Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתעלק על השרשור, ברשותי פוקוס 1.6 2005 שטופלה במורשה בשמן חצי סינטטי מוטוקראפט, כיום הרכב על 96 אלף ק״מ ואני רוצה להחליף לשמן שהגברת משתמשת רויאל (הסגול) האם זה מומלץ או שאני מסתכן בנזילות? תודה רבה!

מה הוא לוחש בלילה, מה הוא לוחש?

פורסם

+1, אצלנו מדובר על 2006 עם ק"מ זהה, האם שווה לקחת RP(כי הבנתי שאין יותר את התוספים המיוחדים כמו בעבר), או לקחת קסטרול מגנטק?

אם יש עוד שמן סינטטי מלא שעונה על הדרישות של A5/B5 אשמח לדעת.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
האם ידוע לך אם החליפו את נוזל הבלמים לפי הנחיות היצרן של ניקוז מכל בלם את הנוזל הישן והכנסת חדש לצנרת או שפשוט שאבו את הישן ממיכל העודפים ושמו חדש כמו חאפרים?

לא ידוע לי,

יש גבול לעד כמה אני יכולה לקרוא על טיפולים וכו'

גם אם הייתי רואה בעיניים ששאבו את הנוזל הישן, לא הייתי יודעת שזה לא בסדר. עכשיו אני יודעת.

נשים עשויות גם להתעניין ולהבין ברכבים,

אז נא הפסיקו לפנות אלי בלשון זכר:roll:

פורסם
לפני כחודש הייתי באחד ממרכזי השירות של מאזדה/פורד במרכז.

אני מטפל בדר"כ בעצמי בכל הרכבים שהיו בבעלותי בחלפים והנוזלים המשובחים ביותר.

הרכב שיש לי (פוקוס 2007)עדיין באחריות של הסוכנות ממנה קניתי אותו ואחד התנאים של האחריות

הוא ביצוע טיפולים שגרתיים במוסך מורשה מטעם משרד התחבורה ( לא חייב מורשה יבואן)

בכל זאת העדפתי מורשה יבואן, כנראה עקב התחרות בענף יש מבצע וזכיתי ל50% הנחה

ממחיר המחירון לטיפול 90000 ובנוסף 50% הנחה על רוב החלפים.

איפה הקאץ'?

לשים לב טוב לחלפים והנוזלים שמשתמשים בהם,גם אני הייתי המום לראות פרסטון כשמן הבית במוסך מורשה מאזדה פורד

לבקשתי אפשרו לי לבחור בין הנוזל אשפה הנקרא פרסטון לבין מוטוקראפט שמחזיקים אבל רק במחסן.

אין טענות לאיכות העבודה שבוצעה בטיפול + קבלת שובר שטיפה וקופון לטיפול הבא שוב ב 50% הנחה.

לא הציעו לי מוטורקראפט,

המנהל הצביע על פריסטון ואמר "זה השמן של מאזדה"

פורסם
מדוע הפסיד לקוח?

לאחר שהיא התעקשה, שמו את השמן שלה.

עשו טיפול, לא ראיתי טענות לאיכות ביצוע הטיפול.

אם תבוא בפעם הבאה עם השמן שלה, כבר יכרו אותה ולא יעשו בעיות.

המחיר הואו מחיר רגיל לחלפים מקוריים במוסך מורשה יבואן.

אז איפה כאן הבעיה בדיוק?

יש לציין שהטיפול היה מהיר,

עשו את הכל בשעה וחצי, ציפיתי ליותר זמן.

שטפו את הרכב חינם אחרי הטיפול, זה לקח הרבה זמן כ- 45 דקות.

פילטר מזגן החליפו אחרי שאני ביקשתי כי

אני יודעת שמעולם לא הוחלף ברכב. אחרי בדיקה התברר באמת שהיה צריך להחליף.

פילטר דלק אני יודעת גם שמעולם לא הוחלף ברכב,

ביקשתי לבדוק אם יש צורך להחלפה, נאמר לי שמחליפים כל 45K.

הרכב שלי גמע 70K. המנהל הניח שהחליפו ברכב ולא ציינו

בהסטוריה שקיבלתי עם הרכב. ואמר גם שלא בכל הרכבים צריך להחליף,

תלוי במס' קטלוג של הרכב משהו כזה. אז לא הוחלף.

פורסם

שהחליפו לה בלמים? בחיי, אני לא חושב שאי פעם זכיתי לראות חשבונית טיפולים במוסך שלא החליפו בה בלמים. "כי זה בטיחותי", ברור.

איתמר

על הבלמים, נאמר לי לפני חודש שהגעתי למוסך כדי לשים איזה בורג למגן שמעל לגלגל קדמי,

נאמר לי שיכול להיות ואצטרך החלפת בלמים ודיסקיות בטיפול הבא (זו הייתה בדיקה בלי פירוק גלגלים)

שאלתי אם הם ממש שחוקים, נאמר לי שנראה שכן, ניתן לראות רק אחרי פירוק.

נאמר לי שגם אם אני אחליף בטיפול הקרוב, אני לא אצטרך החלפה בטיפול שבא אחרי, אך זה

תלוי באופי הנהיגה שלי.

פורסם
BUKI, פספסת את הפואנטה.

אני מצפה מבעל מוסך (או כל נותן שירות) לספר את האמת ולתת לי כלקוח לבחור, לפחות לתת את האופצייה.

שלא יזיין את השכל בשקרים שמתאימים לאנשי מכירות סוג ז'. שיגיד "אנחנו במוסך משתמשים בפרסטון", הוא לא חייב לתת פירוט על סגולותיו העלאיות של השמן או כל פירוט אחר. זה ההבדל הקטן בין לומר ללקוח אמת לבין לומר לו "זה שמן מקורי".

איתמר

אמת, הפריע לי נורא שהתחילו לעשות השוואה בין המפרט של הפריסטון שהציעו לבין המפרט של רויאל פרפל שהבאתי איתי.

והמסקנה שלהם הייתה שזה לא אותו מפרט.

אמרתי שעדיך אולי לבדוק מול החוברת של מאזדה. נעניתי בהתעלמות.

פורסם
מי שכן מישתמש בשמנים של RP- מתי השמן איבד את הצבע הסגול? האם יום אחרי או שבוע אחרי?

לפותחת השירשור- מתי בדקת את השמן אחרי הטיפול שכבר היה חום בהיר?

בדקתי אחרי שהגעתי הביתה מהמוסך, עם כמה טיפות זה היה נראה חום בהיר.

ניסיתי לטפטף בכוס קצת יותר, זה נראה חום כהה כמו בתמונה. זה לא סגול

בכלל, לכן שאלתי האם הצבע נשמר.

20130928_215357 [320x200].jpg

פורסם
מסכים עם הרבה ממה שכתבו פה.

אוסיף שמהיכרותי עם המורשים של מזדה הם מחליפים רפידות פעם בשנה, דיסקיות פעם בשנתיים, גם כשאין צורך והכל תקין. כתבתי על זה לא מזמן. הסיבה - היבואן מכריח אותם לקנות מלאי. הם דוחפים את המלאי לגרונות הלקוחות.

ומה זה 50 ו60 של על בורג ואום?

מוסך נורמלי יתבייש לגבות 2.2 ש"ח על בורג אגן שמן ועל מילוי שתי כוסות נוזל שמשות. אגב זה לא מהול אם כבר שאלת, זה פשוט בצבע אחר.

תוסף הדלק - לא בהוראות היצרן. לא מניח ששאלו אותך, פשוט דחפו.

הסיפור שבעל המוסך קרא לעובדים לשאול אותם על RP - הצגה שנועדה להוריד לך את הבטחון העצמי. הם אוהבים לעשות זאת.

שחטו אותך בטיפול. אין לי מילה אחרת לתאר את זה. לא קשור גבר/אשה. אך קחי זאת כדמי לימוד. מצאי מוסך אמין שמתמחה במזדה והטיפולים שלך יהיו רבע מזה.

בורג ואום: נאמר לי על הבורג, שבזמן שפירקו גלגלים, אחד הברגים היה קשה להוציא, נשבר/או שלא , לא ממש זוכרת,

אז נאמר לי שצריך החלפה.

תוסף דלק, גם אם היו אומרים לי, לא הייתי מתנגדת. אני יודעת שמשתמשים מדי

פעם בתוסף כזה מהרכב הקודם שלי. אז תסביר בבקשה למה לא צריך תוסף לדלק?

פורסם
תראה, היו כאן בפורום מספר לא קטן של שרשורים בהם תוארו מקרים של רמאות ברורה. אין בכלל ספק בכך.

היו גם הרבה יותר שרשורים בהם תוארו מקרים שהלקוח לא יצא מרוצה מסיבה כלשהיא, אבל למעשה לא היה כלום. או היה משהו די זניח, כמו במקרה שהתחיל את השירשור הזה. תכלס, מוסך לא חייב להשתמש בחומרים שהלקוח מספק. מכירת חלפים ונוזלים זה מרכיב רווח לגיטימי של המוסך.

לפעמים לקוח לא מתמצה מספיק ואוטמטית חושב שעובדים עליו, לפעמים חושב שהמחיר יקר ולא מוצדק,ואנחנו כמעט אך פעם לא שומעים את הצד השני (המוסך).

אני רק ממליץ להתיעץ לפני ולא אחרי, לבצע תאום ציפיות, לבקש הצעת מחיר, לעבור עליה ולהבין אותה, במקום לשלם ואז לרוץ לפורום ולשאול שאלות.

במוסך המדובר הייתי לפני חודש, התקינו לי איזה בורג שנפל מהמגן שמעל הגלגל הקדמי. ללא חיוב.

החליפו לי את המסגרות על לוחיות הרישוי, אגב בלי ידיעתי, שמתי לב רק אחרי שבועיים.

כבר אז ביקשתי הצעת מחיר לטיפול הקרוב.

נאמר לי צריך לפרק גלגלים כדי לדעת אם צריך החלפת בלמים. אז לא קיבלתי הצעה.

האם לדעתך יסכימו לפרק גלגלים ולהרכיב ולהביא לי הצעת מחיר ולצאת משם בלי חיוב?

פורסם
כשמישהו הולך לעשות טיפול ואחרי זה בא לכאן, מעלה את הקבלה ושואל אם זה נראה נורמלי, כנראה לא סיפרו לו לפני כל עבודה שעשו.

יכול להיות שבמקרה הזה אתה צודק והיא אישרה את זה, אנחנו לא יודעים. אני לפחות מדבר על התופעה בכלליות שבגללה הסטיגמה הזאת מזמן לא מתה.

זו עובדה שיש מוסכים שלא שואלים ומתנהגים בהגינות טיפה מעבר למה שהחוק מחייב. אפשר למצוא לזה דוגמאות בפורום הזה.

זה נכתב כך בכוונה כדי לבנות מתח. :)

הרושם שקיבלתי על המוסך, איך שראיתי אנשים אחרים שהביאו את הרכבים שלהם לטיפול:

באה אישה נכנסת מוסרת את הרכב ונכנסת לחדר המתנה, אחרי שעה בא אליה הפקיד אומר לה

שזהו הטיפול נגמר, קמה ניגשת לשלם כשבינתיים הרכב שלה בשטיפה שלאחר הטיפול. לא שואלת

יותר מדי שאלות.

במקרה שלי, גם כן היה אותו הדבר:

מסרתי את הרכב, ניגשתי לחדר המתנה, הפקיד שאל אותי אם הם יכולים להתחיל לעבוד על הרכב, אמרתי

אני רוצה לדעת קודם כמה יעלה לי כל הטיפול. אחרי 20 דקות בא אלי מישהו עם הדף והקריא לי כמה הטיפול

ומה כולל. לא זכור לי ששמעתי על נוזל שמשות. אבל למשל על החלפת נוזל בלמים ותוסף דלק לא הערתי.

כי בדיוק בשביל זה אני באה למוסך שכזה, אני מניחה שלא מחליפים לי נוזלים שלא צריך, ולא מכניסים

לרכב דברים שאין צורך בהם.

מאיפה אני יודעת שלא צריך את תוסף הדלק?

ואיך אני אמורה לדעת אם כן צריך להחליף נוזל בלמים או לא?

על החלפת נוזל בלמים בשאיבה או בניקוז, למדתי בזכות השרשור הזה.

פורסם
זה לא משנה אם היא אישרה את זה, מוסך פשוט לא צריך להציע תוסף. אם הוא גרם לה לאשר תוסף הוא עבד עליה שהיא צריכה את זה, והיא לא.

למה לא צריך להציע תוסף?

פורסם

כי אין שום הנחייה כזו של יצרן הרכב. תוסף לדלק / שמן הוא מקור רווח של המוסך ותו לא.

איתמר

אגב, להבא אין צורך לצטט כל תגובה, אפשר לאגור תגובות תוך סימון הלחצן " שנמצא בצד שמאל למטה של כל הודעה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בדקתי אחרי שהגעתי הביתה מהמוסך, עם כמה טיפות זה היה נראה חום בהיר.

ניסיתי לטפטף בכוס קצת יותר, זה נראה חום כהה כמו בתמונה. זה לא סגול

בכלל, לכן שאלתי האם הצבע נשמר.

הצבע תקין לגמרי. זה הצבע של השמן לאחר שימוש ראשוני אפילו ברכב.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...