Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה ערעורים והצעות מחיר שכולן עברו את ה1000 ש"ח וחלקן בהרבה החלטתי לעשות את העבודה לבד.

המערכת המקורית שהגיע עם הרכב לא כללה שום אופציה חוץ מהשמעת דיסק רגיל (לא mp-3) ורדיו, מאוד מאכזב במיוחד בימינו כאשר ניתן לחבר את הסמארטפון ולהשמיע שיר שפתאום בא לך לשמוע אבל הוא לא צרוב בדיסק.

הערה לציבור המעשנים! ההחלפה דורשת ויתור על המאפרה מכיוון שבפנל החדש אין מסילה לטובת המאפרה!!!

לדעתי ויתור קטן במיוחד למי שלא מעשן לטובת שיפור המערכת.

בשלב הראשון נרכש פנל מ e-bay , עלות: 18 ליש"ט ועוד 12 על משלוח סה"כ 180+/- ש"ח.

http://www.ebay.co.uk/itm/TOYOTA-Yaris-1999-2003-CD-Stereo-Fascia-Panel-CT24TY05-/270643336988?ssPageName=ADME:L:OU:US:3160

ומערכת של פיליפס שנרכשה בעסקת קופון כזאת בוואלה-שופס 280 ש"ח כולל משלוח.

ככה זה נראה בהתחלה:

cnpj.jpg

שלב השני:

מנתקים את המינוס של המצבר.

מוציאים את הבוררים של המערכת אוורור ע"י משיכה כלפי חוץ.

מאחורי הבורר השמאלי ביותר והימני ביותר נמצאים שני ברגים.

m8t2.jpg

שלב שלישי:

מושכים את הפנל החוצה מלמטה למעלה, יש 4 קליפסים שתופסים אותו ובחלק העליון עוד 2 ווים שקצת מסובך להוציא אותם אבל אפשרי עם קצת התעסקות ועדינות על מנת לא לסדוק את הפנל הראשי.

gfvz.jpg

שלב רביעי:

מרימים טיפה את הפנל הלבן שעליו נמצאים מובילי הבוררים של המערכת אוורור ע"י שחרור 2 קליפסים, 1 מכל צד של הפנל.

afpx.jpg

שלב חמישי:

עכשיו ניתן לראות את ה2 ברגים שמחזיקים את הפנל והמערכת המקורית (סה"כ הפנל מוחזק במקום ע"י 4 ברגים 2 מאחורי הפנל הלבן של הבוררים, ועוד 2 מאחורי המאפרה)

rcd9.jpg

u2af.jpg

לאחר שחרור הברגים פשוט מושכים את כל היחידה החוצה.

9auy.jpg

שלב שישי:

מפרקים את הקליפסים הצהובים שנמצאים על הפנל הישן ומחברים לפנל החדש.

p282.jpg

bnw1.jpg

שלב שביעי:

מפרקים את הברקתים שתופסים את המערכת,את תא האחסון,ואת הפנל אחד לשני.

כמו כן מפרקים גם את המצת (האמת לפרק את המצת לקח לי יותר זמן מהכל, חוץ מהחיווט אולי, הוא לא מתאים פרפקט לפנל החדש אבל אחרי שבירת חלק מהתושבת שלו והתאמות קטנות הוא נכנס ומחזיק טוב)

את הברקטים מרכיבים על הגוף של המערכת החדשה על מנת לתפוס אותה אחר כך ברכב ללא צורך בקדיחת חורים חדשים.

afx0.jpg

http://imageshack.com/scaled/medium/842/ke9q.jpg

http://imageshack.com/scaled/medium/18/wrhk.jpg

http://imageshack.com/scaled/medium/690/ccxd.jpg

מפה רוב ההתעסקות היתה בחיווט, ברכב ישנו חיווט מהסוג הישן וחיפוש קצר באינטרנט העלה את התוצאות הבאות:

k7w8.jpg

לאחר פירוק פנל של דלת לצורך אימות הקוד צבעים אכן התברר שזה הקוד המתאים חוץ מדבר אחד:

בקוד רשום שהערקה היא חוט בצבא חום בפועל הוא היה לבן עם פס שחור.

מכיוון שביאריס הרמקולים נמצאים בדלתות ובדשבורד, בצמא המקורית היו 2 זוגות של חוטים שמתאימים לקוד של הרמקולים הקידמיים.

0baw.jpg

http://imageshack.com/scaled/medium/845/2zyc.jpg

שלב ההרכבה הפוך בסדר (מי שיש לו ידיים יסתדר כבר)

וזאת התוצאה:

nz2a.jpg

בסה"כ אני די מרוצה, העלות הכוללת יצאה פחות מ500 ש"ח מה שחסך לי 500+ שאני יכול להשקיע במשהו אחר ברכב.

השלב הבא לשפר קצת את הרמקולים, בדלתות לשים קומפוננט ובדשבורד 2 רמקולים קטנים ואיכותיים.

בינתיים אין לי מושג איך לגשת לפירוק הרמקולים שיושבים שם אבל התחלתי לחפש כבר מישהו או משהו שיתן לי רמז.

על אף כל האמור פה אין להתייחס אליו כאל תורה מסיני אלא כאל רקע תיאורטי וכלי עזר בלבד! אין לראות בהוראות האלו המלצה לביצוע עבודת ההתקנה בעצמכם. כותב ה"מדריך" מתנער מכל אחריות לכל כשל, תקלה או אסון שיגרמו עקב רשלנות או התקנה לקוייה. בבקשה, אם אתם לא סגורים על התהליך ו\או אין לכם את הכלים או מספיק ידע וידיים טובות - תשאירו את ההתקנה לבעלי מקצוע. בשביל זה הם קיימים.

פורסם

עבודה יפה ידידי.

תתחדש.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם

תודה.

אני אנצל את ההזדמנות ואשל איך מפרקים את הרשת שיושבת מעל הרמקול שבדשבורד?

אני מאמין שזו אותה השיטה כמו בכל רכב עם רמקול בדשבורד אני רק פוחד לעשות נזק במקום כל כך בולט ברכב.

פורסם

יפה מאוד והסבר ברור מאוד! תתחדש

Hu: Pioneer Deh-80prs| Amp:Jl Audio Slash 450.4v2| Mono amp: Jl Audio Slash 500.1v2| Comp:Hertz Mille legend1650.3 active| Subwoofer: JlAudio 10w7AE2

פורסם

קודם קבל ח'ח על ההשקעה והמוטיבציה!

שלחתי כבר תגובה היום אך משומה היא לא עלתה,

אז חיפשתי ברשת ומצאתי תשובה לגבי הפירוק בדשבורד. צריך בעדינות עם מברד קטן להסיר מכסה,

בהצלחה בפרוייקט הבא!

:)

= !It's Not just a 0~1-Signal, It's the Sound-Quality =

--HU-Alpine.W650~DSP-BIT1*[AMP: JL_Audio-E.4/300 @SP_JL_C5-650 &Hertz-165XL]

[(2X AMPS: JL-MONO_XD-600.1@ 2X SUBS: JL_10W3v3-(4]

פורסם

עכשיו אני מבין שהתגובה הקודמת ששלחתי לא פורסמה, כי חוקי הפורום הדביליים אינם מאפשרים לצרף לינק, כי לטענתם אין לי

אישור ומספיק תגובות.

ממש חוכמה בינה ודעת יצרו לפורום נוסחאות לתת חופש ביטוי מושלם לחברים חדשים :x

פורסם

קבל תמונה לדוגמא לפירוק רמקול בדש ביאריס

gallery_13937_566_37328.jpg

פורסם
שאפו.

אין לי יאריס, אבל כדאי שהמנהלים יכניסו את זה לרשימת הפרויקטים.

תודה

בלי שום קשר לזה שאני עשיתי את הפרוייקט, בהחלט היה עוזר מאוד עם הוא היה נכנס לרשימת הפרוייקטים.

בשבועות לפני חרשתי את הרשת והפורום בחיפוש רמזים אבל כל מה שמצאתי בפורום פה ובכל פורום אחר היה רק אנשים שהתעניינו איך עושים ומה האפשרויות( זאת אחת הסיבות שהחלטתי לעשות את הפרוייקט לבד ולתעד אותו).

שוב פעם תודה.

• תוכן חדש...