 2007-2008 כנראה גם מליסינג זה יכול להיות בעייתי מאד. אבל מודה לך על התיאור המפורט.

פורסם (נערך)

בתקציב שלך תיכנס C5 2010 עם קילומטראג' סביר - נמוך. מניסיון, הרכב מאד מרווח, בטיחותי ואף אמין (ברשות אבי C5 שנת 2008 כבר 4 שנים והרכב מראה אמינות לא רעה בכלל).

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם (נערך)

אתה כל כך חרד מאמינות וירטואלית אז קח טיוטה ורסו. קטנה וצפופה עם ריח של יפנית אבל לדעתי אתה פוסל מראש וחבל.

אופציה נוספת אבל תספיק ל 6 רוכבים היא המאזדה 5. נפוצה במגרשי הליסינג ולכן מחיר יחסית נח. כמובן במחיר שלך זה רק משומשת אבל במאזדה תוכל לעלות שנתון לעומת הטיוטה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שוב אמנם קצת מיושן אבל יתן לך 100% מענה למה שביקשת - הונדה FRV

אמניה מאוד, יחסית חסכונית (1-12+\-), תא מטען סביר ביותר וגודל חיצוני גם סביר.

פורסם
אתה כל כך חרד מאמינות וירטואלית אז קח טיוטה ורסו. קטנה וצפופה עם ריח של יפנית אבל לדעתי אתה פוסל מראש וחבל.

אופציה נוספת אבל תספיק ל 6 רוכבים היא המאזדה 5. נפוצה במגרשי הליסינג ולכן מחיר יחסית נח. כמובן במחיר שלך זה רק משומשת אבל במאזדה תוכל לעלות שנתון לעומת הטיוטה.

אמינות וירטואלית? היתה לי c4 שנת 2008 ליסימג מהעבודה למשך 3 שנים. תקלות חוזרות ונשנות שלא תוקנו כראוי. מצבר הוחלף פעמיים. זה אמינות וירטואלית? סיטרואן זה רכב בעייתי מאד. חוץ מזה לקחתי מחבר את הפיקאסה לסופש. לא הפסקתי לקלל את הגיר הרובוטי האומלל. כל הזמן הרכב זורק אותך קדימה בכל הילוך שעובר. הבנתי שכדי לפטור את הבעיה צריך להוריד את הרגל מדוושת הגז כל פעם שהילוך עולה.אם הייתי רוצה רכב ידני זה כבר עניין אחר.

פורסם (נערך)

גם אנחנו משפחה עם ארבעה ילדים. האופציות המתאימות ביותר לטעמי הן קאיה קרניבל, פורד גלאקסי, טויוטה סיינה, קרייזלר וואיגר ושברולט טראורס שבהן המושבים בשורה השנייה הם נפרדים. כל שאר האופציות פשוט קטנות מידי להתנהלות יום יומית בנוחות עם ארבעה ילדים. כך בחשבון שמאחר וכל הילדים עדיין ישובים בכיסאות בטיחות האופציה הנוחה ביותר להושיב אותם היא 2+2 ושגם ילד בן 4 עדיין זקוק לעזרה בחגירת החגורה. במקרה שלנו בחרנו בקאיה והיא מבצעת היטב את המלאכה ומבחינת תחושה בנהיגה היא יותר אמריקאית מאשר קוריאנית

עריכה אחרונה על ידי oferman
פורסם
גם אנחנו משפחה עם ארבעה ילדים. האופציות המתאימות ביותר לטעמי הן קאיה קרניבל, פורד גלאקסי, טויוטה סיינה, קרייזלר וואיגר ושברולט טראורס שבהן המושבים בשורה השנייה הם נפרדים. כל שאר האופציות פשוט קטנות מידי להתנהלות יום יומית בנוחות עם ארבעה ילדים. כך בחשבון שמאחר וכל הילדים עדיין ישובים בכיסאות בטיחות האופציה הנוחה ביותר להושיב אותם היא 2+2 ושגם ילד בן 4 עדיין זקוק לעזרה בחגירת החגורה. במקרה שלנו בחרנו בקאיה והיא מבצעת היטב את המלאכה ומבחינת תחושה בנהיגה היא יותר אמריקאית מאשר קוריאנית

אשמח לקצת פירוט על הקיה קארניבל. איזה שנתון יש לך? איך היא מבחינת דלק? עלויות טיפולים? אמינות?

תודה

רמי

פורסם

פורד גלאקסי רכב מרווח מאוד גם שפותחים את בכיסאות האחוריים יש אפשרות להזיז קדימה כל כיסא בנפרד.

ככה שיש יותר מקום בתא המיטען.

מזגן קידמי ומזגן אחורי .

גיר או 5 הילוכים או 6 לא סגור.

תקציב של 75 ש"ח אפשר לקנות 2008-2009

פורסם

כמו שהציעו למעלה, הונדה FRV תתאים לדרישות שלך.

אומנם אין לה ציון בטיחות מקסימלי במבחני ריסוק (4 כוכבים בלבד), אך תקבל מכונית ל-6 אנשים, אמינה מאוד ועם צריכת דלק טובה לקטגוריה.

יתרון נוסף הוא שבגלל סידור המושבים (3+3) תמיד ישאר לך תא מטען סביר בגודלו.

פורסם

כמו שציינתי בבעלותנו קאיה קרניבל 2009 בנזין. אנחנו בחרנו בגירסת הבנזין מכיוון והרכב נוסע פחות מ-10,000 ק"מ בשנה. מירב הנסיעות הם עירוניות קצרות כך שצריכת הדלק גבוהה יחסית. יש לציין שהרכב פופולארי וקיים גם בגרסת דיזל. במקרה שלנו (וגם של חברים עם רכב זהה מודל 2008) הרכב אמין ומעבר לטיפולים שוטפים לא נתקלו בשום תקלה במהלך ה-3 שנים האחרונות (טפו טפו). כל מושב ברכב הוא נפרד (דבר שמקל על הקשירה) ומרווח מספיק גם למבוגרים. לרכב ישנם 2 יח' מזגנים (קדמי+אחורי) חזקים מאוד וישנה יציאה מהמזגן לכל אחד מהמושבים.

פורסם

המיצובישי נחשב לטוב, אך הבעיה שלו היא שבשורה השנייה המושבים לא נפרדים כך שמידה ויש לילדים מושבי בטיחות בשורה השנייה מאוד קשה עד בלתי אפשרי לעבור לשורה ה-3

• תוכן חדש...