Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, לאחרונה רכשתי מחשב קולנוע ביתי לסלון, כרגע יש לי בארון תקשורת במטבח (אותו מפלס) ראוטר שמשדר בWIFI, לראוטר מחובר הVOD הראשי של יס וכן כבל שעולה לקומה למעלה לנקודת אינטרנט חוטית.

אני מעוניין לעשות בסלון נקודת אינטרנט חוטית מכבל שיצא מהממיר, אני יודע שכבר יש לשם תעלה מכיוון שהממיר של יס מחובר שם והצד השני שלו הוא בארון התקשורת.

בררתי עם טכנאי\חשמלאי שדורש על העבודה כ300 ש"ח ובשיטוט מהיר באינטרנט ראיתי המון אנשים שעושים את הנ"ל לבד ודיי בפשטות.

אז נכבדי הפורום, עד כמה מסובך התהליך? האם שווה לקחת טכנאי? האם העלות של הטכנאי הנ"ל יקרה?

תודה וערב טוב!

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

עם טיפה ידיים טכניות אין בעיה להעביר עוד כבל באותה הצנרת.

הציוד שתצטרך:

סבון השחלות סטאלבן כבל רשת לוחץ רשת קונקטורים RG45 סכין יפני ואיזולירבנד.

פתח את השקע של יס והוזז אות מהקיר.

בארון החשמל זהה את הכבל שמגיע לאותה נקודה, ודחוף לשם הרסב סבון השחלות.

לאחר מכן החל לך לסלון דחוף סבון השחלות גםבאות צינור של הנקודה.

דחף את הסטאלבן מהנקודה בסלון לכיוון ארון התקשורת תוך כדי שאתה מוודא שהכבל של יס לא נדחף לתוך הצינור.

כאשר הסטאלבן יוצא בארון התקשורת תקשור אליו בעזרת איזולירבנד את כבל הרשת והתחל למשוך בעדינות את הסטאלבן בסלון, אם יש מישהו שעוזר לך אז הוא ידחוף את הכבל רשת לתוך הצינור ואתה תמשוך בסלון.

לאחר שהכבל יצא בסלון לחץ קונקטור של רשת בארון התקשורת, והתקן נק' רשת צמודה לשקע היס.

חבר מחשב נייד לנק' על מנת לבדוק רשת.

העלות של אותו בחור היא טיפה יקרה לעומת מה שאני לוקח בד"כ אני לוקח על עבודה כזאת אם אין בעיות בדרך כ 270 ש"ח.

רותם

פורסם

אתה יכול למשוך בעדינות את אחד הקצוות ולראות אם הקצה השני זז. אם הוא זז אז זה כבר סימן טוב שהעבירו את השרוולים בקיר בצורה טובה.

מה שאתה עכשיו צריך זה כבל תקשורת וכבל טלויזיה באורך מתאים מארון החשמל עד לשקע. מחבר ממש טוב עם איזולירבנד את שני הכבלים לכבל הקיים, משמן טוב את הכבלים עם סבון כלים או נוזל יעודי להשחלות ומתחיל למשוך בצד אחד בזמן שעוד אדם בצד השני מכוון, מיישר ומשמן את הכבל.

אני במקומך הייתי משלם את ה 300 שקלים לבעל מקצוע. אני אסביר למה:

אתה צריך לקנות כבל תקשורת. בדרך כלל לא מוכרים לפי מטר אלא גליל של 100 מטר. אתה צריך ראשים או שקעים של כבל תקשורת וכלי מיוחד כדי להלביש אותם. אתה צריך כבל טלויזיה, שגם הוא בדרך כלל נמכר בגלילים ולא לפי מטר.

יש גם סיכוי שתוך כדי ההשחלה, חיבור האיזולירבנד יתפרק. אם זה יקרה תצטרך להשתמש בסטלבנד מיוחד להשחלות.

100 מטר כבל תקשורת עולה כ 100-150 שקלים.

שקע/סופיות לכבל תקשורת וכלי לחיצה ביחד יעלו לך כ 100 שקלים.

אין לי מושג לגבי מחירים של כבל טלויזיה.

בכל מקרה כבר הגעת ל 200-250 שקלים.

פורסם

כבל עולה כ 3 ש"ח למ' והמחיר יורד עם המטראז',

לוחץ אפשר לקנות באיביי בגרושים וכנ"ל ראשים.

סטאלבנד זה עוד 60 ש"ח לערך (תלוי באורך ובאיכות) וסבון כלים עוד 10 ש"ח.

בגלל חוסר מיומנות זה יכול לקחת הרבה זמן.

אם תרצה לעשות את זה לבד דבר איתי יש לי את כל הציוד לרשתות.

פורסם

ניתן לחסוך בעלויות:

כבל רשת 20מ' לתקשורת RJ45 מסוכך CAT5E, במחיר של 25 ש"ח (מגיע כבר עם סופיות):

http://www.belshop.co.il/Product.aspx?pid=578

יש גם באורך של 20 או 10 מטר באותו מחיר ופחות - כבר חסכת את העלויות הבאות.

לוחץ מקצועי לקונקטור RJ45, RJ11, RJ12, RJ22 במחיר של 65 ש"ח:

http://www.mediagalaxy.co.il/rec/414-%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%A5-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8-RJ45,-RJ11,-RJ12,-RJ22

קונקטור תקע RJ45 לכבל רשת CAT5, CAT5e במחיר של 2.5 ש"ח ליחידה:

http://www.mediagalaxy.co.il/rec/237-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%AA%D7%A7%D7%A2-RJ45-%D7%9C%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-CAT5,-CAT5e

עלויות משלוח מאתר זה:

http://www.mediagalaxy.co.il/faq.asp

כמובן שניתן למצוא יותר זולים, אך פחות או יותר אלו המחירים.

כמובן יש את הנושא של תמחור העבודה עצמה שאתה אמור לבצע בעצמך (ידע וניסיון)...

• תוכן חדש...