Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 20+-

attias1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

חייב לציין מלכתחילה שאני בלחץ של זמן וכנראה שרק בעזרתכם אצליח למצוא רכב(הלוואי)

אז ככה.

הבעיה: חייב למצוא רכב עד ה28 לחודש הזה שזה כלום זמן אחרת אין לי איך להגיע לעבודה ואין לי מושג ברכבים ושאלתי כל כך הרבה אנשים וכבר בלבלו אותי אחד אומר ליסינג שני אומר מגרש שלישי אל תתקרב רק פרטי.בבקשה עזרה!!

התקציב שלי הוא 20 אלף בערך מעדיף לא לחרוג רק אם אין ברירה.

אנא תנו לי מידע הכי מקיף ופרטני כי אני באמת לא מבין כלום ולא רוצה לקנות חתול בשק!

מבקש מידע עבור רכבים מומלצים + איפה כדאי לחפש + יתרונות חסרונות במקום הקנייה + מה לבדוק בעת הקנייה + וכמובן כל מידע חינוי שלא חשבתי עליו.

אגב אני מאיזור חיפה.

תבורכו.

פורסם

אנסה לכוון אותך מעט על מנת שחברי הפורום יוכלו לעזור לך יותר.

אתה זקוק לרכב משפחתי או שגם רכב קטן יספיק לך?

ידני בא בחשבון או שאתה מעוניין רק באוטומט?

עדיפויות לגבי מוצא הרכב (יש סטיגמות או שגם רכבי אירופאיים מתאימים? :-D )?

פורסם

תודה על העזרה אני באמת אשמח להכוונה.

זה רכב שני שנכפה עליי לקנות עקב ביטול ההסעות במקום עבודתי.

רכב קטן בא בהחלט בחשבון ונראה לי עדיף מבחינת חסכון לא?

מעדיף אוטומטי כי שנים לא נהגתי על ידני.

סטיגמות אני ממש לא מכיר מאחר ואין לי מושג בעולם הרכבים כמו שציינתי. רק ממה ששמעתי יפניות וקוריאניות מומלצות. אבל באמת שאשמח לכל שבב של מידע ממכם

פורסם

קודם כל חשוב שבתקציב תוסיף גם כמה אלפים ליישור קו (להביא את הרכב למצב

אופטימלי מבחינה מכאנית. ייתכן שיידרש סכום נמוך בהרבה, אך כדאי שתיהיה מוכן לכך).

אם אין צורך ברכב משפחתי, עדיף להסתפק ברכב קטן בד״כ, בגלל צריכת דלק

ועלויות קנייה.

בסכום שלך תוכל לקנות למשל פונטו ספייס מהשנתונים האחרונים של הדגם, עם גיר רציף

שנחשב אמין ואפילו להישאר עם עודף.

רכבים יפניים תוכל לקנות בסכום כזה משנתונים מוקדמים בכמה שנים, כך שגם אם יש לרכבים

אלו יתרון באמינות הרי שברכב אירופאי תוכל לרכוש רכב חדש יותר.

אפשר לבדוק גם דייהטסו סיריון ויונדאי גטס (בשנתונים שבתקציב שלך דיווחו על צריכת דלק

גרועה בדגם האוטומטי בגטס).

בכל מקרה, לא מומלץ לקנות רכב בלחץ ועדיף לנסוע כמה שבועות באוטובוסים או מוניות.

פורסם

אני אחדד ואזכיר אף פעם לא התעניינתי בתחום הרכב כך שכמעט כל מה שתגיד לי יישמע סינית אז אנא נסה לפרט כמה שאפשר.

- לגבי יישור קו (לא שזה אומר לי הרבה אבל נראה לי שאני מבין את כוונתך) אם מדובר בלהוסיף 2000-3000 זה עדיין קביל.

- אני יודע שלא מומלץ לקנות בלחץ זה פשוט נכפה עליי ואין לי דרך חלופית כמו תחבורה ציבורית לעבודה (לפחות לא משהו ישים באופן יומיומי)

- לגבי ההמלצות שלך או של אחרים אשמח שתכוונו אותי לאחר כל השיקולים הנדרשים לרכב אחד או שניים שכדאי לי לחפש (שימו עצמכם במקומי בסיטואציה ותמליצו מה כדאי לי לחפש) מאחר ואני בלחץ זמן נוראי.

אז מהם הרכבים המומלצים לחיפוש? ואם אפשר יתרונות חסרונות

נ.ב המון תודה אני רואה שאתה כרגע היחידי שנרתם לעזרתי! טם יש עוד מישהו שיכול לעזור אשמח :-D

פורסם

מה אורך הנסיעה שאתה תעבור כול יום? עירוני בן עירוני?

יונדאי גטס אופציה טובה מבחינת אמינות מהדלק קצת פחות תלך על השנתונים של ה2006 ואילך מהצורה החדשה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

הנסיעה שלי תהיה בעיקר נסיעה בין עירונית 80 ק"מ כל יום.

לדעתי השנתונים של 2006 ואילך הם מעבר לתקציב של 20000 ש"ח (או שאולי אני לא מחפש נכון?)

ומישהו אמר לי שיש פיאט פנדה או משהו כזה , מה אתם אומרים?

יש אתם יכולים להמליץ לי על מכוניות ספציפיות? דמגים ספציפיים? שנתונים?

פורסם

ניתן להשיג גטס 2006 יוצאת ליסינג אם לא טועה בתקציב הזה.

פיאט פנדה גם בחירה טובה אני אישית היייתי הולך על הגיר רגיל.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אם זה מעניין אותך יש לי סוזוקי בלאנו שנת 2000 עם 175 אלף ק"מ.צבע אפור מטלי - שמור

אני יד שני. האוטו אצלי מספר שנים (קניתי אותה מאישה מבוגרת) והנסיעות שלי הם בעיקר בינעירוני (אני גר במרכז ועובד בירושלים). הרכב מטופל לפי הספר במוסך מורשה ויש קבלות, לא חסכתי עליו שקל (לא משתלם לי להתקע בדרך/חזרה מעבודה) ויש טסט ארוך עד 08.2014

מבקש 13.

אם זה מעניין אותך צור קשר גם בפרטי אפשר.

פורסם
הנסיעה שלי תהיה בעיקר נסיעה בין עירונית 80 ק"מ כל יום.

לדעתי השנתונים של 2006 ואילך הם מעבר לתקציב של 20000 ש"ח (או שאולי אני לא מחפש נכון?)

ומישהו אמר לי שיש פיאט פנדה או משהו כזה , מה אתם אומרים?

יש אתם יכולים להמליץ לי על מכוניות ספציפיות? דמגים ספציפיים? שנתונים?

יש רכבים משנתונים האלה ובתקציב הזה. אם הם מומלצים? אני לא בטוח:

"שברולט" אוואו או אופטרה (האבאו מאד לא בטיחותית, האופטרה שתיינית וכבדה)

ניסן אלמרה (משפחתית לא מבוקשת בשוק המשומשות. עשויה להיות בחירה לא רעה, אבל רצית אוטו קטן, והיא לא...)

יונדאי גטס/אקסנט (הגטס אמינה מאד אבל שתיינית, האקסנט עשויה להיות בחירה לא רעה, אבל היא "קומפקטית" לא קטנה.).

רנו מגאן (לא הייתה בבעלותי, אבל נחשבת ללא אמינה במיוחד).

אני חושב שבתקציב ובנסועה, הייתי מתפשר על השנתון והגודל ובוחר, למשל, בלנטיס מתחילת המילניום.

אגב, ל-80 ק"מ בינעירוני ביום לא בטוח שהייתי קונה דווקא רכב מקטגורית הקטנות.

הנסועה על הגבול של להצדיק רכב מונע דיזל.

אגב2 (לא קשור לפורום רכב) ביטול הסעות זו הרעת תנאים, שאתה עשוי בהחלט להיות מפוצה עליה, אם תחליט להתפטר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

- גטס יוצאת ליסינג? אני לא אמור מלהימנע מקניית רכב מליסינג?

- מה זאת אומרת "על גבול הלהצדיק רכב מונע דיזל"? על פי מה אני אמור להחליט? איך אני מחשב האם כדאי?

בכל מקרה אני לא נעול על הקטנות פשוט זה מה ששמעתי שהכי כדאי אם אני רוצה לצמצם עלויות קנייה אחזקה וכו'..אני טועה?

פורסם

לרכב דיזל יש חסרונות.

הוא רועש, חלש יותר, בד"כ (כמשומש) יגיע עם "נדוניה" של נסועה גבוהה, תחזוקת שבר, ויד שאינה פרטית.

היתרון הוא תחזוקה זולה, וצריכת סולר נמוכה (תלוי בדגם ובנפח) מאד יחסית לרכבי בנזין.

אם אתה נוסע מעט, חשבון הדלק יעלה ב-50-100 ש'. לא שווה את החסרונות.

אם אתה נוסע הרבה (וגם מעט תפרן :)) הבדל של 400-500 ש' לחודש בדלק כבר יכריע את הכף.

ואגב, אם כבר ביקשת ש"נשים עצמנו בנעליך", אז אני אישית בנתונים שלך (רכב שני,נסועה בינעירונית גבוהה,תקציב מצומצם,אמינות וחסכוניות כערך עליון) הייתי קונה ללא היסוס- סיטרואן ברלינגו/פיג'ו פרטנר/רנו קנגו משנת 2006-2007, דיזל ידנית.

צריכת הסולר תהיה כליטר לכל 25 ק"מ, שזה יותר מכפול ק"מ לליטר מכל רכבי הבנזין שעלו פה בשרשור.

מדובר ברכבים פשוטים מאד ואמינים בהתאם (צריך לחפש, כמובן אחד עם נסועה נמוכה ככל האפשר- 200K עד 300K ק"מ זה הגבול הסביר).

נוחים, ועם ערך מוסף של מקום רב למטען.

אתה לא אמור "להמנע" מרכישת רכב יוצא ליסינג. המוכרים של הרכבים האלה יהיו קלים יותר במיקוח, ותקבל רכב משנתון גבוה, במחיר של רכב ישן. כשמדובר על רכב בן 6-7, הוא כבר "מחוץ לליסינג" כ-3 שנים. אם הוא טופל מאז היטב, אתה לא תסבול מהבלאי של הליסינג. רכב שלא טופל טוב כ"כ הרבה שנים, יראה אמינות נמוכה גם אם כל הידיים המזניחות בדרך היו פרטיות.

משמע- צריך לבדוק (היטב!) כל רכב לגופו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...