Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ההיתי מתחיל בהתייעצות עם עורך דין ומכתב לפולקסווגן בגרמניה, לפעמים היצרן יכול לפתור את הבעיות האלו בקלות . בלי שום קשר תקלה כזאת ברכב כזה חדש עם קילומטרג אפסי היא תעודת עניות לקונצרן פולקסווגן העולמי .

תעודת עניות ליבואנים הישראלים...

Golf MK3 1997 1.8

פורסם
בלי שום קשר תקלה כזאת ברכב כזה חדש עם קילומטרג אפסי היא תעודת עניות לקונצרן פולקסווגן העולמי .

זה לא שאני חסיד גדול של צ'מפיון (ההיפך הוא הנכון) אבל צר לי אני לא מסכים איתך.

א. הרכב לא חדש - הוא בן 5.

ב. להבנתי את התקלה הקילומטראז' לא רלוונטי - רון רשם כאן שהתקלה קוראת בהתנעת הרכב שאז המותחן לא מתוח.

וכשזה נאמר, אכן מכתב ליצרן בשאילתא האם מדובר בכשל ידוע? אם כן - האם היה ריקול לגביו ומתי?. ככל שזה המצב, ובהתייחס לעובדה שהרכב מטופל כל חייו במורשים (ופה עולה התהייה אם במהלך הטיפולים פעם עלה חשד, או היה צריך לעלות חשד, שבסבירות גבוהה מצביע על התקלה), אזיי ניתן לפעול מול צ'מפיון ומאולי מול היצרן.

ובקיצור,

פותה"ש, זה הזמן לאסוף מידע ורק אח"כ לחשוב על דרך הפעולה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

עניין המותחנים ידוע גם בארץ וגם בעולם. מותחנים כאלה כולל השרשרת הוחלפו על חשבון היבואן לרכבים שכבר לא באחריות מספר פעמים כולל הרכב שלי. ברגע שהולך המנוע כתוצאה מהמותחן התקול עולה באמת השאלה האם היצרן/יבואן צריך לקחת אחריות באופן מלא ברכב שלא נמצא באחריות. שווה להלחם כדי למזער את הנזק. תמשיך לעדכן

פורסם

רבותי בשנות ה2000 מנוע ששובק חיים בגלל תכנון עלוב בק"מ כזה אפסי ולא יעזור שום תרוץ זה פשוט תעודת עניות ליכולת עלובה של בקרת איכות וכנראה שגם סטנדרטים שלא ממש קיימים . אם מהנדס יפני היה חתום על תכנון המנוע הזה הוא כבר לא היה איתנו. אני נוהג בפיאט בראבו עם 180k על השעון שעוברת רק טיפולים בזמן ולפי הספר {החלפת שמן כל 30k}אני נהוג 200 ק"מ ביום ומוציא את הרכב לטיולי נהיגה לפחות פעם בחודש...ועוד כמה ימים סגורים בכוכב יאיר ,לפי הקצב של פולקסווגן היום ההיתי במנוע הרביעי. בכל מקרה אם ידוע שהמותחנים מחורבנים ובגללם המנוע כשל על היצרן לקחת את מלוא האחריות על התיקון בלי קשר לגילו של המנוע . אגב 5 שנים לרכב מודרני זה כלום זמן במיוחד לרכב שבקושי נסע 10k בשנה. ליבי ליבי עם הבעלים של הרכב שתקוע בלי מנוע וממתין לשרות של צמפיון

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

לדעתי, בתקלה שנגרמת ברכב בגלל פגם בייצור, האחריות הרשמית של שנתיים או שלוש לא צריכה לשחק תפקיד.

מכיוון שדעתי לא כ"כ רלוונטית במקרה הזה, אני אבדוק אם גם משפטית יש פה קייס.

יש בפורום לא דוגמה אחת ולא שתיים על מקרים דומים במנועי TSI, שצ'מפיון לקחו עליהם את הטיפול בתקלה, גם לאחר סיום תקופת האחריות הרשמית של הרכב, וגם אם נתנו תשובה שלילית בהתחלה.

mshaym נתן את הדוגמה שלו (קישור למקרה שלו מופיע בעמוד הראשון) ומצאתי גם את השרשור הארוך מלפני שנה וקצת של KhaledF (קישור). קראתי את כל 46 העמודים שלו, שכללו המון הודעות לא קשורות והתנגחויות, אבל גם כמה דברים מאד רלוונטיים.

למשל - הודעה של אמנון בעמ' 16 (קישור) על "

פסיקה שקבעה פיצויים לרוכשי מוצרים ולרבות רכבים שאירעה בהם תקלה לאחר גמר האחריות, בהסתמך על עילת אי התאמה לפי חוק המכר."

מבטיח להמשיך לעדכן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, אז נכון להיום, לאחר 4 וחצי שבועות שהאוטו במוסך, אני עדיין נטול רכב.

המנוע אומנם תוקן, אבל כבר מעל שבוע שבמוסך כנראה לא מצליחים לחבר אותו לרכב כמו שצריך - כל פעם הוא "מזייף" בבדיקות.

כשביקשתי (שוב) רכב חלופי, טענו שהיבואן לא מאשר להם. ניסיתי לברר עם אורית, נציגת צ'מפיון פה בפורום, לפני יותר משבוע, אבל היא לא טרחה לחזור להודעה שלי.

אני מקווה שהיום סוף סוף הרכב יחזור ולא יגידו לי עוד פעם "מחר". אתמול כבר אמרו לי לבוא לקחת אותו, כי הוא מוכן בשעה טובה, אבל אחרי שעה התקשרו שוב, כי התברר שהוא בעצם היה באמצע בדיקה, שנכשלה... הייתי בטוח שזאת בדיחה ועובדים עלי.

אני לא הטיפוס שצועק והופך שולחנות, זה לא הסגנון שלי. יכול להיות שבגלל זה אני לא משיג דברים שאחרים היו מצליחים להשיג בצעקות.

מה שכן, אני מצביע ברגליים - למוסך הזה אני כבר לא אחזור, ולצ'מפיון, שהצליחו להרוויח את המוניטין הגרוע שיש להם פה, אני גם לא מתכוון לחזור, למרות שלמעט התקלה הזו, נהניתי מאד מהאוטו.

לזרוק מילים כמו "שירות" ו"משפחה" זה נחמד מאד כשכל מה שצריך לעשות זה טיפול שנתי, אבל כשיש בעיה אמיתית באוטו (שיכלתם למנוע מראש אם הייתם מיידעים אותי עליה) והמילים האלה נזרקות מהחלון, אתם לא תראו אותי שוב.

פורסם

אם לפי דבריו של רון, שמותחן המקורי תקול, והיצרן שיפר אותו למשהו אחר.

זה אמור ליהיות אשמת היצרן והיבואן שהמותחן הישן הזה לא הוחלף, או שאני טועה?

בכל אופן אם לא החליפו לו אז יש להם אשמה תורמת לכך שהמנוע נהרס.

איך מתמודדים עם מקרה כזה?

פורסם
.... אני נוהג בפיאט בראבו עם 180k על השעון שעוברת רק טיפולים בזמן ולפי הספר {החלפת שמן כל 30k}אני נהוג 200 ק"מ ביום ומוציא את הרכב לטיולי נהיגה לפחות פעם בחודש...

הנה קח טענה נגדית, גולף TDI האישית שלי, 350K מנוע וגיר (אוטומטי) סגורים ומקוריים.

הרכב הזה עבר הרבה. אפילו המון. והוא עדיין פועל היטב.

לא נתקלתי באף פיאט שעברה כמות כזאת של ק"מ.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

לא נתקלתי באף פיאט שעברה כמות כזאת של ק"מ.

יותר טוב - לא צריך גם שת'יתקל ותהרוס פיאט :lol:

גם בלי זה - יש מספיק תקלות ברכבי VW .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
רבותי בשנות ה2000 מנוע ששובק חיים בגלל תכנון עלוב בק"מ כזה אפסי ולא יעזור שום תרוץ זה פשוט תעודת עניות ליכולת עלובה של בקרת איכות וכנראה שגם סטנדרטים שלא ממש קיימים . אם מהנדס יפני היה חתום על תכנון המנוע הזה הוא כבר לא היה איתנו.

אכן, סביר להניח שהמהנדס היפני שתכנן את מערכת השימון במנוע 1.6VVTi של הקורולה (שנת 2003-4) עשה חראקירי לאחר שהמנוע שתכנן החזיר את נשמתו לאלוהי המתכות לאחר עשרות אלפי קילומטר בגלל בוצה :|

וברצינות, אני מצפה שבבעיות הנובעות מכשל תכנוני ידוע של היצרן (כמו במקרה הזה), היצרן ייקח אחריות ג-ם לאחר תום תקופת האחריות. פת"ש, האם פנית ליצרן ישירות?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...