Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההצעה הכי טובה שאני יכול להציע לך, לפני שאתה הולך ומוציא סכומים כאלה על משהו, זה פשוט לבחון דברים בעצמך.

תמונה אחת שווה אלף מילים, אין תחליף לנסיון. לא משנה מה הביקורות יגידו, ומה אנשים אחרים יגידו, מספיק לרוב שימוש זריז בשביל לדעת אם זה מתאים בשבילך או לא.

כשקניתי טאבלט, כולם אמרו לי שחובה HD מלא, שההבדל הוא עצום. אז הלכתי לחנויות עם תצוגה, וראיתי שההבדל לא דרמטי בכלל, אז קניתי טאבלט בפי 2 פחות כסף, עם רזולוציה של

1280x800 ואני יותר ממרוצה ממנו.

כשקניתי מחשב כולם אמרו לי שאני חייב I5 וחייב SSD. אז הלכתי וניסיתי וראיתי שלשימושים שלי גם מעבד סלרון מהדור החדש עושה את העבודה ב-95 אחוז אותה יעילות, וכך גם הארד דיסק HDD(לא אכפת לי אם המחשב יעלה בהפעלה 45 שניות ולא 15)

בקיצור, תנסה.

לשימושים שלך, אני מאמין שגם מחשב ב-2000 שקל יהיה יעיל בדיוק באותה מידה.

התנסתי במחשבים מסויימים, אומנם לא בהמון אבל כן ראיתי שהSSD הוא באמת אלוהי ועדיף ל128SSD מאשר 500\1000 HDD שלא יהיה בשימוש עם יותר מ60GB. ל2 חברים שלי יש מחשבים עם I3, יחסית חדשים פשוט הI3 לא מעיף, הוא סביר ולא יותר מזה וכשקצת מעמיסים עליו הוא מאבד את זה.

כמו שאמרתי- אני רוצה מחשב חדש לא מחשב חדש שיתקע לי אחרי חודש.

לגבי השורה התחתונה- התקציב ההתחלתי היה 2000, אחרי שראיתי מה קורה למחשבים ב2000 שקל (ולא של חברות פשוטות, אני מדבר על מחשבים טובים של דל ואסוס) אחרי ממש מעט זמן- אני מעדיף להכפיל את התקציב, לאכול את המכה ולקנות מחשב שיחזיק לי להרבה זמן.

קראתי על הASUS שפירסמתי שתי הודעות למעלה דברים מעולים באתר הזה:

http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Zenbook-Prime-UX31A-Ultrabook.80135.0.html

ופה:

http://www.expertreviews.co.uk/laptops/1302001/asus-zenbook-prime-touch-ux31a

בעיקר על זה שהם שברו את השוק עם המסכים האיכותיים ואיכות חומרים מעולה. מישהו התנסה עם המחשב?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ללימודים הייתי משקיע במחשב רציני יותר,

IDEAPAD זה המיץ של הזבל בלפטופים מהניסיון שלי במעבדה.

תשקול THINKPAD או DELL VOSTRO/LATITUDE, גם במחיר של פשרה במפרט הטכני.

שטות רצינית לגמרי, אני כבר כמעט שנה עם Y510P איכות בניה יוצאת מן הכלל, הכל ממתכת והמחשב שקט להפליא שלא לדבר על ביצועים (ולא נכניס גם את המחיר שהוא נמוך בלפחות אלפיה ממתחרים עם חומרה פחות מתקדמת)

לפותח השרשור - במחיר של 3800 ועוד 450 ש"ח למה אתה צריך בכלל SSD?

אני הולך עם שלי ללימודים ואני לומד תוכנה, אם אתה צריךך מחשב עם מסך קטן שהוא 13.3 לדוגמא ומעבד I7 או I5 קח בחשבון שהם יעלו קצת יותר מאשר תואם עם מסך 15.6, בגלל הנוחות ובגלל עצם העובדה שדחסו חומרים יקרים למחשב קטן ששוקל מעט.

מסך 720P יעשה את העבודה בסדר גמור, זה סטנדרט, אישית אני מאז שעברתי למסך FHD שהוא 1080P אז כן יש הבדל מאוד משמעותי במראה אבל זה בעקרון אם אתה משחק במחשב. לכל השאר אתה פשוט יכול לחבר לטלויזיה ולעבוד.

בכיתה בכלל אתה לא צריך מעבר לכך.

Opel Adam S 2017

פורסם

לא כזה נורא , ואם תרצה לשחק אני משאר שהכרטיס מסך הוא המובנה של אינטל , ויהיה לך הרבה יותר סיכוי להריץ משחקים מודרניים על הרזולוציה הזאת מהFULL HD ... ולהשתמש ברזולוציה לא טבעית נראה פשוט זוועה, זה לא היה פתרון אפקטיבי אם היה לך 1080.

סה"כ גם אני חושב שאם זה מסך של נניח 15" במרחק שאתה רגיל שיושב ממך מסך 22"-24" של FULL HD, הגודל של כל פיקסל ביחס למרחק מהעין ישאר דומה או אפילו טוב יותר בנייד !

פורסם
שטות רצינית לגמרי, אני כבר כמעט שנה עם Y510P איכות בניה יוצאת מן הכלל, הכל ממתכת והמחשב שקט להפליא שלא לדבר על ביצועים (ולא נכניס גם את המחיר שהוא נמוך בלפחות אלפיה ממתחרים עם חומרה פחות מתקדמת)

לפותח השרשור - במחיר של 3800 ועוד 450 ש"ח למה אתה צריך בכלל SSD?

אני הולך עם שלי ללימודים ואני לומד תוכנה, אם אתה צריךך מחשב עם מסך קטן שהוא 13.3 לדוגמא ומעבד I7 או I5 קח בחשבון שהם יעלו קצת יותר מאשר תואם עם מסך 15.6, בגלל הנוחות ובגלל עצם העובדה שדחסו חומרים יקרים למחשב קטן ששוקל מעט.

מסך 720P יעשה את העבודה בסדר גמור, זה סטנדרט, אישית אני מאז שעברתי למסך FHD שהוא 1080P אז כן יש הבדל מאוד משמעותי במראה אבל זה בעקרון אם אתה משחק במחשב. לכל השאר אתה פשוט יכול לחבר לטלויזיה ולעבוד.

בכיתה בכלל אתה לא צריך מעבר לכך.

שנה זה לא מספיק זמן להחליט על אמינות של מחשב.

לא סתם לנובו IDEAPAD יותר זול מהמתחרים. איפשהו חוסכים עליך.

בדרך כלל אחריי שנתיים - שלוש שנים מתחילות הבעיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

דור, אתה די לבד בקטע הזה של לנובו.

אני עדיין מקליד על הלנובו הענתיקה שלי, לכל המשפחה שלי יש לנובו,

לקולגות שלי יש לנובו מכל מיני שנים ודגמים, כולם מהסדרות הנמוכות והזולות, לפעמים עם החלפה ל-SSD, אפס תקלות ומאה אחוז אמינות.

בנוגע ל-zenbook: קליל להפליא, בנוי לא רע, רכיבי חומרה טובים,

ורק מקלדת פח (מסורת אצל אסוס). בסה"כ תמורה טובה למחיר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לקולגות שלי יש לנובו מכל מיני שנים ודגמים, כולם מהסדרות הנמוכות והזולות, לפעמים עם החלפה ל-SSD, אפס תקלות ומאה אחוז אמינות.

מה הכוונה מקלדת פח? איך מרגישים את זה?

היום:

בעבר:

פורסם

השאלה אם זה לנובו THINKPAD או IDEAPAD עושה את כל ההבדל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתרום מנסיוני ואוסיף על ספריאל ודור:

ספריאל צודק, שווה לרדת במפרט ולעלות מבחינת איכות ההרכבה. מאוד משפיע על אורך חיי המחשב. זה גם מתבטא בתכנון יעיל יותר של המארז (קירור, קלות החלפת רכיבים כגון דיסק קשיח/ הוספת זיכרון RAM), מתבטא גם בעכבר מוצלח יותר ומקלדת שנוחה יותר לצורכי הקלדה וכדו' (תתפלא לגלות כמה מקלדת יכולה להיות זוועתית במחשבים ניידים).

ודור צודק, הסדרות המומלצות הן העיסקיות ולא הביתיות, כלומר:

Dell Latitude

Lenovo ThinkPad.

כאשר האחרון (הלנובו) מאז שנמכרו לסיניים, התגברו התלונות על איכות ועמידות, אך הם עדיין ברמה טובה.

מנסיון אישי עם 2 הסדרות הנ"ל (כמה עשרות יחידות), הייתי ממליץ דווקא על Dell כי בתמונה הכוללת הם יותר מוצלחים:

שירות מצויין במקרה תקלה, מקלדת נוחה יותר לטעמי, ובאופן כללי המחשבים יותר יציבים (וזה מוכח, ראה דירוג אמינות ויציבותמחשבים ניידים של Soluto) ביחס לlenovo.

לדעתי, לשימושים שלך לא צריך יותר מi3 או i5, ומאד מומלץ לקחת מהדור הרביעי (שפולט כמה עשרות אחוזים- עד 70%- פחות חום ביחס לדור השלישי, ולכן דורש פחות קירור אקטיבי> מחשב שקט יותר+ חיסכון בסוללה משמעותי).

שילוב של הנ"ל+ כונן SSD, ותאמין לי שלא צריך יותר מזה.

לגבי זיכרון הRAM, מספיק ואפשר להתחיל עם 4GB. אם יהיה צורך- תרחיב ל8GB. ה4GB מספקים בהחלט אא"כ תהיה באינטרנט על 10 טאבים פתוחים בו זמנית ועוד תוכנות ברקע, אז אולי תרגיש צורך במעבר ל8GB.

לעניין רזולציית המסך, אתה חייב לראות את העניין בעיניים, במיוחד אם אתה מכוון על מחשב בגודל 13-14 אינץ':

1080P יתן לך יותר שטח עבודה על המסך (משמעותי בתוכנות CAD, עריכה גרפית וכדו'), אך מצד שני כל האייקונים ולחצני הפקודות שבתוכנות השונות יהיו קטנים יותר.

720P משמעותו פחות שטח עבודה, אך עבור אנשים מסויימים וכן מבוגרים בפירוש יהיה יותר נוח שכן האייקונים יהיו יותר גדולים וכנ"ל הטקסטים וכדו'.

אפשרי מבחינתך להביא מחשב מארה"ב? או שנדרשת רכישה בארץ (בגלל חשבונית לצורכי מס/ דחיפות העניין)?

אם אפשרי להציע רכישה מאה"ב מאתר Dell outlet, ואתה לא לחוץ בזמן, תוכל לקנות בחיסכון משמעותי יחסית מפרט טוב. בין עם שירותי משלוח צד ג' כדוגמת BUY2USA ובין עם חבר שמגיע מארה"ב.

סתם לדוגמא, לאחרונה הבאתי מחשב Dell Latitude E7440 עם i5-4300u, 8GB RAM, 128GB SSD ומסך 720P ב3000 ש"ח כולל שילוח ומיסים (מע"מ). בארץ מחירו מתחיל ב4600 ש"ח לגרסה עם דיסק קשיח רגיל.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כרגע עם המחשב הנייח שלי אני על 1080P, אז אני רגיל לגודל הזה. אבל השאלה אם ההבדל בין ה1080P ל720P פוגע לא רק בגודל אלא באיכות?

כלומר הבנתי שלכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. השאלה היא האם מטבע הדברים ה1080P יהיה יותר חד\ברור\איכותי\סרטים...

כמוכן, תודה רבה לך על התשובה המאוד מפורטת שעשתה לי סדר בדברים ולימדה אותי מספר דברים.

היום:

בעבר:

פורסם

אם תראה סרטי 1080P, כן יהיה הבדלי איכות. העניין הוא שאנחנו מדברים פה על מסך בגודל של 13.3 עד 14 אינץ'

לי ה1080P עובד מעולה מבחינתי ולשימושים שלי שכוללים תוכנות CAD שדורשות שטח עבודה גדול יותר (על מסך 14). להורים שלי זה לא נוח- הכל קטן מדי עבורם.

איכות התמונה מושפעת מאוד ביחס לגודל המסך. זה שאתה אומר שה1080P בנייח שיש לך לא מפריע לך מבחינת הגודל לא משקף את מה שתראה בנייד- בנייד הכל יהיה קטן יותר.

אין לי המלצה חד משמעית. אם המחיר היה זהה, הייתי אומר ללכת על ה1080P, אך המצב כאן הוא לא כך. אם זה עניין חשוב עבורך, שווה להתאמץ ולבדוק בתצוגות את הנושא.

פורסם
השאלה אם זה לנובו THINKPAD או IDEAPAD עושה את כל ההבדל.

לא זה ולא זה, סדרות 500 למיניהן (560-570) וקודמותיהן (N500, 3000 וכיו"ב). כן, כן, הכי זולים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אם תראה סרטי 1080P, כן יהיה הבדלי איכות. העניין הוא שאנחנו מדברים פה על מסך בגודל של 13.3 עד 14 אינץ'

לי ה1080P עובד מעולה מבחינתי ולשימושים שלי שכוללים תוכנות CAD שדורשות שטח עבודה גדול יותר (על מסך 14). להורים שלי זה לא נוח- הכל קטן מדי עבורם.

איכות התמונה מושפעת מאוד ביחס לגודל המסך. זה שאתה אומר שה1080P בנייח שיש לך לא מפריע לך מבחינת הגודל לא משקף את מה שתראה בנייד- בנייד הכל יהיה קטן יותר.

אין לי המלצה חד משמעית. אם המחיר היה זהה, הייתי אומר ללכת על ה1080P, אך המצב כאן הוא לא כך. אם זה עניין חשוב עבורך, שווה להתאמץ ולבדוק בתצוגות את הנושא.

הבנתי, בנוגע למעבדי I5 דור 4, חיפוש מהיר בזאפ של המעבד הזה על מסך 13-14" מציג רק מחשב אחד שמעלה את התקציב ב50% (DELL XPS), לכן אלך על הדור ה3 בתקווה שלא ארגיש את ההבדל.

מה אתה חושב על המחשב הזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834764

לא סגור עם זה ממש מהסדרה של הזן בוק כי הוא הכי פשוט אבל הביקורות על מחשבי הזן בוק לא פחות ממדהימות (חוץ מהמקלדת)

היום:

בעבר:

פורסם

אני לא חושב שזאפ הינו מקום לעשות את החיפושים האלו.

כנס לאתר של KSP, יש שם מגוון דגמים עם הדרישות שלך פחות או יותר.

(אין בכך בכדי להמליץ על קניה שם).

פורסם

נראה טוב, אבל מצד שני, השירות של ASUS בארץ לא משהו טוב במיוחד (בלשון המעטה):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4486984,00.html

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000902417

ונושא בנושא הזה כאן בפורום (אמנם קשור גם לחנות אך עדיין).

בדל, מנסיון של פעמיים, אם לא שכחת להעביר את האחריות לארץ- במידה ורכשת מארה"ב (תהליך שלוקח עד שבועיים, מומלץ לבצע מיד לאחר הגעת המחשב לארץ), אז מרגע פתיחת הקריאה התיקון מתבצע בתוך 24 שעות אצלך בבית. במקרה אחר, החלק לא היה במלאי, אז הם אמרו שכאשר יגיע הם יצרו איתי קשר שוב לתיאום התיקון (והם אכן יצרו קשר לאחר כשבוע).

פורסם

החלטתי שאוריד הילוך מהלחץ, ואחכה לאט לאט שייצא איזה מבצע טוב\קופון\יד שניה חדש מקופסא. פורסם היום באחד אתרי הקופון המובילים בארץ:

מחשב Dell Inspiron 14 7000

iNTEL Core™ i5-4200U

6GB RAM

500GB HDD

FULL HD

מסך מגע 14.1

לפי המפרט החסרונות היחידים זה הHDD (אפשר לשדרג, פחות בעייתי), קצת כבד (2 ק"ג)

לא מצאתי את המחשב הזה בארץ (את הגרסא הזו של 2014 עם המעבד דור 4), אבל באתר דורשים: 2800 ש"ח כולל מע"מ (לטענתם-במקום 3700 ש"ח) למחשב מחודש (פחות בעייתי לי- לא עבר אקטיבציה).

מה אתם חושבים?

היום:

בעבר:

• תוכן חדש...