Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאוטודיפו אין יש את הלא מתוסף וכך גם לחנויות..

מישהו יודע ראה או מכיר מקום שמוכר במחיר שפוי?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם לא תמצא אז אתה יכול לקנות את השמן ללא התוסף ולקנות את התוסף בניפרד (מוכרים אותו באותו דיפו בפחית).

אם אני לא טועה מחירו של התוסף בסביבות ה 50 ש"ח.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

שי לא קיים תוסף מוס 2, לצמיגות 15/40 שהוא שמן מינרלי ולא חצי סינטטי, התוסף קיים וכלול בשמן בצמיגות 10/40 חצי סינטטי בלבד, במיכל בצבע אפור בלבד.

לאיזה רכב מיועד השמן, אני מניח שלא לחיפושית ,ולא לGMC וונדורה ,שברשותך?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אחרי בירור הבנתי שרק בני מיהוד מחזיק את השמן הנל זה בהזמנה אישית לחיפושיות.

צביקה זה שמן 15-40 מינרלי מתוסף במיכל אפור עולה 150 5 ליטר.

אני יקנה שמן באיכות גבוהה וזהו.

חיפושיות 73-74

פורסם

ואני תוהה למה בשנת 2013 בכלל נפתח שרשור ובו שאלה בנוגע לשמן 15W40 :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ואני תוהה למה בשנת 2013 בכלל נפתח שרשור ובו שאלה בנוגע לשמן 15W40 :roll:

איתמר.

בגלל שיש רכבים ישנים שנוסעים עם הצמיגויות הללו.

אני בקורטינה 82 שלי משתמש בשמן mos2 10w/40 של ליקווי מולי כבר שנה וחשוב לציין שחששתי מהמעבר לשמן דליל

(אכילת שמן ונזילות) אבל למזלי אין נזילות ואין אכילת שמן.

ואני נהנה משמן יחסית מתקדם שמגן יותר טוב מבחינת בוצה על המנוע מאשר השמנים הישנים.

Ford focus 2013 titanum

פורסם

קניתי מחדד חלפים בנתניה ב90 שקל את השמן של דלקול

uploadfromtaptalk1371488143598.jpg

חיפושיות 73-74

פורסם

אני בקורטינה 82 שלי משתמש בשמן mos2 10w/40 של ליקווי מולי כבר שנה וחשוב לציין שחששתי מהמעבר לשמן דליל

ואני נהנה משמן יחסית מתקדם שמגן יותר טוב מבחינת בוצה על המנוע מאשר השמנים הישנים.

כל מה שרשמת פשוט לא נכון. אני חוזר וטוען שאנשים פשוט לא מבינים את עניין הצמיגויות (והתקנים) ולכן הם מפחדים לעבור לשמנים הרבה יותר טובים ומתקדמים שעדיפים בכל פרמטר על השמנים הענתיקות.

לעדיף להמשיך ולהשתמש בשמן 20-50 או 15-40 ואפילו 10-40 נובעת אך ורק מבורות וחוסר הבנה.

בשנים האחרונות מחירי השמנים הסינטטיים צנחו פלאים ואין שום סיבה להעדיף לרכוש שמן 10 או 15 על פני שמן 5, גם בפורד מודל T שנת 39'.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
קניתי מחדד חלפים בנתניה ב90 שקל את השמן של דלקול

ולזה התכוונת שכתבת "אני יקנה שמן באיכות גבוהה וזהו".

תתקדם - אני מניח ששמן 10W40 יעבוד נהדר על הרכב שלך, יהיה טוב יותר בהגנה על המנוע שלך, יגרום לפחות פליטת מזהמים וכמובן לפחות צריכת דלק. אגב - גם שמן 5W40 יכול לעבוד נהדר על הרכב שלך - רק צריך לנסות.

פורסם

דווקא במכונית כזו עם מנוע ישן לא הייתי משתמש בשמן חדיש. לשים שמן עם API SL ומעלה למנוע שצריך API SE, SF זה ממש לא נכון. עובדה שבארה"ב יש שמנים מיוחדים למכוניות ישנות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם אני חשבתי ככה. היום אני כבר לא בטוח באימרה הזו. לדעתי וכמו בכל תחום יש הרבה חרטות, מיתוסים וחצאי אמיתות.

אם הגוף שמאשר ומכתיב את התקנים (API) רושם וטוען כי התקן החדש תואם ומחליף את כל התקנים הישנים - מי רשאי לקבוע אחרת? משה מהמוסך?

איתמר

פורסם
כל מה שרשמת פשוט לא נכון. אני חוזר וטוען שאנשים פשוט לא מבינים את עניין הצמיגויות (והתקנים) ולכן הם מפחדים לעבור לשמנים הרבה יותר טובים ומתקדמים שעדיפים בכל פרמטר על השמנים הענתיקות.

לעדיף להמשיך ולהשתמש בשמן 20-50 או 15-40 ואפילו 10-40 נובעת אך ורק מבורות וחוסר הבנה.

בשנים האחרונות מחירי השמנים הסינטטיים צנחו פלאים ואין שום סיבה להעדיף לרכוש שמן 10 או 15 על פני שמן 5, גם בפורד מודל T שנת 39'.

איתמר

מה בדיוק לא נכון שמן 5w/40 יותר דליל משמן 10w40 המנוע שיש אצלי ברכב זה מנוע פינטו כמו של הפורד סיירה במנוע הזה

השתמשתי בשמן 20w50 של אגיפ ובגלל שהמנוע עבר לא מזמן אוברול כללי החלטתי לעבור לשמן יותר דליל כדי שיהיה שימון יותר

טוב בשניות הראשונות של ההתנעה.

מה הבעיה עם הלקווי מולי המתוסף הוא שמן ברמה מאוד גבוהה ובמחיר טוב ותאמין לי שהרכבים האלו היו נוסעים באמינות מופתית גם עם שמנים פי אלף יותר גרועים.

לגביי מה שרשמת על שמן 5w/40 חשבתי על זה אבל ויתרתי בגלל שהוא יהיה מאוד דליל בשביל המנוע אז הפשרה הכי טובה הייתה השמן עם תוסף ה mos2 שנותן אקסטרה הגנה משמן 10w40 רגיל.

חשוב לציין שאחרי המעבר לשמן יותר דליל המנוע פועל הרבה יותר חלק ושקט.

חוץ מהשמן אני שם פילתר שמן של MANN תוצרת גרמניה ומשתמש בנוזל קירור +G12 של למופרדר גרמניה.

אז תאמין לי שאין בכוונתי לחסוך מה גם שזה רכב שנוסע רק בסופי שבוע. 

Ford focus 2013 titanum

פורסם
גם אני חשבתי ככה. היום אני כבר לא בטוח באימרה הזו. לדעתי וכמו בכל תחום יש הרבה חרטות, מיתוסים וחצאי אמיתות.

אם הגוף שמאשר ומכתיב את התקנים (API) רושם וטוען כי התקן החדש תואם ומחליף את כל התקנים הישנים - מי רשאי לקבוע אחרת? משה מהמוסך?

איתמר

אין בעיה, דברייך מקובלים עליי. מצד שני, אם במכוניות ישנות המנועים צריכים עופרת, זרחן ושאר מיני תוספים בכמות מסויימת שהיום נחשבים למזהמים ולא נמצאים בשמנים החדשים או לא נמצאים בכמות הרצויה, מאיפה בדיוק המנוע יקבל אותם? אולי זה בולשיט שיווקי אבל כמו שאמרתי, חברות השמנים הגדולות בארה"ב מייצרות שמן ספציפי למכוניות עתיקות וקלאסיות. ברוב שמכונית משנת 1940 לא משתמשת באותו שמן כמו מכונית משנת ה 80 אבל לשים שמן חדיש מהמילה האחרונה למכוניות אספנות נשמע לא הגיוני ולא בריא. דנו על זה לא מעט פעמים בפורום אספנות והשורה התחתונה הייתה לא להתחכם. למנוע ישן שמים שמן ישן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חברים גם המנוע שלי אחרי אוברול זה בסדר.

בינתיים הדלקול עם התוסף mos2 עושה את העבודה מעולה! הנורית שמן נכבית עוד בזמן הסטרטר!

בחיפושית שלי אין צורך באשלגן או זרחן וכו...

חיפושיות 73-74

פורסם

לגביי מה שרשמת על שמן 5w/40 חשבתי על זה אבל ויתרתי בגלל שהוא יהיה מאוד דליל בשביל המנוע אז הפשרה הכי טובה הייתה השמן עם תוסף ה mos2 שנותן אקסטרה הגנה משמן 10w40 רגיל.

זה לא נכון (פונט 72, אדום, מודגש).

טוב די, נדרתי לעצמי נדר שאני יותר לא מתכתש מול העולם בנושאי שמנים. שכל אחד יעשה את הטוב בראות עיניו. רק בריאות.

איתמר

• תוכן חדש...