Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

אודה ואשמח לתגובות מנסיונכם ותובנותיכם.

בקצרה - אני עובד כ-13 שנים בחברה מסויימת. מזה כ-8 שנים אני מוצב מטעמה בארגון ציבורי גדול, עובד בו (משכורת מגיעה כמובן מהחברה).

לאחרונה, נוצר חלון הזדמנויות, לעבור לעבוד ישירות בארגון הציבורי (לכאורה, לא אמורה להיות הרעה בתנאים, אפילו הובטח קליטה ל"דור א' " ישר). העבודה תהייה אותה העבודה.

שאלותיי הן:

1. מהן "חובות" הארגון הציבורי לגביי (למשל - האם הוא צריך להכיר בוותק, וכו') ?

2. האם ישנן אי אילו "חובות" של החברה שאותה אני אמור לעזוב (פיצויים / כל דבר אחר...) אם בכלל ?

רוב תודות.

alfa 156 2.5.

פורסם

או שהותק שלך עובר לחברה החדשה, או שאתה מקבל פיצויים על התקופה שעברת בחברה הקודמת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תשלום הפיציים תלוי גם בהסכם העבודה שלו עם המעסיק הנוכחי (הקבלן). מכל מקום - בדרך כלל עדיף לא לקחת פיצויים אלא לשמור את הזכויות בעת החלפת מעסיק. עליך לבדוק את זכויותיך האישיות לפי הסכם העבודה שלך ובהתאם לתנאי קופת החסכון לפיצוים של המעסיק הנוכחי.

לגבי הכרה בותק - זה לע כל כך "רק". בהרבה מקומותעבודה ציבוריים מדובר בזכויות המתבטאות הן במשכורת והן בזכויות אחרות, כגון "קביעות".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדאי לך לדאוג שיפטרו אותך אם אתה לא בחוזה שיש בו את סעיף 14 המפורסם שאומר שכל מה שחסכו לך בקופת הפיצויים הוא שלך בכל מקרה.

אחרי 13 שנה באותו המקום יש לך שם בוכטה רצינית ואולי רק בשביל לקבל אותה שווה לך לעשות את המהלך הזה.

אני הייתי מוציא את כל הסכום ולא רק הפטור במס (לא יודע מה המשכורת שלך יכול להיות שכל הסכום שלך פטור ממס נדמה לי שמדובר על תקרה של 14 אלף שקל לכל שנת עבודה)

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

חגי - קרוב לודאי שאתה טועה. משיכת פיצויים פוגעת מאוד בזכויות הפנסיה, ואם תחשוב על הריבית שתצטבר במהלך 30-35 שנה עד שפות"ש יצא לגמלאות קרוב לודאי שעדיף לא למשוך את הפיצויים אלא לשמר את הזכויות. בכל מקרה - כדאי להוועץ בבעל ממקצע כיון שמדובר בדברים מאוד אינדיווידואליים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניתן לעשות גרירת זכויות בין מקומות העבודה. כך תוכל לשמור על ימי ההבראה והחופשה שלך לפי הותק שלך.

בכל מקרה ממליץ מאוד לעבור עם עו״ד על החוזה מול הארגון הציבורי או לחילופין סגירת העסקה בפיטורין- וכמו שאמרו לפני- כסף של פיצויים הוא רכיב משמעותי בפנסיה.

פורסם (נערך)

ברור שמשיכת הפיצויים פוגעת בזכויות הפנסיה אבל מי אמר שאתה תראה יותר משליש מהסכום שאתה מצפה שיהיה לך לכשתפרוש (ומי יודע באיזה גיל זה יהיה...)

המון טוענים שמדובר בבועה, קרא את מה שרושם

עדיף ציפור אחת ביד משתיים על העץ! כלומר קח את מה שאפשר ונהל את הכסף בעצמך. לדעתי גם במשהו סופר-סולידי בסופו של דבר תהיה תשואה עדיפה על קרן פנסיה.

עריכה אחרונה על ידי hagaii

פורסם

חגי - אל תשכח שבקרן פנסיה תשלם דמי ניהול, אבל תהיה פטור ממיסים. אם תמשוך את הכסף תשלם הרבה מאוד מיסים. זו הסיבה שבגללה ציינתי שמדובר בעניין אינדיבידואלי המצריך ייעוץ מקצועי.

בעיה נוספת - כסף שאינו סגור היטב נוטה לעבור לצריכה השוטפת ו"להעלם", ולא יהיה זמין בפרישה.

פורסם
כדאי לך לדאוג שיפטרו אותך

חגי,קצת צניעות מעולם לא הזיקה לאיש, בטח שלא בדיני נפשות כאלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה לא-צנוע בציטוט שדברי מופיעים בו. ובכל זאת אני אסביר לך דיסקו:

כשמישהו עוזב מקום עבודה יש שתי דרכים - או שאתה מתפטר או שמפטרים אותך.

ובוא נגיד שאני דוקא כן עובד במקום שבו יש עובדי קבלן וגם עובדי חברה שעובדים כתף אל כתף כמו שאומרים ואני כן יודע על מה אני מדבר אז אולי בכל זאת תלמדו משהו.

בקיצור מדובר בפורמליקה בלבד וזה לא קשור לתפקוד של העובד או להאם מרוצים ממנו או לא.

יש משמעות לדרך המעבר אם אתה לא חתום על סעיף 14 למרות שגם אם אתה לא חתום וזה אתה שתפסיק את העבודה (לעומת פיטורים) סביר להניח שמכתב עם איום לפנות לבית הדין לעבודה תשכנע את המעסיק הקבלן שלך לתת לך את הפיצויים.

אז צניעות לא קשורה לכאן נכון?

פורסם (נערך)
חגי - אל תשכח שבקרן פנסיה תשלם דמי ניהול, אבל תהיה פטור ממיסים. אם תמשוך את הכסף תשלם הרבה מאוד מיסים. זו הסיבה שבגללה ציינתי שמדובר בעניין אינדיבידואלי המצריך ייעוץ מקצועי.

בעיה נוספת - כסף שאינו סגור היטב נוטה לעבור לצריכה השוטפת ו"להעלם", ולא יהיה זמין בפרישה.

במעבר מקום עבודה פיצויי הפיטורים הם פטורים ממס עד לתקרה של 14 אלף שקל לכל שנת וותק נכון להיום. יכול להיות שבעתיד יבטלו את זה כשיבינו את הברוך בפנסיות וירצו למנוע מאנשים את כל האפשרויות למשוך את הכסף.

לדעתי האישית שוב - הייתי מושך את הכל גם מעל התקרה הפטורה ממס אם רלוונטי

ולגבי הטענה שאם הכסף לא סגור היטב אז נוטים לבזבזו - זה לא רלוונטי למקרה דנן כי הכסף אינו סגור היטב נכון להיות. וכמו שאמר אמסטרדמסקי 80% מושכים אותו מיד והיתר מושכים אותו - מתישהו.

חשוב מאד לדעת לתכנן לעתיד ולחסוך אבל אני לא חושב שקרן הפנסיה זה משהו נהדר שלא טועה ושמבטיח לי את כל הסכום שאני חושב שאקבל בגיל פרישה (שתזכיר לי מתי הוא? הרי הוא יעלה כמה פעמים עד שאפרוש)

פורסם

שווה לך אולי לדבר עם חברת הקבלן.

באחת העבודות אותן עזבתי בעבר הרחוק והייתי איתם כמובן ביחסים טובים, ביקשתי וקיבלתי לבסוף מכתב פיטורים למרות שאני זה שיזם את העזיבה.

• תוכן חדש...