Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 218
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פחות טוב, מקובל על הדעת, "יוצא אוויר חם" לא בא בחשבון.

נסעתי ברכבים חלשים בחיי, בחיים לא נתקלתי ברכב שמוציא אוויר חם מהמזגן כשהוא עומד במקום.

900 סמ"ק, מצידי שיהיה גם 90 סמ"ק, ברכב בשנת 2013 אני מצפה למזגן שידע לקרר אותי באופן סביר בכל תנאי.

לא סתם המהנדסים מקבלים שם משכורות ואם אין פתרון לדעתי יש לידע על התופעה מראש.

כמו שציינתי, אם הייתי רוכש את הרכב ומגלה זאת בדיעבד הייתי רותח (תרתי משמע).

שמע, הצרפתים הרי תמיד חייבים שיהיה להם משהו אחד מוזר ברכב לא? :-).

זה עדיין 900 סמ"ק ובכל העירוניות עם 1.0 ליטר אין את הבעיה הזו, כך שזה לא תופס, אלא עם מהנדס אחד החליט שהוא רוצה צריכת דלק מינימלית בעמידה ואז הוא החליט שהוא מנתק את המדחס או שמי שתכנן את מערכת העצור/סע, שכח שבניתוק המערכת הנהג מציין שהוא רוצה את כל המערכות עובדות, כולל את מדחס המזגן. בכל מקרה, סביר להניח שעדכון תכונה יפתור את הבעיה.

במערכות עצור/סע מודרניות המשולבות בבקרת אקלים, כפי שאני מאמין שיש בקליאו, המערכת אמורה להיכנס לפעולה ברגע שהחיישנים מזהים שהטמפרטורה בתא הנוסעים היא 2-3 מעלות ממה שהנהג קבע.

פורסם

זה לא מוציא אויר חם, הוא פשוט לא מקרר.. כאילו מכבים את כפתור ה-ac. אני אבדוק מחר אם יצא לי בשליטה ידנית אולי הבעיה היא בבקרת אקלים עצמה.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

פורסם
אתה באמת שואל? ראית את הרכב?

1. קודם כל 2 עגלות לא נכנסות בבגאז'! וגם אם כן אז בלחץ.

2. 2 כסאות בטיחות לא משאירות מקום לנוסע מאחור!

ומה לא אכפת לאנשים בארץ? אני מניח שאתה מדבר על הכריות אויר?

טוב, שני ילדים זה כבר משפחה לא ממש צעירה. :-D במקרה שלך אתה צריך סטיישן, גם לקליאו תהיה גרסה כזאת. מקום מאחור מנסיון (אבל לא שלי) גם בחלק מהמשפחתיות לא יהיה, תלוי גם בכיסאות.. וכן, התכוונתי לכ"א.

בקשר למזגן, אני מניח שזה ממש מעצבן, כי כך זה היה אצלי שבוע שעבר שהמזגן הפסיק לעבוד בניוטרל (באותו רגע גיליתי שזה בגלל מחסור במים במערכת הקירור, התגלתה נזילה). זה ממש מציק כשאתה ממתין למישהו, עדיף כבר לצאת מהאוטו, כי אפשר להיחנק בפנים.

פורסם
זה עדיין 900 סמ"ק ובכל העירוניות עם 1.0 ליטר אין את הבעיה הזו

בקטנות בנות ה-1.0 ליטר אטמוספרי, יש ראש מנוע משוכלל למדי (ברוב מהמקרים מדובר ב-DOHC עם VVT) שיש לו השפעה על נתוני ההספק\מומנט. מנוע כזה מקביל, בהערכה גסה, ל-1.1 עם ראש מנוע פשוט. מאחר וברנו יש טורבו ש"מפצה", ייתכן והם הסתפקו בראש מנוע פשוט מעין זה (כמו במקרה של ה-1.2 של VAG מתומן השסתומים). אז הזיווג של 900 סמ"ק וראש מנוע "של פעם" (שוב, מצריך בדיקה), עלול להציב אותנו בנחיתות תאורטית של 200 סמ"ק לעומת ה-1.0 באלטו, בפיקנטו ובאייגו למשל.

בפיאט TA, אגב, יש ראש מנוע מחוכם, על שמו קרוי המנוע כולו - זאת למרות היותו מטורבת. אולי בגלל זה הוא מוציא יותר מומנט ובסל"ד נמוך יותר ממנוע הרנו, עם בוכנה אחת פחות ונפח קטן באיזה תריסר או שניים של סמ"ק.

:idea:
פורסם

או, עכשיו זה הגיוני.

ידעתי שהמזגן אמור לקרר גם בעמידה.

תמשיך להנות מהרכב החתיך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ZAL ספר קצת על הביצועים של ה0.9 טורבו...

יצא לך לנסוע בעליות? איך היא סוחבת?

עוד לא יצא עם הרכב שלי לעלות עליות קשות ובכלל טרם עברתי את ה-4000 סל"ד. אני משתדל לעשות "הרצה" לפי הספר - ב-1000 ק"מ ראשוניים:

Petrol version

For the first 600 miles (1,000 km), do

not exceed 78 mph (130 km/h) in the

highest gear, or 3,000 to 3,500 rpm.

You may only expect top performance

from your vehicle after approximately

1,800 miles (3,000 km).

אבל כמו שהתרשמתי מהנסיעת מבחן בעליות דורי בחיפה, הרכב סוחב אבל צריך להעביד אותו בסל"ד גבוה.

לא יודע איך יהיה עם רכב מלא אנשים וציוד.

פורסם

תנסה אולי לשחק עם הסרקולציה של האוויר, אולי הוא מתוכנן כך שאם הוא לוקח אוויר מבחוץ זה רק בנסיעה, ואם המצב הזה מבפנים הוא יפעל קבוע?

אין לי מושג, אבל לך תדע איך הראש שלהם פועל. תנסה,אין מה להפסיד.

בכל מקרה אני בטוח שתסדר, לפעמים הטכנולוגיה גדולה עלינו, אגב, רציתי לשאול אותך בקשר לרכב הישן שלך,

היה לך רנו מגאן? אם כן תספר לי בבקשה איך היא, כי מבחינת מחיר היא בתחתית, כמה זמן היא היתה לך ואילו בעיות עברת איתה?

נהגתי על מגן חדשה בשנת 2007 והרכב הזה היה מרשים, גדול, נוח, ולא יאומן שעכשיו אפשר להשיג אחת כזה ב 15-20 במצב טוב.

אני מניח שהיא היתה די אמינה אם בחרת ללכת על המותג פעם שניה, לא?

פורסם
איך הבידוד רעשים (רעשי רוח ומנוע)?

מעניין אותי איך נשמע המנוע הזה.

אתמול על כביש 6 במהירות 120 ניתן היה לשמוע רעש רוח מכיוון החלונות הפינתיים בדלתות, לא משהו שמפריע באמת.. ועם רדיו דולק לא שמעתי בכלל. אבל כל אחד והטענות שלו.

תנסה אולי לשחק עם הסרקולציה של האוויר, אולי הוא מתוכנן כך שאם הוא לוקח אוויר מבחוץ זה רק בנסיעה, ואם המצב הזה מבפנים הוא יפעל קבוע?

אין לי מושג, אבל לך תדע איך הראש שלהם פועל. תנסה,אין מה להפסיד.

בכל מקרה אני בטוח שתסדר, לפעמים הטכנולוגיה גדולה עלינו, אגב, רציתי לשאול אותך בקשר לרכב הישן שלך,

היה לך רנו מגאן? אם כן תספר לי בבקשה איך היא, כי מבחינת מחיר היא בתחתית, כמה זמן היא היתה לך ואילו בעיות עברת איתה?

נהגתי על מגן חדשה בשנת 2007 והרכב הזה היה מרשים, גדול, נוח, ולא יאומן שעכשיו אפשר להשיג אחת כזה ב 15-20 במצב טוב.

אני מניח שהיא היתה די אמינה אם בחרת ללכת על המותג פעם שניה, לא?

הייתה לי מגאן 2005 ידנית 3 דלתות.

מבחינה מכנית אפס תקלות, הרכב היה ברשותי למעלה משנתיים - יד שלישית קניתי עם 108 אלף ק"מ וסיימתי עם 140 אלף ק"מ.

עם זאת, היו מספר תקלות שקרו בעיקר מעייפות החומר.. מנגנון חלון שנשבר ותוקן, ציר דלת שנשבר (לא יודע איך אבל הדלת ענקית וכבדה) והוחלף והאחרונה בהגה היה איזה קליק ונשבר משהו באחד הסיבובים, בקרת השיוט הפסיקה לעבוד ונאלצתי להחליף את כל רכיב האיתותים/מגבים/אורות לא יודע איך קוראים לזה.

כל החלקים הוזמנו מ-eBay ע"פ מק"ט רנו והוזילו את התיקון במאות שקלים.

חוץ מזה.. מבחינה מכנית שום דבר. מה שכן השקעתי כסף ברכב, 4 צמיגים חדשים, מצבר, טיימינג.

באמת חבל היה להפרד ממנו כי הרכב היה מושלם ומפנק, נמכר במחיר עצוב של 15 אלף ש"ח לחבר.. מחירון 19 אלף.

פורסם
אתה באמת שואל? ראית את הרכב?

1. קודם כל 2 עגלות לא נכנסות בבגאז'! וגם אם כן אז בלחץ.

2. 2 כסאות בטיחות לא משאירות מקום לנוסע מאחור!

ומה לא אכפת לאנשים בארץ? אני מניח שאתה מדבר על הכריות אויר?

הגזמת , זה סופר מיני , יש שם מקום אולי לעגלה אחת , אשמח אם תראה לי סופר מיני שיש בה מקום ל2 עגלות , ברכבים האלו גם אם תשים 2 נוסעים רגילים בקושי יישאר מקום לנוסע שלישי , אז לשים 2 כסאות בטיחות?

ל2 תינוקות עדיף לקנות משפחתית והלאה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

ממה הם מפחדים...?

עברתי על אתרי אינטרנט רבים לקרוא על הקליאו אבל אין עדיין שום מבחן דרך ואפילו נתונים בסיסיים כמו רמת זיהום אויר וכו'.

דווקא לרנו קפטור (מישהו יודע מתי הוא יגיע ??) יש כבר מבחני דרך..

נראה שרנו עוצרים את הסקירות ומנסים למכור ככל האפשר בזכות העיצוב

• תוכן חדש...