Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי שברולט קפטיבה דיזל 2009. בזמן נסיעה נוצר קרע בצינור הגומי המחובר לרדיאטור, המנוע איבד מים והתחמם. עצרתי בצד הדרך, הוספתי מים, ונסעתי תוך כדי הוספת מים ככל שצריך למוסך מורשה של שברולט. במוסך החליפו את הצינור, בדקו ומצאו שהמנוע תקין, ושחררו את הרכב.

ארבעה ימים לאחר מכן שוב התפוצץ צינור מים (אחר) באמצע הנסיעה אבל הפעם הרכב הושבת לחלוטין. במוסך נמצא שהיתה דליפת לחץ מהמנוע לרדיאטור וזליגת מים מהרדיאטור למנוע, וכתוצאה מכך המנוע ניזוק באופן שלא ניתן לתיקון (יותר נכון, זול יותר לשים מנוע משומש במקום לתקן). במוסך טענו שהם אינם אחראים לנזק שכן הרכב ניזוק כבר בתקלה הראשונה (בגלל התחממות המנוע) אך שלא ניתן היה לגלות את הנזק (זליגת לחץ מהמנוע לרדיאטור) בבדיקת המוסך. (נדרשתי לשלם 17,000 ש"ח עבור התקנת מנוע משומש חילופי ועוד, לפני עבודה.) השאלה שלי היא מה מידת האחריות של המוסך להרס המנוע, לדעת מומחי האתר.

נקודה מעניינת: כששאלתי את המנהל מדוע לא נאמר לי דבר על הנזק הפוטנציאלי למנוע לאחר התקרית הראשונה (שאז הייתי מעמיד את הרכב מיד למכירה ולא משתמש בו כרגיל), טען המנהל שממילא לא הייתי יכול למכור את הרכב שכן בקומפיוטסט היו מגלים את הבעיה (בבדיקת לחץ המנוע ישירות בצילינדרים). כששאלתי מדוע אם כן המוסך עצמו לא ביצע את אותה בדיקה ואבחן על זליגת הלחץ לרדיאטור לפני הכשל הקטסטרופלי, אמר המנהל שלהבדיל מקומפיוטסט, בדיקה זו אינה חלק מהבדיקות שנעשות במוסך בנסיבות אלה...

פורסם

אם ניגרם נזק למנוע בעיקבות ההיתחממות רוב הסיכויים שהוא ניגרם בפעם הראשונה שניקרע הצינור. אמה מה, מוסך מיקצועי צריך לקחת בחשבון שלהיקרעות של צינור מיים ישנם סיבות ועליו לבדוק את כל האופציות לפני או אחרי שמרכיבים צינור חדש ומשחררים את הרכב ללקוח. בחדירת קומפרסיה לכיוון מערכת הקירור ניתן להבחין לעיתים ללא בעיה ואם ההבחנה היא לא משמעית ניתן לבצע בדיקת לחץ הפוך שתראה חד משמעית אם קיימת חדירת קומפרסיה למערכת ובדיקה שכזו לא אורכת זמן רב. כדי לנחם אותך אתה יכול לצאת מנקודת הנחה שרוב הסיכויים שהנזק שניגרם הוא מהפעם הראשונה שהצינור ניקרע ולא בגלל שהמוסך שיחרר את הרכב.

פורסם

גם אני חושב שהמוסך היה צריך לבצע בדיקת לחץ הפוך לרכב - אם הצינור נקרע כניראה שיש לזה סיבה, בטח בהתחשב בזה שהרכב חדש יחסית (בן 5).

בדיקה כזאת לוקחת למוסכניק לא יותר מדקות בודדות (וגם זו הגדרה גדולה מידי לזמן שזה לוקח).

פורסם

כשאתם אומרים דקות בודדות/לא לוקח זמן רב...האם ביצעתם בדיקת ליקייג' במנוע דיזל בעבר ?אם כן אתם תותחים.

פורסם

אבל עדיין אני חושב שמוסך צריך להשקיע את הזמן הזה לבדיקה שכזו לפני שהוא מרכיב צינור מיים ואומר שהכל בסדר בלי לבדוק מה הסיבה להיתפוצצות הצינור. מה גם שזה יוצר ספקות אצל הלקוח על ההיתנהלות המיקצועית של המוסך כמו במיקרה הזה.

פורסם

אני מבין את התחושה שפתאום אתה צריך להוציא סכום כסף גדול, אבל להפיל את זה על מישהו אחר ? רק לי חורה לראות את המשפט הזה?

פורסם

מה חורה לך כל כך? נגיד שמכונאי לא סוגר טוב את בורג הריקון של שמן המנוע והמנוע מושבת. גם אז תקרא לזה "להפיל על מישהו אחר"? מנוע לדעתך צריך להיות מושבת 4 ימים אחרי שטופל ע"י מכונאי מקצועי ועוד במוסך מורשה יבואן? על אחריות על עבודה שמעת?

פורסם

אתם מתכוונים למשפט שהוא רשם בנוגע למכירת הרכב?

אם כן, גם לי הפריע קצת..

שאלה לפותח השרשור - אם היו מודיעים לך על תקלה עתידית אפשרית, כתבת שהיית מוכר את הרכב.

היית מיידע את הרוכש?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
מה חורה לך כל כך? נגיד שמכונאי לא סוגר טוב את בורג הריקון של שמן המנוע והמנוע מושבת. גם אז תקרא לזה "להפיל על מישהו אחר"? מנוע לדעתך צריך להיות מושבת 4 ימים אחרי שטופל ע"י מכונאי מקצועי ועוד במוסך מורשה יבואן? על אחריות על עבודה שמעת?

קצת הבנת הנקרא לא תזיק.

המגיבים התכוונו לכך, שפות"ש שקל למכור את הרכב ביודעין עם התקלה.

הווה אומר, "להפיל" אותו על רוכש תמים.

פורסם

שלום לכולם . אני בעל מוסך לוולוו בהולנד . והאחריות היא על בעל הרכב . ולא כמו שבארץ . כגון . רכב ניכנס לתיכון מעצורים ופיתאום רצועת המנועה ניקרע. בתודה ובעל המוסך בביעיות בתודה לכם .

• אחראי פורום
פורסם

וגם תמיד יש את האפשרות הנדירה שהבן אדם היה מצהיר על התקלה ומקזז אותה מהמחיר. כמאמר הבדיחה "תנו לו צ'אנס".

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני מבין את התחושה שפתאום אתה צריך להוציא סכום כסף גדול, אבל להפיל את זה על מישהו אחר ?

קצת הבנת הנקרא לא תזיק.

המגיבים התכוונו לכך, שפות"ש שקל למכור את הרכב ביודעין עם התקלה.

הווה אומר, "להפיל" אותו על רוכש תמים.

לי זה נראה כמו "להפיל" את הנזק על בעל המוסך.

• תוכן חדש...