Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BALAKAI לדעתי לא כ"כ הבנת את המצב לאשורו:

א. לא הייתה פה כל הטעייה מצד המוכר - הוא אמר שהייתה תאונה ושהוחלפו חלקים ושהייתה נגיעה בשלדה -כלומר לא הסתיר שום דבר מהקונה

ב. המוכר בדק את הרכב במכון ,שאישר את נכונות דבריו של המוכר (אמנם אני לא שמאי רכב, אך תקינות שלדה 98% נראה לי תקין לחלוטין לרכב שאינו חדש). כמו כן ,אם חלקים פגומים הוחלפו בחדשים (וזה מה שציין פות"ש)- אין ירידת ערך.

ג. התלונה העיקרית של פות"ש (שאגב, נעלם לו בינתיים) היא שאינו מקבל הצעות מחיר שקרובות לסכום שהוא שילם בעבור הרכב ויש לכך מספר סיבות אובייקטיביות :1. עברה שנה מאז הקניה, משמעותה ברוב הרכבים ירידה של 15-20% במחיר 2. לרכב נוספה יד -ירידה נוספת של מספר אחוזים במחיר 3. כנראה שלא מדובר ברכב מבוקש או נדיר, ולפי כך כנראה פות"ש שילם מחיר מופרך מלכתחילה (בעיה של הקונה, במקרה זה). 4. הרכב מוצע למכירה לאחר שנה אחת של בעלות - את רוב הקונים זה המרתיע.

האמת, אני הייתי מאוד רוצה להיות נוכח במשפט בו יתבע פות"ש את המוכר. הנאה צרופה מובטחת לנוכחים בו :-D

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
ואגב אני אמנם לא הייתי תובע בשביל 500 שקלים אבל הנה כמה פסקי דין בנוגע להטעיות צרכן

פה מצויה הטעות שלך: יש הבדל בין "צרכן" (מי שרוכש מוצר - רכב, בגד, או כל דבר אחר - ממישהו שזהו עיסוקו) לבין אדם פרטי שרוכש מוצר מאדם פרטי אחר שזהו אינו עיסוקו. כשאתה רוכש רכב מסוחר מכוניות, לדוגמה, חלה על מהוכר חובת תום לב מוגברת, ובגלל זה קבע החוק שהסוחר חייב לתת לרוכש טופס גילוי נאות. ברכישה ממוכר פרטי ההנחה היא שההבנה של הרוכש ושל המוכר בממכר (הרכב) זהה.

משפטית, ברכישה מסוחר נהוג להטיל את האחריות על המוכר ("יזהר המוכר"), וברכישה מאדם פרטי על הקונה ("יזהר הקונה").

פורסם

2. שרוכש פוטנציאלי - יתכן מאוד סוחר כלשהו - מנסה לסחוט מפות"ש מחיר לא ריאלי.

אני חושב שזה העניין, לפני שנעשתי כאן חבר בפורום, ז"א לפני שבכלל קראתי כאן כל מיני פוסטים (והחכמתי קצת), מכרתי רכב בן 13 שאני יד ראשונה.

בא אלי קונה פוטנציאלי שבדיעבד התברר לי כסוחר, יום לאחר הקניה הוא שם על הרכב טסות וקישוטים ומכר אותו אחרי כשבועים. בכל אופן אותי (את הרכב) הוא לקח למכון ושם השחירו את הרכב כך שבכלל לא הכרתי אותו, פלא בכלל שהרכב נסע, וכאמור אני יד ראשונה הרכב מטופל בזמן ובמוסך מורשה, לא חסכתי מאומה.

לקינוח הוסיפו גם קצה שילדה, שהיום אני יודע שזה שרשום קצה שילדה לא בהכרח אומר שיש פגיעה ממשית בשילדה או ננסח את זה ככזאת שאמורה להוריד אחוזים משמעותיים מהמחירון.

בשורה התחתונה, מרוב "פחד" שאף אחד אחר לא יסכים לקנות את הרכב, הורדתי את המכנסים והתכופפתי.

ולכן כן יתכן ש

שרוכש פוטנציאלי - יתכן מאוד סוחר כלשהו - מנסה לסחוט מפות"ש מחיר לא ריאלי
פורסם
יתכן מאד שמוכר הרכב אכן לא היה מודע לכך שבעת הפגיעה בכנף האחורית נוצר גם נזק מינימלי לקצה השלדה. יתכן אפילו נזק חסר כל משמעות טכנית.

נראה לי שקרה אחד משני דברים:

1. במהלך השנה האחרונה היתה פגיעה נוספת, חמורה יותר, ופות"ש מנסה לגלגל את הנזק על מוכר הרכב.

2. שרוכש פוטנציאלי - יתכן מאוד סוחר כלשהו - מנסה לסחוט מפות"ש מחיר לא ריאלי.

בכל מקרה - אם יש לפות"ש סיבה התלונן על מישהו זה על עצמו ואולי על הבוחן שהסביר לו את המשמעות הטכנית אבל לא את המשמעות המסחרית של הפגיעה.

מסיוני המר - היה לי רכב שרכשתי ב-1990 ומכרתי ב-1992. במהלך אותן שנתיים לא היו תאונות, אם כי למרות כיוון פרונט היתה לו נטיה לסטיה משמעותית לשמאל. הן בקניה והן במכירה הרכב נבדק באותו מכון: ברכישה הוא יצא "נקי" עם המלצה לרכישה אפילו מעל המחירון, במכירה הוא יצא גרוטה מוחלטת. וכאמור - חוץ מ-40,000 ק"מ וטיפול אוהב במוסך אמין מאד לא קרה דבר במהלך אותן שנתיים. מה שכן קרה היה, כנראה, שמכון הבדיקה עשה יד עם שני סוחרים (לא רשומים), ואני, בתמימותי, נפלתי בפח פעמיים.

לכן אני סייגתי את דברי.

הרי ניתן לבדוק האם הקונה קיבל פיצוי מחברת הביטוח בגין ירידת ערך.

ואם אכן כך אז הרי שהמוכר ידע על הנזק שכן הוא קיבל פיצוי כספי.

גם לי קרה מקרה דומה כאשר ניסיתי למכור את הרכב שלי, הקונה הזמין אותי לבדיקה בדינמומטר והרכב יצא בבדיקה כאילו זה קרטון עם גלגלים. כמובן שבהתחלה נבהלתי אבל לא הסכמתי למכור את הרכב מתחת למחירון.

בסוף בא קונה אחר ובבדיקה הנוספת גיליתי את הטריק.

BALAKAI לדעתי לא כ"כ הבנת את המצב לאשורו:

א. לא הייתה פה כל הטעייה מצד המוכר - הוא אמר שהייתה תאונה ושהוחלפו חלקים ושהייתה נגיעה בשלדה -כלומר לא הסתיר שום דבר מהקונה

ב. המוכר בדק את הרכב במכון ,שאישר את נכונות דבריו של המוכר (אמנם אני לא שמאי רכב, אך תקינות שלדה 98% נראה לי תקין לחלוטין לרכב שאינו חדש). כמו כן ,אם חלקים פגומים הוחלפו בחדשים (וזה מה שציין פות"ש)- אין ירידת ערך.

ג. התלונה העיקרית של פות"ש (שאגב, נעלם לו בינתיים) היא שאינו מקבל הצעות מחיר שקרובות לסכום שהוא שילם בעבור הרכב ויש לכך מספר סיבות אובייקטיביות :1. עברה שנה מאז הקניה, משמעותה ברוב הרכבים ירידה של 15-20% במחיר 2. לרכב נוספה יד -ירידה נוספת של מספר אחוזים במחיר 3. כנראה שלא מדובר ברכב מבוקש או נדיר, ולפי כך כנראה פות"ש שילם מחיר מופרך מלכתחילה (בעיה של הקונה, במקרה זה). 4. הרכב מוצע למכירה לאחר שנה אחת של בעלות - את רוב הקונים זה המרתיע.

האמת, אני הייתי מאוד רוצה להיות נוכח במשפט בו יתבע פות"ש את המוכר. הנאה צרופה מובטחת לנוכחים בו :-D

אני אתבטא בצורה פחות מתנשאת: קצת הבנת הנקרא לא תזיק.

א. אני ואתה לא יודעים מה באמת היה שם וזה גם לא רלוונטי אני מגיב לאינפורמציה שקיימת ברשותי: ולכן המוכר התחייב לפני הבדיקה שאין מכות בשלדה ולאחר הבדיקה טען כי כל רכב שפגעו בו מאחורה יש לו קצה שלדה... שקר!

ב. אתה מסלף את הסיפור, המוכר התחייב כי אין שלדה ורק כשהגיעו לבדיקה והתגלתה המכה טען כי זה קורה לכל רכב שקיבל מכה מאחור.

ג. הוא אינו יכול לקבל הצעת מחיר נורמלית כי שום אדם שפוי לא יקנה רכב עם שלדה במחיר מחירון.

1. נכון עברה שנה... אז מה? רכב ישן אינו מאבד מערכו בין 15% - 20% ואם כן אשמח אם תמצא עיגון לכך.

2. לרכב נוספה 'יד', ירידת הערך של 'יד' ברכבים ישנים אינה משמעותי בטח לא סכומים משמעותיים יש לרכב בשווי 150,000 ש"ח אם אני מוסיף לו יד אני מאבד 4000 שקלים וזה רכב כמעט חדש - סוף 2012 - ירידת ערך ברכב ישן שהשווי שלו נמוך לא תתקרבה ל4000 ש"ח, גם לא ל-2000.

3. אנחנו לא יודעים איזה רכב זה ולכן זה מיותר להגיב או לדון בכך.

4. את רוב הקונים זה מרתיע? טוב נו... כל מה שכתבת מתבסס על דעותיך האישיות שלהן אין כל ביסוס... איך אתה רוצה שאני אתייחס לזה ברצינות.. בדקת סטטיסטית שקונים נרתעים מרכב שנמצא בבעלות רק שנה? כנראה שלא... אז תחסוך מאיתנו.

גם אני הייתי רוצה להיות נוכח במשפט, וכפי שציינתי בכל תגובה ותגובה:

אני לא אומר שהוא צריך לתבוע אני אומר שקיימת עילה, בשביל לבדוק את הסיכויים הוא נדרש להתייעץ עם עו"ד.

פה מצויה הטעות שלך: יש הבדל בין "צרכן" (מי שרוכש מוצר - רכב, בגד, או כל דבר אחר - ממישהו שזהו עיסוקו) לבין אדם פרטי שרוכש מוצר מאדם פרטי אחר שזהו אינו עיסוקו. כשאתה רוכש רכב מסוחר מכוניות, לדוגמה, חלה על מהוכר חובת תום לב מוגברת, ובגלל זה קבע החוק שהסוחר חייב לתת לרוכש טופס גילוי נאות. ברכישה ממוכר פרטי ההנחה היא שההבנה של הרוכש ושל המוכר בממכר (הרכב) זהה.

משפטית, ברכישה מסוחר נהוג להטיל את האחריות על המוכר ("יזהר המוכר"), וברכישה מאדם פרטי על הקונה ("יזהר הקונה").

יזהר הקונה זה מונח מהמשפט הרומי לידעתך אך נוספו לו סייגים רבים:

המשפט הישראלי כיום רחוק שנות אור מהמונח הזה אם היית קורא עד הסוף את הערך בויקיפדיה היית מבין - (עשיתי עבודה על מקח טעות לא מזמן אז במקרה נתקלתי בזה).

ציטוט מהערך שהצגת:

"דין זה בצורתו הנוקשה לא תאם את יחסי המסחר בשוק המודרני, ועל כן נוצרו לו חריגים רבים גם במשפט המקובל; המשפט הישראלי, שאימץ בתחילה את הדין האנגלי, הלך והתרחק ממנו עם השנים, וקבע כללים המנוגדים לכלל של "ייזהר הקונה". דין זה מנוגד גם לדיני אונאה ומקח טעות במשפט העברי, שלפיו במקרה של פעולת קניין שבוצעה במחיר החורג בשישית מערכו של החפץ, יש להשיב את הפער, ובחריגה גדולה יותר, או במקרה שבסחורה יש פגמים שלא היו ידועים לקונה, המכר בטל."

סליחה כשאתה קונה רכב מכל אדם דרושה חובת תום לב מוגברת מהמוכר זה לא משנה אם הוא סוחר או לא.

כל שקר, הסתרה, הונאה וכדומה עלולים להביא לביטול העסקה ובמקרה של רכב שכבר העבירו בו 'יד' תתבצע תביעה לפיצויים.

קרונקו: קרה לי בדיוק את אותו הדבר, כתבתי את זה למעלה.

פורסם

BALAKA -הבנת הנקרא אכן ממך והלאה:-D תצטט בבקשה את המשפט או חלק מהמשפט בו פות"ש מיידע אותנו שלרכב יש בעיה בשלדה .(פרט למידע שהשלדה הייתה תקינה ב98% בעת רכישת רכב).

לגבי מחירון - יכנס נא כבודו לכל מחירון (יד 2, לוי יצחק) וינסה לבדוק מחיר מאזדה 3 2005 ומאזדה 3 2006 יגלה שהמחיר צנח ב-10%, מבלי כמובן להתייחס למחיר השוק שנמוך ב-10% לפחות מהמחירון. וכאן מדובר על רכב ששומר יחסית טוב על ערכו. אם תבדוק רכב אירופאי ,התמונה עגומה יותר.

לגבי יד וזמן בעלות - איני אתווכח איתך, כי כנראה אתה צעיר מדי בשביל לקנות רכב ולכן אינך מודע להלך הרוח בשוק הקונים. נכון שאין כללים קבועים לכך, אך רוב חברי הפורום יסכימו שאם רכב (שאינו רכב ספורט או שטח) עבר הרבה ידיים, האטרקטיביות שלו בעיני הרוכשים תהיה נמוכה משמעותית.

שוב פעם, תזכורת - נא הבא לכאן ציטוט בדבר כך שלרכבו של פות"ש יש נזק שלדה מעבר למה שהתגלה בבדיקה.

הסתייגות - אני מסתמך אך ורק על הפרטים במודעה הראשונה בכל תגובותיי. משום מה יש לי הרגשה שיש לך קשר להודעה זו, שכן אתה מגיב פה הרבה ופות"ש נעלם לו לפתע. אם יש בידך מידע נוסף, שתף נא.

נ.ב. בעברית תקינה יש לומר "מתנשאת פחות" ולא כפי שכתבת. סתם לידע כללי

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
BALAKA -הבנת הנקרא אכן ממך והלאה:-D תצטט בבקשה את המשפט או חלק מהמשפט בו פות"ש מיידע אותנו שלרכב יש בעיה בשלדה .(פרט למידע שהשלדה הייתה תקינה ב98% בעת רכישת רכב).

לגבי מחירון - יכנס נא כבודו לכל מחירון (יד 2, לוי יצחק) וינסה לבדוק מחיר מאזדה 3 2005 ומאזדה 3 2006 יגלה שהמחיר צנח ב-10%, מבלי כמובן להתייחס למחיר השוק שנמוך ב-10% לפחות מהמחירון. וכאן מדובר על רכב ששומר יחסית טוב על ערכו. אם תבדוק רכב אירופאי ,התמונה עגומה יותר.

לגבי יד וזמן בעלות - איני אתווכח איתך, כי כנראה אתה צעיר מדי בשביל לקנות רכב ולכן אינך מודע להלך הרוח בשוק הקונים. נכון שאין כללים קבועים לכך, אך רוב חברי הפורום יסכימו שאם רכב (שאינו רכב ספורט או שטח) עבר הרבה ידיים, האטרקטיביות שלו בעיני הרוכשים תהיה נמוכה משמעותית.

שוב פעם, תזכורת - נא הבא לכאן ציטוט בדבר כך שלרכבו של פות"ש יש נזק שלדה מעבר למה שהתגלה בבדיקה.

הסתייגות - אני מסתמך אך ורק על הפרטים במודעה הראשונה בכל תגובותיי. משום מה יש לי הרגשה שיש לך קשר להודעה זו, שכן אתה מגיב פה הרבה ופות"ש נעלם לו לפתע. אם יש בידך מידע נוסף, שתף נא.

נ.ב. בעברית תקינה יש לומר "מתנשאת פחות" ולא כפי שכתבת. סתם לידע כללי

אתה מתווכח למטרת הוויכוח.

אתה סותר את עצמך, טענת כי המחירון יורד ב-15 - 20 אחוז ועכשיו זה 10%... מה שכאמור הרבה יותר הגיוני ומתאים.

אבל לא חשוב.

לגבי יד זמן ובעלות... אני בן 30, רכשתי , A3 1.8T סיאט איביזה 1.8T, מזדה 3, שירוקו 1.4 ולאחרונה סיאט לאון FR.

לפני שקניתי מכוניות חדשות התחדשתי במכוניות יד שניה מסוג סובארו טנדר, סובארו לגאסי ופיאט פונטו ו..A3 1.6

לא הבנתי למה הציטוט רלוונטי, הרי טענתי היא שפותח השירשור ניגש לבדיקה כאשר המוכר התחייב שאין מכה בשלדה: "הוא התחייב בעל פה שאין פגיעה בשילדה ושהרכב עבר מכה ממש קטנה מאחור".

"הסתייגות - אני מסתמך אך ורק על הפרטים במודעה הראשונה בכל תגובותיי. משום מה יש לי הרגשה שיש לך קשר להודעה זו, שכן אתה מגיב פה הרבה ופות"ש נעלם לו לפתע. אם יש בידך מידע נוסף, שתף נא":

לא קניתי רכב יד שניה משנת 2001...

תודה על התיקון - אני מקווה שאתה לוקח לתשומת ליבך שאתה ממשיך להתנשא בכל תגובה ובכל הזדמנות.

אגב זו תגובתי האחרונה בשירשור מפני שפותח השירשור נעלם כפי שציינת וכנראה שזה לא ממש חשוב לו.

• תוכן חדש...