Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי אימפרזה 2005 מסוכן ללא הסיטורית טיפולים.

הרכב עבר 140,000 ק"מ.

כמה שאלות:

1. מצד אחד המליצו לי להחליף רצועת טיימינג כי לא יודעים מתי הקודמת הוחלפה אם בכלל. מצד שני אמרו לי שאין מצב שהרכב עבר 140,000 ק"מ בלי החלפה של רצועה. מה אתם אומרים?

2. מה העניין של מותחן הידרואלי? כמה חשוב להחליף אותו? איך אני יודע שבאמת צריך להחליף אותו?(ההבדל בין הקיטים השונים הוא 350 ש"ח).

3. נדלקה לי נורה שמצביעה על פי ספר הרכב על "בעיה במנוע או תקלה במערכת בקרת פליטה"(מצורפת תמונה). מה זה אומר וממה יכולה לנבוע הבעיה? אני לא רוצה להגיע למוסך ושיתחילו להמציא לי דברים(כמו שבטח הבנתם אני לא מבין גדול).

תודה רבה

נורת תקלה.doc

• ספונסר פורום
פורסם

בסובארו אימפרזה מחליפים רצועת תזמון (טיימינג) בכל 4 שנים או 105 אלף קילומטרים. אם אתה לא יודע מתי הוחלפה הרצועה כדאי לבדוק את זה ולוודא האם הוחלפה הרצועה ומתי. במידה והרצועה נקרעת עלול להיווצר נזק בלתי הפיך למנוע, שיעלה לך הרבה יותר מהחלפה של הרצועה.

המותחן הוא מה ששומר על הרצועת תזמון מתוחה ומוודא שהיא לא תיפול מהגלגלות שלה. באופן עקרוני לא תמיד צריך להחליף, כדאי לבקש מהמוסכניק שיסתכל על המותחן הקיים ויחליף במידת הצורך.

הנורה הזאת היא אכן נורית תקלה כללית ואי אפשר לקבוע באיזו תקלה מדובר מבלי להתחבר עם מחשב אבחון לרכב ולבצע קריאת תקלות. זה יכול להיות כל דבר בין תקלה רגעית שתיפתר על ידי איפוס המחשב (עלות תיקון של כמה עשרות שקלים) ועד נזק של אלפי שקלים לממיר הקטליטי או למערכת ההזרקה. שוב, יש לגשת למוסך שיש לו ציוד אבחון מתאים כדי לבדוק את התקלה.

אני מבין שאתה לא ממש סומך על המוסך שלך. אם תציין מהיכן אתה בארץ אולי אנחנו בפורום נוכל לכוון אותך למוסך אמין שכן אפשר לסמוך עליו שלא ימציא לך דברים.

פורסם

עזרה, אתה המומחה אבל לי יש גם אימפרזה ובספר רכב כתוב על החלפת רצועת תזמון כל 5 שנים או 90 אלף ק"מ, מה שבא קודם.

לפותח השרשור, הייתי ממליץ לך להחליף במיידי את הרצועה וכל חלק אחר שיתגלה בזמן העבודה כנדרש להחלפה (משאבת מים למשל) במקום לשלם עוד פעם פירוק והרכבה.

וכן, יש מצב שלא החליפו את הרצועת תזמון אף פעם. יש אנשים שמזניחים את הרכב שלהם ולא הכפת להם מכלום בשיטה של סע עד שתתקע...והואיל ולא ידוע לך היסטוריה שלה כדאי מאוד לעשות יישור קו. מה שכן, אם רק כעת רכשת את האוטו לא הייתי רץ ביום הראשון לסדר את כל הליקויים אלא נוסע כחודש אם האוטו ומתרשם מכל מה שצריך לסדר ולעשות את הכל במכה אחת במקום להתחיל לרוץ כל היום למשהו אחר למוסך.

המנורה בדיקת מנוע - צריך להתחבר לסורק. יתכן שזה חיישן חמצן ויתכן עוד הרבה אפשרויות אחרות.

פורסם

שלום חברים,

תודה רבה על העזרה.

אני אעשה השבוע טיפול ו'על הדרך' אחליף גם את הרצועה.

כעיקרון אני סטודנט חיפאי אבל במקור מעפולה כך שאת המוסכים בחיפה אני לא כ"כ מכיר ונוסע עד עפולה כדי לטפל.

אם יש המלצות למוסכים באזור חיפה אשמח מאוד לשמוע.

• ספונסר פורום
פורסם

avir306, ראה כאן תשובה מנציג רשמי של סובארו ישראל לגבי טיימינג באימפרזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3454859#post3454859

מוטיל - נסה את מוסך שפיק רפול בחיפה או את מוסך שני שירות לרכב בקריות. שניהם הומלצו כאן כמה פעמים בעבר והיו ממש בסדר.

פורסם

חברים, תודה רבה על העצות והעזרה הרבה!

את הטיפול הקרוב אני אעשה בעפולה אבל לבאים אני אדע איפה לנסות וזה אחלה.

שוב, תודה רבה!

• תוכן חדש...