Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

לצערי היום בזמן שאני מחפש חנייה ונוסע לאט בכביש,נהגת שהייתה עסוקה עם התינוק שלה נכנסה בי במהירות 30 קמ''ש מאחורה.

נזקים

לרכב שלי: סדקים בטמבון הביטנה של הבגאז התקמטה כלפי פנים(הרצפה התחתית של הבגאז) והבגאז התרומם מעט כלפי מעלה...כתוצאה מזה כמובן שהבגאז לא נסגר כמו שצריך ולפי דעתי צריך להחליף את הרצפה התחתית של הבגאז (שזה בעצם תאונת שלדה.)

אין לי ספק שהיא אשמה...על פניו היא לא שמרה מרחק ובטח שלא הייתה ערנית לכביש.

מכיוון שבכל 7 שנותי על הכביש ללא תאונות אני לא כ''כ יודע מה לעשות.

לתבוע את הביטוח שלה?...מה ההשלכות של זה לגבי?

לנסות לדרוש ממנה שתשלם על התיקון וזהו?

כיצד כדאי עלי לפעול?

תודה מראש והמשך שבוע טוב.

פורסם

העבר את הפרטים לסוכן הביטוח שלך, הכנס את הרכב לתיקון במוסך האמין עליך ושלם למוסך בצ'ק דחוי (בד"כ ל-60-90 יום). הסוכן יטפל בתביעת הביטוח של הנהגת הפוגעת, והסכום יועבר לחשבונך לפני פרעון הצ'ק. אם לא יועבר אפשר לבקש מהמוסך לדחות את הפקדתו, לפני שנה המוסך שלי דחה את פרעון הצ'ק בחודש נוסף עד שקיבלתי את ההחזר ממי שפגע בי.

אני מניח שגם לפוגעת נזק משמעותי, כך שסביר מאד שהיא תדווח לביטוח שלה (ותתבעאותו).

לפי התאור שלך מדובר בנזק גדול מאד לרכב שלך, כולל פגיעת "קצה שלדה" לפחות. דאג לשמאות שתכלול את ירידת הערך המסחרית (ולא הטכנית) של רכבך.

קרוב לודאי שחבר הפורום השמאי אלי אמרן יגיב כאן עוד מעט וייתן לך עצות טובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
העבר את הפרטים לסוכן הביטוח שלך, הכנס את הרכב לתיקון במוסך האמין עליך ושלם למוסך בצ'ק דחוי (בד"כ ל-60-90 יום). הסוכן יטפל בתביעת הביטוח של הנהגת הפוגעת, והסכום יועבר לחשבונך לפני פרעון הצ'ק. אם לא יועבר אפשר לבקש מהמוסך לדחות את הפקדתו, לפני שנה המוסך שלי דחה את פרעון הצ'ק בחודש נוסף עד שקיבלתי את ההחזר ממי שפגע בי.

אני מניח שגם לפוגעת נזק משמעותי, כך שסביר מאד שהיא תדווח לביטוח שלה (ותתבעאותו).

לפי התאור שלך מדובר בנזק גדול מאד לרכב שלך, כולל פגיעת "קצה שלדה" לפחות. דאג לשמאות שתכלול את ירידת הערך המסחרית (ולא הטכנית) של רכבך.

קרוב לודאי שחבר הפורום השמאי אלי אמרן יגיב כאן עוד מעט וייתן לך עצות טובות.

ספיריאל תודה.

השאלה אם המוסכים מכירים בעניין הזה של הצ'ק דחוי...למה שהוא ירצה לקחת צ'ק דחוי?

לגבי שמאי כיצד אני סוגר את זה?...דרך חברת הביטוח או שמאי שאני מוצא?...ומי בעצם משלם לו?

תודה.

פורסם (נערך)

למה הוא יסכים? מסיבה פשוטה - אם הוא לא יסכים השכן שלו יקבל את העבודה.

כל הענף מתנהל בשיטת הצ'ק הדחוי, אין לך מה לדאוג.

והערה קטנה - אין צורך לצטט הודעה אחרונה. כל קוראי הפורום יבינו שאתה מתיחס אליה. מכסימום שים כובעון ( ^ ) שיצביע על ההודעה הקודמת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הבנתי ללא ספק יש הגיון...נחכה לתשובות לגבי השמאיי...כי צריך לדעת באמת מה עלות הנזק והירידת ערך לפני התיקון.

עוד משהו...מי בעצם קובע מי אשם?

עריכה אחרונה על ידי PARKER
פורסם (נערך)

לפי התאור שלך לא צפוי קושי מיוחד. כמובן שהגברת יכולה לטעון שאתה נסעת רברס, אבל נשמע לי שזה לא סביר.

ד"א - איזה רכב יש לך ומה שוויו במחירון?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

המששמעות לגבי אבדן להלכה\אבדן גמור. כנראה שלא תגיע לכך.

פורסם

לא ברור שלא...הרכב תקין רק הבטנה האחורית נכנסה 5 סנטים פנימה...מחר אלך לפחח לקבל הצעת מחיר ונדבר עם הביטוח(אין לי סוכן אני מבוטח באיילון)

פורסם

קודם כל - תביעת ביטוח כלשהי, הן תביעת הפוליסה שלך והן תביעת הפוליסה של התובעת - מחייבת דו"ח שמאות. בלי דו"ח כזה לא תראה כסף מהביטוח, כיון שהשמאי נחשב לאיש הנייטרלי המוסמך לקבוע את מידת הנזק - כולל מבחינה טכנית ומבחינה כספית.

שנית - הייתי רוצה לפתוח כאן שרשור הימורים על עלות התיקון. לפי התאור שלך הייתי מהמר על לפחות 10,000 ש"ח. שים לב שיתכן מאד שחלק מהנזק נסתר ויתגלה רק לאחר פירוק השכבות החיצוניות.

פורסם

עדכון

הבאתי שמאי פרטי לא מהביטוח

והכנסתי את הרכב למוסך המרכזי...כמו שאמרת צריך לפרק את הטמבון בשביל לגלות עוד נזקים וכך גם יעשה.

יום ראשון אני מכניס את הרכב והשמאי יגיע שוב.

איך זה מתנהל? המוסך עושה בדיוק את מה שהשמאי אומר וקוצב בהערכת מחיר שלו?...ואם המוסך דורש יותר כסף מהערכת השמאיי אני צריך לספוג את זה?

פורסם

המוסך והשמאי צריכים להגיע להסכמה ביניהם. יש כאלו שמסתדרים מהר ויש כאלו שקצת רבים ואז מסתדרים. לאחר מכן, אתה תקבל הצעה מסודרת מהמוסך ודו"ח שמאי שתומך בה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בהחלט קיימת הפשרות שהשמאי ייאלץ לבקר את רכבך במוסך יותר מפעם אחת - כל פעם אחרי קילוף עוד שכבה, עד שיגיעיו לשכבה תקינה.

כבר סיפרתי בפורום, לפני כ-13 שנה פגעו בקורולה שלי מאחר ברמזור, השומה הראשונית היתה כ-3500 ש"ח, לאחר עוד פירו ועוד פירוק זה הסתכם בקרוב ל-11,000 ש"ח (כולל ירידת ערך).

פורסם

הבנתי...העיקר שיגיעו לעמק השווה...הביטוח י שלה יכול להתנער ממני בגלל שבחרתי במוסך המרכזי והוא יקר יותר?

בסופו של דבר לפי מה שההגיון אומר שאני צריך לתקן את זה במקום הכי טוב.

יש ספקות לחברות ביטוח בנושא?

פורסם

בגלל זה יש שמאי. תפקידו להיות הוגן כלפי שני הצדדים (המבטח והמבוטח\נפגע), אם כי הרבה פעמים הסכומים נסגרים במו"מ בין הצדדים. בינינו - אם אתה סומך על המסך ומקבל חלפים ראויים - מה משנה לך כמה שילמה חברת הביטוח למוסך? מה שכן צריך להיות משמעותי מבחינתך הוא קביעת ירידת ערך הרכב, כיון שזה מזומן שעובר לחשבונך מעבר לעלות התיקון. כאן צריך לודא כי הוא מבטא את ירידת הערך המסחרית של הרכב, שהיא בדרך כלל יותר גדולה מירידת הערך הטכנית ששמאי חברות הביטוח נוהגים לקבוע.

• תוכן חדש...