Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בארבע השנים האחרונות גרתי ונהגתי בעיקר במרכז הארץ, ויונדאי גטס 2004 הייתה מצויינת לצרכיי.

עכשיו עברתי לירושלים. הגטס כבר ישן, התקשה מאוד בעליות לעיר, וחסרונותיו המוכרים של הדגם כמו צריכת דלק גבוהה והחלפת הילוכים לא אופטימלית התחילו לבוא לידי ביטוי.

אז היום בשעה טובה מכרתי את הגטס, ורציתי להתייעץ איזה סוג רכב חלופי כדאי לי לחפש.

רוב נסיעותיי הן בתוך ירושלים + פעם בשבוע לת"א וחזרה.

אני רוצה שהרכב יהיה:

- אמין

- מספיק חזק בנסיעה בהרי ירושלים מבלי לגרום נזק למנוע/הילוכים/בלמים

- בעל צריכת דלק נמוכה(כל שבוע יש נסיעה יחסית ארוכה לת"א וחזרה)

- אוטומט

- תקציב בסביבות ה-40,000 ש"ח

אין לי צורך ברכב משפחתי גדול, ורכב קטן אפילו עדיף, אבל אין לי מושג אם יש רכבים קטנים שלא יתקשו וירעישו בעליות לירושלים כמו הגטס, והאם אני חייב מנוע 1600 או שאפשר להסתפק בפחות.

אשמח לקבל כל עצה בנושא

תודה מראש :)

פורסם

טוב, אני מבין ששאלות כלליות לא מקבלות כאן מענה, אז אנסה לשאול על דגמים ספציפיים.

נראה לי שאלך על רכב משנתון 2008 או 2007, האופציות שלי לבחור הן:

1. רכב קטן, פחות חזק אך עם צריכת דלק נמוכה יותר, לדוגמה...

- מאזדה 2

- סוזוקי סוויפט

- אפילו יונדאי(גטס או i) חדשה יותר

2. רכב גדול וחזק יותר(1600), לדוגמה...

-מאזדה 3

-פוקוס

-מיצובישי לאנסר

ושאלותיי הן:

- האם רכב קטן עם מנוע קטן מ1600 יוכל לסחוב כ"כ הרבה בעליות בלי להתאמץ מדי? כאמור אין לי צורך במשפחתי..

- איזו משתי הקטגוריות עדיפה עבורי?

- איזה רכב הכי עדיף לדעתכם?

מקווה שעכשיו השאלה יותר מעניינת ותזרים תגובות,

תודה מראש

פורסם

לדעתי בנסיעות בינערוניות מנוע חזק יותר יהיה חסכוני יותר למרות נפח מנוע גדול יותר.

השאלה היא כמה היחס בין הנסיעות בתוך ירושלים ובין הנסיעה השבועית לתל אביב. בנוסף, תנסה לשער קילומטראז' שנתי.

הבנתי מחבר שנסע יום יום לירושלים מהמרכז עם סוזוקי ספלאש 1,200 אוטומטית שהאוטו חסכוני, וממש לא מרגיש חלש. (כמובן, כל עוד אתה לא מעמיס 5 מבוגרים+מזגן...) אותו חבר החליף את הספלאש רק בגלל תא מטען קטן.

תבדוק את האופציה הזו עם היא מתאימה לך, כי מניסיון של החבר הרכב עשה לו 1:15.

פוקוס ולנסר - חלשות ולא יהיו חסכוניות תחת מאמץ.

• תוכן חדש...