Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוצא בבוקר לעבודה, כרגיל לכיוון כביש 6. דיווח תנועה ברדיו אומר לי לא להגיע לכביש 6 לכיוון דרום עקב תאונה. WAZE מגבה אותו, רק שאני בינתיים כבר הספקתי להיכנס לכביש. נסיעה של שעה וקצת התארכה לשעתיים ועשר דקות.

בעבודה - חוזר מהפסקת צהרים וגונב עוד כמה דקות בהתעדכנות בחדשות האחרונות ב-YNET, רק כדי לגלות ששוב התרחשה תאונה בכביש 6, הפעם עם הרוגים.

איך לכל הרוחות התרחשו בתוך כמה שעות שתי תאונות שסתמו את העורק הכי עמוס במדינה? קיבינימאט, הכביש הזה אולי לא מושלם, אבל בסה"כ הוא נבנה בסטנדרטים ממש לא נמוכים. אני מבלה בו בקביעות כמעט מידי יום במהלך השבוע ולא מצאתי בו כשלים כלשהם.

אז מה, שוב הנהגים? החום? למישהו יש רעיון טוב יותר? :?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אבל בסה"כ הוא נבנה בסטנדרטים ממש לא נמוכים. אני מבלה בו בקביעות כמעט מידי יום במהלך השבוע ולא מצאתי בו כשלים :?כלשהם.

שוליים - אין

תאורה בלילה - בהרבה קטעים - אין

נתיבים רחבים ומרובים - אין

אז על אילו סטנדרטים אתה בדיוק מדבר?

פורסם

אם אתה שואל אותי, פשוט הסתברות.

לצערי היום יש יותר מידי מכשירים שמסיחים את דעתנו בזמן הנהיגה, סמארפון, רדיו, קריאת עיתון, או סתעם התעסקות סתמית במשהו.

כולנו יודעים שמספיק הסתת מבט לכמה שניות והרכב,או במקרה המצער של היום אוטובוס מלא נוסעים, סוטה מטר או 2.

תוסיף לזה את ההסתברות שבדיוק באותו קטע כביש תחנה משאית זבל על השוליים, ( שדרך אגב, גם הנתון הזה חמור מאוד לפי דעתי והוא לא היה צריך לעצור שם אלה במפרץ מיועד) ומבטלת את מרווח הבטחון ואתה מקבל טרגדיות מסוג זה.

פורסם
שוליים - אין

תאורה: לא רלבנטי, שתי התאונות התרחשו באיזור של מחלף שממילא מואר, ואחת מהן התרחשה באור יום.

ריבוי נתיבים: באיזור מחלף קסם יש שלושה נתיבים ובאיזור שורק התנועה ממילא דלילה יחסית.

שוליים: תלוי באיזה קטע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה פשוט מאוד ואני אסביר.

אתה מפרסם מודעה ביד2 ואין שום טלפון במשך חודש.

עד שיום בהיר אחד אתה מקבל 3 פניות במכה!

ואז שוב חודש של שתיקה.

זה מפתיע אותי כל פעם מחדש אבל לפעמים ככה זה בחיים.

פורסם
שוליים - אין

כרגע תיארת אוטובאן גרמני מצוי.

שם אין תאורה ב-כ-ל-ל, ולפעמים אתה נוסע 15 ק"מ רצוף צמוד למשאיות במרחק מילימטר ממך,

כשמופיעים נתיבים צרים לרגל עבודות בכביש.

שילוב ישראלי מצוי ומייאש של עצירה במקום שלא אמורים לעצור בו

ואי שמירת מרחק / שאננות ים תיכונית. מה חדש?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא יודע אם היום היה חם במיוחד אבל בכל מקרה ביליתי את רוב היום בנהיגה וכמות הרכבים בצידי הכביש עם מכסה מנוע מורם הייתה מטורפת. בכביש 1 בעלייה לירושלים כל מפרצי החירום חוץ מהראשון היו מלאים. כמו שראינו בתאונה הנ"ל, רכבים בצידי הכביש אכן מעלים בצורה יפה את הסיכוי לתאונות, גם בכביש 6.

(תגובה (מועילה וחכמה) של חן ג. לגבי עצירה בשוליים בעוד 1...2..3...)

פורסם

...4...:lol:

אני אגב לא מבין למה עצירה בשול היא רעה אבל עצירה ב"מפרץ" שאינו אלא שול קצת יותר רחב היא מוצדקת?! זכורות לא מספר התנגשויות שבמהלכן נהרגו נהגים שעצרו בצד הדרך במפרץ.

תגידו שמפרצים כאלו יש גם באיטליה ובארצות אחרות - עדיין לא קונה. זה כסת"ח מובהק, ולא משנה באיזה שפה קוראים לו ככה. עצם העובדה שיש במפרצים הללו פחים (ראיתי באיטליה), מעידה מלכתחילה כי מטרתם אינה רק למקרי חירום (כפי שלכאורה אמור להיות).

המפרץ היחיד שיגן על רכב שנאלץ לעצור בצד הדרך הוא "כיס" בגדר או מפרץ רציני, המקיימים הפרדה מהכביש בצורה קשיחה. בכביש הערבה יש עד היום מספר מפרצים כאלו, המשמשים בעיקר לעצירת רכבים בזמן אכיפת מהירות, ולמיטב ידיעתי ישנם מפרצים כאלו גם בכבישי גרמניה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, השאלה היא איך השתמש הנהג בשול\"מפרץ". זה שהוא קיים, לא אומר שנעשה בו שימוש ראוי.

הרי רוב הישראלים הם נהגים בעלי יכולת נהיגה מאוד נמוכה, הכוללת בין היתר חוסר ידע בתימרון נכון של הרכב, חוסר הכרה של מימדי הרכב - וכמובן, חוסר התחשבות מובהק במשתמשי הדרך. אני כבר לא מדבר על היסחי הדעת שיש כיום לאנשים, שפשוט מתעקשים לא להבין כשאשר נוהגים - אז נוהגים, לא מדובר בעוד פעולה שולית שאליה ניתן לשלב עוד מיליון ואחד דברים ש"אין לך זמן לעשות" כשאתה בבית או במשרד.

אגב, דווקא במקרה הזה יש לנו עסק עם נהגים מקצועיים (נהג אוטובוס ונהג משאית) - אך זה לא הופך אותם באופן אוטומטי לכאלה שיעשו שימוש נכון או ראוי במקומות העצירה המיועדים למקרי חירום או whatever. העניינים יתבהרו\יסתבכו כאשר יתחילו לשלב עדויות של נוסעי אוטובוס או כל דבר אחר שיכול לאשר או להפריך את מה שקרה שם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מפרץ חירום שמחובר לכביש לא יותר משוליים זה פשוט מאוד: אחרי הפיילוט ה"מוצלח" בכביש 4 בוטל השול בכל כביש שבו משפצים ולכן אם יש תקלה אפשר לעמוד באמצע נתיב הנסיעה או במפרץ החירום שהוא פשוט חלק קטן מהשוליים שמע"צ השאירו כל כמה מאות מטרים.

דבר אחר ומאוד מטריד בתאונה הזאת שאולי שווה דיון משלו הן התלונות של מד"א לגבי החוכמולוגים שניסו לעקוף את הפקקים וחסמו את הדרכים לרכבי החירום. אותי למשל עקפו כמה רכבי חירום שברגע שזיהיתי אותם מרחוק השתדלתי לפנות עד הכביש עד כמה שניתן אבל לפי מה שראיתי לפני לחלק מהנהגים היה יותר חשוב להמשיך לזגזג ולעקוף ולהתעלם בשלוש הזדמנויות שונות בתוך עשר דקות מאמבולנס נט"ן, רכב חילוץ של כב"א וניידת סמויה (עם צ'קלקה בגריל וסירנה).

1. אני לא מבין למה לא לחוקק חוק כמו במדינות אחרות שמסדיר את זה שכל רכב נצמד לשול הקרוב אליו ברגע שהוא מזהה רכב חירום ומשאיר את אמצע הכביש פנוי.

http://www.youtube.com/watch?v=hxl7vjaEutw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

2. מעניין האם אפשרי להשתמש במצלמות המותקנות ברכבים כדי לקחת את מספרי הרישוי של מי שלא פינה את הנתיב ולהעניש אותו בהתאם, ובחומרה.

פורסם

הסיכון העיקרי בעצירה בשול אינו הסיכון הנגרם בשל הפרעה לרכבים הנוסעים בנתיבם אלא הסכנה לסטית רכב מנתיבו אל הרכב העומד בשול והפגיעה בו במהירות וזה יכול לקרות באותה מידה גם כאשר הרכב עומד במפרץ באופן שלכאורה אינו "מפריע" לאיש.

הפתרון הוא שגם לטובת מצבי חירום, המפרץ שיהיה קיים יספק הגנה פיזית (דהיינו, הפרדה עם גדר מהכביש) ולא רק ימנע הפרעה לתנועה. המפרצים הללו הינם מבחינתי חלק מהשול ואני לא אעצור בהם אלא אם כן הרכב ייעצר בתוכם מעצמו בלי שאוכל להמשיך ולהזיז אותו למקום בטוח יותר, וגם אז אעבור את הגדר ואנקוט בכל שאר צעדי הזהירות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שמירת מרחק ואגואיזם, מתכון לכל התאונות.

ברגע שנהג אוטובוס\משאית חושב שיש לו שירוקו 2L TSI, יוצא לעקיפת נצח על פני משאית, זה אגואיזם, הוא לא שם לב שהוא יוצר פקק מאחור.

בשבועיים האחרונים טחנתי את רוב כביש 6 (2000KM בשבועיים, רובם על כביש 6, וזה לא הרבה ביחס לנהגי ליסינג למיניהם), נסעתי בו בעיקר בשעות הלילה.

חוץ מנהגים אגואיסטים שנוסעים עם אור גבוה, ועוד כמה שנתקעים על השמאלי, פשוט כיף לנהוג על הכביש הזה, מוזיקה טובה ו135 קמש נעול, מעבירים את הנסיעה צ'יק צ'אק.

אני לא יודע מה גרם לתאונה הנוראה היום, אני משער שאם הייתה שמירת מרחק, לא היה קורה כלום.

(באופן כללי, אני שומר פי 2 מרחק ממשאיות ואופנועים, וגם שאני עוקף משאיות אני עושה את זה בזריזות.)

• תוכן חדש...