Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, לאבי מש אופל קורסה שנת 2011, עלתה לכביש בספטמבר 11.

הרכב עבר בשנה הראשונה לחיו כמעט 10,000 קילומטר, וניכנס לטיפול במוסך מורשה של אופל בספטמבר 2012.

היום הייתי במוסך לטיפול שני, הרכב עבר עד כה 20,000 אלף קילומטר, ושוב, בפעם השנייה ניכנס לטיפול בספטמבר 2013. בטיפול נאמר שהצלחות גמורות ויש להחליף רפידות+צלחות ולא ניתן לחרוט אותן. באתי למנהל עבודה(תוך כדי שאני מקליט את השיחה בינינו) וטוען בפניו שזאת טעות של המוסך, והם צריכים להשתתף בהוצאה. לא הגיוני שלרכב עם עשרים אלף קילומטר ניגמרו הצלחות. אמרתי לו שהרכב ניכנס לראשונה לטיפול עם עשר אלף קילומטרים, הנציג שירות במוסך טוען שהרפידות מחזיקות בממוצע כ15 אלף קילומטר. הטענה שלי למוסך, זה שהייתם צריכים להגיד לי בכניסה הראשונה שלי לטיפול, לבוא לביקורת עוד חמש אלף קילומטר לבדיקת בלמים. הרי אם הייתי נוסע חמש עשרה אלף קילומטר בפחות משנה מהטיפול הראשון, רוב הסיכויים שהייתי מאבד יכולת בלימה לחלוטין. המנ"ע מצידו טוען, שהכוונה כשיצרן אומר טיפול כל 15 אלף או כל שנה המוקדם ביניהם, הכוונה שאם עשיתי טיפול שנתי כאשר לרכב היו עשרת אלפים קילומטר, הייתי צריך להגיע לטיפול נוסף כאשר על השעון היה 15 אלף. פה הוויכוח נגמר, שילמתי יפה. בדרך חזרה הבייתה התקשרתי למוסך המרכזי בפ"ת ושאלתי אם רכב שניכנס על טיפול שנתי, צריך להיכנס בפעם הבאה שוב לאחר שיעבור 15 אלף או שנה הקודם מביניהם, או כאשר אגיע ל15 אלף על השעון. הבחור הטכני ענה לי שאין דבר כזה לחזור שוב כאשר השעון מראה 15אלף. גם הנורה ברכב נידלקת ומודיעה שיש טיפול לרכב אחרי 14 טלף קילומטר, או 11 חודשים המוקדם מביניהם. המצב כרגע שיש לי הקלטה שלי מדבר עם המנ"ע, עם הוכחה לכך שהוא טועה. השאלה מה אני יכול לעשות עם זה,כיוון שבלמים נשחקים באופן תלוי נהיגה. מי שנוהג ברכב זה אבא שלי, שהוא נוסע ממש רגוע ושומר על הרכב. כמובן שאין לי כל דרך להוכיח למוסך מה אופן הנהיגה. אותי זה ממש מעצבן ששילמתי 700 שקל על זוג צלחות+עבודה על טעות של המוסך שלא קראו לי לביקורת. מה דעתכם? מי צודק ומה ניתן לעשות?

חג שמח!

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
רוב הסיכויים שהייתי מאבד יכולת בלימה לחלוטין.?

חג שמח!

חוץ מזה שהנבואה ניתנה לשוטים.

לפי מיטב ידיעתי, איבוד יכולת בלימה עקב שחיקת יתר, הוא לא דבר שמתרחש בן רגע.

קודם כל ברוב המכוניות יש נורת התראה ומלבד זאת.

כאשר הרפידה נאכלת כליל, אז הרכב משמיע רעשים/רעידות איומים אבל עדיין עוצר.

לדעתי אין לך שום "קייס" כאן.

חג שמח.

פורסם

או שמנהל העבודה שם טיפש גמור, או שהוא שקרן שעשה עליך קומבינה. כתוב בשפה פשוטה: "טיפול כל 15,000 או שנה, הראשון מביניהם". אם מישהו היה אומר לי "זה אומר גם כל שנה וגם כל 15,000", הייתי אומר לו שהוא מז**ן את השכל. הרי רכב שמגיע לטיפול 15,000 אחרי עשרה חודשים לא מגיע שוב חודשיים אח"כ. בטיפול שעשית הם היו צריכים לומר לך מה מצב הבלמים, הם לא יכולים פתאום להכריז שצריך להחליף צלחות. מעבר לכך, אפילו רכבי שכירות לא זקוקים להחלפת צלחות כל 20,000. בשימוש ממוצע, מחליפים רפידות (ואולי עושים חריטה) כל טיפול שני. אם הבלמים לא חרקו בצורה נוראה והרכב כמעט ולא בלם - כנראה שלא היה צריך להחליף שום דבר. ממני הם לא היו רואים אגורה, הייתי הולך לבקש חוות דעת ממוסך אחר. לא מתיימר להיות עו"ד, אבל נראה לי שכדאי ללכת לבית משפט לתביעות קטנות.

פורסם

אני מעדיף לסיים את זה עם שירות לקוחות. לפני שאני מתחיל להתעסק עם זה, רציתי את דעתכם אם יש לי קייס. קשה מאוד להוכיח דבר כזה בנושא בלמים. אם אני צודק ושירות לקוחות לא יבואו לקראתי, יתכן ואלך לבית משפט לתביעות קטנות.

פורסם
קשה לי להאמין שהברקסים היו במצב כזה קטסטרופה - אלא אם כן הרכב עבר חיים ממש קשים.

האם הרכיבים הישנים ברשותך?

הרכב ממש לא עבר חיים קשים

פורסם

הודיעו לך שהחליפו את הצלחות והרפידות? (לא הודיעו לפני, לא נתתי אישור, לא משלם, אני חושב שזה זכות!).

ראית את החלקים הישנים?

אם לא ולא, לא הייתי משלם שקל מעבר לעלות הטיפול של 15KKM.

15KKM או שנה, המוקדם מביניהם.

המשתמע מכך: נניח ונסעת 8KKM שנה ראשונה, בסוף השנה ניגשת לטיפול, מעכשיו מתחילה שנה חדשה או 15KKM חדשים, משמע 23KKM או שנה, המוקדם מביניהם.

בכל אופן, מוזר לי מאוד שהלכו צלחות ברכב כזה, עם נהג כזה, כנראה נפלת על קומבינה (צלחות מקוריות שוות הרבה יותר מאשר תחליפיות).

יותר מכך, אם הוא נוהג רגוע ולא בולם פתאומי, גם 30KKM הם צריכים להספיק במקרה הרע.

טוב שלא החליפו לך רפידות וצלחות אחוריות, ואז זה כבר בעיה אחרת. (מאחורה מחזיק פי כמה מהקדמיים).

לגבי מה שאמר העובד במוסך, "ברקסים מחזיקים 15KKM", אני מניח שהוא אמר את זה כדי להרגיע אותך, אין לזה כל היבט רשמי בעיניי (רפידות יכולות ללכת גם תוך 3KKM, אם אתה שוחט את הרכב).

אין דבר כזה ממוצע בתחום הזה, זה בלאי ביחס ישר לנהג, אם תחשיב בעיקר נהגים אגרסיביים, הממוצע ירד ביותר מחצי.

דברים כאלה, אם אני לא רואה בעיניים, אני לא משלם.

יש הרבה מאוד קומבינות, שהרבה אנשים תמימים נופלים אליהם, וחבל, לפחות בעניין הברקסים, גם בנאדם שלא מבין כלום ברכב, יכול להבחין ברפידה שחוקה לגמריי, ובין רפידה שיכולה להמשיך לתפקד.

פורסם

יש רכבים שיש בהם שחיקה גבוהה של רפידות ודיסקים,אפילו אם הנהג נוהג בעדינות,זה יכול להיות ומאד הגיוני.

מעבר לכך למדת,הבלמים זה חלק שלא חייבים להחליף במוסך מורשה,אפילו אם היית מחליף לחלקים מקוריים של אופל,היית יוצא בעלויות של פחות 20%-30%.

פורסם

חלקים מתכלים כגון קלאץ' ובקרסים הם חלקים שאורך החיים שלהם נתון, ברובו, לאופן הנהיגה\נסיעה ברכב - לכן גם אין עליהם אחריות כמעט בכלל (על קלאץ' זה עניין של אלפי קילומטרים בודדים כאשר חלק מהיצרנים מאשר אפילו עד 20 אלף ק"מ).

אבא שלך לא היה חייב לאשר את החלפת הבלמים טלפונית לפני שהוא מגיע למוסך (או שהוא כבר נשאר להמתין במוסך עד שהרכב יהיה מוכן), לכן א. תמיד כדאי להישאר במוסך בזמן טיפול ע"מ שתוכל לראות בעצמך מה מצב החלקים שטוענים שהם "גמורים", ב. לא להיבהל מעובי הרפידות שגם ככה אינו גבוה במיוחד - בחלק מהמכונית - (ברכב הספציפי: כ 17,8 מ"מ כאשר הם חדשים - שזה בסדר גמור). מעניין איך היה מגיב אם בטיפול הראשון היו רואים שהברקסים לא היו עומדים בעוד 10K והיו אומרים לו להחליף...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החלפת רפידות - אני עוד מבין, אך צלחות ?

גם אם אבא שלך היה משתמש בבלמים בלי סוף, לדעתי הרפידות היו "נגמרות" ראשונות, כלומר הצלחות "עמידות" יותר.

אני לא מאמין שיש צלחות שמחזיקות רק 20,000ק"מ.

אך אם אין לך את הצלחות שהורדו מהרכב - אין לך מה להתלונן.

פורסם

מבחינת הוויכוח המוסך לא צודק ואתה אמור להגיע לטיפולים כל שנה כל עוד אתה נוסע פחות מ 15 אלף בשנה

מבחינת הבלמים יכול להיות שכבר צריך היה להחליף בלמים ואז אין ממש מה לעשות ולא הוצאת כסף סתם

אם היה לך את החלקים היה אפשר לבדוק אם באמת היה צורך

פורסם

דיסקים ורפידות הם חלקים מתבלים ואין עליהם אחריות.

לא ראינו תמונות של מצב הרפידות והדיסקים אך טענתך כי "רוב הסיכויים שהייתי מאבד יכולת בלימה לחלוטין" אינה סבירה. יש ברכבך התראה על מצב הבלמים ואבדן בלימה יתרחש בדרך כלל באופן הדרגתי.

אין קשר חד משמעי בין מספר הקילומטרים שהרכב עבר והשחיקה של הבלמים.

אפשר לשחוק בלמים גם בנהיגה אגרסיבית וגם אם נוהגים במתינות אבל לוחצים על דוושת הבלם שלא לצורך וגורמים למגע של הרפידות בדיסקים. אני רואה לעיתים בדרך נהגים אשר משייטים בדרך בין עירונית כשאורות הבלימה שלהם פועלים ממושכות.

לעצם העניין, אפשר לבקש לראות את הדיסקים השחוקים כדי למדוד את עוביים. למוסך הרבה יותר קל ורווחי להחליף לדיסק חדש במקום לחרוט את הדיסק (בהנחה שיש לו עדיין עובי). בדרך כלל נוהגים מוסכי השירות להעריך האם תידרש החלפה של הרפידות והדיסקים עד למועד הטיפול הקרוב, וממליצים על החלפה מוקדמת

לפחות עכשיו יש לך ברכב בלמים תקינים. סע לשלום.

פורסם

הבלמים הם תקינים, השאלה אם הורכבו חלפים מקוריים.

צלחות תוצרת צ'יינה זה לא צלחות שיצאו ממפעל אופל וכן הלאה.

כל אופן, תשאל בעלי רכב דומה (עם עדיפות לאנשים שאתה מכיר את הנהיגה שלהם), כמה החזיקו להם הבלמים. (אם הם אומרים באיזור ה50KKM רק לרפידות, כנראה שנפלת לקומבינה, אם זה משתנה בין 15-50 לדוגמא, כנראה שהכל בסדר וככה זה ברכב הזה).

פורסם

האמת שאין היום בהרבה סוגי רכבים התראה ואיבוד בלמים זה בהחלט משהו שיכול לקרות בואת אחד למשל דיסקית וצלחת שהם מאוד שחוקים הדיסקית יכולה לעוף ממקומה ואז הבוכנה יוצאת החוצה ואין בלימה

נתקלתי בזה לא פעם אחת

פורסם

אני הייתי במוסך ואני אישרתי את ההחלפה. שמתי חלפיים מקוריים, גם דיסקים וגם רפידות.

אין לי גם בעיה שהחליפו רפידות. מה שמעצבן אותי זה שבטיפול הראשון אף אחד לא אמר לי תבוא עוד x קילומטר לביקורת, כי עכשיו יש עדיין בשר לרפידות, אבל עוד 5000 קילומטר תגיע לבדיקה. זאת הבעיה שלי עם המוסך. שנהרסו לרכב הדיסקים אחרי כל כך מעט קילומטרים. כשיצאתי מהמוסך, התקשרתי להגיד להם שישמרו לי החלקים שהוחלפו בצד. יום ראשון אקח אותם בהנחה אם לא יזרקו/ישימו חלקים של רכב אחר.

• תוכן חדש...