Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף פעם לא הייתי מודע לנקודה החשובה הזו. סכנת נפשות.

סתם תאונה של 20 קמ"ש שהייתה נגמרת בלא כלום ופתאום אנחנו מסובכים בתאונה עם פציעה רצינית ברגליים ואולי גם בעמוד השדרה

FEET-ohmann-alianne-AIRBAG-300x225.jpgצילום: ohmann-alianne

עייפות מתפשטת בגוף, הדרך עוד ארוכה ורבה. הנהג שלצידי נוהג ואני? למה שלא אמתח את הרגליים ואניח אותן על הדשבורד. זה נוח, זה לא חוסם לנהג את שדה הראייה, זה פשוט מקום מצוין.

מקום מצוין?? לא בדיוק, לא ממש, בכלל לא. כי בדיוק מתחת לכפות הרגליים, מתקתקת כרית האוויר. היא רדומה, חצי ישנה, מחכה לתורה. ולא צריך הרבה כדי להעיר אותה לחיים. תאונה קלה, 16-20 קמ"ש והיא מופעלת. מופעלת זו מלה קטנה. כרית האוויר מתנפחת בקול פיצוץ במהירות של 300 קמ"ש. תוך 1/25 של שנייה היא מתנפחת (ומתרוקנת מייד). והרגליים? אבוי לרגליים. מי שהניח את רגליו על הדשבורד בזמן שכרית האוויר נכנס לפעולה, עלול למצוא את הרגליים שלו זרוקות אי שם בחלק האחורי של הרכב. זה לא מצחיק. הכרית שוברת את הרגליים, עלולה לשרוף את כף הרגל ואף לקטוע אצבעות. במקרים רבים נרשמו פגיעות בעמוד השדרה. מי שהניח בתום לב את הרגליים על הדשבורד עלול להפוך לנכה.

סתם תאונה של 20 קמ"ש שהייתה נגמרת בלא כלום ופתאום אנחנו מסובכים בתאונה עם פציעה בינונית ברגליים. תאונה קלה שהפכה תאונה קשה והכל בגלל העייפות, הכבדות הזאת, הרצון למתוח את הרגליים – ואולי בגלל חוסר הידיעה.

כריות האוויר מתוכננות לעבוד מול נוסע או נהג חגורים ויושבים ישיבה זקופה. כן, עוד משהו, אל תחזיקו את הכלב שלכם על הברכיים – מול כרית האוויר

http://blogs.haaretz.co.il/yoavkaveh/1101/

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא חדש, דיברו על זה מלא פעמים פה ובעיתונות ועדיין אנשים מדי פעם מחפפים. אצלי ברכב בחיים לא יקרה ולא קרה.

פורסם
אך אם "חייבים" תדאגו לוודא שאין כרית אויר או לחילופין תנתקו אותה.

א. למה שתיהיה "חייב"? תן לי סיבה אחת לשבת ברכב בצורה שהרכב לא תוכנן אליה? או שמה אתה רוצה להישאר נכה או להשיאר את הנוסע לידך נכה?

ב. לנתק כרית אוויר? אתה רציני? הייתי נמנע מלתת "עצות" כאלה.

פורסם (נערך)

אני לא יודע למה אנשים עושים את , אני לא רואה שזה תורם לנוחות , וזה מסוכן , מספיק להפעיל קצת היגיון בכדי לדעת שזה מסוכן , לא צריך הרבה מחקרים בכדי לגלות שזה מסוכן , דעתי האישית , ונראה שיש הרבה שיסכימו איתי .

המשך יום נפלא .

ד"א , אצלי ברכב לעולם זה יקרה .

עריכה אחרונה על ידי abdsamara911

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

מצד אחד זה LONG.jpg מוסיף 50כ"ס ויגרום גם לאלטו אוטומטית לצאת ראשונה ברמזור.

מצד שני קיימת סכנה ברורה לחיים.

דילמה קשה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
א. למה שתיהיה "חייב"? תן לי סיבה אחת לשבת ברכב בצורה שהרכב לא תוכנן אליה? או שמה אתה רוצה להישאר נכה או להשיאר את הנוסע לידך נכה?

ב. לנתק כרית אוויר? אתה רציני? הייתי נמנע מלתת "עצות" כאלה.

בדיוק בגלל שידעתי שתבוא תגובה כמו שלך, רשמתי "חייבים" (בגרשיים). אני רואה שאתה אוהב להתלהם ולזרוק משפטים טיפשיים באוויר על סתם - איפה בדיוק

ראית שהמלצתי או אמרתי שזה בסדר לשבת כך?

אם כבר אנשים מסכנים את עצמם (לדעתי לשווא וחבל) אז לפחות כדאי להוריד את הסיכון למינימום הניתן.

בכל מקרה, הרכב תוכנן לישיבה רגילה במושב ולא לכל מיני קומבינות.

פורסם

ראית שהמלצתי או אמרתי שזה בסדר לשבת כך?

ראיתי את זה:

תדאגו לוודא שאין כרית אויר או לחילופין תנתקו אותה

ואיך בדיוק ניתוק כרית אוויר מוריד את הסיכון למינימום? על ידי זה שלא כרית האוויר תקפל את הנוסע שיושב לידך לשתיים, אלה ההוא שהתנגש לך בצד הנוסע\בהתנגשות חזותית?

פורסם

בשבת האחרונה הנהג שלפני נסע עם הרגל(!) מחוץ לחלון :shock: ובאמת תהיתי מה יקרה לו במקרה שתפתח כרית אוויר... (אם הייתה לי מצלמה הייתי מעלה סרטון ומצמיד לו מוזיקה מתוך "מפצח האגוזים")

פורסם

יפה שאתה בוחר לצטט חצי משפט, כל הכבוד לך!

גם ברכב בלי כרית אויר לא מומלץ לשבת כך, אך אם "חייבים" תדאגו לוודא שאין כרית אויר או לחילופין תנתקו אותה.

לא המלצתי לשבת כך, המלצתי שאם מישהו בוחר לשבת כך שיוודא שאין כרית אויר פועלת מלפניו.

וכן, קיים סיכון מוגדל בישיבה כזאת גם ללא כרית אוויר אך עם כרית אוויר פועלת הסיכון גדל בהרבה. במהירויות

נמוכות (כמו שנכתב בכתבה) ההבדל יכול להיות בין להחליק עם הישבן לכיוון הדשבורד (כואב ולא נעים בכלל) לבין לאבד את הרגליים כפי שנטען בכתבה.

פורסם

m1011409

ההבדל ביני לבינך, שאני בכלל לא מעלה על הדעת\עם גבי הפורום את האפשרות שנוסע לידי ישב ככה. ובטח ובטח שלא ממליץ איך למזער את הנזק במקרה שמישהוא מחליט לשבת ככה (שזה שקול לעובדה שאני מסכים שזה פסול, אבל איך אומרים - "חפיף, יהיה בסדר"). בן אדם שרוצה לשבת ככה ברכב שלי, יסע ליעד באוטובוס או ברכבת, אני לא מוכן לקחת עליו אחראיות, ובטח ובטח שלא אגיד לו "חכה שניה, אני מנתק כרית אוויר כי אמרו בפורום שזה פחות מסוכן".

אצלך זה כנראה בסדר, כי "חייבים" - זה מילה שכל אחד מפרש איך שהוא רוצה.

פורסם
מצד אחד זה [ATTACH=CONFIG]382257[/ATTACH] מוסיף 50כ"ס ויגרום גם לאלטו אוטומטית לצאת ראשונה ברמזור.

מצד שני קיימת סכנה ברורה לחיים.

דילמה קשה..

הכוח סוס זה נכון.

אתה כנראה מאוהב, כי עוד לא נולדה הבחורה שיכולה לשים את הרגליים שלה על הדשבורד שלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אצלי ברכב(ים) לא שותים/אוכלים/מעשנים/מפליצים/נוגעים בכפתורים/מחטטים באף, בטח שלא מעלים רגליים סנטימטר מעל השטיחים.

והחברה דווקא די מפרגנת על הפדנטיות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

חשבתי שהתמונה מהרכב שלך. גם אצלי זה כך, עד שמגיעים אחיינים, ואז החוק לגבי הכפתורים בטל. אין פונקציה שהתינוק בן השנתיים לא מכיר. כמובן שהוא הכי אוהב את הצופר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...