Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני ידנית חדשה עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אני מחפש מיני חדשה ידנית בתקציב של עד 60K.

הסתובבתי היום בין הסוכנויות השונות, אך לא הספקתי לראות את כל המכוניות. אציין את ההתרשמות שלי עד עתה.

המכוניות שראיתי הן יונדאי i10, קיה פיקנטו, פיאט פנדה, סוזוקי אלטו וסיאט MII.

i10: כרגע לא נמצאת במלאי בגירסת הבסיס הידנית. צפי משוער להגעה לפי הנציג שלהם: אולי באוגוסט. היות ואני לא מוכן לחכות עד אז, הרכב ירד מהפרק.

קיה פיקנטו: יקרה למדי (64K ולא מוכנים לזוז במחיר). בנוסף, הרגשתי שהרכב צפוף, כאילו ההגה קרוב מדי לדלת. בתנוחת נהיגה נוחה המרפק שלי נתקע בדלת כל הזמן, וזה עוד ברכב חונה. עקב המחיר הגבוה לא קבעתי נסיעת מבחן.

פיאט פנדה: לא מבין מה ההתלהבות. גם במחיר המבצע (60K) לא חושב שהייתי הולך עליה. לא הרגשתי בנוח בתוך הרכב, ההרגשה היתה כאילו אני עומד ליפול מתוך המושב. בכל מקרה מחיר המבצע כבר לא תקף ולכן ירד מהפרק.

סוזוקי אלטו: הבחירה הברורה לאדם דל התקציב. המחיר הוא 55K על הכביש, ועכשיו הם נותנים מערכת של פיוניר ורמקולים של פיוניר במתנה. מהדגם הנוכחי מגיעה כסטנדרט עם 6 כריות אויר. עם זאת, הרכב מרגיש מעט צפוף, המושב לא נוח במיוחד, והאיכות מרגישה ירודה. מצד שני- מדובר ברכב זול מאוד.

סיאט מיי: ללא ספק האהובה עלי מהמכוניות שראיתי. המחיר הוא 60K. הרכב מרגיש נוח ומרווח. בנוסף, יש לרכב 5 כוכבי בטיחות. עם זאת, לא שמתי לב לעניין פתחי המזגן האמצעיים (רק אחרי שחזרתי, מחיפוש בפורום)- את זה כבר נבדוק בנסיעת המבחן.

בשבוע הבא אבדוק את הסקודה סיטיגו ואת השברולט ספארק.

ועכשיו לשאלות:

1. אני מעט חושש לגבי הסיאט, משתי סיבות עיקריות: ירידת ערך (ביחס לאלטו להבנתי שומרת על ערכה בצורה סבירה) והשם שיצא לצ'מפיון. האם יש מה לחשוש מאלה? בנוסף, האם מחירי החלפים והטיפולים צפויים להיות גבוהים כמו בפולקסוואגן?

2. האם יש מישהו שבדק לאחרונה את גרסת הבסיס של הסקודה סיטיגו ויודע כמה היא עולה? האם יש לה יתרונות וחסרונות ביחס למיי או שמדובר ברכב זהה?

3. עלויות ביטוח: האם הסיאט מיי צפויה להיות יקרה משמעותית מהאלטו? שמעתי סיפורי זוועה על דרישות לאיתוראן (נראה לי הזוי ברכב כזה זול). מצד שני, מבדיקה באתר wobi נראה שחלק מהחברות אפילו לא דורשות קודנית. למישהו יש מידע מבוסס מנושא?

4. האם יש רכבים נוספים ששווה ללכת לראות פרט לספארק ולסיטיגו? חשבתי על מיצובישי ספייס סטאר וסוזוקי ספלאש (שנזכרתי בה רק אחרי שחזרתי הביתה, הרי ראיתי את האלטו), הן בכלל רלוונטיות לתקציב שלי?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

הספלאש עולה קרוב ל 70 וכך גם הספייס סטאר,אם הסיאט מיי הרגישה לך הכי טוב אז לך על זה,סך הכול הרכב פשוט,עם גיר ידני כך שאין מה לחשוש.

לגבי ביטוח תעשה סימולציה באינטרנט כך תדע בערך מחירים,למרות שכשהנציג יחזור אליך המחיר יהיה זול יותר.

ירידת ערך של רכבי המיני די דומה.

חבל מאוד שהסיפור של הפיקנטו חוזר ביונדאי,שלדעתי הטובה ביותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראשית, כלקוח רב שנים של צ'מפיון, הניסיון שלי איתם הוא מצוין ובגלל זה אני נשאר איתם. יש כאלה שיש להם ניסיון פחות מוצלח ויש גם הרבה שמדקלמים כמו תוכים דברים שהם קוראים מבלי שלמעשה יש להם ניסיון אישי. אם אתה קונה רכב חדש הוא באחריות ואין לך סיבה לחשוש.

לגבי ירידת ערך, הנושא נטחן בפורום עד אבק, אי אפשר לצפות את השוק של עוד שלוש שנים או לנבא ירידת ערך. כעיקרון, ככל שהרכב איכותי יותר, הסיכוי שלו "להזדקן" בכבוד הוא גבוה יותר. ישנם גם לא מעט דוגמאות למכוניות שלא הצליחו כחדשות אבל הפכו להיות מאוד מבוקשות כמשומשות. שוב, בלתי אפשרי להעריך או לדעת מה יקרה לשוק בעוד שלוש שנים ורכב חדש לא קונים כדי למכור אותו אלא כדי לנצל וליהנות ממנו.

פורסם (נערך)

ראשית, תודה על התגובות.

מעדכן.

הלכתי לראות גם את הסקודה סיטיגו והשברולט ספארק.

הסקודה כמעט זהה לסיאט (כמו שציפיתי). היא מעט יקרה יותר, אבל מקבלים איתה יותר אבזור (בהתקנה מקומית, לצערי, אבל דברים שימושיים כמו דיבורית בלוטות', חיישני רוורס ומיגונים). ניתן היה לומר שהמחיר פחות או יותר מקביל אבל מדובר על מנוע עם 60 כ"ס בסקודה ו 75 כ"ס בסיאט. אמנם הסקודה מעט נאה יותר לטעמי אך מדובר בעסקה פחות טובה ובכל מקרה הבדלי העיצוב בינה לבין הסיאט קטנים.

השברולט היתה ההפתעה של החיפוש- מסתבר שהיא זולה במעט מהאלטו (53K). מבחינת הרגשה, הייתי מתאר אותה כדומה מאוד לאלטו אבל קצת יותר מרווחת ומאובזרת. אם נוסיף את זה לעובדה שמדובר ברכב בטוח יותר מהאלטו (4 כוכבי ריסוק לעומת שלושה) מדובר בעסקה משתלמת יותר מאשר האלטו.

מצד שני, קראתי בפורום שהמנוע הקטן יותר (1.0) לא ממש סוחב את הרכב. קבעתי נסיעת מבחן אך לא נאמר לי באיזה מנוע יצויד רכב המבחן, אני מניח שמדובר במנוע הגדול יותר. אחרי נסיעת המבחן אחזור עם תובנות.

ביררתי גם קצת לגבי ביטוח דרך הסוכן שלי.

מסתבר שיש חברות שדורשות איתוראן על המיי. ההגיון לא מובן לי היות ומדובר ברכב זול ולא ניתן להשתמש בחלקים שלו כדי לתקן מוניות (מתוך ההנחה שאוקטביות ופאביות, ומקבילותיהן לבית ואג, הן המכוניות הגניבות היות ומשתמשים בחלקים כדי לתקן כל מני מוניות). איני יודע כמה מכלולים משותפים יש למיי והמקבילות עם המכוניות האלה, אך אני מניח שמעט אם בכלל. בכל אופן, ההגיון מאחורי העניין לא משנה.

בכל מקרה, להבנתי ניתן למצוא חברות ביטוח שלא דורשות איתוראן בלי עלייה משמעותית במחיר הביטוח.

לגבי השברולט, מסתבר שרוב החברות לא דורשות עבורה מיגון בכלל- אפילו לא קודנית.

ועכשיו לשאלות:

לגבי השברולט, האם המנוע הקטן באמת חלש בצורה מורגשת? מבחינת נתונים יבשים יש לו 68 כ"ס אאל"ט, שזה בין הסקודה לסיאט, ולא נשמע מאוד חלש.

מה הסיבה למחיר הגבוה יותר של הסקודה עם מנוע חלש יותר? האם מדובר רק בעניין מיצוב או שיש לה יתרונות נוספים שלא ראיתי? הרי במצב הנוכחי אין שום סיבה להעדיף את הסקודה, ואני מניח שכל מי שקונה רכב בתקציב מוגבל יבדוק גם את הסיאט.

מבחינת מחירי החלפים בסיאט ו/או סקודה, מישהו יודע לענות? האם מדובר במחירים גבוהים כמו בפולקסווגן או במחירים סבירים יותר? הכוונה במוסכים מורשי יבואן מן הסתם, היות ומדובר ברכב חדש.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

עוד לא נתקלתי במנוע 1.0 של המיני שמציג עליונות מורגשת לעומת שאר הרכבים בנסיעה ממוצעת,הספארק תהיה יותר חזקה במאמץ אם יש עליות למשל כי הכוח מגיע בסלד גבוהה,אולי ה סיאט עם ה75 תהיה מאט זריזה יותר בשימוש ממוצע,אבל לא נסעתי בה.

סקודה ממוצבת מעל סיאט,בראש הפירמידה יש של פוולסוגן אחרי זה סקודה ואז סיאט,למרות שהמכלולים זהים,לסקודה יש גם כיוון גובה מושב,לא יודע אם יש כזה גם בסיאט.

לגבי המחירים,אתה יכול להתקשר למורשה ולשאול למשל מחירי טיפולים,אז אוכל לתת לך למשל מחירים של טיפולים בפנדה ופיגו 107 לצורך השוואה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...