Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה ואיך נכון לחסוך סכומים של 4000-6000 ש"ח בחודש?

היום אני מפקיד את הכסף בתוכנית הטווח הקצר של חבר-קבע והפניקס

"שיטת הפניקס - טווח קצר מיועדת להשקעות הון פרטי ונזיל ולכן מתאימה לכל מטרה. ניתן להפקיד הפקדות חד פעמיות החל מ - 50,000 ₪ והפקדות שוטפות החל מ - 1,000 ₪

• תיק השקעות אישי המותאם לטעמי ההשקעה שלך
  • נזילות מלאה - אין התחייבות לתקופת השקעה
  • העלות היחידה הינה דמי ניהול בלבד
  • תשלום המס בגין הרווח הריאלי מתבצע רק בעת פדיון הכספים
  • שינוי טעמי השקעה ללא עלויות נוספות
  • השקעה במסלולים העוקבים אחר מדדים סחירים, בארץ ובעולם
  • הקצאת נכסים ובחירת המדדים להשקעה מתבצעות באמצעות מודל מתמטי ממוחשב
  • איזון מחדש (rebalance) בתיק - מנגנון איזון המשמר את טעמי ההשקעה של הלקוח ללא צורך במעקב על ידך
  • פיזור השקעה המקטין את הסיכון הטמון בשוק ההון"

"

האם ישנן קופות אחרון שנכון לי יותר להשקיע בהן?

האם אני יכול לפתוח קופה/קרן ללא הפקדה מצד המעסיק שתהיה נכונה יותר?

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

זו אותה התוכנית שבה מעגלים לך את הסכומים באשראי של חבר ?

בתור התחלה נתחיל ממה הסדר גודל של ההון העצמי שלך, כמה אתה יכול לחסוך לחודש ולאיזה תקופה ?

אני גם בקבע אבל אני חוסך את הרוב המוחלט של המשכורת כרגע.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

זו אותה תוכנית רק שאני מפריש 4 אש"ח נוספים.

כאמור בהודעה - ללא הון עצמי, 4-6 אש"ח חסכון חודשי לתקופה של 3 שנים לערך

-איוניק 5 עלית

פורסם

הייתי עייף חשבתי שזו המשכורת ואתה חושב על לחסוך מתוכה חלק קטן.

יש 2 אופציות. האחת אומרת שתצטרך להתעסק בעצמך ואז תוכל לפתוח תיק השקעות עצמאי ולסדר לך את התיק איך שתרצה.

אם לא אז אני חושב שזו אופציה די טובה מה שמציעים שם ופשוט תבחר את רמת הסיכון המתאימה לך. אני אישית בחרתי את רמת הסיכון הכי גבוהה אבל אני לא מתכנן לגעת בכסף בשנים הקרובות, ובנוסף אני מפריש לשם רק את ההנחות ואת ה"עיגולים". את שאר הכסף אני משקיע בעצמי עם תיק השקעות בניהול אישי.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אני זוכר שהייתי בהרצאה בנושא,

אבל כרגיל לצהל אחרי יום אתה שוכח הכל..והמידע נעלם

יש לכם מושג איפה ניתן למצוא את המידע הנ"ל (גם צהלנט תופס)

WALLA -האם יש סיכון להפסיד מהכסף שלך ברמה הכי אגרסיבית?

סתם מעניין כמה כבר יוצא לך מהעיגולים? מאות בודדות?

פורסם

נתחיל מזה שברור שככל שהפוטנציאל רווח גדול יותר כך גם הסיכון, אם כי יש מנגנונים שמגנים עליך במידה ואתה משקיע לבד כמו stop loss שנותן לך אפשרות למכור במידה והנייר ערך יורד מתחת למחיר מסויים וכך לצמצם נזקים.

מבחינת איפה ניתן למצוא את המידע על התוכניות שחבר מציעים זה קיים באתר "חבר" תחת פיננסים אאל"ט.

מבחינת כמה יצא לי מהעיגולים רק התחלתי אז כלום.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

תכניס אותה לבנק לשלום.

אם אין לך עדיין נכס לא הייתי נותן את הכסף הזה למשחקים של אף אחד.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
תכניס אותה לבנק לשלום.

אם אין לך עדיין נכס לא הייתי נותן את הכסף הזה למשחקים של אף אחד.

לפחות ככה יש לך סיכוי להרוויח. בבנק אתה בטוח מפסיד מ-2 כיוונים:

1. את האינפלציה

2. בדר"כ כלל כשיש לך הרבה בעו"ש אתה מרגיש שיש לך יותר כסף ומבזבז יותר.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

את אחד המבואים לכלכלה למדתי בתואר לפני כמה שנים, אבל גם בלי זה כבר מגיל 16 היה לי ברור שהריבית בפק"מ היא בדיחה. משמע הבנק לא בא בחשבון.

אני משקיע במסלול הרביעי עם חשיפה גבוהה, אני לא מפחד להפסיד מהקרן מה גם שאם מסתכלים על הגרפים רואים שאין הרבה סיכון בראיה של שנים.

MADxXx אם אתה בקבע אתה יכול לקרוא את החוברת באתר חבר, אם לא אז יש פירוט באתר הפניקס.

-איוניק 5 עלית

פורסם
איפה ואיך נכון לחסוך סכומים של 4000-6000 ש"ח בחודש?

לגבי ה-"איך" - אינני יודע.

לגבי ה-"איפה" - לא בארץ.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

2 הסנט שלי:

א. אם סכום יפה בעו"ש גורם לך לרצות לבזבז יותר, הבעיה היא ביכולת השליטה העצמית ועל זה צריך לעבוד.

ב. אני אישית לא בוטח בשום בית השקעות בארץ היות ויש להם אינטרסים חד משמעיים שבדרך כלל יותר חשובים מהאינטרס של הלקוח. אני לא אומר שלא תרוויח כסף, אבל לאו דווקא בדרך הבטוחה / הטובה / המניבה ביותר.

ג. יש הבדל בין חיסכון לבין השקעה. בגדול, חיסכון לדעתי זה טעות, אלא במקרים מסוימים. חסכון זה הפעולה הפשוטה של לשים את הכסף "בצד". גם אם אתה נהנה מריבית מסוימת לאורך תקופה, הרי שלאורך אותה תקופה כושר הקנייה של הכסף נשחק.

ד. מה שאני הייתי עושה במצבך, הייתי לוקח את ה6K האלה נניח, משקיע אותם במשהו ללא סיכון וזאת על מנת לחסוך עד לסכום יותר רציני (אם ניקח שמ6 אלף בחודש לדוגמא, למשך 3 שנים זה יוצא 216 אלף שקל), ואז הייתי מחפש אפשרויות השקעה סולידיות עם הסכום הזה. (אני כחובב נדל"ן הייתי פונה לתחום הזה).

עשיר אתה לא תהיה מההשקעה הזאת, אבל אתה כן תוכל להשיג ביטחון כלכלי ויהיה לך סכום כסף נאה ליום סגרירי.

אני מניח שאתה כבר יודע שהחלום של להתעשר מלהפריש כמה שקלים בחודש ולהשקיע אותם, הוא בגדר חלום ותו לא. כך שזו לא המטרה כאן. המטרה כן לדעתי, זה כמו שאמרתי - ליצור ביטחון כלכלי מסוים.

אדגיש - זו דעתי, אין לראות בה כהמלצה מקצועית או משהו כזה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
2 הסנט שלי:

א. אם סכום יפה בעו"ש גורם לך לרצות לבזבז יותר, הבעיה היא ביכולת השליטה העצמית ועל זה צריך לעבוד.

ב. אני אישית לא בוטח בשום בית השקעות בארץ היות ויש להם אינטרסים חד משמעיים שבדרך כלל יותר חשובים מהאינטרס של הלקוח. אני לא אומר שלא תרוויח כסף, אבל לאו דווקא בדרך הבטוחה / הטובה / המניבה ביותר.

ג. יש הבדל בין חיסכון לבין השקעה. בגדול, חיסכון לדעתי זה טעות, אלא במקרים מסוימים. חסכון זה הפעולה הפשוטה של לשים את הכסף "בצד". גם אם אתה נהנה מריבית מסוימת לאורך תקופה, הרי שלאורך אותה תקופה כושר הקנייה של הכסף נשחק.

ד. מה שאני הייתי עושה במצבך, הייתי לוקח את ה6K האלה נניח, משקיע אותם במשהו ללא סיכון וזאת על מנת לחסוך עד לסכום יותר רציני (אם ניקח שמ6 אלף בחודש לדוגמא, למשך 3 שנים זה יוצא 216 אלף שקל), ואז הייתי מחפש אפשרויות השקעה סולידיות עם הסכום הזה. (אני כחובב נדל"ן הייתי פונה לתחום הזה).

עשיר אתה לא תהיה מההשקעה הזאת, אבל אתה כן תוכל להשיג ביטחון כלכלי ויהיה לך סכום כסף נאה ליום סגרירי.

אני מניח שאתה כבר יודע שהחלום של להתעשר מלהפריש כמה שקלים בחודש ולהשקיע אותם, הוא בגדר חלום ותו לא. כך שזו לא המטרה כאן. המטרה כן לדעתי, זה כמו שאמרתי - ליצור ביטחון כלכלי מסוים.

אדגיש - זו דעתי, אין לראות בה כהמלצה מקצועית או משהו כזה.

בהצלחה.

א' - אם זו דירתו הראשונה אז מכל דירה באה יש מס רכישה

ב' - בסכום הזה הוא יצטרך לקחת משכנתא וכמובן שאנשים שוכחים לגלם את הריבית המטורפת בסוף התקופה

ג' - הוא מתחייב ליותר מ10 שנים והוא עדיין לא הצהיר אם קבע זו עבודת חייו או לא

ד' - חישוב פשוט, באידיאל ש220K זה ההון עצמי שלו והוא 40% דהיינו 0.55M, ואיזה דירה הוא יקנה בפחות מ600K ? אם הוא גר בפריפריה זה יכול להיות משתלם, אם הוא ממדינת המרכז שישכח מזה. כל ביקור לנכס מתוקף תפקידו כבעל הנכס זה כמו ירייה ברגל. (מבחינת עלות כלכלית)

wa11a נתן פה את ה-טיפ.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לא אכנס לרזי ההשקעה בנדל"ן. אבל תגובה קצרה:

זה לא משנה אם קבע זו עבודת חייו או לא, כל עוד ב3 שנים הבאות יפריש 6K מדי חודש, וזאת על מנת להגיע לסכום מכובד.

משכנתא הוא יצטרך לקחת, אבל אם יידע לבנות תמהיל טוב, זה ישתלם לו.

הוא יכול לגור במרכז ולרכוש דירה להשקעה בפריפריה. אבל שוב, לכל העניין של מה אפשר לעשות ואיך לעשות את זה, אני לא אכנס. נתתי נדל"ן כדוגמא , נטו בגלל העדפה אישית. זו לא ייעוץ ולא כלום, סתם דוגמא.

• תוכן חדש...