Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי הונדה סיויק חדשה שנת2013 בעסקת ליסינג מימוני מחברת שלמה כאל. בפועל סופק לי הונדה סיויק דגם שנת 2012 . חברת הונדה מקטלגת לבד את שנת המודל של רכביה וכיום קיימים 2 רכבים מסוג הונדה סיויק שניתו להזמין - האחד ממודל 2012 והשני ממודל 2013 . בעת העסקה עם חברת שלמה כאל (מקבוצת שלמה סיקסט) הדבר לא הובא לידיעתי והוזמן לי דגם 2012 ( דגם יצרן FK284CE) . לאחר מסירת הרכב גיליתי את השוני ובקשתי להחליף את הרכב בהתאם לחוזה. חברת שלמה הפנתה אותי ליבואן (חברת מאיר) . נציג היבואן ניסה לפצות אותי ע"י "טיפול חינם לרכב" . לא הסכמתי לפיצוי ודרשתי בתוקף את המגיע לי. באין ברירה פניתי לעורך דין ששלח בשמי מכתב לשלמה להחלפת הרכב וזה כנגד באמצעות עורכי דינו דחה את הטענה בנימוק ששנת עלית הרכב לכביש קובע את שנת המודל. פניתי למועצה הלאומית לצרכנות לעזרה ואני עדין מחכה.

לידיעת בעלי הונדה , ניתן לדעת את שנת המודל של רכבכם ע"י שאילתה באינטרנט בעמוד של חברת הונדה תחת קבלת מחיר לטיפול הרכב עם הכנסת מספר הרכב . כמובן שהתשובה לשאילתה של רכבי היתה "שנת מודל 2012" .

אשמח לקבל עזרה נוספת במאבק נגד שלמה כאל.

פורסם

אני ממש לא בטוח שיש לך קייס. היום, בניגוד לעבר, אין שנת מודל ומה שקובע הוא מועד העליה לכביש. מאוד ייתכן שקיבלת רכב שיוצר לקראת סוף 2012, אבל שוב, תאריך העלייה לכביש הוא הקובע.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אני ממש לא בטוח שיש לך קייס. היום, בניגוד לעבר, אין שנת מודל ומה שקובע הוא מועד העליה לכביש. מאוד ייתכן שקיבלת רכב שיוצר לקראת סוף 2012, אבל שוב, תאריך העלייה לכביש הוא הקובע.

לא מסכים.

זה כמו לקנות אייפון 4s שיוצר ב 2013 , זה לא הופך אותו לדגם של 2013... האם זה נראה לך הגיוני שרכב שייוצר ב 2012 עם מיפרט יישן שישב במחסן ועלה במאי 2013. = רכב שייוצר ב 2013 עם מיפרט חדש שעלה לכביש ב אפריל 2013 ?

פורסם

האם יש הבדל בין בדגמים?

כי אם יש, אז טענתך תהיה צודקת ותוכל לפנות לבית משפט.

אם אין הבדל ורק שנת היצור היא 2012 אז אין על מה לדבר.

הרי ברור שרכבים שעולים לכביש בתחילת שנה יוצרו בשנה קודמת.

היבואן דואג לישר קו ולספק את אוטו מיפרט ואותו אבזור.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אתה טועה. צריך להבחין בין "שנת הדגם" שהיא נתון של היצרן, ובדרך כלל מתחלף באמצע השנה, לבין "תאריך העליה לכביש" שהוא פטנט ישראלי של ציון תאריך הרישוי הראשון ברשיון הרכב. תאריך העליה לכביש יכול להיות עד שנה מהגעת הרכב ארצה, כלומר יותר משנה מאז הייצור. האם לדעתך רכב שיוצר במאי 2012 וקיבל מספר שלדה של 2012, אבל קיבל רישוי ישראלי ביוני 2013 הוא מדגם 2013?

שנת הדגם מצויינת במספר השלדה (דומני בתו העשירי).

להערכתי - כהדיוט מבחינת משפטים - אם בחוזה כתוב "דגם 2013" ומספר השלדה הוא של דגם 2012 יש קייס לתביעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מישהו שכח, אנחנו חיים במדינת ישראל וכפופים לחוקיה. כאן, מה שקובע הוא תאריך העלייה לכביש, אלא אם בין שני הדגמים יש הבדל מהותי.

פורסם

ההבדל הוא כנראה בקרת שיוט. שמסופקת בחודשים האחרונים כבר בגירסה הבסיסית ( אף על פי שרשמית הונדה לא עדכנה את הקטלוגים)

• תוכן חדש...