Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לטובת אלו שאינם קוראים בשרשור הגיבוב אספר שלפני מס' ימים אחד מכרטיסי האשראי שלי נגנב.

פיזית הוא היה אצלי אך נעשה בו שימוש באמצעות קנייה באינטרנט.

מספר עסקאות אושרו לצערי ומחר עלי להגיש טופס הכחשה לחברת האשראי.

אני לא מודאג מעניין החזרים מכיוון שאני יודע שאני אזוכה, פשוט אני מעוניין למנוע חזרתו של מקרה כזה.

אני מנסה להבין היכן טעיתי והיכן אולי השארתי פרצה לגנבים,

הכרטיס המדובר הוא הכרטיס הכי פעיל אצלי, באמצעותו אני רוכש באיביי דרך פייפאל,

באמצעותו אני רוכש דרך אתרי אינטרנט מאובטחים בארץ, באמצעותו אני גם משלם חנייה

במכונות האוטומטיות וקונה שתייה מהמכונות האוטומטיות.

ביצעתי עסקה בחברת yes לפני מספר ימים, מסרתי לנציגה את כל פרטי האישיים ופרטי כרטיס

האשראי בטלפון, לא יכלתי שלא לתהות האם העקיצה הגיעה אולי מהכיוון הזה.

הכרטיס המדובר בוטל ובימים הקרובים אקבל כרטיס חדש,

אני מאוד אשמח לשמוע מכם על אי אלו אמצעי זהירות עלי לנקוט בהם להבא בעת שימוש באשראי.

תודה מראש!

Gn'f'R

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבקש מחברת כרטיסי האשראי שלך (כמעט בוודאות שאפשר גם באתר האינטרנט של חברת האשראי) לקבל התרעות על עסקאות.

אני הגדרתי שתי התרעות ב SMS לסלולרי:

1. כל עסקה מעל 500 ש"ח

2. כל עסקת אינטרנט, (כלומר החל מ 0.01 ש"ח)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם אני זוכר נכון - לא. לא בטוח שאפשר לסמוך על הזיכרון שלי.

כנסו לאתר חברת כרטיסי האשראי שלכם ונסו לאתר את ההגדרה.

עריכה:

בלאומי קארד חינם.

https://www.leumi-card.co.il/he-il/Service/Pages/sms.aspx?sourceGA=insideTopMenu

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא הפעלתי את השירות (בכרטיס אחד יש י התראה מעל 500 ש"ח) - אבל אני עוקב אחר התנועות בחשבון הבנק - כולל כרטיסי האשראי - מספר פעמים בשבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה, ואם אפשר שאלה נוספת:

נזכרתי בתחקיר שהיה על עוקצים במכונות השתייה האוטומטיות,

היו מלבישים על "השפתיים" מעין מפענח ובאמצעותו היו גונבים את פרטי האשראי המועבר.

למרות שזה תחקיר ישן, אך האם כדי להפסיק לרכוש במכונות אלו עם האשראי?

מישהו יודע האם העוקץ הזה עדיין קיים?

Gn'f'R

פורסם

כן - ומסיבה אחרת לגמרי: יש גביה של עמלה שמנה מאד (דומני 50 אג' לעסקה).

שיטת ה"שפתיים" קיימת גם במקומות אחרים - מסעדות (כנראה המקום המסוכן ביותר), תחנות דלק, אפילו כספומטים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לוקו, הרגע.

יש לך תגובה של נאנסות - אולי אני האשם?

ב-7 השנים האחרונות ויזה כ.א.ל החליפו לי 5 פעמים כרטיסים מהסיבה הזו - עסקאות בחו"ל שנעשו עם הכרטיס שלי, לכאורה.

פרטי הכרטיס שלי לא "טיילו" ברשת. אני כמעט לא מוסר אותו טלפונית (בטח לא לפיצריות ושאר טלפנים בני 17). בחו"ל אני משתמש בו רק דרך פייפאל (ולאחרונה עליאקספרס). לפי ה"בטחון" של כ.א.ל אינני אחראי ואין שום פגם בהתנהגותי.

בכל המקרים העסקאות זוהו ובוטלו מראש (חוץ ממקרה אחד בהן הן חויבו וזוכו). למעט אי הנוחות של כמה ימים ללא כרטיס אשראי + הטרחה בעדכון הוראות קבע (רובן אבל לא כולן מתעדכנות לכרטיס החדש), אין נזק.

:turn-l:
פורסם

אגב מסעדות, בארץ מקובל למסור הכרטיס משום מה. בחו"ל נתקלתי בעיקר בכך שמביאים אליך מכשיר נייד לצורך העברת כרטיס.

בעניין אחר, נתקלתי לא אחת בתחנות דלק אוטומטיות בחו"ל שהכרטיס הבינלאומי שלי לא עבר כי חסרים בו אמצעי זהוי בולטים כלשהם שקימים בכרטיסים שם[אותיות או מספרים]. לאחרונה נתקלתי בבעיה גם בתשלום במלון. אם למישהו יש הסבר ועצה.

ערן, מקווה שהכל יסתדר. ברר אם אתה צריך לעדכן תשלומים למיניהם.

יובק, מה הסיבה הסבירה לבעיות שצצו לך?

פורסם

לא צריך שום דבר מיוחד ע"מ לדעת עשרות מספרים של כרטיסי אשראי, מספיק לעמוד בסופר או בכל חנות ולראות איך הלקוח שלפניך שולף את הכרטיס שלו ונותן אותו לקופאית מבלי להסתיר (אפילו עם האצבע) את המספר.

על כל עמידה בתור בקופה, תיאורתית, תוכל להשיג מספר ותוקף.

פורסם

ביצעתי עסקה בחברת yes לפני מספר ימים, מסרתי לנציגה את כל פרטי האישיים ופרטי כרטיס

מי יצר את הקשר הראשוני? האם אתה בטוח שמדובר באמת בנציגה של חברת Yes?

פורסם

יוב,

אני מרגיש לא טוב עם הקטע הזה, בייחוד בגלל העובדה שהעסקאות

שבוצעו עומדים ע"ס 6 אלף שקל, מאוד כבד עבורי ומאוד מצער.

עלי ללכת לבנק ולהרים מסגרת אשראי זמנית עד שאקבל זיכוי.

ספריאל,

אז כיצד אתה ממליץ לשלם במסעדה?

פנדוב,

כן, עלי להעביר לא מעט הוראות קבע.

Saay,

אני תמיד נוהג להסתיר עם האצבע.

שי,

אני יזמתי את השיחה לyes.

Gn'f'R

פורסם
אגב מסעדות, בארץ מקובל למסור הכרטיס משום מה. בחו"ל נתקלתי בעיקר בכך שמביאים אליך מכשיר נייד לצורך העברת כרטיס.

בעניין אחר, נתקלתי לא אחת בתחנות דלק אוטומטיות בחו"ל שהכרטיס הבינלאומי שלי לא עבר כי חסרים בו אמצעי זהוי בולטים כלשהם שקימים בכרטיסים שם[אותיות או מספרים]. לאחרונה נתקלתי בבעיה גם בתשלום במלון. אם למישהו יש הסבר ועצה.

ערן, מקווה שהכל יסתדר. ברר אם אתה צריך לעדכן תשלומים למיניהם.

באירופה מקובל שבכרטיס האשראי יש "צ'יפ" - נראה כמו כרטיס סים (מהדור הראשון, בתחילת שנו תה-90) או כרטיס צפיה של יס\הוט. במקום חתימה עליך להקיש את ה-PIN בדומה לפעולה בכספומט. בעבר היתה אפשרות לחתום במקום הקשת הקוד, אולם אפשרות זו הולכת ופוחתת יש לי צ'יפ דומה בחלק מכרטיסי האשראי שלי - הבעיה היא שמדובר בכרטיסים שבהם אני ממעט להשתמש ולכן איני זוכר את ה-PIN שלהם.

פורסם

שאלתי את כ.א.ל - אין סיבה מיוחדת (אולי חוץ מהעובדה שמדובר בכרטיס עסקי/זהב). האקרים מפיקים מספרי כרטיס ומשתמשים בהם לעסקאות. חברות האשראי מאתרות את העסקאות האלו לרוב בעצמן, לפעמים עוד לפני החיוב, ולפעמים אחריו. החברות משתמשות בתוכנות מתוחכמות של בינה מלאכותית (רשתות נוירונים) ש"לומדות" את פרופיל השימוש של הלקוחות, ומתריעים על חריגה ממנו.

:turn-l:

• תוכן חדש...