Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סיפור :

לפני כמה שנים היינו משאירים את הרישיונות ברכב , בדרכו שלו כול עם ישראל , אלא שאז יום בהיר אחד פוגע רעם&ברק !

לאבי נשלח דו"ח בגין עברת תנועה בדואר , אבי הלך וטען כי לא הוא ביצע את העברה והוסיף וטען שלא היה במקום הזה בזמן הזה , והציג הוכחות . בנוסף ציין לחוקר כי רכבנו נפרץ ונגנבו הרישיונות והביטוח .

החוקר עשה 1+1 הגיעו למסקנה כי רכבנו שוכפל לחלוטין ( גם ברמת מספר שלדה ) !

תמשיכו להשאיר את הביטוח + טסט ברכב ....

בוא אני אשאל אותך שאלה.

בשביל מה צריך את רשיונות הרכב על מנת לשכפל את הרכב?

אין שום קשר בין הדברים.

גם מספר הרישוי, גם מספר השלדה, וגם צבע הרכב גלויים לעיני כל מבלי להביט ברשיונות ומבלי לפרוץ לרכב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אצלי הניירות של הרכב תמיד עליי.

אני לא בעד לתת לכל הגנבים/זייפנים חיים קלים.

תחשבו על מקרה שרכב נגנב בלילה, בעל הרכב ישן שנת ישרים בביתו,ועוד לא מודע לכך שרכבו נגנב.

ובמידה והרכב יעצר לבדיקת רשיונות, עדיף שהרשיונות לא יהיו ברשות הגנב.

פורסם

במידה והשארתם את הביטוח ברכב והרכב ניגנב , יכולה להיות בעיה לבטל את הביטוח.

אני אומר את זה על בסיס מקרה, פעם ביטלתי ביטוח והסוכנת שלי ביקשה את המסמך המקורי של הביטוח, היא אמרה שאלה הנהלים של החברת ביטוח.

יש הגיון ?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

בדרך כלל זה לא תנאי, אם כי, קרה לי, כשהתעקשתי חברת הביטוח ביטלה. מה הבעיה לטעון שהביטוח ניגנב בייחד עם הרכב, הרי אין התניה בביטוח שאסור שתעודת הביטוח תהיה ברכב "ללא השגחה".

אנחנו מדינה שעושה פולחן מכל ניירת וכל בירוקרטיה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
פעם נהגו "לחמם" מנוע בעמידה לפני נסיעה, היום מבינים שזו היתה שטות ובורות. השאלה אם גם פה לא מדובר בשטות ובורות, לחלק ניכר מהנהגים (בעיקר כשמתחלפים נהגים) נוח יותר להשאיר רישיונות ברכב. למיטב ידיעתי אין הנחיה כזו מצד המשטרה או חברות ביטוח.

לא קשור כ"כ לפורום: אבל דווקא היום, עם הקטנת נפח מנועי הבנזין והצמדתם למגדשי טורבו, יש המלצה של לתת למנוע "להתקרר" לפני סגירה. זה קשור ללחץ השמן וסיכוך המנוע. כמובן שאף אחד לא מיישם את זה ברכב שלו. ברכבי דיזל ישנים עדיין עושים קירור יזום.

פורסם

זה לא לגמרי מדוייק, בכל מקרה אני לא ניתקלתי בהנחיה כתובה כזו של יצרן או יבואן. יש מומחי פורום שטוענים לכך וגם זה לא בנסיעות מינהלתיות מתונות.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני יודע שבאנגליה הנושא של גניבת זהות הרכב היתה מכת מדינה

לא מדובר בגניבת רכב אלא בגניבת זהות של רכב בשביל לא להתפס על עבריינות בנהיגה.

עברייני רכב שם היו מחפשים מישהו עם רכב דומה לשלהם - אותו מותגם, אותו דגם ואותו הצבע ופשוט משכפלים לוחית רישוי עם מספר הרכב של הקורבן ועושים עבירות כאשר הדוחות מגיעים מן הסתם לבעלים הלא נכונים.

עוד מינוס לרכבים עממיים.

לא צריך בשביל זה רשיונות ולא ביטוח - פשוט זהות של רכב "זהה".

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
סיפור :

לפני כמה שנים היינו משאירים את הרישיונות ברכב , בדרכו שלו כול עם ישראל , אלא שאז יום בהיר אחד פוגע רעם&ברק !

לאבי נשלח דו"ח בגין עברת תנועה בדואר , אבי הלך וטען כי לא הוא ביצע את העברה והוסיף וטען שלא היה במקום הזה בזמן הזה , והציג הוכחות . בנוסף ציין לחוקר כי רכבנו נפרץ ונגנבו הרישיונות והביטוח .

החוקר עשה 1+1 הגיעו למסקנה כי רכבנו שוכפל לחלוטין ( גם ברמת מספר שלדה ) !

תמשיכו להשאיר את הביטוח + טסט ברכב ....

תמוה ביותר, דוח תנועה נכתב לפי רשיון נהיגה, גם הרישון נשאר באוטו ונגנב??

פורסם

לפי הידוע לי, בביטול ביטוח חובה - עקב אירוע ביטוחי (מכירה/גניבה/טוטאל לוס) - חייבים להחזיר את התעודה המקורית.

כבר היה פה שרשור על חברה שסרבה לזכות את המבוטח שלא סיפק תעודה כזו.

השארת ניירות מקוריים ברכב עושה חיים קלים למי שיש כוונות זדון. נכון שניתן לזייף כל דבר, אבל כל מכשול הוא מכשול, ולפעמים יכול למנוע שימוש לרעה ברשיונות המקוריים.

כולללה שני ניירות שאפשר לקפל ולשים בארנק.

יש בתהליך הצעת חוק בנושא רשיון וביטוח מקורי/צילום, במיוחד לרכבים בהם יש תחלופת נהגים רבה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • שנה מאוחר יותר...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מתוך אתר של המשטרה http://www.police.gov.il

"ביציאה מהרכב, יש לנעול את כל הדלתות ולסגור את החלונות היטב. אין להשאיר "פתח אוורור" שכן פתח כזה הוא גם פתח לפורץ. אין להשאיר רישיונות ומסמכים בתוך הרכב, הם עלולים לשמש "כיסוי" לגנב, שיתחזה כבעל הרכב."

פורסם
מתוך אתר של המשטרה http://www.police.gov.il

"ביציאה מהרכב, יש לנעול את כל הדלתות ולסגור את החלונות היטב. אין להשאיר "פתח אוורור" שכן פתח כזה הוא גם פתח לפורץ. אין להשאיר רישיונות ומסמכים בתוך הרכב, הם עלולים לשמש "כיסוי" לגנב, שיתחזה כבעל הרכב."

עם כל הכבוד למשטרה שלנו, שלא יחלקו לנו הוראות על איך לשמור על הרכוש שלנו ועל עזרה לגנבי רכב יצירתיים. בטח שמדובר בחתיכת דף המסמלת בירוקרטיה מטופשת ומיושנת. נראה לכם הגיוני שאנחנו מחזיקים חתיכת דף? או שאפשר פשוט לעדכן במערכת המסוף המשטרתי פונקציה חדשה ו"מהפכנית" שיראו אם יש ביטוח חובה ורישיון רכב בתוקף במקום לעצור נהגים לביקורת ולהלחיץ אותם עד שמוצאים איזה דף מעודכן של ביטוח/טסט מבין ערימת הניירות שברכב.

במקום לכתוב הנחיות ואזהרות באתר שלהם, שישקיעו את הזמן הזה בתפיסת כנופיות גנבי רכב/משחתות רכבים.

אז משטרה יקרה, קחי הנחיה אחת ממני:

"בשעת עבודת השוטר והדרג הפיקודי, אין להשאיר זמן ללא תועלת ועבודה חסרת חשק, שכן בזבוז זמן כזה הוא גם בזבוז כספי משלם המיסים וזלזול בבטחונו האישי וברכושו הפרטי".

כן, זה נכתב לאחר שנגנבו לנו מספר רכבים במשפחה לאורך השנים, ולא נראה שהזדרזו להחזיר לנו אותם/לפצות על הנזק שנגרם לנו.

שלומי

פורסם
לפי הידוע לי, בביטול ביטוח חובה - עקב אירוע ביטוחי (מכירה/גניבה/טוטאל לוס) - חייבים להחזיר את התעודה המקורית.

כבר היה פה שרשור על חברה שסרבה לזכות את המבוטח שלא סיפק תעודה כזו.

השארת ניירות מקוריים ברכב עושה חיים קלים למי שיש כוונות זדון. נכון שניתן לזייף כל דבר, אבל כל מכשול הוא מכשול, ולפעמים יכול למנוע שימוש לרעה ברשיונות המקוריים.

כולללה שני ניירות שאפשר לקפל ולשים בארנק.

יש בתהליך הצעת חוק בנושא רשיון וביטוח מקורי/צילום, במיוחד לרכבים בהם יש תחלופת נהגים רבה.

אפשר פשוט להצהיר שאיבדת את תעודת ביטוח החובה ושליחת התצהיר לחברת הביטוח ובכך הוא מחליף את התעודה המקורית עצמה.

לאחר שליחת התצהיר, חברת הביטוח יכולה לקשקש עד מחר שהיא רוצה את המקור ובמקביל לשלם לך את הפיצוי.

שלומי

פורסם

באוטו שלי היה הכל בתא הכפפות (רישיוון רכב שלי, של הבעלים הקודמים, ביטוח, אחריות מצבר וכו') וגנבו הכל. הרכב תוך פחות מיממה מסומן כגנוב ועם הפרטים שלי אין מה לעשות אני מניח. זה לא היווה בעיה לקבל החזר מהביטוח או משהו. בנוגע לחשש שכל הפרטים האישיים שלי שם, יש קצת לא אשקר, אבל אני מניח שבטח זרקו את המסמכים מאשר מתכננים לפרוץ לביתי (למרות שמי יודע).

פורסם
יש שמועה כזו. גם אני לא יודע אם באמת יש משהוא מאחוראה.

בשביל לעשות עם זה משהוא צריך גם לזייף ת.ז. ומי שיכול לזייף ת.ז. יכול גם בנקל לזייף רישיון. אז אני לא מבין אם יש לכך בסיס. למעט העובדה שהגנב ייע איפה אתה גר ואז אולי יוכל לשלוח לך גם דרישת שלום.

אם גנבו לך את הרכב, אז הגנב יודע איפה שאתה גר עוד לפני הגניבה, מאחר והוא גונב לך את הרכב מהבית

• תוכן חדש...