Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה התחדשתי בסיאט איביזה 1.4 ידנית. בתור אחד שלא מסוגל לנהוג באוטו בלי מוזיקה אחד הדברים הראשונים שעשיתי היה התקנת מערכת קצת יותר מתקדמת ממה שיש ברכב כסטנדרט:

זוג רמקולים של focal

מגבר של premier

סאבוופר של magnat

זוג רמקוליים מקוריים של סיאט

כאשר הכל מחובר למערכת המקורות שהגיעה עם הרכב. (דגמים מדוייקים והספק אוסיף מאוחר יותר אני לא זוכר במדויק).

מההתחלה כשקיבלתי את הרכב הייתי נוסע עם מוזיקה בווליום די גבוה(80-85%) ושמתי לב שאני מתדלק לעיתים תכופות מידי יחסית לקילומטרז ולמנוע 1400 ידני שלא אמור לאכול הרבה. צריכת הדלק שלי היא בערך 1 ל 8 כשרוב הנסיעות הם בין עירוני.

האם הגיוני שמערכת תשפיע בצורה כזו ניכרת על צריכת הדלק? אם כן יש איזושהי דרך למעזר נזקים?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

סיאט איביזה ידנית אמורה לעשות 1 ל 14-15 (מנסיון).

צריכת דלק יכולה להשתנות מנהג לנהג בשיעור של 30 אחוז ויותר, אני במקומך הייתי משנה את אופי הנהיגה אבל זה כבר נושא לפורום אחר.

פורסם

זה לא אופי הנהיגה בוודאות. אני לא מושך הילוכים ולא נוסע במהירויות גבוהות מה גם שהמנוע בקושי עבר את תקופת ההרצה - כרגע עומד על 1200קמ. כשאני מכבה את המערכת יש הבדל, גם בצריכת דלק וגם בתגובה של המנוע(יותר כוח).

השאלה שלי אם זה הגיוני שזה ישפיע בצורה כזאת ואם כן איך אפשר למזער את זה?

פורסם

רגע רגע, עזבו את הניסויים.

האם זה בכלל אפשרי תיאורטית?

מערכת שצורכת הרבה חשמל יכולה להשפיע על צריכת דלק?

אני מדבר על מצב בו לא שיניתי כלום בתשתית החשמל של הרכב.

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

פורסם

כן, באופן תאורטי זה נכון, יש עומס על האלטרנטור שזה עומס על המנוע.

ברוב המצבים זה לא מורגש באופן כזה דרסטי, אם בכלל וזה למה הצעתי לך לעשות ניסוי ללא מוזיקה, ככה תיווכח שלא המערכת אשמה בצריכה המוגזמת.

SCANSPEAK

פורסם
כן, באופן תאורטי זה נכון, יש עומס על האלטרנטור שזה עומס על המנוע.

ברוב המצבים זה לא מורגש באופן כזה דרסטי, אם בכלל וזה למה הצעתי לך לעשות ניסוי ללא מוזיקה, ככה תיווכח שלא המערכת אשמה בצריכה המוגזמת.

אני רק עברתי בסביבה ושאלתי שאלה..

עכשיו נמשיך עם התאוריה, להחליף אלטרנטור לאחד חזק יותר, אמור לפתור את הבעיה?

או שעדיין בשביל להפיק יותר חשמל הוא מאמץ את המנוע?

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

פורסם

אתה צריך להבין האנרגיה שאתה צורך מקורה בדלק, תצרוך יותר אנרגיה תצרוך יותר דלק, ולא משנה לאיזה אלטרנטור תחבר, יכול להיות שיש אלטרנטורים עם יעילות יותר/פחות טובה, זה באופן תיאורטי.

באופן מעשי אתה מדבר על 1/8 שהרכב שלך עושה, מאד קשה לי להאמין שהמערכת אשמה בזה, תנסה כמה ימים לנסוע בלי מערכת ותחזור עם רשמים.

SCANSPEAK

פורסם

אין מצב שהמערכת אשמה בזה.

אתה אומר שאתה נוהג בבין עירוני לרוב והצריכת דלק 1 ל-8 , זה ממש לא הגיוני.

תבדוק את הצמיגים, וסתם כי אנחנו סקרנים, שים פול טנק, סע 200 ק"מ בלי מערכת ותתדלק ותיראה כמה ליטרים נוספו, לאחר מכן סע 200 ק"מ עם מערכת ותתדלק, לפי מה שאתה אומר בלי מערכת אתה אמור למלא 13 ליטר ועם מערכת 25 ליטר.

הכי קל לבדוק

פורסם

המשקל של הרכיבים (שזה לפחות עוד 30-40 קילו גרם) והעומס על האלטרנטור כן יכולים לפגוע בצריכת הדלק.

קח לדוגמא אלטרנטור שמפיק 100 אמפר ב14 וולט, בהמרה להספק הוא מפיק כ 1400 וואט. עכשיו תמיר את זה לכוחות סוס - 1.87 כוח סוס. זה העומס שהוא צורך מהמנוע. האם הצריכה תיחתך לחצי? לא.

אז כנראה שיש משהו אחר שגורם לזה. הפעלת מזגן, נסיעה בעיר, לחץ אוויר בצמיגים וכמובן אופי נהיגה. כל זה ביחד יכולים להשפיע על הצריכה.

פורסם

אין שום סיכוי שהמערכת שלך תגרום להפרש כזה בצריכת דלק

אפילו אצל אנשים שיש להם סאב 15 ו 2 מגברים ובידוד בדלתות ההבדל לא כזה דרסטי.

אני במקומך הייתי ניגש למוסך מורשה.

למרות שלפי דעתי הם ינסו לנפנף אותך בטענה שהמנוע צריך לעבור הרצה מלאה.

תדרוש בדיקת מחשב מלאה ובדיקה כללית.

כל עוד לא שמת צמיגים רחבים, תיבה מאסיבית עם 2 זאבים כבדים, בניות ובידוד מאסיבי בכל האוטו.

כמו ישראל סרול.

אין שום סיבה שהמערכת שלך תגרום לצריכת דלק מוגזמת.

ובמיוחד לא בגלל צריכת חשמל.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

כמו שהסברתי אופי הנהיגה אינו הגורם לבעיה. לחץ צמיגים נבדק והכל תקין. אני כרגע מנסה מספר ימים עם/בלי רדיו דולק ואחזור עם תוצאות יותר מדויקות.

• תוכן חדש...