Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנה 71 או אולי 72.

היא הייתה בסוף שנות ה50 והחליפה את הווספה 400 האדומה שלה באסקורט 1100 לבנה 2 דלתות.

אני הייתי בגן והתלוותי אליה לא מעט לנסיעות בעיקר בחופשים.

באותם שנים היא הייתה מחזה די נדיר. גם נהגת וגם בעלת רכב. לפחות באיזור שלנו.

אבל...היא הייתה נהגת גרועה.

היא אמנם נהגה בגיר ידני - אבל הילוך שני היה הגבוה ביותר שהגיעה אליו...

פעם נסענו לאורך מספר קילומטרים בחד כיווני נגד כיוון התנועה.

נס גדול שאף אחד לא נפגע עד היום שהניחה את המפתחות.

סבתא שלי! ז"ל.

באותם ימים - זכיתי לשמוע פעם אחר פעם "אשה למטבח - לא על הכביש!"

במקרה הספציפי הזה - חייב להודות שזה היה עדיף...

אבל את המשפט עוד שמעתי גם במקרים לא צודקים כלפי נשים אחרות.

חלפו למעלה מ 40 שנה - והיום כנראה אנחנו באיזור של שוויון על הכביש והרבה פחות שובניזם.

אך עדיין לא פעם בזמן שאני נוסע עם מישהו שמזהה רכב שמתנהג מוזר לטעמו, נשמעים משפטים כמו "זה בטח אישה...". או "נהגת!"...

בפורום יש תחושה שהתחום מעסיק יותר גברים. האם זה גם מרמז שעל פי רוב הם נהגים טובים יותר?

מי נוהג טוב יותר - גברים או נשים?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם נקביל את הנהיגה לספורט - אז הנהג הטוב בעולם כנראה מתחרה באחד הענפים - פורמולה\ראלי\טורינג.

ואני חושב שזהו הכיוון, כי נהג טוב יודע לשלוט ברכב שבו הוא נוהג בכל מצב ובכל תנאי, ומכך נגזרת גם התנהגותו על הכביש, כמובן שליכולת צריך להצטרף השכל.

כמו שילד שיודע להחזיק את הרכב בהחלקה אבל עושה את זה ליד גן ילדים הוא אינו נהג טוב, כך גם האדם הפשוט שבחייו לא עשה תאונה ונוהג רגוע אינו נהג טוב, הוא אינו יודע לשלוט ברכב במצבי קיצון וזה שהוא לא נכנס אף פעם לאחד כזה - לא אומר כלום.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

במדינה בה יש תרבות נהיגה (וזו לא ישראל) נשים וגברים נוהגים טוב באותה רמה.

פורסם
at+kitchen.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמובן שיש נשים רבות שנוהגות היטב.

אבל את המקרים הקיצוניים ביותר של חוסר מיומנות רואים אצל נשים - בכל המקרים בהם נתקלתי בידיעה חדשותית של תאונה שנבעה מבלבול בין דוושת הגז לדוושת הבלם, היה מדובר בנהגת.

פורסם
במדינה בה יש תרבות נהיגה (וזו לא ישראל) נשים וגברים נוהגים טוב באותה רמה.

גם בישראל הם נוהגים באותה רמה. פשוט אי אפשר להגדיר אותה "טובה".

החברה, וזה נכון לכל העולם, מגדירה את התחביב הזה יותר "גברי", וגם את הספורט, ולכן יש יותר חובבי רכב וספורטאים מהמין המכוער.

אני חושב שמבחינת נתוני פתיחה, לנשים יש את מה שצריך כדי לנהוג טוב יותר. הן פחות פזיזות, יותר רגועות, והאגו הרבה פחות משחק אצלן תפקיד. מצד שני, רובן לא לוקחות את התחביב הזה לשלב הבא, ועוצרות איפה שצריך כדי להתנהל בחיי היום יום, ובגלל זה נראה שיש יותר נהגים טובים מנהגות.

פורסם (נערך)

לפי סטטיסטויקה אחוז נשים יותר קטן מעורבות בתאונת דרכים מאשר הגברים, נהגות בדרך כלל יותר סבלניות וזהיות, פחות עושות מהלכים מסוכנים.

לגברים על הכביש מאוד חזק הקטע של אגו ועצבים וזה גורם להם לנהוג באופן לא רציונלי.

כך שסביר להניח שהנשים נהגות יותר טובות לרוב. חוסר ביטחון עצמי, הרבה פחות אגו על הכביש וסבלנות משחקות לטובתן.

למרות שיש גם נהגות מטורפות. למשל אני זוכר נהגת אוטובוס אחת,לנסוע איתה באוטובוס זה היה כמו קרוסלה (היא הגיעה עם אוטובוס גדול ברחובות צרים בלילה למהירות של 90קמ"ש במקומות שנהג נורמאלי בחיים לא יעבור 60 עם רכב פרטי). זה היה יותר מפחיד מלנסוע עם נהג הסעות ערס שהיה נוסע יותר מהר בכוונה כאשר היו מעירים לו: הוא קרא לעצמו טכנאי עצמות ולא הרשה לכוון מזגן מאחורה בקראוול (אצלו ברקסים היו מחזיקים 15Kק"מ). ואפילו איתה היה יותר מפחיד עם נהג שינוע בצבא שאהב לעשות צלחות עם טרנזיט ונסע בתוך בסיס על 120קמ"ש בדרכים משובשות. אצלה באוטובוס היה תמיד שקט מופתי, אף אחד לא העיז להוציא הגה מפיו.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הנהג הכי טוב הוא מי שחינכו אותו לנהוג כמו שצריך בלי קשר לדן גזע ומין.

עם זאת, אני כן רואה דברים שלא צריך לעשות על הכביש שכמעט ורק נשים עושות.

דוגמא קטנה: בפעם הבאה שאתם יוצאים לנסיעה ומוצאים רכב שלא מוכן לזוז בשום פנים ואופן מהנתיב השמאלי כאילו אנחנו באנגליה- תסתכלו בחלון ותנסו לזהות אם זה גבר או אשה (ברוב המוחלט של המקרים אותם בדקתי- אשה).

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יש נשים שלא יודעות לנהוג אבל יש גם גברים כאלה. חברה שלי למשל דוגמא לאישה שיודעת לנהוג(לפחות לפי הקריטריונים שלי) ויש לי חבר שלשבת איתו באוטו זה לשבור את האצבעות מרוב אחיזה במושב מהפחד שהוא יעשה תאונה.

יש לכאן ולכאן...זה לא עניין של בגלל שאתה גבר אתה אוטומטית נהג טוב יותר.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

DJI, בנתיב שמאלי נוסעים לאט מאוד סוג מסויים מאוד של נהגים, לאו דווקא נשים. בלילה תמיד יש להם אור גבוה, תמיד נוסעים לאט ואף פעם לא יזוזו ימינה, הם לא מבינים שום סימנים ורמזים שעושים להם. רק אחרי שמישהו חותך אותם שני מילימטר מהרכב, אז הם מאותתים ועוברים ימינה.

גם בעלי רכבי יוקרה אוהבים מאוד לשים קרוז קונטרול על 90~105 ולשיית. הבהובים עם אורות לעשות להם מיותר - מראות שלהם אוטומטיות נגד סינוור (גם צידיות), חלונות כפולים והם בקושי שומעים שמישהו צופר להם (וזה רק אם הם לא שומעים את הסימפוניה של בטהובן במערכב שלהם בעלת 48 רמקולים).

דווקא נשים בדרך כלל עוברות לנתיב הימני כשיכולות. רק צריך להיעזר בסובלנות ולהמתין עד שנתיב הימני פנוי והן עוברות ואפילו מאותתות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפי סטטיסטיקה אחוז נשים יותר קטן מעורבות בתאונת דרכים מאשר הגברים

שמעתי על כך אבל שמעתי שיש גם המשך. נשים אכן מעורבות פחות בתאונות דרכים אבל הן גורמות יותר לתאונות מאשר גברים.

רק שמועה, לא מבוסס.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
DJI, בנתיב שמאלי נוסעים לאט מאוד סוג מסויים מאוד של נהגים, לאו דווקא נשים. בלילה תמיד יש להם אור גבוה, תמיד נוסעים לאט ואף פעם לא יזוזו ימינה, הם לא מבינים שום סימנים ורמזים שעושים להם. רק אחרי שמישהו חותך אותם שני מילימטר מהרכב, אז הם מאותתים ועוברים ימינה.

גם בעלי רכבי יוקרה אוהבים מאוד לשים קרוז קונטרול על 90~105 ולשיית. הבהובים עם אורות לעשות להם מיותר - מראות שלהם אוטומטיות נגד סינוור (גם צידיות), חלונות כפולים והם בקושי שומעים שמישהו צופר להם (וזה רק אם הם לא שומעים את הסימפוניה של בטהובן במערכב שלהם בעלת 48 רמקולים).

דווקא נשים בדרך כלל עוברות לנתיב הימני כשיכולות. רק צריך להיעזר בסובלנות ולהמתין עד שנתיב הימני פנוי והן עוברות ואפילו מאותתות.

לפחות באיזור שלי זה לא כך, אני לא יודע לגבי רכבי יוקרה, אך לא פעם ראיתי נשים שאחרי פניה ימינה ישר חותכות לשמאלי ולא משנה כמה תצפצף או תאותת עם האורות הן לא יזוזו, עד שהן יצטרכו לפנות שוב ימינה ואז יחתכו לנתיב הימני בלי להסתכל במראה בכלל ואחרי הפניה יחזרו לנתיב השמאלי.

הן פשוט לא מבינות למה אני לא עוקף אותן מהימין...

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
שמעתי על כך אבל שמעתי שיש גם המשך. נשים אכן מעורבות פחות בתאונות דרכים אבל הן גורמות יותר לתאונות מאשר גברים.

רק שמועה, לא מבוסס.

לא הן גורמות לתאונות, אלא גברים עצבניים שלא בכבוד שלהם להמתין חצי דקה שהנהגת תחזור לנתיב הימני. יותר מזה, כאשר הנהג רואה ברכב שמפריע לו נהגת, אז האגו שלו רותח עוד יותר ואז מתחיל להשתול רק כדי להראות לה שהוא הגבר.

DJI, הבעיה היחידה שכן מפריעה לי אצל הנהגות, יש יותר נהגות שלא מסתכלות כאשר מבצעות מהלך: חותכות נתיבים בפניות, עוברות נתיבים בלי להסתכ. שמתי לב שאם נהגת מתחילה מהלך אז היא תסיים אותו ויהיה מה,נהג שרואה סכנה במהלך התמרון בדרך כלל יוותר ויחזור אלא אם כן זה מסומם או שיכור.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

• תוכן חדש...