Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי הרב הידע שלי במה שקורה מתחת למכסה המנוע שואף לאפס... אשמח לעזרה בנוגע לתקלה ברכב ובהתנהלות מול המוסך -

כמה פרטים יבשים - מדובר ב סיאט לאון ידנית, מנוע TSI 1.8T, שנקנתה (חדשה) בסוף 2009 וצברה מאז פחות מ-50 אלף ק"מ.

עברה טיפול אחרון בסוף שנה שעברה. כל הטיפולים במוסך מורשה.

הטרגדיה מתחילה ביום שלישי, בסוף היום העבודה, כשלא הצלחתי להתניע (היה סטרטר). עד אז ,כולל אותו בוקר, הכל היה תקין ולא נדלקו נוריות אזהרה.

ברביעי, כשהבנתי שאני צריך מוסך ולבד הוא כבר לא לשם, דיברתי עם הביטוח להזמין גרר. במקום זה שלחו לי רכב שירות שניסה לטפל בבעיה, אבל לא הצליח.

בחמישי בבוקר האוטו נגרר למוסך. בדקו ואמרו ששרשרת הטיימינג השתחררה. לא יודעים מה הסיבה. טוענים שצריך לפרק את המנוע ואת ראש המנוע בשביל לראות מה הנזק ויכול להיות שצריך להחליף אותו.

לא ידעו לתת לי הערכת מחיר מלאה לפני הפירוק של המנוע, כשרק על זה מדברים איתי על סכום של 3500 ש"ח...

כמה שאלות -

1. האם הגיוני ששרשרת הטיימינג משתחררת בזמן שהרכב חונה? בבוקר הכל היה בסדר ובערב האוטו כבר לא הניע. בין לבין כל מה שהוא עשה זה להשתזף בשמש...
  2. בהנחה ואני רוצה חוות דעת שנייה, האם ניתן להגיע עם מוסכניק (לשעבר) כדי שיסבירו לו יותר בפירוט על התקלה (וגם לא יוכלו לחרטט אותו, בניגוד אלי), או שהם יכולים לסרב לזה והאפשרות היחידה היא לגרור אותו למוסך אחר?
  3. האם פירוק של כל המנוע רק בשביל לגלות מה התקלה באמת נחוץ? 3500 ש"ח לעבודה כזאת זה סכום סביר?
  4. ב-worst case scenario, לכמה כסף זה יכול להגיע?? אפשר לקבוע שרכב הוא טוטאל לוס כתוצאה מתקלה מכנית ולא תאונה?

תודה מראש!

• ספונסר פורום
פורסם

ככל הנראה שרשרת התזמון קפצה ויש נזק למנוע .השרשרת לא קפצה כשהרכב חנה אלה בהנעה או בכיבוי כי אלו רגעים קריטים שבהם מותח השרשרת מתרוקן משמן ולא מותח את השרשרת בחוזקה .המותח הזה הוא מותח תקול שהוחלף על ידי היצרן לפני מס שנים למותח עם מעצור מכני חד כיווני שבכל מצב משאיר מתיחה על השרשרת כדי שהיא לא תקפוץ .אין צורך לפרק את הראש כדי לדעת את הנזק שנגרם ,הנזק ידוע, השסתומים התעקמו מהמפגש בבוכנות .במקרה כזה צריך להסיר את הראש ,להחליף שסתומים ,ולהחליף שרשרת תיזמון ומותח .הנזק לדעתי יגיע לאיזור 8.000 שח כולל מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

עוד כמה שאלות, בהמשך לתגובה שלך -

1. האם מדובר במותח תקול שהוחלף בריקול לרכב, או פשוט הוחלף בדגם חדש יותר של הרכב ומי שעם הישן, חבל? איך השם של החלק באנגלית?
  2. האם המחיר שציינת הוא המחיר שאתה מעריך שיקחו לי במוסך המורשה, או כמה שעבודה כזו תעלה אצלך?
  3. האם אתה מעריך (אני מניח שזו שאלה בעייתית, בלי שראית את האוטו, אבל אולי תדע מניסיון קודם) שהשסתומים התעקמו כבר בניסיון ההתנעה הלא מוצלח הראשון, או שבעקבות ניסיונות חוזרים ונשנים? (לקח להבא...)

תודה מראש,

פורסם

מדובר בבעיה יידועה במנועים האלה, התיקון אמור להיות על חשבון יצרן\יבואן. העובדה שאתה יד ראשונה וטיפלת מאז שהרכב נולד במורשה רק צריכה לחזק את זה.

ראה פוסט דומה (ממש קופי פייסט רק ששם זיהו את הבעיה לפני שהיה צריך להחליף מנוע) וזה תוקן על חשבון היצרן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?512753-בעיה-מול-היבואן-החלפת-שרשרת-טיימינג-ומותחנים-סיאט-לאון-1-8-tsi

• ספונסר פורום
פורסם

המותח החדש הוא מותח משופר שהוציא היצרן ועד כמה שידוע לי הוא לא נכלל בריקון כל שהוא .המחיר שנקבתי כאן הוא הערכה גסה ביותר למחיר שתיקון כזה יכול לעלות אצלי ,במוסך של החברה תספר לנו אתה כמה זה עולה .לעינין עיקום השסתומים מספיק ניסיון הנעה אחד כדי לגרום לנזק .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בד"כ הם לא מבינים בטוב, אם תחייך כשאומרים לך שהסיפור עולה 22K ש"ח הוא גם מסוגל לעלות ל- 25K ש"ח.

אם בוודאות מדובר במותחן שמההתחלה יוצר פגום, אין שום סיבה שתשלם שקל אחד בגלל הפאשלות של היצרן הזה. אם צריך תצעק, תאיים בתביעה, פניה לאמצעי התקשורת ופניה ליצרן בחו"ל - זה בד"כ מה שמזיז אותם (מניסיון על משהו זניח שגם לא רצו לתקן באחריות וניסו להתחמק ואח"כ תיקנו).

גם אם שום דבר לא עוזר וגם אם המחיר היה זהה - עדיין הייתי מתקן אצל רון ולא אצלם.

פורסם

מתעלק על השירשור , יש לי רכב דומה שעלה לכביש ב 2011 ועשה 42K .

רון , אפשר להחליף את המותחן למותחן המשופר כטיפול מונע ? האם צריך במקרה כזה להחליף גם את השרשרת ?

מה אפשר לעשות כדי לא ליפול ב"רולטה רוסית" הזאת ? יש רעשים מקדימים ? שמן/פילטר שמן טובים יותר יעזרו לבניית לחץ שמן מהיר יותר בזמן ההנעה ?

פורסם

עדכון -

היום אורית (נציגת צ'מפיון בפורום) חזרה אלי בתשובה ש-"

הרכב נמצא מחוץ לתקופת האחריות לכן לא נוכל לפנות ליצרן הרכב לתמיכה בתיקון."

מה שכן, "כמחווה של רצון טוב" הם מוכנים להשתתף ב-50% מעלות התיקון - מנוע חדש או משומש בהתאם להחלטתי.

על המחווה הזו המוסך רוצה 22,000 ש"ח...

אז עם כל הכבוד להם, התשובה הזאת לא מקובלת עלי ואני אשמח לדעתכם איך כדאי להתקדם... לערב עו"ד? לשלוח מכתב ישירות ליצרן? (במוסך אמרו לי בהתחלה שקודם כל יפנו אליו) לתבוע בבית דין לתביעות קטנות? האם בינתיים לטפל באוטו ולדרוש בהמשך החזר, או שלחכות עם זה?

• ספונסר פורום
פורסם

מחר אני יעלה תמונות עם המותחים השונים ,זה שללא המעצור המכני ,והמותח המשודרג עם המעצור .

פורסם

אני ההיתי מתחיל בהתייעצות עם עורך דין ומכתב לפולקסווגן בגרמניה, לפעמים היצרן יכול לפתור את הבעיות האלו בקלות . בלי שום קשר תקלה כזאת ברכב כזה חדש עם קילומטרג אפסי היא תעודת עניות לקונצרן פולקסווגן העולמי .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...